PrimozC Objavljeno Avgust 20, 2014 Opozori Objavljeno Avgust 20, 2014 Idealne ni, to je dejstvo Če bi pa združili funkcije vseh modelov, dizajn ter hardware pa bi bili zelo blizu tega. You wish ...to pa se bo tezko zgodilo na zalost...mene mika TomTom samo kaj ko je balkan slabo pokrit...
Snečer Objavljeno Avgust 20, 2014 Opozori Objavljeno Avgust 20, 2014 Probaj, še vedno lahko prodaš Jaz moram zase reči, da mi Oregon 600 zelo ustreza, ima vse, kar rabim. Ker nimam BT slušalk, čelade BT, tudi ne potrebujem glasovnega vodenja. Ima pa kar nekaj plusov: - kompatibilen z Basecamp/Mapsource - odličen reflektivni zaslon, več ko je sonca, lepše se vidi, tako da backlight uporablja minimalno oz. ponoči - majhen za v roko, a še vedno dovolj velik, da se lepo vidi, ker ima vrtljiv ekran, ga lahko daš tudi v ležečo pozicijo - nuvi avtomobilski vmesnik, tako da cestna navigacija izgleda enako kot pri ostalih - deluje tudi na 2AA bateriji, ki zagotavljata pri polni obremnitvi skoraj celodnevno uporabo, baterije lahko polniš preko naprave, ni potreben polnilec - vodoodporen in odporen na udarce - vsi možni profili in tudi podpora navtičnim kartam - možna izdelava lastnega zemljevida - napredno upravljanje z s potjo, sledmi, točkami itd. - veliko funkcij in nastavitev, ki jih nimajo drugi Garmini - podpira gps, ruski glonass, eu satelite... - z zadnjim FW (po enem letu dela bp - nastavitev prikaza na ekranu po lastni želji (število polij, kaj naj prikazuje...) - podpora in kompatibilnost z drugimi garmin napravami, temperatura, senzor za pedalko za kolo, kamera, srčni utrip... itd. - ima tudi Bluetooth za prenos podatkov Ima tudi večjega brata, ki ima glasovno vodenje in večji ekran, wifi, android sistem, skratka tudi surfaš in vse kot na tablici, vendar je bila zadeva tako hroščata, da so ga ukinili Pa še malo prevelik cigl je https://buy.garmin.com/en-US/US/on-the-trail/handhelds/monterra-/prod113522.html
raza Objavljeno Avgust 20, 2014 Opozori Objavljeno Avgust 20, 2014 Tisti, ki imate LifeTime Maps in ste čakali na uradni izid novih kart CN EU 2015,20 se zdaj lahko priklopite in pričnete posodabljat. Verzija je tudi za starejše naprave, ki uporabljajo NT kartografijo.
BREITNER Objavljeno Avgust 22, 2014 Opozori Objavljeno Avgust 22, 2014 Zdaj ravno testiram Zumo-ta, kako dolgo zadeva zdrži na bateriji. Pravijo, da bi naj avtonomija baterije bila 7ur ..... če bo 4 - 5 ur, mi zadostuje. Nastavitve sem naredil naslednje: * Izklop zaslona: NIKOLI * napravo sem postavil na prosto, tako da: GPS sprejemnik je nonstop povezan z sateliti * svetlost zaslona sem nastavil na: 50% * naredil sem eno pot, ki je med testom: AKTIVNA Zgleda, da si bom kar Zumota namontiral na kolo, ko bom kruzal v večjih mestih in se vozil od znamenitosti, do znamenitosti. Uporabil bom edino najmanjši vmesni nosilec RAM. Bom javil, kakšni bodo rezultati testa. Zdaj bo kmalu 1ura, pa se še baterija sploh ni premaknila.
BREITNER Objavljeno Avgust 22, 2014 Opozori Objavljeno Avgust 22, 2014 (popravljeno) Kot se da videt na sliki .... baterija ni niti na pol padla, pa zadeva po zgornjih nastavitvah laufa že več kot 2uri in 40min. Glede na zdajšnje stanje testa, bodo rezultati več kot zadovoljivi! Popravljeno Avgust 22, 2014. Popravil BREITNER
BREITNER Objavljeno Avgust 22, 2014 Opozori Objavljeno Avgust 22, 2014 Tako, pa se je naprava ugasnila in sicer po 4urah in 39-ih minutah, kar je zadovoljivo, čeprav bi lahko čas podaljšal sigurno še za uro in pol. Lahko bi še simuliral GPS, tako da bi še tukaj nekaj minut se pridobilo, ampak potem naprava ni več funkcijonalna, temveč bi bila samo odvečna oprema, ki ničemur ne služi. Zaslon bi zatemnil na recimo 5 ali 10%, ter bi navigacijo poslušal preko izhoda (3,5) za žične slušalke. Dejstvo je, da je pri teh napravah največji porabnik prav GPS sprejemnik in monitor. Ampak, že ta čas je glede na napravo zadovoljiv, tako da ..... mogoče pa bo kdaj koga zanimal ta podatek, ker eno je, kar napiše proizvajalec, drugo pa je uporaba v praksi. Še slika, skoraj ujetega trenutka, ko je "padel mrak" . Kras 1
solorider Objavljeno Avgust 24, 2014 Opozori Objavljeno Avgust 24, 2014 Tisti, ki imate LifeTime Maps in ste čakali na uradni izid novih kart CN EU 2015,20 se zdaj lahko priklopite in pričnete posodabljat. Verzija je tudi za starejše naprave, ki uporabljajo NT kartografijo. si kaj sprobal novo karto in kako je, če si jo?
Snečer Objavljeno Avgust 24, 2014 Opozori Objavljeno Avgust 24, 2014 si kaj sprobal novo karto in kako je, če si jo? Tu nimaš kaj spraševati, vsaka nova karta je boljša, posodobljena, torej upgrade, saj je brezplačen zate. solorider in Kras 2
solorider Objavljeno Avgust 24, 2014 Opozori Objavljeno Avgust 24, 2014 Tu nimaš kaj spraševati, vsaka nova karta je boljša, posodobljena, torej upgrade, saj je brezplačen zate. sem tako že dve zaostanka...
raza Objavljeno Avgust 24, 2014 Opozori Objavljeno Avgust 24, 2014 Karta sprobana danes in veš kaj, še dež je ni zmočil in nič se ni zmečkala! Skratka dela BP! solorider 1
PrimozC Objavljeno Avgust 24, 2014 Opozori Objavljeno Avgust 24, 2014 A 340/350 je se vedno najcenejsa v Louisu?
PrimozC Objavljeno Avgust 30, 2014 Opozori Objavljeno Avgust 30, 2014 A je kdo iz okolice GO in ima zumo 340/350/390....sem danes zmontiral pa mi ne polni...vse mozno ze preveril, kabel je ok smo zmerli..zdaj bi pa rad probal moj garmin v drugem moto stojalu in obratno...preko usb pa polni brez problema.
raza Objavljeno Avgust 30, 2014 Opozori Objavljeno Avgust 30, 2014 (popravljeno) Preveri naleganje pinov na tista dva kontakta na zumotu. Pina na nosilcu morata biti rahlo gibljiva, oz. se morata rahlo vdati na pritisk s prstom. Če ne "fedrata" je lahko brez kontakta. Odstrani kabel z nosilca in ga prisloni direkt na kontakta na zumotu, samo pazi da ne obrneš polaritete! Ob dotiku se mora zumo vklopit. Popravljeno Avgust 30, 2014. Popravil raza
PrimozC Objavljeno Avgust 31, 2014 Opozori Objavljeno Avgust 31, 2014 Kabel sem odstranil iz nosilca in prislonil na zumota in ne dela...kabel pa ima napetost, (5,34v) saj lih to mi ni jasno...
raza Objavljeno Avgust 31, 2014 Opozori Objavljeno Avgust 31, 2014 Predvidevam, da si zadevo kupil v Lojzu? Odnesi nazaj, da ti zamenjajo napravo in jo tudi takoj preizkusi. Zgleda, da si imel "srečo".
Snečer Objavljeno Avgust 31, 2014 Opozori Objavljeno Avgust 31, 2014 Kabel sem odstranil iz nosilca in prislonil na zumota in ne dela...kabel pa ima napetost, (5,34v) saj lih to mi ni jasno... Napetost je OK, sem pogledal. Kabl namreč polni baterijo, ki potrebuje 5V in 2A. Enako je tudi na USB, ki ima 5V +-0,25 Tak da pretvornik dela ok in 12V zniža na 5 kolikor potrebuje zumo. Amperaža je tudi važna, če je premalo se ne vklopi ali pa ne polni.
PrimozC Objavljeno Avgust 31, 2014 Opozori Objavljeno Avgust 31, 2014 Predvidevam, da si zadevo kupil v Lojzu? Odnesi nazaj, da ti zamenjajo napravo in jo tudi takoj preizkusi. Zgleda, da si imel "srečo". Ne pri Mimovrste...bom jutri poklical.
PrimozC Objavljeno Avgust 31, 2014 Opozori Objavljeno Avgust 31, 2014 Napetost je OK, sem pogledal. Kabl namreč polni baterijo, ki potrebuje 5V in 2A. Enako je tudi na USB, ki ima 5V +-0,25 Tak da pretvornik dela ok in 12V zniža na 5 kolikor potrebuje zumo. Amperaža je tudi važna, če je premalo se ne vklopi ali pa ne polni. Bom preveril pri kolegu, samo sva se zgresila danes....jaz po,Soski dol on gor...drugace pa se mi je se en iz foruma javil. Upam, da resim...zdaj si pomagam z battery tankom in ko se ustavim dam filat...
PrimozC Objavljeno September 1, 2014 Opozori Objavljeno September 1, 2014 Hvala forumasu Kras za pomoc z garminom...zgleda bontreba reklamirat napravo... Kras 1
raza Objavljeno September 1, 2014 Opozori Objavljeno September 1, 2014 V kolikor ni minilo 14 dni od prevzema naprave jo na mimovrste,com lahko vrneš in ti vrnejo kupnino ali uveljaviš stvarno napako, pri kateri ti izdelek popravijo ali zamenjajo. več si preberi: http://www.mimovrste.com/pogoji-poslovanja pod točkama 18 in 20 poggy 1
poggy Objavljeno September 2, 2014 Opozori Objavljeno September 2, 2014 V vsakem primeru ima naprava vsaj enolrtno garancijo
PrimozC Objavljeno September 2, 2014 Opozori Objavljeno September 2, 2014 Hvala Raza in poggy sem jim ze vceraj pisal. Vrnil jim bom samo napravo ker sem instalacijo ze zmontiral in ne mislim se enkrat dol dajat...tko da naj mi menjajo napravo in bo. lp
Fantocci Objavljeno September 2, 2014 Opozori Objavljeno September 2, 2014 (popravljeno) Je kdo že opazil EU city navigator 2015.10 NT v non-unicode različici, za starejše naprave (Garmin XT na Nokia E71)? Ga že dlje časa iščem.. Popravljeno September 2, 2014. Popravil Fantocci
Snečer Objavljeno September 2, 2014 Opozori Objavljeno September 2, 2014 Je kdo že opazil EU city navigator 2015.10 NT v non-unicode različici, za starejše naprave (Garmin XT na Nokia E71)? Ga že dlje časa iščem.. 2015.10 so preskočili, prejšnji teden je izšla 2015.20 NT, torej tudi za stare naprave. Tudi za "tebe" sem naredil 2Gb verzijo. Maš "tam"... kak se že reče... parti...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se