Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno (popravljeno)

Ne išči. Ne boš našel. Niti v trgovini.

Ne razumem, kako (kaj) ne bom našel :?

AdriaTOPO PRO vendar "prodajajo" v veliko trgovinah. (karto v čevljih)

Sem se z njo že odpeljal čez Marija Reko  :naughty:

post-18055-0-31869600-1426352273_thumb.jpg

Popravljeno . Popravil avtomoto
Objavljeno

attachicon.gifAdriaTOPO PRO.jpg

Lako tebi, ker imaš veze v trgovini! :)

Objavljeno

attachicon.gifAdriaTOPO PRO.jpg

Jap, o tisti v m govorim.

Itak maš pa sicer mojo

Objavljeno

Tako , navigacija je doma , me pa zanima še kako se obnese z CARDO SCALA RIDER Q3, ki bi si jo nabavil za v čelado, in kako je z povezavami na navi in gsm aparat . (Bluetooth ali kabel) Ali pa mi priporočate kaj drugega (RDS radio mi je želja)

Objavljeno (popravljeno)

Kaj nobeden nima omenjene naprave????

Potem mi pa svetujte , katero naj si nabavim, da mi bo delovalo brezhibno in seveda dokaj dobro pri poslušanju glasbe,...

Popravljeno . Popravil Jozlo
Objavljeno

domnevam,da pri nas ni veliko moto uporabnikov tomtoma, sploh v kombinaciji z radijem in še telefonom...

Objavljeno

Imam tomtom rider,kupljenega letos,povezanega imam preko BT na v2-500 intercom.Na intercom imam povezan telefon,tako,da lahko poslušam glasbo iz telefona ali se pogovarjam po telefonu.Glas navigacije pa mi prekine glasbo samo v primeru ,da napove zavoj ali podobno.Za varianto poslušanje radia med vožjno ne vem,bom pa jo poizkusil čimprej.ko bo možno.

Objavljeno

Ekola, vprašanje :D

Kako naj ugotovim kaj mi zaseda Nuvija? Garmin Express mi kaže, da je 99% zaseden, karte imam na SD kartici. Oz. kako bi lahko naredil kakšen factory reset, da bi mi vse pobrisalo skupaj z mapami oz. kar mi zaseda prostor?

Tnx

Objavljeno

V kateri moto trgovini v Lj. naj kupim držalo za garmin navigacijo (normalnih domenzij,) ki je najbolj ajnfoh, priročna in ugodna??

Hvala vnaprej!

Objavljeno

TomTom nima neke prave opcije planiranja route-a na racunalniku... Ja obstaja Tyre samo je vse skupaj bol tak-tak. Garmin ima to bistveno bolje urejeno. Sem imel Riderja pa je moral it prav zaradi tega.

Objavljeno

Jaz prisegam na RAM MOUNTS. Res kvalitetni nosilci, ki jih sestavljaš ko lego kocke:

1. držalo glede na tip vozila
  2. podalški in krivulje
  3. držalo za GPS, telefon, fotkič ...

Sam sem si naročil iz Italije zadevo in je prišla v cca 10 dneh kar je za makaronarje presenetljivo hitro. Žal mi je le ker ni zastopnika v SLO (vsaj kake 2 leti nazaj ga ni bilo). Malo vprašaj strica googla kje bi se to dobilo

Objavljeno

Ali kdo izmed vas ve če je mogoče na CN EU karte dodati kakšen prosojni topo zemljevid da bi se videl relief oz kontura območja, karta pa bi bila rutabilna?

Izgledalo naj bi tako:

contours.jpg

Objavljeno

Jaz prisegam na RAM MOUNTS. Res kvalitetni nosilci, ki jih sestavljaš ko lego kocke:

2. podalški in krivulje

Sam sem si naročil iz Italije zadevo in je prišla v cca 10 dneh kar je za makaronarje presenetljivo hitro. Žal mi je le ker ni zastopnika v SLO (vsaj kake 2 leti nazaj ga ni bilo). Malo vprašaj strica googla kje bi se to dobilo

Top roba,jaz naročim kr direkt iz gpscity.com.......

Objavljeno

Ali kdo izmed vas ve če je mogoče na CN EU karte dodati kakšen prosojni topo zemljevid da bi se videl relief oz kontura območja, karta pa bi bila rutabilna?

Izgledalo naj bi tako:

contours.jpg

Odvisno od naprave.

Pohodniške in mislim da Zumo 590 podpirajo Custom maps in si lahko za ozadje daš "karkoli", tudi nago žensko :)

Če nimaš takšne naprave pa lahko skineš dol Open Street mapo, ki je tudi topo in tudi rutabilna.

Za kakšna območja gre, države? ker imaš tudi rutabilno Adriatopo pro za celo Jugo... 

Objavljeno

Ekola, vprašanje :D

Kako naj ugotovim kaj mi zaseda Nuvija? Garmin Express mi kaže, da je 99% zaseden, karte imam na SD kartici. Oz. kako bi lahko naredil kakšen factory reset, da bi mi vse pobrisalo skupaj z mapami oz. kar mi zaseda prostor?

Tnx

Na PCju si omogoči vklop skritih in sistemskih datotek.

Kar "naenkrat" boš na svojem Nuviju zagledal prej skrito mapo .system in tam not boš našel datoteko gmapprom.img = prednaloženi zemljevidi (tovarniško) in še marsikaj...

Zbrišeš lahko le gmapprom.img pa boš pridobil prostor.

Objavljeno

Odvisno od naprave.

Pohodniške in mislim da Zumo 590 podpirajo Custom maps in si lahko za ozadje daš "karkoli", tudi nago žensko :)

Če nimaš takšne naprave pa lahko skineš dol Open Street mapo, ki je tudi topo in tudi rutabilna.

Za kakšna območja gre, države? ker imaš tudi rutabilno Adriatopo pro za celo Jugo... 

Imam garmina 60CSX. Drugače me pa zanima za držve bivše juge z Avstrijo, Madžarsko in delom Italije. Pač za te zemljevide, ki jih imam naložene na napravi. AdriaTOPO Pro sem tudi videl, ampak naj bi imela napako pri prikazovanju enot, hitrosti in višine.

post-16181-0-82264800-1426868239_thumb.jpg

Objavljeno

Več variant maš:

Austria TOPO = rutabilna

Italy ima tudi rutabilno

Madžarska isto

dobijo se tudi samo izohipse kot ozadje. več variant, treba se je poglobit malo

Objavljeno

Več variant maš:

Austria TOPO = rutabilna

Italy ima tudi rutabilno

Madžarska isto

dobijo se tudi samo izohipse kot ozadje. več variant, treba se je poglobit malo

Hvala za info, sem predvideval da so vse TOPO mape nerutabilne, zato niti nisem pomislil na topo karte drugih držav.

Objavljeno

2. podalški in krivulje

Evo dodatek ki se mi ga včeraj ni dalo iskat. RAM MOUNTS MAKARONAR. Če ne zastopiš makaronarjet tako kot jaz, zadevo izpelješ preprosto tako, da na uradni strani poiščeš kaj bi imel in si zapišeš serijsko kodo. Koda je na sliki v zeleni zvezdi. Kodo pretipkaš v iskalnik na IT strani in zadevo flikneš v košarico in kupiš. Sam sem to delal zato ker je takrat bila cena občutno nižja od katere koli druge strani zaradi občutno nižje poštnine.

post-39886-0-73707000-1426883686_thumb.jpg

Objavljeno

Saj to je ravno namen navigacije, da si planiraš in narediš podobno kot si to počel na papirnatem.

Velika večina nima možnosti planiranja na PCju ali pa je preko 3dpart aplikacij, tako da kaj pomagajo dobre mape in morebiti dobre ideje same navigacije, če je pa "neuporabna".

Objavljeno

Snecer, sem hotel probat, kar si mi napisal in sem naletel na "lepo" presenečenje. Zumota PC ne zazna :S Probal na Win XP, Win7 in Win 8.1 pa povsod enako... Po forumih sem prebiral, da je možno zaradi tega, ker je "internal storage" tako poln, da ne uspe zgenerirat GarminDevice.xml al kar je že. Druga možnost pa, da je slednja datoteka poškodovana. Garmin drugače deluje normalno, vendar ne morem posodabljat map (Life time updates)...

Objavljeno

Snecer, mam en problem ali več.Pa da ne iščem brez veze, te vprašam.

Na računalniku imam basecamp in mapo 2014.30.

Na Garmin sem dal novo mapo 2015.40.

Prvo, če priklopim garmin, lahko izberem mapo 2015.40, vendar ceste manjkajo.

Konkretno sem iskal sellarondo in je ni.

Če v zemljevidih izberem 2014.30 pa vse to najdem.

Pa drugo.Kako lahko v basekamp spravim isto mapo.

Objavljeno (popravljeno)

Snecer, mam en problem ali več.Pa da ne iščem brez veze, te vprašam.Na računalniku imam basecamp in mapo 2014.30.Na Garmin sem dal novo mapo 2015.40.Prvo, če priklopim garmin, lahko izberem mapo 2015.40, vendar ceste manjkajo.Konkretno sem iskal sellarondo in je ni.Če v zemljevidih izberem 2014.30 pa vse to najdem.Pa drugo.Kako lahko v basekamp spravim isto mapo.

Najlažje inštalirati exe inštalacijo mape in imaš tudi offline brez naprave

Sumim da imaš verzijo nt sedaj popaseno od nekod...

Snecer, sem hotel probat, kar si mi napisal in sem naletel na "lepo" presenečenje. Zumota PC ne zazna :S Probal na Win XP, Win7 in Win 8.1 pa povsod enako... Po forumih sem prebiral, da je možno zaradi tega, ker je "internal storage" tako poln, da ne uspe zgenerirat GarminDevice.xml al kar je že. Druga možnost pa, da je slednja datoteka poškodovana. Garmin drugače deluje normalno, vendar ne morem posodabljat map (Life time updates)...

Naredi master reset ali poglej v skriti menu kako je nastavljena naprava ko jo na usb priklopiš. Ali oc zumota sploh ne prepozna? Niti spominske kartice

Popravljeno . Popravil Snecer
Objavljeno

Sem probal že resetirat, pa preko tistega menuja naredit "Clear all user data", MTP settings sem spreminjal (MTP Autodetect, Mass Storage in Mass storage Single session), pa nobene spremembe.

Če držim na simbolu za baterijo nekaj časa se dopre še en zadeva. Tam mi pod USB Device napiše USB Type-B.

Aja, ko priklopim kabel, pokaže simbol za povezavo s PCjem. To kaže točno 30 sekund, potem pa se normalno zažene navigacija.

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!