Danilo D Objavljeno Marec 31, 2015 Opozori Objavljeno Marec 31, 2015 mihael61 ..... hvala na vprašanju- mi ravno danes sodelavec na šihtu omenju igo- ta, da mi ga lohk naštima na telefon, jaz pa nikol še o tem razmišlu, da bi ga lahko mel gor, spljoh pa zdej ko mam n.com :grim. Pa še dodatn oz. dva vprašanja, če kdo drug ne bo vedu, bo Snecer zagotovo . Znanec ki uporablja motorno navigaijo, ne vem katero, ima nek program, z katerim si načrtuje pot, in potem to pot z nekim fajlom spravi v navigacijo. Ali to gre tudi pri navigaciji na telefonu v primeru garmina ali iga?
mihael61 Objavljeno Marec 31, 2015 Opozori Objavljeno Marec 31, 2015 upssss! že dela nekaj sem imel narobe naštiman. Hvala za pomoč! katero navigacijo za telefon mi priporočate,ali je ta igo ok?
jama1100 Objavljeno Marec 31, 2015 Opozori Objavljeno Marec 31, 2015 Ali morda obstajajo Slovenska navodila za Base Camp?
Snečer Objavljeno Marec 31, 2015 Opozori Objavljeno Marec 31, 2015 Ali morda obstajajo Slovenska navodila za Base Camp? a seveda http://static.garmincdn.com/basecamp/4_4/sl/Default.htm Lahko pa v samem Basecampu klikneš gori desno, kjer je gumb "Pomoč", imaš ta prej omenjena slo navodila, vadnice in še kaj.
Snečer Objavljeno Marec 31, 2015 Opozori Objavljeno Marec 31, 2015 mihael61 ..... hvala na vprašanju- mi ravno danes sodelavec na šihtu omenju igo- ta, da mi ga lohk naštima na telefon, jaz pa nikol še o tem razmišlu, da bi ga lahko mel gor, spljoh pa zdej ko mam n.com :grim. Pa še dodatn oz. dva vprašanja, če kdo drug ne bo vedu, bo Snecer zagotovo . Znanec ki uporablja motorno navigaijo, ne vem katero, ima nek program, z katerim si načrtuje pot, in potem to pot z nekim fajlom spravi v navigacijo. Ali to gre tudi pri navigaciji na telefonu v primeru garmina ali iga? Program se imenuje Mapsource ali Basecamp. Telefonski Garmin ne omogoča vnosa rute preko omenjenih programov, nima te opcije. Igo pa omogoča vnos rute, ki je narejena tudi npr. z Basecampom od garmin, datoteka mora biti shranjena v formatu .kml In potem file prekopiraš semle \iGO8\CONTENT\USERDATA\ROUTE Pa iGo avtomatsko zazna ruto in jo vidiš v meniju za načrtovanje poti, ki ga je treba mislim da dodati, ker po defaultu ikonice ni na "namizju" Se pa že nekaj časa nisem igral z rutami za iGo/Primo, gre pa brez težav Danilo D 1
Danilo D Objavljeno Marec 31, 2015 Opozori Objavljeno Marec 31, 2015 (popravljeno) Hvala zaenkrat. Ko bom mel zadeve poinštalirane, bom sprobal kako in kaj, in če mi še ne bo kj jasno, se obrnem .... nate . Pa še eno vprašanje za zdej .... če si ne vneseš rute iz kompa v igo na telefonu, torej samo na telefonu določiš cilj, se da potem z tem igotu snemat ruto, in da potem recimo združiš z posnetkom iz gopro (da dodaš na posnetek števec brzine, tloris poti)? Popravljeno Marec 31, 2015. Popravil Danilo D
Snečer Objavljeno April 1, 2015 Opozori Objavljeno April 1, 2015 Se da, igo shranjuje tudi sled, ki se lahko sinhronizira z video posnetkom. za gopro ne vem iz prve roke, a za garminovo kamero virb ti pritrdim, vse naredis s programom virb edit v par klikih gopro ima najbrz enak program za editiranje Danilo D 1
Snečer Objavljeno April 1, 2015 Opozori Objavljeno April 1, 2015 Hvala zaenkrat. Ko bom mel zadeve poinštalirane, bom sprobal kako in kaj, in če mi še ne bo kj jasno, se obrnem .... nate . Pa še eno vprašanje za zdej .... če si ne vneseš rute iz kompa v igo na telefonu, torej samo na telefonu določiš cilj, se da potem z tem igotu snemat ruto, in da potem recimo združiš z posnetkom iz gopro (da dodaš na posnetek števec brzine, tloris poti)? https://youtu.be/mzGBJd8lJnI ta je uporabil kar od garmina program, ki je seveda free http://www8.garmin.com/support/download_details.jsp?id=6591 Danilo D 1
Snečer Objavljeno April 1, 2015 Opozori Objavljeno April 1, 2015 Primer, ko sem sled-track dodal v video. Edini nasvet je ta, da je dobro prej točno nastaviti uro na kameri, da se sled sama sinhronizira. Al pa nabaviš kamero, ki sama snema gps sled in nimaš nobenega dela. GoPro je pojem med kamerami, a sedaj je konkurence veliko. Za moje pojme je eden izmed boljših nakupov kamer Garmin Virb Elite. Za 200 EUR dobiš odličen izdelek z nastavki, podporo kot se šika. Ima pa še dodatne senzorje, ki se vpisujejo v sled. npr. sila G, vgrajen ima gps, tako da sama beleži pot itd. Po moje zelo racionalna izbira, sploh če gledamo, da ima vgrajen tudi zaslon, tako da lahko normalno nastaviš in vidiš, kaj si delal, zaslon pa ne porablja energije, ker je reflektiven (no v temi se ne vidi). Baterija drži bistveno dlje kot na gopro, 3ure brez težav. Glede uporabnosti ima zelo solidno rešeno snemanje, ki ga sprožiš z drsnim gumbom na strani kar z rokavico in enako tudi prekineš snemanje (poleg wifi in remote opcije...). jany in Danilo D 2
Danilo D Objavljeno April 1, 2015 Opozori Objavljeno April 1, 2015 Če bom usposobu navigacijo na telefonu oz. če bo delala tako kot mora, bo že to velik, pa tisto načrtovano traso da je spravim gor isto. Novo kamero mi je pa bustast kupvat, ker mam to gopro hero 2 v neomejeni uporabi, praktično je že dve leti moja
Snečer Objavljeno April 1, 2015 Opozori Objavljeno April 1, 2015 Jaz sem samo "reklamo" naredil, če že imaš gopro, nima smisla menjavat.
Danilo D Objavljeno April 1, 2015 Opozori Objavljeno April 1, 2015 Kolk pa maš provizije od reklame? he he , mal te hecam no
Snečer Objavljeno April 4, 2015 Opozori Objavljeno April 4, 2015 Še navodilo za program iGO/Primo, primer spodaj za Primo. Primo in iGO imata precej konfuzne menije, razmetano in neuporabno na prvo oko, skratka treba se je navadit. Ruta mora biti shranjena v .kml formatu (Garmin Basecamp ima opcijo shrani kot .kml in dela ok) in na roko prekopirana v mapo \iGO\content\userdata\route\ <-------če mape ni, jo narediš, ta prave "verzije" že imajo narejeno Primo v tej mapi sam najde ruto .kml 1. Za shranjevanje tracks-sledi, prvo greš v nastavitve zemljevida in vklopiš "Dnevniki poti", tako se pač reče tukaj 2. Nato v nastavitvah poiščeš "Nastavitve za spremljanje poti" in vklopiš samodejno shranjevanje To je, kar se tiče "Dnevnikov poti", da se bodo shranjevali na napravo. 3. Načrtovana pot=route Poiščeš "Možnosti poti" in klikneš spodaj "Več" (bedno), nakar klikneš naloži pot in evo je na seznamu in že vodi... 4. Izvoz tracks-sledi Greš na "Zaslon za pot" in spet klikneš "Več" ter izvoziš vse sledi... 5. Izvoženo sled v .gpx formatu najdeš na napravi v mapi \tracks\ na rootu, izven mape \igo\ (še ena pametna) 6. Prikazano v tem programu Primo, ki ga imam na tablici jany in Danilo D 2
DAMI34 Objavljeno April 4, 2015 Opozori Objavljeno April 4, 2015 Lahko pa zo enostavno v Igoju (na founu) poklikaš točke, ki so ti všeč, kamor bi rad šel, jih shraniš med priljubljene in potem ustvariš pot z dodajanjem le teh.
Snečer Objavljeno April 4, 2015 Opozori Objavljeno April 4, 2015 Lahko pa zo enostavno v Igoju (na founu) poklikaš točke, ki so ti všeč, kamor bi rad šel, jih shraniš med priljubljene in potem ustvariš pot z dodajanjem le teh. Tudi, jaz sem odgovarjal bolj uporabniku, ki ga je zanimal uvoz narejen rute in sledi. Basecamp/Mapsource sta primerna za to, ker iGO/Primo in Garmin uporabljata enake zemljevide (Here maps). Na PCju pač precej lažje narediš tako točke kot ruto kot na telefonu s prsti in dokaj neodzivnim programom.
DAMI34 Objavljeno April 4, 2015 Opozori Objavljeno April 4, 2015 Se strinjam.......na PCju je hitrej. Ampak ni slabo znati tudi na roke.
Danilo D Objavljeno April 6, 2015 Opozori Objavljeno April 6, 2015 En problem, morda bo kdo kaj vedel .... Danes sem si z iGO na telefonu posnel eno pot, do tle vse lepo in prav, ampak v čem je fora, da pot je na telefonu shranjena, prav tako pot ki sem jo par dni nazaj prenesel iz čarunalnika na kartico na kateri je naložen iGO, in ko dam kartico v čarunalnik, pa ni videti nikjer ne ene ne druge poti? V iGO si lahko obe poti ponovno naložim, sm mi je čludn, ker če pa grem z raziskovalcem na telefonu v iGO mapo pa tudi ni nikjer videti nobene poti. V čem je tle fora če je komu kaj jasno?
Snečer Objavljeno April 6, 2015 Opozori Objavljeno April 6, 2015 izvozit jih moraš prej in pol jih najdeš v mapi tracks
Danilo D Objavljeno April 6, 2015 Opozori Objavljeno April 6, 2015 Se bom zgleda še jutr z tem ubdal, poleg zemlevidov
Danilo D Objavljeno April 7, 2015 Opozori Objavljeno April 7, 2015 Ma ne gre in ne gre ..... vglavnem pot lahko naložim, ampak nikakor ne pridem do Zaslona za pot, da bi potem zadevo lahko izvozu, edino kam pridem da imam neko možnost za izvoz je meni Podatki potovanj kjer stisnem Več, in ker ni notri nobene poti, je možnost za izvoz zgolj v ozadju, torej je niti kliknt ne morem :jezen
Snečer Objavljeno April 7, 2015 Opozori Objavljeno April 7, 2015 Shranjevanje si moraš prvo vklopiti...
nemo Objavljeno April 9, 2015 Opozori Objavljeno April 9, 2015 Garmin je izdal posodobitev za Garmin ZUMO 590 Changes made from version 2.80 to 3.10: Added Dynamic Fuel Stops feature. Improved Garmin Express support. Improved performance of InstaSearch suggestions. Added the ability to search a multi-route trip. Improved the user experience for incoming calls. Fixed an issue that could cause the GPS signal to be lost in mountainous areas. Fixed an issue that could cause the active route to be terminated. Fixed an issue that could cause the itinerary to display incorrectly. Fixed an issue that could cause excessive search results. Improved software stability. Ali lahko računam, da bo ta posodobitev odpravila napako, ki se mi pojavlja: Zumo je vpet v nosilec. Ko napravim postanek in ugasnem motor, se mi zgodi, da pri ponovnem vklopu kontakta, zaslon ostane ugasnjen. Ugotovil pa sem, da naprava vseeno beleži prevoženo pot in jo lahko, ko napravo "oživim", spremljam, gledam... Edini način, da oživim zaslon, je izklop baterije na napravi. Ali se še pri komu pojavlja tako delovanje naprave?
raza Objavljeno April 10, 2015 Opozori Objavljeno April 10, 2015 (popravljeno) Ali lahko računam, da bo ta posodobitev odpravila napako, ki se mi pojavlja: Zumo je vpet v nosilec. Ko napravim postanek in ugasnem motor, se mi zgodi, da pri ponovnem vklopu kontakta, zaslon ostane ugasnjen. Ugotovil pa sem, da naprava vseeno beleži prevoženo pot in jo lahko, ko napravo "oživim", spremljam, gledam... Edini način, da oživim zaslon, je izklop baterije na napravi. Ali se še pri komu pojavlja tako delovanje naprave? Kolikor spremljam tuje forume, so take motnje zaznane. V kolikor naprava ni starejša od dveh let (v kar dvomim), lepo zapokaj vse skupaj in pošlji na servis, da ti Zumota zamenjajo. Popravljeno April 10, 2015. Popravil raza
HyperJack Objavljeno April 10, 2015 Opozori Objavljeno April 10, 2015 A je kdo naštudiral TOMTOM.a? Je že kakšna opcija, da si ustvarim pot, naložim to na navigacijo in gas?
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se