carmagedon Objavljeno December 15, 2014 Deli Objavljeno December 15, 2014 Nima kam prodirat. Veriga ima O,X, in ne vem kakšne ringe še in je namazana za celo ževljensko dobo. Maže se izključno zaradi trenja in obrabe (oziroma zmanjšanje) med verižniki in verigo. Je pa super, če se svinjarija ne prijemlje, ker svinjarija deluje kot dodatno sredstvo trenja (dodatna obraba, višja temperatura.. .) kar pa za verigo ni OK. prodiranje je verjetno mislil območje pod valjčkom, kjer o ringi nimajo veze.. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
japnr1 Objavljeno December 16, 2014 Deli Objavljeno December 16, 2014 Js sm dal pa samo en ventil in deluje dobro... ko zapreš samo še nekaj kaplic pade potem pa neha... sem se bal da bo preveč kapljalo pa ubistvu čist počas kaplja.... kupi se pa šalčko, cevke in ventil na ebayu... ena slikca za predstavo: Tak mora zgledat: Kmet2 in maxxa 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Leteči Objavljeno December 16, 2014 Deli Objavljeno December 16, 2014 (popravljeno) Tole je bolj taka...kako naj rečem....ruska izvedba Js sm dal pa samo en ventil in deluje dobro... ko zapreš samo še nekaj kaplic pade potem pa neha... sem se bal da bo preveč kapljalo pa ubistvu čist počas kaplja.... kupi se pa šalčko, cevke in ventil na ebayu... ena slikca za predstavo: Popravljeno December 16, 2014. Popravil Leteči Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
HyperJack Objavljeno December 16, 2014 Deli Objavljeno December 16, 2014 Namesto ročni ventilov, je treba dobit elektromagnetnega, da ob dodanem kontaktu ventil odpre in žurka se začne. Zdej pa kje dobit elektromagnetni ventil tako majhnih dimenzij, da je dovolj diskreten za montažo pod sedež? Zanimiv zimski projekt =) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
HyperJack Objavljeno December 16, 2014 Deli Objavljeno December 16, 2014 Namesto ročni ventilov, je treba dobit elektromagnetnega, da ob dodanem kontaktu ventil odpre in žurka se začne. Zdej pa kje dobit elektromagnetni ventil tako majhnih dimenzij, da je dovolj diskreten za montažo pod sedež? Zanimiv zimski projekt =) Že našel in naročil =P Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Zivnorc Objavljeno December 16, 2014 Deli Objavljeno December 16, 2014 ...ej... Jaka... ma kaki elektromagnetni ventil... ...tko, kot je naredila gorenjka na Fazerci... .. lonček zavorne tekočine, na spodnji strani prevrtaš, daš not nipelj s sedežem za iglo na notranji strani, na zunanji strani namestiš cevko.... pod pokrovčkom posode daš gumasto membrano, na membrano iglo..... v pokrovček nipelj za cevko za podtlak... in to je to. Igli za "ON-OFF" dovoliš gibanje kaka 2mm z membrano, več ne rabiš... na zgornji del nad membrano fedrček, da tišči dol, ko ne dela. Za doziranje olja uporabiš eksterno iglo od metanolskega motorja (Lindinger, Schweighofer), ki smo jih dajali dodatno na zadnjo plato motorja... in to je to....al pa ni neka znanost narediti tako iglo. ..pa v lonček še nipelj za polnjenje in ozračevanje... Sej pravim, da mi je ful nerodno, da sem kupil Scottoiler... ..ampak jebi ga... zdej ga že imam.. maxxa in Kmet2 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
HyperJack Objavljeno December 16, 2014 Deli Objavljeno December 16, 2014 ...ej... Jaka... ma kaki elektromagnetni ventil... ...tko, kot je naredila gorenjka na Fazerci... .. lonček zavorne tekočine, na spodnji strani prevrtaš, daš not nipelj s sedežem za iglo na notranji strani, na zunanji strani namestiš cevko.... pod pokrovčkom posode daš gumasto membrano, na membrano iglo..... v pokrovček nipelj za cevko za podtlak... in to je to. Igli za "ON-OFF" dovoliš gibanje kaka 2mm z membrano, več ne rabiš... na zgornji del nad membrano fedrček, da tišči dol, ko ne dela. Za doziranje olja uporabiš eksterno iglo od metanolskega motorja (Lindinger, Schweighofer), ki smo jih dajali dodatno na zadnjo plato motorja... in to je to....al pa ni neka znanost narediti tako iglo. ..pa v lonček še nipelj za polnjenje in ozračevanje... Sej pravim, da mi je ful nerodno, da sem kupil Scottoiler... ..ampak jebi ga... zdej ga že imam.. Dej ne kompliciri... jaz bom namontiral elektromagnetni ventil z regulacijo pretoka olja s pomočjo 7inčne tablce. (nekej čujem da so televizije ratale na motorju ker je baje tak dolgajt ratal ), tvoj sistem vsebuje preveč elementov, ki se lahko pri mojih adventurističnih podvigih okvarijo Zivnorc 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
maus Objavljeno December 16, 2014 Deli Objavljeno December 16, 2014 jaz imam pa najraje pips sprej ... vsaj takrat malo bolj detajlno pregledam verigo :krneki: DAMI34 in cikadina 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
moto rider Objavljeno December 16, 2014 Deli Objavljeno December 16, 2014 Jaz ti prodam avtomatski mazalec za verigo (na elektromagnetni ventil) za 60 EUR (Zamenjal sem motor, pa mi je ostal) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
HyperJack Objavljeno December 16, 2014 Deli Objavljeno December 16, 2014 Jaz ti prodam avtomatski mazalec za verigo (na elektromagnetni ventil) za 60 EUR (Zamenjal sem motor, pa mi je ostal) Če mi ga daš za 25 € (toliko je materiala), ga ne kupim, ker to ni izziv. Vsak lahko kupi stvar (če ma dnar), ne more je pa vsak naredit sam. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno December 16, 2014 Deli Objavljeno December 16, 2014 Js si sam čistim ketno, mažem jo tut sam, edin na izletih pa uporabljam Motodvigalo Kmet2 (posebn model) za dvig motorja in pol spet sam mažem. Kmet2 in Zivnorc 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kmet2 Objavljeno December 16, 2014 Deli Objavljeno December 16, 2014 Če mi ga daš za 25 € (toliko je materiala), ga ne kupim, ker to ni izziv. Vsak lahko kupi stvar (če ma dnar), ne more je pa vsak naredit sam. Kaj motor si si tud sam naredu? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
HyperJack Objavljeno December 16, 2014 Deli Objavljeno December 16, 2014 Kaj motor si si tud sam naredu? Seveda, sam sem ga naredil z drugačnim delom Zakaj sprašuješ? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
moto rider Objavljeno December 16, 2014 Deli Objavljeno December 16, 2014 Če mi ga daš za 25 € (toliko je materiala), ga ne kupim, ker to ni izziv. Vsak lahko kupi stvar (če ma dnar), ne more je pa vsak naredit sam. Hyperjack! ne prodam ti ga niti zastonj. Pa ne zato, ker recimo potrebujem denar, ampak zato, ker ti ga ne privoščim!! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kmet2 Objavljeno December 16, 2014 Deli Objavljeno December 16, 2014 Seveda, sam sem ga naredil z drugačnim delom Zakaj sprašuješ? Da bi še men enga naredil,ker me proizvajalci nategujejo,material za moj motor je mogoče vreden 8k€ prodajajo ga pa za 16k€ in več,zato sprašujem Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ludiluka Objavljeno December 16, 2014 Deli Objavljeno December 16, 2014 Da bi še men enga naredil,ker me proizvajalci nategujejo,material za moj motor je mogoče vreden 8k€ prodajajo ga pa za 16k€ in več,zato sprašujem Sej ti pravim drago zaračunajo njihov izdelek na koncu je pa še pol stvari preveč gor (žmigovci, nosilci tablice, stopalke za sopotnika, luči preveč elektronike in še bi lahko naštevu ) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Jetam Objavljeno December 16, 2014 Deli Objavljeno December 16, 2014 (popravljeno) Če ste že pri tej temi o vrednosti vozil. Ni važna znamka. Ali je to Dacia ali pa Ferrari. Cena vsakega dela se kupi na njegovo maso. Se pravi vržeš na tehtnico in dobiš ceno. Odstopanja za kupca (mislim avtomobilska podjetja) so majhna samo zaradi kvalitete in načina obdelave. (max20%) Koliko stane Ferrari iz tvarne??? Malo. Vse ostalo je znamka. Pa ne me prepričevat o nasprotnem, ker imam samo 15 let avtomobilske industrije za samo. (Tudi za Ferrari) Popravljeno December 16, 2014. Popravil Jetam Mavti 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Zivnorc Objavljeno December 17, 2014 Deli Objavljeno December 17, 2014 Se ne strinjam s tabo. ...in te ne prepričujem o nasprotnem. Evo.... zadovoljen? cikadina in builder 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
'.' Objavljeno December 17, 2014 Deli Objavljeno December 17, 2014 Če ste že pri tej temi o vrednosti vozil. Ni važna znamka. Ali je to Dacia ali pa Ferrari. Cena vsakega dela se kupi na njegovo maso. Se pravi vržeš na tehtnico in dobiš ceno. Odstopanja za kupca (mislim avtomobilska podjetja) so majhna samo zaradi kvalitete in načina obdelave. (max20%) Koliko stane Ferrari iz tvarne??? Malo. Vse ostalo je znamka. Pa ne me prepričevat o nasprotnem, ker imam samo 15 let avtomobilske industrije za samo. (Tudi za Ferrari) Da v 15 letih nisi pogruntal, da se pri nakupu avta plačuje tudi razvoj, eksotične materiale in obdelavo le teh je žalostno. Znamka vlaga miljone v razvoj, tehnologijo, razne preizskave itd. pa tako kot norc te tudi js ne bom prepričeval, samo strinjal se ne bom cikadina in Zivnorc 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bajkr88 Objavljeno December 23, 2014 Deli Objavljeno December 23, 2014 https://www.louis.eu/artikel/scottoiler-dual-injector-for-lubrication/10003162?list=34576235 kaj točno tega ima kdo? glede na nizko ceneo me zanima če je ok al škoda denarja... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
trojan69 Objavljeno December 23, 2014 Deli Objavljeno December 23, 2014 https://www.louis.eu/artikel/scottoiler-dual-injector-for-lubrication/10003162?list=34576235 kaj točno tega ima kdo? glede na nizko ceneo me zanima če je ok al škoda denarja... Kolikor razumem je to samo dodatek za Scootoiler Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bajkr88 Objavljeno December 23, 2014 Deli Objavljeno December 23, 2014 Kasn dodatek? Na sliki je kapalka z cevmi in flasko za olje..kaj se rabim? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
smasher Objavljeno December 23, 2014 Deli Objavljeno December 23, 2014 poglej si na zavihku dawnlouds , navodila za montiranje in v prvem oknčku piše kaj je v paketu, flaške ni, mal je nateg slika. Drugače pa WTF, kolko so šli komplicirat to napeljavo. bajkr88 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bajkr88 Objavljeno December 24, 2014 Deli Objavljeno December 24, 2014 Ja pol pa kr neki... jajčarji Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MiNa Objavljeno December 24, 2014 Deli Objavljeno December 24, 2014 Slike resnično "povedo" več od zapisanega, vendar je v prvi točki opisa zapisano, točno kaj se za to ceno prodaja (A great add-on for all users of the Scottoiler automatic chain lubricating system.). Ni nateg le cena je kar visoka. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se