Skoči na vsebino

Verige, prenosi in spreji za verige

Gregs

Priporočene objave

Ne pravim, da je napacen ketensprej...ampak, da zadeva sploh ne funkcionira, ker ne sprica pravilno....Se pravi veriga sploh ni bla mazana in jo je raztegnil?

Verigo ti raztegne na daljši časovni interval zaradi obrabe (kar je normalno) ali pa tudi zelo na hitro, če je prenapeta. Zaradi slabega mazanja pa se obraba poveča samo na verižnikih in zunanji del rolčkov, ki niso mazani. Raztegne jo sigurno ne v par 100km.

Razni (ringi) ali tesnila pa so zato, ker je notranji del mazan in zaščiten pred vdorom umazanije in vode.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

To je zame ta BUL ketensprej, tudi po testih je najboljši ima pa še to prednost da manjšega potovalnega, ko ti ga zmanjka lahko filaš iz večje doze tako prišparaš kar nekaj

A pol ta tudi ne maže motorja? ker od motulovega mam jst kr popackan zadnji del motorja, pa feltne.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

A pol ta tudi ne maže motorja? ker od motulovega mam jst kr popackan zadnji del motorja, pa feltne.

več al manj vsi mažejo feltno, bolj kot sprejaš bolj mažejo...js mam dcl nafte, pa s krpico vsake toliko obrišem in je čista feltna.
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

EK verige so top kvaliteta. Po mojem mnenju boljše od DIDa. Kawasakiji imajo EK verigo (model MVXZ) na prvi vgradnji. Zdaj če si kupoval preko Ebay-a je seveda vprašanje kaj si kupil..,

V Sloveniji dobiš EK verigo najgudoneje na www.motonet.si ... pošiljajo pa po celi sloveniji.

sem nabavil to ketno in proti temu kaj sem do zdaj imel na temu motorju in na prejšnemu sao rečem majka glede glasnosti, še vibracije, ki si nisem mislil da jih dela ketna so izginile. samo da bo trajala pa je to to. sem pa nabavil v motonetu cena 100eur za xring varjanto(samo veriga brez zobnikov)

LP

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ne vem a sploh obstaja kakšen sprej da ne bi nič popackal mopeda, to moraš vzet v zakup

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mi je pa bilo enkrat fascinantno ko sem enega vidu, kako je okoli motorja skakal z pločevinasto mazalico. Čisto tako iz firbca... a še kdo drug tukaj prakticira mazanje z oljem za mazanje verig motornih žag?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

...ja v ojler nalito... samo je pa pol res pošpricano vse okol še veliko bolj kot pri spreju... pa še kaj kaplja ko parkiraš... me pa niti ne moti.....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sicer je bilo že večkrat povedano, ampak Profi Dry Lube praktično nič ne paca in kaplja...

60-54-thickbox.jpg

D.

Popravljeno . Popravil danci1973
  • Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hola,

meni pa tale že nekaj let ne packa in ne curlja ;) je pa tud res da zgleda kot da veriga sploh ni namazana...

PS hehe, me je Danči prehitel :OK:

post-163-0-49522700-1340830274.jpg

Popravljeno . Popravil suzuki
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tut jaz že nekaj časa uporabljam PDL .... Nič ne packa,zadovoljen...

Uporabljat začel po Dančijevem namigu.....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Samo ta in noben drug :)

Hahaha ..... a ti tudi samo na tega staviš?

Pomeni, da živim v zmoti, ker uporabljam ....

acc-chain-on-aa.png

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:dry: glih od tega mam vse popackano

Včasih pomaga, če verigo predhodno malo segreješ...z vožnjo po ulici gor in dol... Je pa res da to ne pomaga, če je ketna predhodno že fajn namaščena, saj se novi sloj nima kam prijeti..

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Včasih pomaga, če verigo predhodno malo segreješ...z vožnjo po ulici gor in dol... Je pa res da to ne pomaga, če je ketna predhodno že fajn namaščena, saj se novi sloj nima kam prijeti..

Zakaj pa bi mazal, če je že fanj zamaščena?!?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zakaj pa bi mazal, če je že fanj zamaščena?!?

Ja glej sto ljudi sto čudi, eni mažejo zato, da mažejo, pa ne glede na to, ali je potreba ali ne...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kje se pa ta tanartabeltbulši Profi dry lube lahko kupi :?

pr lojzetu, sam js nism bil preveč zadovolen...prvič, stalno morš preverjat a je veriga mastna, ker zgleda kot vazelina, pa bolj so jo sliši..ne trdim, da ne maže, sam jaz sem raje potem prešaltal na klasiko
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mi je pa bilo enkrat fascinantno ko sem enega vidu, kako je okoli motorja skakal z pločevinasto mazalico. Čisto tako iz firbca... a še kdo drug tukaj prakticira mazanje z oljem za mazanje verig motornih žag?

na kros in hard enduro mažem izključno z oljem za motorne žage. Zadnje čase pa še na cestnem, ker se mi ne da it spreja kupit, olja je pa za izvoz :D

Sicer je packasto, ampak gre lažje dol kot od spreja.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sicer je packasto, ampak gre lažje dol kot od spreja.

Nimaš pravega olja. Vzami olje za mazanje vodil viskoznosti 150 ali celo 200. Boljše od vsakega spreja v vseh pogledih.

Če ga rabiš kak liter povej.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

hm, sploh nisem vedel da to obstaja, tako visoko viskozno olje :) Bi me zanimalo ja, liter bo itak za par sezon pri mojih kilometrih :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!