Skoči na vsebino

Verige, prenosi in spreji za verige

Gregs

Priporočene objave

Sam res... te super duper spreje ni nič fajn pucat. Mam dva spreja .Eden drži dolgo, je pa tak kot en napol strjen neostik. Drugi je pa kot bela mast. Ga kmal pobere, sam je velik boljš za pucat. Bom enkrat za hec še olje probal.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

hm, sploh nisem vedel da to obstaja, tako visoko viskozno olje :) Bi me zanimalo ja, liter bo itak za par sezon pri mojih kilometrih :D

Obstaja....sicer pri nas ga težko dobiš (razen za industrijske namene) v jugi pa ga imajo na vsaki pumpi (olja za menjalnike)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Obstaja....sicer pri nas ga težko dobiš (razen za industrijske namene) v jugi pa ga imajo na vsaki pumpi (olja za menjalnike)

Leteči, to bi tudi mene zanimalo. Predvidevam, da se dobro obnese v samodejnih mazalcih kot je tvoj RLS-oiler ali Scottoiler, katerega uporabljam jaz?

BTW, moj brat se ti zahvaljuje za verižni set, za njegovo R1. Odlično razmerje kvaliteta/cena.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Katerega uporabljaš?

Jaz poznam samo enega in sicer tistega o katerem je bilo govora par postov nazaj (pripopane tudi slikce). A je več izvedb?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz poznam samo enega in sicer tistega o katerem je bilo govora par postov nazaj (pripopane tudi slikce). A je več izvedb?

Sori, spomin zlate ribice pa to... :blush:

Bom preizkusil, ko je tako hvaljen ta sprej. Sicer že nekaj let uporabljam Motulovega, ki vsaj malo packa.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz sem prej uporabljal motorexov sprej za verigo, sedaj pa sem zraven verige vzel še pri motonetu Bel-Ray in sem bil kar navdušen nad njim.

Blue-Tac-Chain-Lube.jpg

Cenovno je bil sicer motorex kak euro cenejši.. ampak je vseeno packal... ta bel-ray-jev pa se mi zdi ok... je kdo probal mogoče to olje?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

sem nabavil to ketno in proti temu kaj sem do zdaj imel na temu motorju in na prejšnemu sao rečem majka glede glasnosti, še vibracije, ki si nisem mislil da jih dela ketna so izginile. samo da bo trajala pa je to to. sem pa nabavil v motonetu cena 100eur za xring varjanto(samo veriga brez zobnikov)

LP

pomoje ti bodo prej šli zobniki kot veriga :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

15 let sem se pripogibal vsakih 1000 km. in kupoval verizne sete, spraye in masti.

5 let sem dolival vsakih 6000 km. kupil en verizni set in liter olja.

mogoce bo cas za kardan?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

15 let sem se pripogibal vsakih 1000 km. in kupoval verizne sete, spraye in masti.

5 let sem dolival vsakih 6000 km. kupil en verizni set in liter olja.

mogoce bo cas za kardan?

jermen?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

sem prav razumel, da eni mazete verigo z oljem za menjalnike ?

Prav si razumel. Olje za menjalnike viskoznosti 150 ali 200..........pri nas ga kar težko dobiš.

Probaj.......boljše kot vsako lepilo od spreja.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

jermen?

aammmm........ nope. nad 1000 ccm so samo HD z jermeni, kolikor meni znano. za te pa se nisem dovolj pocasen. :grrr

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Prav si razumel. Olje za menjalnike viskoznosti 150 ali 200..........pri nas ga kar težko dobiš.

Probaj.......boljše kot vsako lepilo od spreja.

A pride to v poštev tudi na enduru?

Koliko pa je liter tega čuda?

lp A

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pomoje ti bodo prej šli zobniki kot veriga :)

hvala bogu če bo tak:D

mimogrede me zanima kako se kaj obnesejo aluminjasti zadnji zobniki so kakšne opazne razlike zato ker je lažji??

LP

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

A pride to v poštev tudi na enduru?

Zakaj pa ne veriga je veriga.

Za enduro in prašne raznere je olje še boljše, ker verigo ne samo maže ampak tudi čisti. Zelo "lepljivi" spreji v kombinaciji z takšno umazanijo delujejo kot "abrazivno" sredstvo in tako skrajšajo življensko dobo verižnikov in verige.

ps "kuhanje" verige v masti ne pride več v poštev zaradi tesnil med členki.

Popravljeno . Popravil MiNa
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

s cem cistite verigo? Baje sta bencin in razrecilo premocna zaradi tistih plasticnih clenov. Nafta je baje ok in cistila za pecico. A mogoce kdo ve kako se odreze cistilo Meglio in ali je premocno?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

s cem cistite verigo? Baje sta bencin in razrecilo premocna zaradi tistih plasticnih clenov. Nafta je baje ok in cistila za pecico. A mogoce kdo ve kako se odreze cistilo Meglio in ali je premocno?

petrolej oz nafta sta okej...al pa daš tistih 10€ in kupiš lepo sprej za čiščenje verige, pa ga imaš za 2 leti. Popravljeno . Popravil DAMI34
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!