Noise Objavljeno Junij 7, 2007 Opozori Objavljeno Junij 7, 2007 Pa sej to je totalni odfuk. V enem dnevu je naša vrla vlada spremenila že tako ali tako popolnoma nerazpoznavno ime "BRNIK" oz. AERODROM LJUBLJANA v "LETALIŠČE JOŽETA PUČNIKA". Pa ktero hribovsko teslo je to predlagalo... Namesto v tujini prepoznavnega in lahko zapisljivega in razumljiivega imena imamo sedaj tole spakedralo. Pa nimam nič proti Pučniku, le Janša ima nek ojdipovski kompleks, ki ga zdravi z bolanimi potezami. Ustavite Zemlju, iskačem :headbang: :headbang: :headbang:
lina Objavljeno Junij 7, 2007 Opozori Objavljeno Junij 7, 2007 (popravljeno) Pa sej to je totalni odfuk. V enem dnevu je naša vrla vlada spremenila že tako ali tako popolnoma nerazpoznavno ime "BRNIK" oz. AERODROM LJUBLJANA v "LETALIŠČE JOŽETA PUČNIKA". Pa ktero hribovsko teslo je to predlagalo... Namesto v tujini prepoznavnega in lahko zapisljivega in razumljiivega imena imamo sedaj tole spakedralo. Pa nimam nič proti Pučniku, le Janša ima nek ojdipovski kompleks, ki ga zdravi z bolanimi potezami. Ustavite Zemlju, iskačem :headbang: :headbang: :headbang: Ja in? A tisti, ki so živeli na Hoshimingovi pa niso jamrali, je bila lahko izgovorljiva ulica in popolnoma domača našemu jeziku? Aeorodrom Ljubljana je gorenjcem pravgotovo všeč. In kaj, naj bi dali ime? John Fitzgerald Kennedy?-da bi bilo zano ime celemu svetu (Al komu je po tvoje potrebno ugajati?) pa čeprav si ob Fitzgerald marsikdo zlomi jezik...Tudi Charles DeGaul ni ravno pisan na jezik komu drugemu kot francozom pa zaradi tega ne tolčeš z glavo v zid. Sicer pa...predlgam ,,Letališče maršala Tita,, da boste slovenčki zadovoljni, saj koga več od njega itak ne poznate. Popravljeno Junij 7, 2007. Popravil lina
kekec III Objavljeno Junij 7, 2007 Opozori Objavljeno Junij 7, 2007 Ja in? A tisti, ki so živeli na Hoshimingovi pa niso jamrali, je bila lahko izgovorljiva ulica in popolnoma domača našemu jeziku? Aeorodrom Ljubljana je gorenjcem pravgotovo všeč. In kaj, naj bi dali ime? John Fitzgerald Kennedy?-da bi bilo zano ime celemu svetu (Al komu je po tvoje potrebno ugajati?) pa čeprav si ob Fitzgerald marsikdo zlomi jezik...Tudi Charles DeGaul ni ravno pisan na jezik komu drugemu kot francozom pa zaradi tega ne tolčeš z glavo v zid. Sicer pa...predlgam ,,Letališče maršala Tita,, da boste slovenčki zadovoljni, saj koga več od njega itak ne poznate. Lina,tvoj zadnji predlog je odličen.... :yes: ...videti je,da se ti je z leti izostril instinkt za zgodovinske osebnosti....
Pervy Objavljeno Junij 7, 2007 Opozori Objavljeno Junij 7, 2007 to je joke, ja? letališče jožefa pučnika???? :blink: jožef pučnik - res zgodovinska osebnost ni kaj, če ti zgodovina seže par let nazaj :headbang: predlagam preimenovanje slovenske bistrice v pučnikovo bistrico, itak si je njegova rodbina že vse občinske in javne funkcije nagrabla. no lahko pa bi nam zgradili letališče ali pa dirkališče jožefa pučnika - za to bi pa bil brez problema :alien1:
SiR Objavljeno Junij 7, 2007 Opozori Objavljeno Junij 7, 2007 ko sem prvič letel na letališče Newark v New Yorku, sem se skoraj skregal v agenciji, češ, da so mi ime letališča narobe napisal in da jaz vem, da je pravzaprav to letališče New York ... no ... http://www.world-airport-codes.com/world-t...0-airports.html
Noise Objavljeno Junij 7, 2007 Avtor Opozori Objavljeno Junij 7, 2007 Ja in? A tisti, ki so živeli na Hoshimingovi pa niso jamrali, je bila lahko izgovorljiva ulica in popolnoma domača našemu jeziku? Aeorodrom Ljubljana je gorenjcem pravgotovo všeč. In kaj, naj bi dali ime? John Fitzgerald Kennedy?-da bi bilo zano ime celemu svetu (Al komu je po tvoje potrebno ugajati?) pa čeprav si ob Fitzgerald marsikdo zlomi jezik...Tudi Charles DeGaul ni ravno pisan na jezik komu drugemu kot francozom pa zaradi tega ne tolčeš z glavo v zid. Sicer pa...predlgam ,,Letališče maršala Tita,, da boste slovenčki zadovoljni, saj koga več od njega itak ne poznate. Sem pričakoval tovrstno reakcijo, hvala, da je prišla tako hitro. Si popolnoma zgrešila poanto mojega butanja v zid. Ugajati? Nikomur. Smejim se zgornjemu komentarju... butam za to, ker mi je vseeno, ali je imel Pučnik, Plečnik, Lepa Vida, ali pa Brnik. Zakaj sploh menjat in odstranit ime glavnega mesta ven? Po štirih letih napačnega poimenovanja sem letos prvič videl pravilno napisano ime na tabli v Parizu. Ljubljana je pisalo. Pa sem bil vesel, super, končno so ugotovili, kje smo in kdo smo. Pa s tujci ko se pogovarjam, nas sedaj nekako asociirajo s Slovenijo, no, vsaj tisti malo bolj pismeni. Poanta: dokler ima ime smisel in dokler dosega zadani cilj, vse lepo in prav. Ampak spremembe bi se naj dogajale vedno z nekim tehtnim razlogom. Spremembe so namenjene rešitvi nekega problema, dosegi nekega cilja. Kaj bo s to spremembo boljše, ne vem. Vem, da bo veliko stala. Vem, da bomo izgubili del prepoznavnosti v tujini. In tukaj je argument, da so gorenjci nezadovoljni z imenom, popolnoma irelevanten. Kaj dlje od tega, da pusti vlada svoj kakec, pri tej spremembi imena, ne gre. Razen že omenjenega JJ kompleksa si očistiti vest. Bognedaj da se znebi Urške. Bo Ljubljana takoj Uršljana. Bodi dovolj heca. Drugi možni cilj, ki ga vidim pri tej spremembi, pa je narediti republiko še bolj "kvazi" bananasto in s tem skrivati druge scenarije, ki se jih gre vlada, in dokaze svoje nesposobnosti, medtem ko folk pizdi okrog takih malenkosti. Ne vem koliko od nas slovencev se zaveda, da se že desetletje družimo v skupini držav z "disputed borders", skupaj z mozambikom, čadom, kašmirjem, butanom, in podobnimi. Pa ne rečem, da je kaj narobe s temi državami, le to vem, kam nas svet zaradi nesposobnih bebcev, ki se ne znajo zmeniti okrog meje, daje. Ne vem, koliko ljudi se zaveda, da smo na 2007 Forbesovi lestvici Misery Indexa (izšla je 3. maja letos), ki meri stopnjo obdavčenja, višino plač, stroške bivanja, zdravsta, in podobnih reči, na PRVEM mestu. Najbolj obdavčena in najdražja država na svetu? Ja, norveška in podobne "drage" države so nekaj deset mest za nami. Ne vem, koliko ljudi se zaveda, da sam danes ne moreš narediti ničesar več. Baza znanja je preprosto premajhna, da bi se lahko šel napredek, če živiš v avtarkiji. No ja, lahko pa greš okopavat vinograd, to pa bo držalo. Motika se kaj dosti ni spremenila. Ne vem tudi, koliko ljudi se zaveda, da smo Slovenci eni najbolj neprijaznih in zaprtih ljudi na tem svetu. Ta ksenofobija pri nas meji na blaznost, s takšnimi neumnimi potezami, pa se bo po moje le še stopnjevala. Daleč tonemo in tja kamor gremo, smrdi. Ne samo to, da rinemo še naprej, zdi se, da niti ven več ne vidimo. Če bi videli, bi imeli cilj in vizijo. In iz teh dveh bi se rodile ustrezne akcije, spremembe, ki bi vodile k dosegi cilja. Sicer pa, kakor komu paše.... Ampak željno pa čakam smiselno argumentacijo spremembe imena letališča. Kako bo Sloveniji povečal blaginjo? Ali na bo spravil iz mesta najbolj "mizerne" države na svetu (po Forbesu)? Dvomim, da bo kdo sposoben podati ustrezen argument. Če pa bo, sem pa toliko bolj vesel in vzamem kritiko nazaj. Hej, še na ruzak in na kufer si bom prišil ta razpoznavni simbol v obliki imena.
Noise Objavljeno Junij 7, 2007 Avtor Opozori Objavljeno Junij 7, 2007 Evo, še od STA-ja "dokazno gradivo" za nejevernega Pervyja. Ljubljana, 07. junija (STA) - Pregled dogodkov v Sloveniji in mednarodne dejavnosti Slovenije v četrtek, 7. junija.*** LJUBLJANA - Vlada je sprejela sklep o preimenovanju letališča Brnik v Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana. Letališče je preimenovala na predlog družbe Aerodrom Ljubljana*. (op. Noise: in ve se, kdo tam sedi v kokpitu)
Pervy Objavljeno Junij 7, 2007 Opozori Objavljeno Junij 7, 2007 OK saj to ni tako slabo, upam da me bodo poklicali tisti, ki sem jim lani izdeloval turistične kataloge, table in podobno ker bo treba brnik spremenit v Pučniklandijo. meni bo pasalo, njim pa verjetno malo manj da bi zamenjali par tisoč katalogov in tabl. ker pa vem da so škrti bodo verjetno tujci zmedeno laufali po pučniklandiji in iskali brnik :whistle:
lo1ma Objavljeno Junij 7, 2007 Opozori Objavljeno Junij 7, 2007 (popravljeno) Noise - se strinjam s teboj..... Uff, si ne upam komentirati... V pričakovanju nadaljnega modrovanja... :headbang: Popravljeno Junij 7, 2007. Popravil lo1ma
Fritz Objavljeno Junij 7, 2007 Opozori Objavljeno Junij 7, 2007 Ja in? A tisti, ki so živeli na Hoshimingovi pa niso jamrali, je bila lahko izgovorljiva ulica in popolnoma domača našemu jeziku? Aeorodrom Ljubljana je gorenjcem pravgotovo všeč. In kaj, naj bi dali ime? John Fitzgerald Kennedy?-da bi bilo zano ime celemu svetu (Al komu je po tvoje potrebno ugajati?) pa čeprav si ob Fitzgerald marsikdo zlomi jezik...Tudi Charles DeGaul ni ravno pisan na jezik komu drugemu kot francozom pa zaradi tega ne tolčeš z glavo v zid. Sicer pa...predlgam ,,Letališče maršala Tita,, da boste slovenčki zadovoljni, saj koga več od njega itak ne poznate. Če je Noise bolj praktičen, bom pa jaz bolj političen. Lej Lina, Pučnikov Joža so bili kar fejst dec. Se mi pa zdi, da niso tako usodno zaznamovali Slovenije kot je, recimo, Franz Josef Strauss Nemčijo in Bavarsko. Tole početje me spominja na povojno obnašanje tebi tako neljubih komunistov, ko so postavljali spomenike prav vsakemu padlemu, ki je režimu bil posebej pri srcu. Lahko bi pa bili face in poimenovali eno glavnih ulic po njemu. Ulice ali trge bi si zaslužili tudi Kohl, Genscher in Mock. Da bomo na koncu vsi zadovoljni se bo našemu osrednjemu letališču verjetno reklo Letališče Ljubljana - Jože Pučnik.
Jure Objavljeno Junij 8, 2007 Opozori Objavljeno Junij 8, 2007 Noise, WORD! Se popolnoma strinjam s tabo!
sayo Objavljeno Junij 8, 2007 Opozori Objavljeno Junij 8, 2007 Ne moreš verjet, ta Janša bi si če bi mogel že za čas svojega življenja rad postavljal spomenike, pa tega Pučnika poznamo Slovenci okoli 17 let, kaj pa je ta tolk dobrega naredil za nas? A nimamo dosti drugih bolj poznanih Slovencev. To je za :SS :SS :SS :SS
wind Objavljeno Junij 8, 2007 Opozori Objavljeno Junij 8, 2007 Kolikor je meni znano je Pucnik spizdil v Nemcijo preko karavank, ne pa preko Brnika... :trance_33_sleep:
HHV Objavljeno Junij 8, 2007 Opozori Objavljeno Junij 8, 2007 Ja in? A tisti, ki so živeli na Hoshimingovi pa niso jamrali, ... ... Sicer pa...predlgam ,,Letališče maršala Tita,, da boste slovenčki zadovoljni, saj koga več od njega itak ne poznate. Bravo Lina, tokrat si prekosila sama sebe. Vedno bolj utrjujem že utrjeno mnenje, da zdajšnja oblastna banda ni nič boljša od prejšne. Zganja točno tisto, kar so se naučili v prejšnjem režimu, s to razliko, da smo iz dreka že skoraj splezali, pa nas Janševci uspešno vlečejo nazaj. Seveda ob podpori ovčje črede, ki ne zna drugega kot kazati na druge in meketati "saj ste vi isto delali". Dokazana menjava prašičev v koritu in butastih kokodajsk okoli korita, kjer pobirajo drobtinice. In seveda ne smemo pozabiti še čez glavo pohojenih podganic, ki samo pobožno cvilijo in stegujejo brčice j taistem koritu. Slovenci, kar pišem z veliko začetnico in ne tako omadeževalno kot ti (čeprav nemara to celo zaslužimo) s poveličevanjem današnje politike in odobravanjem dejanj o katerem trenutno govorimo, rinemo točno tja, kar je lepo opisal Noise. In ob to se še ne smemo kaj preveč obregati, da nam slučajno linčica (pisano v tvoji maniri) ne bi očitala rdeče komunistične samoupravne obarvanosti. In ker je kakršenkoli odmik od začrtane smeri nevaren za obstoj pujsov, ki se valjajo v vedno bolj praznem koritu, se za take označuje tudi vsa dtuga razmišljanja, ki bi rada presegla kretenske ideološke okvire. Jebemtiš, v tej Sloveniji pa res ogromno Persila ponucamo.
PikiJapok Objavljeno Junij 8, 2007 Opozori Objavljeno Junij 8, 2007 :SS Nekoč sem si mislil: kaj vraga nam je bilo tega treba... Nesposobna politika, ki v času SFRJ ni bila zmožna obvladati oz. disciplinirati nekaj ekstremistov v rajnki jugi, kljub vsej gospodarski premoči Slovenije... Taista nesposobna politična klika nam je zavladala. Eni so postali levi, drugi desni, a v svojem bistvu ostali isti. Ljudje pa so nasedli... Še danes s pomilovanjem gledam uboge na umu, ki slepo zagovarjajo politiko neke struje... Pa veste kaj... Politika, ki poimenuje letališče v "Aeodroma Jožeta Pučnika" je popolnoma enaka tisti, ki bi ga svoj čas poimenovala v "Aerodrom Maršala Tita". Razlika je le v tem, da bi to slednje ime morda res nekaj pripomoglo k razpoznavnosti te naše deželice. Ampak žal naši politikantski burkeži kaj dosti dlje, kakor do svoje ograde ne vidijo... Kaj šele čez mejo?
Pravokotar Objavljeno Junij 8, 2007 Opozori Objavljeno Junij 8, 2007 Kolikor je meni znano je Pucnik spizdil v Nemcijo preko karavank, ne pa preko Brnika... :trance_33_sleep: Kolikor je meni znano, je "spizdil", ker mu je bilo jasno povedano s strani tedanje oblasti, da tu ni prostora zanj, ko je prišel iz zapora, kamor so ga vtaknili zaradi tedaj bogokletnih idej. In v Nemčiji je, kolikor je meni znano, crnčil. In ponovno študiral, pa diplomiral, pa doktoriral, pa predaval na univerzi. In se potem vrnil in dal nezanemarljiv prispevek Demosu in osamosvojitvi Slovenije. In, spet kolikor je meni znano, ni zganjal revanšizma, kakor bi ga marsikdo. Drži pa, da je meni nasplošno izredno malo znano. Osebno se mi pa zdi poimenovanje letališč in podobnih zadev po določenih osebah (čeprav zaslužnih) poceni ukana. In bi lepo prosil, da morebitnega dirkališča ne poimenujete po meni. Če nič drugega, PEPEdrom bi se čudno slišalo.
RSTDRIVER Objavljeno Junij 8, 2007 Opozori Objavljeno Junij 8, 2007 Kolikor je meni znano, je "spizdil", ker mu je bilo jasno povedano s strani tedanje oblasti, da tu ni prostora zanj, ko je prišel iz zapora, kamor so ga vtaknili zaradi tedaj bogokletnih idej. In v Nemčiji je, kolikor je meni znano, crnčil. In ponovno študiral, pa diplomiral, pa doktoriral, pa predaval na univerzi. In se potem vrnil in dal nezanemarljiv prispevek Demosu in osamosvojitvi Slovenije. In, spet kolikor je meni znano, ni zganjal revanšizma, kakor bi ga marsikdo.Drži pa, da je meni nasplošno izredno malo znano. Osebno se mi pa zdi poimenovanje letališč in podobnih zadev po določenih osebah (čeprav zaslužnih) poceni ukana. In bi lepo prosil, da morebitnega dirkališča ne poimenujete po meni. Če nič drugega, PEPEdrom bi se čudno slišalo. al ni ta isti joža tud spizdu ŠE ENKRAT takoj, ko je prišlo do napada na SLO?
klimbra Objavljeno Junij 8, 2007 Opozori Objavljeno Junij 8, 2007 Jebemtiš, v tej Sloveniji pa res ogromno Persila ponucamo. Persil ne pomaga več........ne pere globinsko :evilgrin:
Ozzie Objavljeno Junij 8, 2007 Opozori Objavljeno Junij 8, 2007 (popravljeno) Ja in? A tisti, ki so živeli na Hoshimingovi pa niso jamrali, je bila lahko izgovorljiva ulica in popolnoma domača našemu jeziku? Aeorodrom Ljubljana je gorenjcem pravgotovo všeč. In kaj, naj bi dali ime? John Fitzgerald Kennedy?-da bi bilo zano ime celemu svetu (Al komu je po tvoje potrebno ugajati?) pa čeprav si ob Fitzgerald marsikdo zlomi jezik...Tudi Charles DeGaul ni ravno pisan na jezik komu drugemu kot francozom pa zaradi tega ne tolčeš z glavo v zid. Sicer pa...predlgam ,,Letališče maršala Tita,, da boste slovenčki zadovoljni, saj koga več od njega itak ne poznate. Če že govoriš o lokalpatriotizmu ti pa kot domačin povem... (ostalega ne bom komentiral): Meni kot Gorencu se je zdel ime Aerodrom LJ-Brnik ok. Pa tudi vsi smo se navadili nanj... In vsaj del imena je bil še gorenjski. A zdaj bo pa Ljubljana-JP. Kje je tle gorenjska? Kje maš ti kakšno logiko? :headbang: Popravljeno Junij 8, 2007. Popravil Ozzie
SiR Objavljeno Junij 8, 2007 Opozori Objavljeno Junij 8, 2007 Meni kot Gorencu se je zdel ime Aerodrom LJ-Brnik ok. Pa tudi vsi smo se navadili nanj... In vsaj del imena je bil še gorenjski. A zdaj bo pa Ljubljana-JP. Kje je tle gorenjska? Kje maš ti kakšno logiko? :headbang: gorenjska je "all around" ...
wind Objavljeno Junij 8, 2007 Opozori Objavljeno Junij 8, 2007 al ni ta isti joža tud spizdu ŠE ENKRAT takoj, ko je prišlo do napada na SLO? Igzekli! :naughty: Glede revansizma, neznalica Pepe, pa se spomni predvolilnih plakatov Demosa ob volitvah leta 90.. Ce se se spomnis... Ni treba nic filozofirat, jasno in nedvoumno bo najbolje. :winkiss:
RAT 666 Objavljeno Junij 8, 2007 Opozori Objavljeno Junij 8, 2007 Angleži bojo pa prebrali na karti: ERPORT PJUKNIK. Pripnite pasove, pristali bomo v pljuvalniku!
KeC Objavljeno Junij 8, 2007 Opozori Objavljeno Junij 8, 2007 Ne moreš verjet, ta Janša bi si če bi mogel že za čas svojega življenja rad postavljal spomenike, pa tega Pučnika poznamo Slovenci okoli 17 let, kaj pa je ta tolk dobrega naredil za nas? A nimamo dosti drugih bolj poznanih Slovencev. To je za :SS :SS :SS :SS No vsekakor je bil Pučnik eden tistih, ki so se zavzemali za svobodo govora že v rajnki jugoslaviji in je zaradi tega tudi najebal. Ni pa bil edini! Večina tistih, ki pa ga sedaj takole poveličuje pa so takrat prav fino vlekli koristi režima in uživali v štipendijah, državnih službah in podobno. Ljudi kot je bil Pučnik je veliko več kot imamo letališč.
Pravokotar Objavljeno Junij 8, 2007 Opozori Objavljeno Junij 8, 2007 Glede revansizma, neznalica Pepe, pa se spomni predvolilnih plakatov Demosa ob volitvah leta 90.. Ce se se spomnis... Ni treba nic filozofirat, jasno in nedvoumno bo najbolje. :winkiss: Priznam, ne spomnim se. Kar mi bo morda odpuščeno, če obenem priznam, da me predvolilni plakati zanimajo toliko kot politika nasploh. Torej nič. O Jožetu Pučniku kot človeku pa vem samo toliko, kolikor sem prebral v kakem zapisu denimo Braneta Gradišnika, Bernarda Nežmaha, pa morda še Tarasa Kermaunerja. In toliko, kolikor so mi o njem povedali njegovi vrstniki. Nihče od njih ni političar, vendar njihovo mnenje cenim. Morda v veliki meri prav zaradi tega. Če je slika, ki sem si jo ustvaril vsaj približno pravilna, domnevam, da se Jože Pučnik ne bi strinjal s poimenovanjem letališča po njem. Konec koncev bojda to ne bi bilo prvo "odlikovanje", ki ga je odklonil.
klimbra Objavljeno Junij 8, 2007 Opozori Objavljeno Junij 8, 2007 Če je slika, ki sem si jo ustvaril vsaj približno pravilna, domnevam, da se Jože Pučnik ne bi strinjal s poimenovanjem letališča po njem. Konec koncev bojda to ne bi bilo prvo "odlikovanje", ki ga je odklonil. Natančno tako. Bo zanimivo slišati odzive njegovih svojcev :unsure:
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se