Skoči na vsebino

Starost

belec

Priporočene objave

če se zaletiš je eno če imaš blokado not, eno pa če ne..... brez blokad se ne mislim vozt, ker če se zaletim in mi dajo zmerit moč, mi ne velja ne izpit in ne zavarovanje, torej plačam visoko kazen, popravilo sebi in še popravilo soudeleženca v nesreči, pa tudi če je biv soudeleženec kriv se krivda avtomatsko pripiše meni, sm se nekaj km prevozil tudi že s cbr600rr in vem kako motor potegne, preveč zame, v primerjavi s 125 2T je to prava aleluja :) ko šaltaš eno nižje in naviješ gas do konca to trga gate, torej blokade not pa bo, ko pa bo izpit za neomejeno (21 let) pa blokade vn in zrihtat papirje da bodo v prometni pravi kW napisani, iz istega razloga kot sem napisu zgoraj..... rajš se vozim s švohejšim motorjem pa se vozim brez skrbi kot pa tko.... čeprov se sedaj vozim z odblokirano rs 125 v prometni pa piše 11kW vem da se pri naslednjem motorju tega ne grem več, že zdaj sem lahko srečen da se je vedno končalo tako kot se je, če ne bi tolk obvladov motorja bi biu že vsaj 5x na tleh, in to vedno po zaslugi konzervarjev.... če še tako obvladaš motor, te pa drugi spravijo v nesrečo (soudeleženci v prometu).... glede vožnje brez izpita, ali z močnejšim motorjem kot imaš izpit pa je oje mnenje, raje počasneje pa da je vse tko kot mora bit, kot pa hitreje pa imaš potem lahko take zajebancije če se recimo ponesrečiš, da plačaš vsaj 2x vrednost svojega motorja.... denar se pretežko zasluži,da bi ga tko izgubil.... potem pa lahko sledijo še razne tožbe in te zadeve.... predstavljaj si da še koga ubiješ s svojo malomarnostjo in ti potem to celo življenje ne da miru.... če ste frajerji s tem ko se imate močnejše motorje in vam več potegne mi je prov, kdo pa bo pol frajer ko se bomo npr. zaletel nekam..... motor je preveč nevaren da bi tko delal s temi stvarmi....... pač moje mnenje, kaj si pa vi mislite o tem je pa stvar vsakega posameznika

se strinjam, popolnoma

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ti si zamenjal moment z močjo, ki je res najvišja v visokih obratih. moment pa pri 600 SS motorjih nekje nad 11.000 rpm že začne upadat .) :yes: (takrat krivulja moči gre še veselo navzgooooooooooor...)

nisem zamenjal.. moč pri 25kw 600ccm ss varjantah je max nekje pri 8.5k rpm , moment pa se prične dvigovat nekje okrog 6k do 7k rpm.. se pravi da ti je na voljo je okrog 2k rpm momenta.. pri nakedih pa je krivulja moči in momenta postavljena v nižje obrate in ko zablokiraš se ti moč pravtako omeji nekje na 8k rpm moment pa ostane in ga je prav gotovo več kot pa pri SS motorjih..

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

če se zaletiš je eno če imaš blokado not, eno pa če ne..... brez blokad se ne mislim vozt, ker če se zaletim in mi dajo zmerit moč, mi ne velja ne izpit in ne zavarovanje, torej plačam visoko kazen, popravilo sebi in še popravilo soudeleženca v nesreči, pa tudi če je biv soudeleženec kriv se krivda avtomatsko pripiše meni, sm se nekaj km prevozil tudi že s cbr600rr in vem kako motor potegne, preveč zame, v primerjavi s 125 2T je to prava aleluja :) ko šaltaš eno nižje in naviješ gas do konca to trga gate, torej blokade not pa bo, ko pa bo izpit za neomejeno (21 let) pa blokade vn in zrihtat papirje da bodo v prometni pravi kW napisani, iz istega razloga kot sem napisu zgoraj..... rajš se vozim s švohejšim motorjem pa se vozim brez skrbi kot pa tko.... čeprov se sedaj vozim z odblokirano rs 125 v prometni pa piše 11kW vem da se pri naslednjem motorju tega ne grem več, že zdaj sem lahko srečen da se je vedno končalo tako kot se je, če ne bi tolk obvladov motorja bi biu že vsaj 5x na tleh, in to vedno po zaslugi konzervarjev.... če še tako obvladaš motor, te pa drugi spravijo v nesrečo (soudeleženci v prometu).... glede vožnje brez izpita, ali z močnejšim motorjem kot imaš izpit pa je oje mnenje, raje počasneje pa da je vse tko kot mora bit, kot pa hitreje pa imaš potem lahko take zajebancije če se recimo ponesrečiš, da plačaš vsaj 2x vrednost svojega motorja.... denar se pretežko zasluži,da bi ga tko izgubil.... potem pa lahko sledijo še razne tožbe in te zadeve.... predstavljaj si da še koga ubiješ s svojo malomarnostjo in ti potem to celo življenje ne da miru.... če ste frajerji s tem ko se imate močnejše motorje in vam več potegne mi je prov, kdo pa bo pol frajer ko se bomo npr. zaletel nekam..... motor je preveč nevaren da bi tko delal s temi stvarmi....... pač moje mnenje, kaj si pa vi mislite o tem je pa stvar vsakega posameznika

to pa ni res, kriv je še vedno tisti ki je kriv, ti pač plačaš samo kazen ker nimaš izpita

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

SS varjante 600ccm in zablokirano na 25kw je pomoje polomija.. vsi ti motorji imajo območje uporabnega momenta precej visoko v obratih, blokada 25kw pa jim prepreči pot v te obrate.. pomoje je tukaj dosti boljša varjanta Z ki ima območje uporabnega momenta nižje v obratih in ga lahko koristiš.. moje lajično mnenje, da nebo pomote..

evo jst sm na podobnem kot JaRaNe...samo da že mam izpit za avto, mam tudi že avteka(prišparala dinarčke in kupla).....in sm tut razmišljala v tej smeri.....le da sm jst čist za Z-jčka...... :wub: bi pač dala zablokirat na 25kw......me pa res skrbi ja s to blokado kk to štima....ker je nekaj, ne bi takoj dala odblokirat ker bi biu to moj prvi tak motor.....in že zarad tega da bi se navadla motorčka najprej, pa tut če te polcaji dobijo, sicer težk ugotovijo, le pri hitrosti...sam vseen...

tk da zaenkrat samo sanje....drugo leto takoj ko lahko, najbrž marca delat izpit za A...pol pa motorčka ubavt....so pa finance največji problem-že avto komi vzdržujem, vsaj zaenkrat.....če pa ne bo financ pol bomo pa še počakal kako leto, ampak upam da bo štimal....(me mal skrbi kk je z-jček za prvi motor sam pravjo da je vredu da ni preveč agresiven)..

kar se tiče starosti...važn je kok maš v glav ko si na motorju.....da nimaš želje po dokazovanju ampak uživanju s pametjo v glavi ;)

nism pa zato da starši kupujejo otrokom motorje, ker jst vidm pr seb mam avto, in res gledam kako ravnam z njim....poznam eno žensko ko so ji tastrai kupl avto ma se je zaletela trikrat v enem tednu ker pač ni znala cent tega kar je mela... :headbang: če si neko stvar prislužiš in se trudiš za tisto stvar je po mojem mnenju znaš veliko bolj cenit...

lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

to pa ni res, kriv je še vedno tisti ki je kriv, ti pač plačaš samo kazen ker nimaš izpita

mislim da si potem avtomatsko ti kriv.....zraven pa se placas kazen,ker nimas 25kW(ce ti zmerjo),ker vozis motor za katerega nimas izpita in pa za goljufanje zavarovalnice(to te potem zavarovalnica terja)....tako da se ne splaca....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

nisem zamenjal.. moč pri 25kw 600ccm ss varjantah je max nekje pri 8.5k rpm , moment pa se prične dvigovat nekje okrog 6k do 7k rpm.. se pravi da ti je na voljo je okrog 2k rpm momenta.. pri nakedih pa je krivulja moči in momenta postavljena v nižje obrate in ko zablokiraš se ti moč pravtako omeji nekje na 8k rpm moment pa ostane in ga je prav gotovo več kot pa pri SS motorjih..

jaz sem mislil da ti govoriš za odprto verzijo .) pardon..

ker tam je najvišja moč pri okoli 13.000 obratih, najvišji navor pri okoli 11.000 obratih

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 2 mesecev pozneje...

No kot avtor teme.....da povem končno odličitev...

No sedaj sem kupil zadnjo runnerco VRX (200 ccm), in sem zeloo zadovoljen na splošno z vsem in zelo gre skupaj s mojimi željami in potrebami.

Pozdrav

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No kot avtor teme.....da povem končno odličitev...

No sedaj sem kupil zadnjo runnerco VRX (200 ccm), in sem zeloo zadovoljen na splošno z vsem in zelo gre skupaj s mojimi željami in potrebami.

Pozdrav

srečno pa po pameti :winkiss:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

So že komu merli moč motorja po nesreči? Zanima me samo, kje in kako to zmerijo. Sem imel 2 prometni z RS125, v prometni 11kW, sicer odprta, pa noben (policija itd... ) ni nikol podvomo v moč motorja...

Popravljeno . Popravil ajazbe7
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ja če bi bilo po tvoje bi lahko to šlo v nedogled :glare:

če bi bila omejitev 150cc bi se našel nekdo ki bi hotel met 175cc, in bi potem kot ti govoril kokor da gre za tistih 25cc kaj bol

......meja nekje mora bit

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Bravo, tako je to.

Pa še glede krivde, če ti nimaš izpita si automatsko kriv. Saj nisi sposoben obvladovati vozilo in nimaš dejansko kaj početi na cesti. Iz prve roke izkušnje, s tem da je bila pri meni druga štorja, tako da sem še zaslušil zraven

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!