SF Objavljeno Junij 26, 2007 Deli Objavljeno Junij 26, 2007 Jest bi prej rekel, da je naša levica hotela desnici podtaknit nekaj, kar je dejansko počela sama... Sanader takrat še ni mogel obvladovat hrvaških ribičev, ker so po mojih opažanjih vedno skočil na komando hrvaških vodilnih politikov, to pa sta bila takrat Mesič in Račan... Je to res, da mora biti v primeru tovrstnega prisluškovanja obveščen tako predsednik vlade kot tudi predsednik republike? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ice Objavljeno Junij 26, 2007 Deli Objavljeno Junij 26, 2007 A žal je bolje tako ,da so nekatere zadeve očem prikrite. :blink: kaj pa liberalizem in demokracija ? narod in samoupravljanje ? to ja ne gre fküper. :grrr Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
GREY WOLF Objavljeno Junij 26, 2007 Avtor Deli Objavljeno Junij 26, 2007 Jest bi prej rekel, da je naša levica hotela desnici podtaknit nekaj, kar je dejansko počela sama... Sanader takrat še ni mogel obvladovat hrvaških ribičev, ker so po mojih opažanjih vedno skočil na komando hrvaških vodilnih politikov, to pa sta bila takrat Mesič in Račan... Je to res, da mora biti v primeru tovrstnega prisluškovanja obveščen tako predsednik vlade kot tudi predsednik republike? SF,Sanader ni mogel obvladovat ribičev?Živim čez mlakužo, ki se ji reče Piranski zaliv.Od negdaj imam znance, sorodnike ,prijatelje na oni strani.In veš kaj je najbolj žalostno? domačih ribičev ni več, so manjšina in še oni lovijo s kočaricami v kvarneru in južneje, za piranski zaliv jim je malo mar.V mlaki se prerivajo mali jorasi, kolci ,kvazi ribiči ki so pribegnili v času vojne in ugotovili ,da se da v Istri lepo, ugodno živet kot izgnanci-pribeglice.In da ne bo pomote tudi naše "ribiče" upravljajo mostograditelji, ko jim rabi pomoč.Ponavadi obiščejo jorasa, saj so jih zadnje čase ribiči od....li. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SF Objavljeno Junij 27, 2007 Deli Objavljeno Junij 27, 2007 Gray že mogoče ampak takrat sem prepričan da ga še ni imel... Ne predstavljam si namreč, da bi ribiči pod komando desnice pomagal levemu predsedniškemu kandidatu delat podobo ultranacionalista... Potem je možakar samo še parkrat ponovil na TV da " neče slovencima dati ni čašu svoga mora" in je bila zmaga zagotovljena... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
GREY WOLF Objavljeno Junij 27, 2007 Avtor Deli Objavljeno Junij 27, 2007 Bo kar bo.Čas je, da se začnemo dogovarjat s hrvaticami.Jezik klajne problem. :inlove: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
lasagna Objavljeno Junij 27, 2007 Deli Objavljeno Junij 27, 2007 Zadnji cajt, da se kdo celo dogovarja. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ice Objavljeno Junij 28, 2007 Deli Objavljeno Junij 28, 2007 kaj ko bi se pred dogovarjanjem mogoce malo pogovarjali ? tako, o medsosedskih itd. :whistle: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
GREY WOLF Objavljeno Junij 28, 2007 Avtor Deli Objavljeno Junij 28, 2007 kaj ko bi se pred dogovarjanjem mogoce malo pogovarjali ?tako, o medsosedskih itd. :whistle: :worship: tudi tu tiči problem.Dokler bo Dimsi zananji :hmm: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
volk Objavljeno Julij 2, 2007 Deli Objavljeno Julij 2, 2007 :worship: tudi tu tiči problem.Dokler bo Dimsi zananji :hmm: Nikakor ne morem razumeti, da ste LDSovci imeli in prenašali tako slabega ministra tako dolgo. In da ta notorična samokritka in notranja pluralnost takrat se v javnosti ni nikjer exponirala. In na koncu je šel sam namesto da bi ga, že alibija radi, vrgli ven. :hmm: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
GREY WOLF Objavljeno Julij 2, 2007 Avtor Deli Objavljeno Julij 2, 2007 Nikakor ne morem razumeti, da ste LDSovci imeli in prenašali tako slabega ministra tako dolgo. In da ta notorična samokritka in notranja pluralnost takrat se v javnosti ni nikjer exponirala.In na koncu je šel sam namesto da bi ga, že alibija radi, vrgli ven. :hmm: Ko se oblečem ratam človak.Dimsija ti privoščim, da pa je sam odšel :hmm: se strinjam v kolikor misliš, da ga ni nihče odnesel. :winkiss: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
horny twin Objavljeno Julij 3, 2007 Deli Objavljeno Julij 3, 2007 Še glede tega spora .... Gospoda draga, po mojem so nas in Hrvate (in to mislim že dolgo) nategovali vsi. Kot pravniku mi nikoli ni bilo jasno, zakaj se tega spora ni uredilo čimprej, zlasti glede na to, da smo prepričani v svoje argumente. Insituticja mednarodnega sodišča v Haagu (ne zamenjevati z kazenskim za vojne zločine) je ustanovljena prav za te zadeve. A nerešeno vprašanje s Hrvati je idealno za odvračanje pozornosti, zato mi je ta zadnja zadeva samo potrdila moje sume. Sem dosti na Hrvaškem in zaradi tega pretrpel ničkoliko zajebavanj. A klasični politični prijem je s prstom kazati na nekoga, da je kriv; tukaj vsi pademo na finto. Pa še prikupno je... Hrvati so itak prepričani , da smo Slovenci pedri (ker seveda ne razumejo svobodomiselnosti naših punc in dejstva, da je morje in dopust namenjen izživljanju tudi tega aspekta življenja (seks)) in so nam seveda favš zaradi EU in sicerjšnjih "uspehov", zlasti meje z Avstrijo in Italijo :evilgrin: , mi pa da so Hrvati vsrani Balkanci, ki itak nimajo pojma o ničemer (no, pa česmo malo fer, favš smo jim tudi malo zaradi morja). In potem se takoj nižji uradniki potrudijo kimati v skladu s sporočili politike, pa nagajajo navadnemu folku. Mic po mic... in se že pretepamo po oštarijah, kraspamo po avtih itd.. Sedaj ko so nam pa povedali ali izdali, da so se dogovarjali pa smo se znašli v malce neumni situaciji... če je to res, smo izpadli neumne ovce, če ni so še vedno Hrvati idioti in Slovenci mali zafrustriranci... in kot vemo, človek si nerad prizna, da je bil nategnjen... Skratka, škoda je že tu in trajalo bo dolgo, dolgo, preden se bomo (če sploh) spet razumeli. Glede nato, da sem se daljnega 1986 pretepal s Srbi in so mi (pravzaprav nam, bili smo trije) Hrvati pomagali, glede na to, da smo leta 1991 imeli istega sovražnika (in da so nam, kljub odpovedi njihove politike pomagali, mi pa seveda njim) in da moj spomin pač vleče malce dlje, bom še vedno smatral, da smo lahko in moramo biti prijatelji. bi še o tem, a potem bi bila to knjiga... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
GREY WOLF Objavljeno Julij 3, 2007 Avtor Deli Objavljeno Julij 3, 2007 Se strinjam z napisanim.Toda ali ni duh že prišel iz steklenice in ga bo teško spravit nazaj.Istrani so od negdaj prilagodljivi ljudje(drugače ne bi preživeli v svoji zgodovini nešteto gospodarjev-okupatorjrv) pa so.Toda struktura prebivalcev v Istri se je spremenila, vedno več je "Vukovarcev", hercegovcev, ki so jim dobrososedski odnosi španska vas, celo podpihujejo sovraštvo.Staroselci se na politiko jebanja na suho(ribiške afere, pa sredinska črta,pa meja na Odorikovem kanalu ali Mirni... itd požvižgajo) vendar je tudi res, da če neko stvar ponavljaš dovolj dolgo postane le ta resnica.Hrvati ljubijo slovenke, mi se hrvatic nikoli nismo branili, torej no problem.Politika pa se itak ne spreminja.sem pa prepričan, da imajo od vsega največ koristi Italijani.Pomislite malo. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
GorazdH Objavljeno Julij 3, 2007 Deli Objavljeno Julij 3, 2007 vsekakor. povdarjanje ezulstva in Istre kot nekega "zgubljenega italijanskega ozemlja" je več kot očitno. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
horny twin Objavljeno Julij 3, 2007 Deli Objavljeno Julij 3, 2007 sej v tem je štos... na obeh straneh smo tako že zjebali razmišljanje povprečnih ljudi, da se politiki niti več ne rabijo truditi in nas lahko angažirajo (folk namreč) tudi brez nekih pretiranih argumentov... glej, saj ti ne bi rad hodil po živcih, a že to ker poskušaš prišlekom naprtiti razloge za svajo na meji ("Vukovarci". zanimivo, da ne omenjaš Jorasa - štajerca), kaže, da sploh ne moremo več iz svoje kože... ("kriv je nekdo od zunaj" sistem!) Ja, duh je že zdavnaj pobegnil iz steklenice... in gre svojo pot. Ključno pa je tole: vedno bomo hodili na Hrvaško, vedno bomo mejili na njih in če ne druga v zgodovini se z njimi nismo nikoli stepli. In vice versa. eh, kaj vem... upam, da bomo se nekoč spametovali... Vem pa nekaj... če se ugotovi, da se je kdo dogovarjal (in sam sem skoraj prepričan, da se je - ne pa nujno Janša ali politiki njegove provenience) je to brez dvoma veleizdaja, če ne še kaj hujšega. In take bi bilo potrebno za kar dolgo spraviti za zapahe! Sam sem zaradi osebne prizadetosti (nisem prizadet :rolleyes: , samo tiče se me) spremljal te dogodke zelo natančno in obstaja velika korelacija med dogajanji na notranjepolitičnem področju in temi incidenti (manj znano, ampak recimo prodaja Leka Novartisu je ravno začela buriti duhove javnosti, ko se je bum zgodil incident in prodaja je šla uspešno skozi brez rompompoma itd.). Na Hrvaškem istotako! Sanaderjeve ure, bum Hotiza! po drugi strani nas Italjani jahajo do nezavesti, minister slovenki ali vlada slovenska (katerakoli) pa nič. Dajo vsem državljanstve, ki so živeli na okupiranem področju - nič, paradirajo fašisti in zahtevajo revizijo meja - nič, Haider sere, da je že nerodno gledati - nič. A se vam to ne zdi nič sumljivo? Skratka vse skupaj je eno veliko sranje! Pa btw. v meni ni niti trohica hrvaške krvi... na rodovnem drevesu nisem do sedaj našel niti kakšnega drugega tujca. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
GorazdH Objavljeno Julij 3, 2007 Deli Objavljeno Julij 3, 2007 Sem že večkrat povdaril, da se resnična nevarnost skriva na zahodu, v Italiji. Ker so jih dvakrat krepko (še vedno daleč premalo) dobili po buči gredo sedaj na mehko. Očitno so mnenja (in to upravičeno), da slovenska politika zaradi zahrbtnosti in izdajstva ni sposobna vodit enotno zunanjo politiko, prav tako se zaradi zgodovinskih razlogov notranje razkolje ob vsakem vprašanju, ki je povezano z 2. sv vojno oziroma dogajanje po njej....medtem pa Italijani so ostali Italijani, tudi če so bli malo fašisti, malo partizani...ampak v zunanji politiki in s tem povezani notranji so vsi kot eno. Italija je najprej, potem stranke, poglejte samo politiko ki jo vodijo do nas in boste opazili, da ni skoraj noben razlike med vladavino levice in desnice v Italiji. Tu še nismo dozoreli. Zato se nam dogajajo razni piranski zalivi, Hotize, Sove... Mislim, da država še ni bila v taki nevarnosti kot je sedaj. MOgoče je Janša mislil s tistim "osamosvojitev še traja", da bi odprodal Primorsko mal Italiji mal Hrvaški, že k je v svoji knjigi omenjal, da smo se primorci "slabo borili med osamosvojitvijo"...baje ker je blo premalo žrtev... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
GREY WOLF Objavljeno Julij 3, 2007 Avtor Deli Objavljeno Julij 3, 2007 Saj res sem pozabil že na njegove Premike,Okope,al kaj je že pisal.V nos mu gre, da so primorci prvi zaustavljali JLA in na srečo tudi dokaj inteligentno držali JLA mirno.Saj lahko ,da smo imeli srečo in so na primorskem poveljevali bolj miroljubni-inteligentni poveljniki JLA, ali pa da so v notranjosti bili bolj konfliktni.Skratka ko so v Ljubljani praznovali, so primorci že "bili boj" z JLA omladino(spomnimo se prestrašenih obrazov fantičov v tankih , ki so kao prišli branit meje pred sovragom).Ne oporekam prispevka veteranov pa JJ , policajev.Ne gre pa pozabiti , rezerviste, gasilce, kmete,delavce ,študente, skratka vseh ki se niso poskrili, oporekam pa tezi, da so edino neki posamezniki zaslužni za osamosvojitev.Bedno.Na samo naša politika,tudi diplomacija je bedna,počiščena od vseh profesionalnih diplomatov in nadomeščena z "glavno da so naši". heh, italijančki še v Abesiniji s tanki in letali, proti puščicam niso zmagali, kaj šele kdaj drugič.Imajo pa zato diplomacijo na vrhu in dobijo slej ko prej vse nazaj. :naughty: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
volk Objavljeno Julij 3, 2007 Deli Objavljeno Julij 3, 2007 Ko se oblečem ratam človak.Dimsija ti privoščim, da pa je sam odšel :hmm: se strinjam v kolikor misliš, da ga ni nihče odnesel. :winkiss: ...in v argumentirani debati zmanjka argumentov Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
GREY WOLF Objavljeno Julij 3, 2007 Avtor Deli Objavljeno Julij 3, 2007 Nikakor ne morem razumeti, da ste LDSovci imeli in prenašali tako slabega ministra tako dolgo. In da ta notorična samokritka in notranja pluralnost takrat se v javnosti ni nikjer exponirala.In na koncu je šel sam namesto da bi ga, že alibija radi, vrgli ven. :hmm: Misliš to argumentacijo? sorry na to ni debate. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
volk Objavljeno Julij 4, 2007 Deli Objavljeno Julij 4, 2007 Misliš to argumentacijo? sorry na to ni debate. Ne to so dejstva. Citiral in opozarjal sem na neargumentacijo ene druge izjave. A je res težko slediti niti/vsebini ? Lahko pa zopet po starem: ko ni vsebine zadošča forma. A si to mislil ? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
GREY WOLF Objavljeno Julij 4, 2007 Avtor Deli Objavljeno Julij 4, 2007 Ne to so dejstva.Citiral in opozarjal sem na neargumentacijo ene druge izjave. A je res težko slediti niti/vsebini ? Lahko pa zopet po starem: ko ni vsebine zadošča forma. A si to mislil ? Ne to so dejstva praviš, ja no tudi prav ,pač tvoja dejstva.Ene druge izjave, v enem drugem kontekstu itd.Kje te čevelj žuli? Sicer pa JJ ne bo Ropa tožil , ker ta ni preklical izjave. Tresla se gora rodio se miš, že videno pri njemu.Da pa se ne bova prepucavala po motosvetu(sicer spoštujem tvoja stališča ki jih zagovarjaš, pač verjameš vanje,) ko pa začenjaš med vrsticami jahat, no pol nima smisla.Ostani oblečen, obleka še ni naredila človeka in kot rečejo tu spodaj vai vai che c e la fai. :beer2: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
volk Objavljeno Julij 4, 2007 Deli Objavljeno Julij 4, 2007 [ Dejstvo je da je LDS predlagala in podpirala Dimsija kot zunanjega ministra ne samo en mandat. In da ga niso vrgli iz stranke ampak je izstopil. No in če so to moja subjektivna dejstva naj bodo. V tisto kar varjamem zagovarjam. Logiš al pa ne ker zagovarjam objektivnost in se ne zaletavam v kolesa karavane?! Kar se pa oblačenja in obleke tiče: Nikoli se ne prepiram z idiotom, ker me bo spustil na svoj nivo in s svojimi večletnimi izkušnjami premagal. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
GREY WOLF Objavljeno Julij 5, 2007 Avtor Deli Objavljeno Julij 5, 2007 [ Dejstvo je da je LDS predlagala in podpirala Dimsija kot zunanjega ministra ne samo en mandat. In da ga niso vrgli iz stranke ampak je izstopil. No in če so to moja subjektivna dejstva naj bodo. V tisto kar varjamem zagovarjam. Logiš al pa ne ker zagovarjam objektivnost in se ne zaletavam v kolesa karavane?! Kar se pa oblačenja in obleke tiče: Nikoli se ne prepiram z idiotom, ker me bo spustil na svoj nivo in s svojimi večletnimi izkušnjami premagal. Tu se popolnoma strinjam s teboj. Ostani na svojem nivoju, tam tudi spadaš. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Wobewt Objavljeno Julij 5, 2007 Deli Objavljeno Julij 5, 2007 [In da ga niso vrgli iz stranke ampak je izstopil. Vohal je, da bodo na volitvah popušili. Daljnovidnost je lepa čednost, sploh za nadaljevanje kariere. Sploh pa sta z Janšo že od nekdaj na Ti. Fajn je bit prijatelj z vsemi, to bo prišlo prav tudi Pahorju. :rolleyes: Glede idiotov: stare in obrabljene floskule, g. Wolf. B) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
GREY WOLF Objavljeno Julij 5, 2007 Avtor Deli Objavljeno Julij 5, 2007 Vohal je, da bodo na volitvah popušili. Daljnovidnost je lepa čednost, sploh za nadaljevanje kariere. Sploh pa sta z Janšo že od nekdaj na Ti. Fajn je bit prijatelj z vsemi, to bo prišlo prav tudi Pahorju. :rolleyes: Glede idiotov: stare in obrabljene floskule, g. Wolf. B) Nekaj v tem stilu.Ko mu pa stranka ni hotela več nudit "kot uglednemu članu LDS" ugodnosti ki jih je zahteval, je začel solirat in koketirat s tistimi ,ki je že zdavnaj bil na ti.Smo pozabili njegove želje po evro poslancu,podpisovanje Vilniške izjave, zaletavanje v NATO (ritolizenje bushijem). - kaj se pa tiče uporabe izraza IDIOT me le ta ne gane, posebno ne od osebe ki jo ne poznam in dvomim da me ona pozna. Včasih pa prisluhnem KUD IDIOTOM. :worship: mirno morje Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
GREY WOLF Objavljeno Julij 5, 2007 Avtor Deli Objavljeno Julij 5, 2007 (popravljeno) Sicer pa dovolj da prisluhnem Pukšiču,Jerovšku ah Irglovi pa sem takoj zopet na zemlji.Lepo je biti enoumen. Popravljeno Julij 5, 2007. Popravil GREY WOLF Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se