Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno

LookOut ni OK :lol:

Saj lepo pise - uporabljaj kar ti pase, tvoje izjave pa itak kazejo na to, da linuxa ne poznas, potem pa tu nekaj jokas :twisted:

OE je cist uporaben, polni Outlook se bolj... Seveda si lahko tak PIM, kot je outlook, na linuxu samo zamislis ( ce imas veliiiiko cajta, tudi sam napises)

In - heh, kako ironicno - linux na desktopu uporabljam vsak dan, že več kot leto dni. Still disappointed (ja, ja, saj vem - ne znam si nastimat, zdaj pa nekaj jokcam...).

Aja, mimogrede - se pa kar dost pogosto sesuvajo programi v linuxu (mailer, pa tudi staroffice nekam šepavo dela, openoffice.org pa sploh ne upam probat...). Verjetno jih res nasi admini ne znajo nastimat... Bo treba cyc- najeti... :lol:

Smešna so pota boga linuxa...

Objavljeno
Aja, mimogrede - se pa kar dost pogosto sesuvajo programi v linuxu (mailer, pa tudi staroffice nekam šepavo dela, openoffice.org pa sploh ne upam probat...). Verjetno jih res nasi admini ne znajo nastimat... Bo treba cyc- najeti... :lol:

Za vas je najbolje, da preidete spet nazaj na Nexte :D :lol:

Da Outlook deluje vidim skoraj vsak dan, ko dobim od koga na mail kak del wordove datoteke, oplemenitene z virusom :) Jap, X-mailer je vedno Outlook :twisted:

Objavljeno

Za vas je najbolje, da preidete spet nazaj na Nexte :D :lol:

Da Outlook deluje vidim skoraj vsak dan, ko dobim od koga na mail kak del wordove datoteke, oplemenitene z virusom :) Jap, X-mailer je vedno Outlook :twisted:

1) We use what we use. You don't have to comment what is "best" for us. It equals "Go crawl into a cave." or "Eat my shorts."...

2) Outlook je dobra zadeva, deluje dobro in omogoca marsikaj, kar si lahko ti na linuxu samo narises na steno.

3) Kdor si ne zna antivirusa konfigurirati, ali pac "ne odpirati okuzenih zadev", pa si je tudi sam kriv.

Objavljeno
1) "Eat my shorts."...

Yuck :lol:

2) Outlook je dobra zadeva, deluje dobro in omogoca marsikaj, kar si lahko ti na linuxu samo narises na steno.

Z razpecevanjem virusov na celu :D

3) Kdor si ne zna antivirusa konfigurirati, ali pac "ne odpirati okuzenih zadev", pa si je tudi sam kriv.

Ti to dopovej ljudem ... :D

Morda bo kmalu Lotus Notes za linux, ono ima notir toliko enega crapa, da ga se LookOut polne verzije nima, ne podpira pa razposiljanja virusov, tako da ... :D

Objavljeno
Z razpecevanjem virusov na celu :D

Ti to dopovej ljudem ... :D

Morda bo kmalu Lotus Notes za linux, ono ima notir toliko enega crapa, da ga se LookOut polne verzije nima, ne podpira pa razposiljanja virusov, tako da ... :D

0) Saj tebi dopovedujem, pa si ne daš dopovedati. Ni kriv program, krivi so ljudje. Tako kot za vsa verižna pisma, finančne piramide, za večino prometnih nesreč, ... Tko da - ne, outlook ni slaba zadeva: tepci so uporabniki. Tko kot tisti, ki uporabljajo default namestitev linuxa.

1) Na čelu, na riti ali kje drugje - not my problem. Namestim protivirusni program in zadeva dela, me varuje, whatevr. Samodejno, brez nadaljnjega - odkar sem ga pred leti namestil, nisem imel še ene težave ne - za razliko od linux adminov, ki moraje vse težave ročno odpravljato... Nameščati popravke, zaplate, patche, kakorkoli jim že rečeš - zato, da se zavarujejo pred vdori, malicious kodo, čemerkoli že.

Vse težave z virusi - use antivirus! (na windowsih je vsaj pestra izbira, tako kot je seveda bolj pisana paleta virusov)

Težave z varnostjo - use brain! (velja za oba sistema enako)

Če mi zatrdiš, da za linux ni nobenega virusa, in da je po defaultu (brez pogostega in trdega dela adminov) ful varen ----> ROTFLMAO...

2) Ključna besedna zveza v tvoji izjavi o Lotus notes je "morda bo kmalu". Zaenkrat ga ni. Go suck shorts. Strežnike seveda so veliki ponudniki portali na linux, ker so pač ugotovili, da ima MS predrage strežniške licence. Z odjemalci za njihove strežnike je drugače - cvikajo, ker se bojijo upada prihodkov... Seveda lahko podatke iz strežnika Lotus domino pobiraš tudi preko HTTP-ja, ampak - zakaj jih pa nihče ne? ---> Zakaj bi sploh rabil Lotus notes za linux, če obstaja HTTP, ki je open, public, vse?

Let's face it - windows ni tako slaba zadeva, kot jo skušate prikazati vsi fanatični linuxaši. Ki ste, mimogrede, v tem svojem bolanem zagovarjanju podobni macintoshevcem. PA ne temle zdaj, ki imajo za grund BSD, ampak onim od prej, ki so uporabljali MacOS pred različico X.

Dejstva so:

- MS office je boljši in bolj dodelan od openofficea ali starofficea (v mnogih pogledih), ampak je razlika v ceni velika, pa tudi potrebe povprečnega uporabnika tako majhne, da nakup Office XP (ali word xp, excel xp...) ni upravičen.

- Programi za delo v podjetjih so bolj domači v okolju windows.

- Odjemalci za podatkovne strežnike v podjetjih so bolj doma v okolju windows.

- Programi za grafično oblikovanje (razen redkih izjem), DTP in spletno oblikovanje ter razvoj so bolj doma v okolju windows.

- Igre so bolj doma v okolju windows.

- Uporabniški programi - od slovarjev SSKJ do drugih zelo uporabnih zadev so bolj doma v windows.

--- Pa še veliko bi se našlo.

Vendarle se strinjam - za povprečnega pisarniškega uporabnika je linux dovolj dober. In bistveno cenejši od Microsoftove rešitve.

Kljub temu pa linux ni "ultimativno boljši" pa če se na glavo postaviš. Tudi windows ni ultimativno boljši. Oba sta dovolj dobra - linux za pisarno in strežnike (torej za poslovno okolje), windows pa še za mnogo več - grafika, igre, multimedia, dodatna strojna oprema :)

Recimo - kupim skener in tiskalnik --> kako ju optimalno porihtam v linuxu? Heh, moram že kao ful pazit, kaj bom kupil... Za windows - grem v štacuno, vzamem skener, ki mi je na oko najbolj všeč, prinesem domov in dela.

Skratka - do nadaljnjega uporabljam windows xp, office xp, outlook xp.

Kdor uporablja linux - upam, da je zadovoljen. Jaz sem.

Objavljeno
Če mi zatrdiš, da za linux ni nobenega virusa, in da je po defaultu (brez pogostega in trdega dela adminov) ful varen ----> ROTFLMAO...

Ze vsaj tirkrat sem napisal v tem threadu, da to ni res in tega seveda tudi ne trdim.

Kar se varnosti tice mislim - virusa za linux se nihce ni videl :D Je nekaj reci vezanih na bind in so exploiti. Nekaj kar bi se tako nekontrolirnao sirilo naokoli kot je to v windows, ni.

Za vsak sistem je potrebno skrbeti ...

Objavljeno

Ze vsaj tirkrat sem napisal v tem threadu, da to ni res in tega seveda tudi ne trdim.

Kar se varnosti tice mislim - virusa za linux se nihce ni videl :D Je nekaj reci vezanih na bind in so exploiti. Nekaj kar bi se tako nekontrolirnao sirilo naokoli kot je to v windows, ni.

Za vsak sistem je potrebno skrbeti ...

Saj - virus za linux se ne more nekontrolirano siriti zato, ker linux enostavno v svetu ni tako mocno prisoten. Sori - ce bi bilo 90 odstotkov dekstopov na linuxu, bi pac linux virusi harali po netu. Zdaj pa pac windows virusi harajo po netu...

Ja, za vsak sistem je treba skrbeti in vsak se v skladu s svojimi potrebami in zeljami odloci, kaj bo imel. Lahko kupi windows in se nima potrebe in moznosti z njim prav veliko ubadati (ker skusajo snovalci pac cimbolj olajsati uporabo --> ni nujno, da jim to vedno ratuje, ampak se pac trudijo po svojih moceh), lahko si zastonj namesti linux in vsak dan gleda, kaj mora pokrpati, ali je morda kdo od hekerjev ze napisal uporaben gonilnik za tointo (ker ga pac kar ena od korporacij ne bo, ker je premalo uporabnikov itd... ).

Ne izmikaj se, da cesa nisi trdil - prej si pac trdil, da je outlook zelo dober za sirjenje virusov. Na enakem nivoju je pac trditev, da je linux po defaultu zastarel in potreben popravkov, ki po velikosti skoraj presegajo sam OS -- jasno, namestis verzijo s cedeja in potem nekaj ur (ce si novinec pa sploh) lovis popravke po internetu - ce se ti seveda sploh uspe prikljuciti.

Gre pac za dva filozofska pristopa - kot katedrala in bazar...

Objavljeno
Ne izmikaj se, da cesa nisi trdil - prej si pac trdil, da je outlook zelo dober za sirjenje virusov. Na enakem nivoju je pac trditev, da je linux po defaultu zastarel in potreben popravkov, ki po velikosti skoraj presegajo sam OS -- jasno, namestis verzijo s cedeja in potem nekaj ur (ce si novinec pa sploh) lovis popravke po internetu - ce se ti seveda sploh uspe prikljuciti.

Resnično me zanima od kod imas takšne ideje o Linuxu in/ali kdo ti jih je v glavo vcepil, saj niti približno ne držijo.

Objavljeno

Resnično me zanima od kod imas takšne ideje o Linuxu in/ali kdo ti jih je v glavo vcepil, saj niti približno ne držijo.

Verjetno so same zrasle :?

Gre pač za način, na kakršnega se distribuira linux. Kupiš cede z distribucijo in zadevo namestiš v računalnik, ali downloadaš distribucijo in poženeš namestitev. Domala vsak skrbnik sistemov z linuxom (s cyc-om na čelu) pa trdi, da je pač pri linuxu treba - in je menda celo možno za razliko od windowsa - poskrbeti za varnost sam, in sproti.

Torej - inštaliraš katerokoli distribucijo že, potem pa, če hočeš res dobro zadevo, poloviš popravke in posodobitve. In imaš kar nekaj dela - ali pa obtičiš z zastarelo distribucijo... :shock:

Priznam pa, da je teorija bolj provokativna kot racionalna. :twisted:

Objavljeno
Gre pač za način, na kakršnega se distribuira linux. Kupiš cede z distribucijo in zadevo namestiš v računalnik.

In to storiš v 15 minutah in zadeva je končana. Instalirani so vsi gonilniki in vse potrebno. Ničesar ni treba iskati nikjer po internetu. Da ne bo pomote, govorim o distribucijah, ki so trenutno na voljo.

Vsak skrbnik sistemov z linuxom pa trdi (s cyc-om na čelu), da je pač pri linuxu treba - in je menda celo možno za razliko od windowsa - poskrbeti za varnost sam, in sproti.

Vse distribucije imajo BUILD-IN samoposodabljanje (podobno kot windows) in ni potrebno nobeno iskanje po internetu, saj se Linux sam poveže na strežnik avtorja distribucije od koder potegne .RPM pakete s katerimi se opravi posodobitev in to brez, da bi moral restartat računalnik (Slednje velja tudi strežniške programe). Vse skupaj deluje popolnoma avtomatsko.

Recimo, ena izmed najbolj popularnih distribucij Linuxa je Suse, ki že ima build-in Firewall, virus killer itd. Po defaultu ima zaprte vse porte (ki jih itak navaden smrtnih nima za kaj uporabljati). Tko, da nimaš kaj nastavljat, razen pravic po Firewallu. In tako naprej. Vse bolj se mi zdi, da mešamo NAVADNE UPORABNIKE (Home users) in STREŽNIKE.

Distribucijo GNU/Debian pa itak nihče ne priporoča navadnim uporabnikom in tistim, ki so šele zagledali Linux. Ena izmed najbolj enostavnih distribucij je recimo Mandrake.

Torej - inštaliraš katerokoli distribucijo že, potem pa, če hočeš res dobro zadevo, poloviš popravke in posodobitve. Tako kot pri windowsu :)

Priznam pa, da je teorija bolj provokativna kot racionalna.

Kot sem napisal zgoraj. Nimaš kaj loviti, vse namesto tebe opravi za to namenjen program, tako kot windows update v Windows. Skratka, vse skupaj nikakor ni takšen bavbav, kot ga nekateri prikazujejo.

Objavljeno

Eh, jst še kr ustrajam na Windowsih. Sem slišu, de bo Microsoft nehu delat okna pa se bo raj posvetu izdelavi vrat. :wink: Stara fora :!:

Objavljeno

V soboto bom prijatelju namestil SuSE Linux 8.1. To bo prvic, da bom namescal distribucijo, pretezno namenjeno workstation masinam (ceprav nisem cisto preprican ... imajo menda tudi za serverje, ne vem pa a je loceno ali kako, ne poznam se :D) ki je luserfriendly in oh in sploh .. prej sem se drzal slackwarea in debiana - dovolj dobro zame :wink:

Bom porocal, kako se obnese ... omenjeni prijatelj je web coder, kar se linuxa tice cisti zacetnik, bi pa rad migriral. Bo poskusni zajcek :wink: :D

Objavljeno
V soboto bom prijatelju namestil SuSE Linux 8.1. To bo prvic, da bom namescal distribucijo, pretezno namenjeno workstation masinam (ceprav nisem cisto preprican ... imajo menda tudi za serverje, ne vem pa a je loceno ali kako, ne poznam se :D) ki je luserfriendly in oh in sploh .. prej sem se drzal slackwarea in debiana - dovolj dobro zame :wink:

Obnese se čisto v redu (motosvet deluje na Suse 8.0 Professional powered_by_suse.gif ) je pa vsekakor manj friendly kot Mandrake ali Red Hat (ki sta itak skoraj ista)

:lol: :lol: :lol:

Za razjasnitev pojmov http://www.suse.com/us/private/products/su...i386/index.html

dobi pa se lahko na ftp://ftp.suse.com/pub/suse/i386/8.1/

Objavljeno
Obnese se čisto v redu (motosvet deluje na Suse 8.0 Professional  powered_by_suse.gif ) je pa vsekakor manj friendly kot Mandrake ali Red Hat (ki sta itak skoraj ista)

Ne, ne, z RH ne maram imeti opravkov, SuSE me pa zanima :) Torej je tu tudi ena sama verzija, Proffessional je tako za serverje kot za workstation lahko? Ampak vem da sem na njihovi strani videl se neke "Enterprise" ... no, bomo videli :D

Objavljeno
Ne, ne, z RH ne maram imeti opravkov, SuSE me pa zanima :) Torej je tu tudi ena sama verzija, Proffessional je tako za serverje kot za workstation lahko? Ampak vem da sem na njihovi strani videl se neke "Enterprise" ... no, bomo videli :D

Ja a nisi šel gledat Link, kjer imas razloženo, da obstajata dve verziji! :lol: :lol:

Objavljeno
Ja a nisi šel gledat Link, kjer imas razloženo, da obstajata dve verziji!  :lol:  :lol:

Sem, sem, saj tole dvoje poznam :D Saj "personal" je samo oskubljena "professional" ... :D

Nekje drugje na njihovi strani sem videl ono tretjo rec, enterprise verzijo. Ampak sploh ni bilo za i386, samo druge arhitekture, verjetno je bolj "resno" zamisljeno :wink:

Objavljeno
Nekje drugje na njihovi strani sem videl ono tretjo rec' date=' enterprise verzijo. Ampak sploh ni bilo za i386, samo druge arhitekture, verjetno je bolj "resno" zamisljeno :wink:[/quote']

Aja potem poglej semkaj: http://www.suse.com/us/business/index.html

SuSE Linux Enterprise Server oz. poglej pod naslov SuSE Linux Business Solutions

Seveda ga imajo za Intel in vse ostale... :lol: :lol: :lol:

Objavljeno

Kaaaj? A je to priznanje, da sploh nimaš izkušenj z linuxom za desktop? :twisted:

Objavljeno
Kaaaj? A je to priznanje, da sploh nimaš izkušenj z linuxom za desktop? :twisted:

Ne, to je preprosto izjava, ki pravi, da sem za desktop kar lepo uporabljal Debiana, ki se vsem zdi grozno neprijazen ker bi vsi radi nekaj klikali :twisted: :twisted:

Objavljeno

SymRu, veseli me, da ti ni škoda energije prepričevati prepričanih in da poleg Hotschota še nekdo poskrbi za dvostransko (strokovno) osvetlitev teme in ne prevlada le miselnost na osnovi argumentov, kot so "se mi je IE 100krat na dan sesuval pa sem to skenslal, zdaj mam pa ___", .

Veliko je bilo napisanega že na http://www.motosvet.com/phpbb/viewtopic.ph...der=asc&start=0.

Se pa strinjam s tabo (kar sem tudi napisal v zgornji temi), da je število najdenih napak precej povezano z atraktivnostjo posameznega cilja, zato so Windows še posebej na udaru (če zanemarimo velikost tarče zaradi 30x večjega tržnega deleža na desktopu).

So pa vsi krvavi pod kožo..."The spyware component of the tainted software--called "conftes.c"--enables the hackers to send and execute any command on computers that contain the modified utility. " (Tcpdump is a utility used by Unix, Linux and BSD system administrators..). http://news.com.com/2100-1001-965916.html

In to je dobro za konkurenco, ter posledično za nas kupce-uporabnike.

Objavljeno
"se mi je IE 100krat na dan sesuval pa sem to skenslal, zdaj mam pa ___", .

Mene pa zanima, kje si prebral v temle threadu take argumente? Ker jih ne jaz ne Codeine nisva pisala :)

Nikoli nisem pisal cesa takega - v sluzbi Wintendo konec koncev uporabljam, rec mi pac preprosto ni vsec, ne glede zasnove, ne izvedbe ne nic :) Je pa zal res to, da rec ne dela tako, kot bi morala (pa bi rad da bi, bi imel manj dela!). Ja hotschko, vem, nisem si vzel casa in ga posvetil Windows platformi, nisem nacrtoval pravilno (ze zato ker me v casu postavitve #@$@# domain controllerja se ni bilo tam) in sploh bi vse delalo tip top.

Pa da ne bo tako da bi vedno samo MS kritiziral - zadnji teden, v bistvu ze dva, sem se ukvarjal z gatekeeperjem, to je del VisiBrokerja in sicer predpotopne razlicice 3.4. Na windows je celo delalo - na solarisu ni, vsaj ne na poljubnem portu :) Seveda ni slo za kake zasluge Windowsov, pac pa za nemarno napisan VB :wink:

Krvavi pod kozo vsekakor .... kaj vse se da narediti, ce malo popravis source tega ali onega in najdes nekoga, ki ti pusti to namestit celo :) Uf! :D

Nic ... grem kaj bolj pametnega pocet (=spat :D)

Objavljeno

Cyc, malo za šalo, malo pa tudi zares: nekomu se je letos poleti zapisalo: "Afnanje? Ne. Windows explorer se mi je vcasih tudi po veckrat na dan zacel sesuvati in mi to pac ni bilo vsec. Se manj mi je vsec filozofija "zbrisi in ponovno namesti, morda bo bolje".

Zato sem pac namestil nekaj, kar ze poznam. Dela lepo, sesulo se mi se ni. Edino moziila nekajkrat. Naj me hudic vzame ce vec kot trikrat v vecmesecni uporabi" :oops:

Komu, bo že sam ugotovil in niti ni važno (je pa na forumu in tisti verjetno lahko to zbriše :? )..

Debata je pa v smislu: "KTM je super, Huse pa zanič".. Ob tem se pa po svetu obeh vozi veliko, vsak ima zadovoljne in nezadovoljne uporabnike, dobre in slabe lastnosti, eni jih šravfajo po "pravilu službe", drugi pa po domače in temu primerne so ponavadi uporabniške izkušnje,... Ob tem vsako toliko časa sledi vpoklic za zamenjavo kakšnega dela :oops:

Še vedno sem mnenja, da posamezne bitke dobi enkrat en, drugič drugi (Linux je npr. nažrl tržni delež UNIXom in ne Windows strežniku), vojno pa bomo dobili kupci (bolje izdelke in podporo za manj denarja).

Lp,

Peter(pan)

Objavljeno

Mene pa zanima, kje si prebral v temle threadu take argumente? Ker jih ne jaz ne Codeine nisva pisala :)

Nikoli nisem pisal cesa takega - v sluzbi Wintendo konec koncev uporabljam, rec mi pac preprosto ni vsec, ne glede zasnove, ne izvedbe ne nic :) Je pa zal res to, da rec ne dela tako, kot bi morala (pa bi rad da bi, bi imel manj dela!). Ja hotschko, vem, nisem si vzel casa in ga posvetil Windows platformi, nisem nacrtoval pravilno (ze zato ker me v casu postavitve #@$@# domain controllerja se ni bilo tam) in sploh bi vse delalo tip top.

Pa da ne bo tako da bi vedno samo MS kritiziral - zadnji teden, v bistvu ze dva, sem se ukvarjal z gatekeeperjem, to je del VisiBrokerja in sicer predpotopne razlicice 3.4. Na windows je celo delalo - na solarisu ni, vsaj ne na poljubnem portu :) Seveda ni slo za kake zasluge Windowsov, pac pa za nemarno napisan VB :wink:

Krvavi pod kozo vsekakor .... kaj vse se da narediti, ce malo popravis source tega ali onega in najdes nekoga, ki ti pusti to namestit celo :) Uf! :D

Nic ... grem kaj bolj pametnega pocet (=spat :D)

1) Dobesedno tak argument ni bil izrečen. Lahko ti pa - na osnovi tvojih prispevkov - pripišemo takšno mišljenje: "Microsoft je crap, vsi njihovi programi se sesuvajo, nič ne dela niti približno tako, kot naj bi, uporabniki microsofta so ......, linux je najboljši za vse...".

Katerokoli težavo kdo omeni - in če je povezana s programi iz podjetja Microsoft - ti prispevaš nekaj v smislu, naj se uporabnik znebi tega crapa...

Preprosto dejstvo je, da tudi pri Microsoftu zadeve razvija veliko ljudi in tak jajc že ne more biti, kot ti praviš. Ali lahko ti narediš kaj boljšega? Globoko dvomim.

2) Gre za to, da ni videti, da bi ti kot krajevni računalniški vseved iskal prednosti in pomanjkljivosti obeh vpletenih sistemov, ampak si svoje poste namenil izjemno gorečemu zagovarjanju linuxa. Tvoje trditve so pogosto pavšalne, vsako priložnost pa izkoristiš za parole - zadeva ni več podobna klasični razpravi ampak propagandnim vojnam fanatikov. Kot nekdo, ki se "profesionalno" ukvarja s temi zadevami bi tudi ti moral počasi nekoliko bolj trezno razmišljati o teh zadevah. Če seveda res želiš sčasoma biti profesionalec. Skepsa ni nikoli odveč, tudi za zagovornike linuxa je bolje, če odkrito priznajo pomanjkljivosti sistema (saj vem, rekel boš, da jih nima...).

In ja - exploit v TCPDUMP-u pravzaprav pove veliko. Meni je pa to vse skupaj pač hecno opazovati. 8)

Aja, samo še komentar k tvojemu zagovarjanju tega, kako lahko pri linuxu človek vse sam popravi in to tudi uporabi - ja, saj namesto njega nihče ni niti približno moralno ali kako drugače obvezan, da porihta zadevo. Če v linuxu sam ne popraviš tega, kar te moti (tako se linux tudi razvija), tega pač nikoli ne bo. Stvar strategije pač - linux je zastonj in kot tak se mora razvijati na drugačen način, kot pri Microsoftu. Oni pač kasirajo za vsak pece posebej in plačujejo programerje, ki ga razvijajo. Pri linuxu tega ni - pač podjetja sama plačujejo svoje ljudi, da porihtajo tisto, kar rabijo.

Objavljeno
1) Dobesedno tak argument ni bil izrečen. Lahko ti pa - na osnovi tvojih prispevkov - pripišemo takšno mišljenje: "Microsoft je crap, vsi njihovi programi se sesuvajo, nič ne dela niti približno tako, kot naj bi, uporabniki microsofta so ......, linux je najboljši za vse...".

Ne, to ni res, ampak ce ti izluscis to ven ni panike, ti imas itak velike tezave z razumevanjem izjav, to sem ti ze na chatu dopovedoval. Najboljsi primer je ono "sem sel 35km/h", iz cesar je potem prislo "ne grem pod 35km/h". Ce ti ne vidis tu razlike se itak nimamo kaj pogovarjati, ker je vsaka beseda odvec, so se pa ocitno na enakem principu brali moji posti o Windows/Linux, ampak to seveda ni moj problem, ampak izkljucno tvoj :D

Objavljeno
Če seveda res želiš sčasoma biti profesionalec. Skepsa ni nikoli odveč, tudi za zagovornike linuxa je bolje, če odkrito priznajo pomanjkljivosti sistema (saj vem, rekel boš, da jih nima...).

Sicer vprasanje kaj mislis s "scasoma biti profesionalec", ampak to niti ni bistveno, oz. sploh ni. Kar se pomanjkljivosti tice - vecino tegale threada je tako ali tako o strezniskih receh bilo (tam je za podrocja, kjer je linux doma, pomanjkljivosti res malo), kar se desktopa tice pa ... pomanjkjivosti seveda so :) 3D je v povojih recimo, marsikateri feature tipa dualhead na matroxih zahteva kar nekaj igranja ipd. Se pac se vedno pozna da razvijalci gonilnikov za strojne opreme do nedavnega linuxa se niso resno jemali.

Danasnja seansa s SuSE recimo - probleme je povzrocal ravno prej omenjeni dualhead na G550, glede ostalega sem bil pa kar pozitivno presenecen. Tisto vec znanja, kolikor se je zahtevalo (misljeno je neznanje, ki bi preprecilo popolnoma neizkusenemu da bi namestil zadevo poleg obstojecega Windows sistema je particioniranje, ce namescas na prazen sistem tudi tega ni, oprema se je tip top zaznala, YaST (program za nastavljanje vsega zivega pri SuSE) je lepo delal (razen dualheada :))

Tako no ... kako leto ali dve nazaj je bilo treba latin-2 pisave posebej downloadati in jih namestiti, tega ni vec, s sumniki v StarOffice je bil sploh cel hudic ... se izboljsuje situacija :D Se vedno pa trdim, da potrebujes kar dober motiv, da se spravis v to ... migracijo z Win32 platforme.

Se vedno je nesporno dejstvo, da tu ni nekih ponovnih namestitev programov, ki bi se zaceli "cudno obnasati". Ali so se v zgodnji fazi in se "cudno" oz. nedelujoce obnasajo ze od vsega zacetka, ali pa pac delajo, se pa kaj hitro vidi kam sodi kateri program :lol:

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!