Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno

Eh. če se zbere nevzgojena tolpa in nekaj žvižga, se menda ja ne bo sekiral? Čemu le ... Sploh pa - če ne bi šel na ono procesijo, bi pa jamrali, kako ignorirajo športnike :krneki:

To o slabšem življenju v zadnjih štirih letih je pa lari fari. :glare: Bo pa življenje slabše, če bodo Pahorjevi na oblasti ... LDS bi bil verjetno precej manjša katastrofa od prenoviteljev. :)

Objavljeno
Eh. če se zbere nevzgojena tolpa in nekaj žvižga, se menda ja ne bo sekiral? Čemu le ... Sploh pa - če ne bi šel na ono procesijo, bi pa jamrali, kako ignorirajo športnike :krneki:

Itak, kaj pa oni njemu so? ...

Objavljeno
... LDS bi bil verjetno precej manjša katastrofa od prenoviteljev. :)

Seveda. In če bi delali tako kot Damijan in Mrkaić govorita, potem bi se v Slo itaq cedila med in mleko :grrr

Objavljeno
Cajtengu ne berem ker jih pišejo rdeči in jih pol prebirajo taki kot si ti da pol bolane vn strejajo... :krneki:

Prejšnja oblast je postavla in prenovila vse vrtce v sloveniji, bravo... :headbang:

Kaka bi bla po tvojem razlika in logika v tem če bi drugega otroka plačali?Bi s tem naredili prostor?Seveda bi in komu?Takim kot si ti!Ki imajo denarja za se preseravat da ma dnar za drugega otroka dat v vrtec, pa socialno ogroženi?!... :headbang:

Itak pa si"neumen"(še zmeram se lepši sliši kot umsko zaostal)in egoističen in te za take ljudi ne briga, tako kot boli une tvoje(ki jih podpiraš) če so taki po ulicah.

Če bi bla prejšnja vlada baby booma ne bi blo ker si ga noben ne bi mogel privoščit in še tisti ki bi imel otroka bi dal 200,300€za vrtec...

LP.

saj ne vem če ima sploh smisel debatirat s tabo glede na tvoje odlično poznavanje scene ampak enkrat bom še probal:

cajtenge ki sem ti jih naštel delajo "tvoji" za svojo propagando z našim (davkoplačevalskim) denarjem. zato sem sklepal da svoje poznavanje črpaš tam, namreč samo tam se najdejo take epske pesnitve o junaštvih te vlade, da bi jim lahko ti verjel.

prejšnja oblast ni nič kaj dosti naredila za vrtce recimo razen omogočila normalnega delovanja, ta oblast posredno jemlje finace vrtcem (ti ne bom podrobneje razlagal sprememb financiranja vrtcev ker boš rekel da je komunistična propaganda) obenem pa se hvali kaj vse je naredila čeprav ni nič oz skoraj nič!

socialno ogroženi plačujejo (že od prej) dosti manj vrtca kot socialno neogroženi. da me ne briga za socialno ogrožene????? še kako leto bajuka pa bom jaz postal socialno ogrožen zato mi ravno dol ne visi kaj se dogaja z ekonomijo.

glede na to pa da sta mi se dva otroka rodila v "baby boomu" in sicer leta 2006 in letos pa ti lahko zatrdim da ta vlada ni naredila čisto nič za spodbujanje rojstev ampak je to posledica da določena generacija doseže leta ko se enostavno odloči za otroke in pika.

Objavljeno
Seveda. In če bi delali tako kot Damijan in Mrkaić govorita, potem bi se v Slo itaq cedila med in mleko :grrr

No ... pretiraval z medom in mlekom ne bi, dolgoročno bi bilo pa za državo zelo verjetno bolje, ja. Res mi je hecno - že na 24kur sem videl ene komentarje - ena goveda so se norčevala, kdo je dal onim štirim doktorjem znanosti v Janševi ekipi doktorske naslove. Če to ni smešno - govedo najverjetneje brez izobrazbe polemizira o tem ali je doktorski naslov pri nekom upravičen. In ne gre za "znanstvenike" s FDV. Pri Žigi Turku recimo, je zelo upravičen. :P

Sedaj pa - ti omenjaš dva resna ekonomista in ju posledično daješ v nič ... si sam ekonomist? Pa ne samo da si dal EF skozi - imaš nabor znanstvenih člankov itd.? :krneki:

Podobno zabavno je, ko nesposobnost očitajo/te Bajuku in "veste" vse sorte o njegovem prejšnjem delu, vsi jako pametni. Dajte se no zresnit ... Vsaj kritike imejte dostojne, ne samo v tri dni nekaj bluzit. Ice vas je parkrat pozval, da naštejete, česa vsega je JJ kriv. In ni dobil ničesar. :photo:

Objavljeno

Kritizira lahko vsakdo. Ali je njegova kritika argumentirana ali ne, je pa že drugo vprašanje. Nek normalen diskurz naj bi se vodil z argumenti. Sicer je tudi Mrkaić sebe razglasil za pristojnega za vsa vprašanja porabe proračunskega denarja, četudi je šlo za kulturo pa dvomim, da ima doktorat narejen na AGRFT-ju.

Mrkaić in Damijan sta neoliberalca in to tudi javno povesta. Jaz nimam znanstvenega naslova a sem iz dosedanjega študija dognal, da so neoliberalci katastrofa za državo. Sicer poženejo ekonomijo in imajo prave mantre za globaliziran svet vendar splošni kazalci, kot je gospodarska rast, BDP na prebivalca ne povedo veliko o tem, kaj se zgodi v takšnih državah - notranja neenakost se poveča, srednji razred se zmanjša in majhen delež ljudi zelo obogati. Ker smo mi premajhni, bo naših bogatašev le peščica, vse ostalo bodo pokupili tujci in vsi tujci niso okolju prijazni (tako kot ne vsi domači).

Strinjam se, da je potrebno omejiti državno porabo in narediti državno upravo bolj učinkovito. Da bi pa šli v neko hitro liberalizacijo brez dobro postavljenega pravnega okvirja in odprodali vse pa se mi ne zdi ravno pametno. Pametne države ne odprodajajo infrastrukture in dobičkonosnih podjetij.

Janša - ko sem se po skoraj štirih letih vrnil v domovino sem opazil naslednje: zunanji dolg imamo na ravni SFRJ oz. krepko čez; politični diskurz je katastrofalen (še slabši, kot je bil prej) tako v parlamentu kot v medijih (še posebej v novih 'brezplačnikih'); RTV je podrejena vladi in ni samo pristranska ampak je postala TV Kmetija; namesto, da bi delali v korist državljanov, so veliko energije namenili kadrovanju in mešetarjenju s privatizacijami, kar naj bi poziciji prineslo neko korist... Tako, na hitro.

Glej, do sedaj sem bil prizanesljiv do Janše, ker je moj predsednik vlade, četudi ga jaz nisem volil in ker se zavedam, da Sloveniji še ne gre tako slabo. Menim pa, da bi bilo nujno, da se levica in desnica dogovorita o najbolj bistvenih vprašanjih bodočega razvoja te države do te mere, da ne bo vsaka sprememba oblasti pomenila postavljanje vsega na glavo.

Objavljeno
Janša - ko sem se po skoraj štirih letih vrnil v domovino sem opazil naslednje: zunanji dolg imamo na ravni SFRJ oz. krepko čez

Ne bluzi nekaj v tri dni ampak raje prej preveri Povezava na link

Nima smisla se z vami dajat ker imate svoje prepričanje in boste razumeli šele ko bo spet prepozno...

Po svoje si želim da bi zmagal naš borutek da bi se pokazal "biser" njegovih besed in obljub O:-)

Ampak potem me zanima kako se boste z njim vred vlekli vn z besedami sej je bujši ku je blo, sej ni tko slabo zj in kej čmo sej vsi kradejo... :headbang:

Kar se pa vrtcev tiče vas niti malo ne razumem,še kar ukinejo da ni za plačat bi vi radi plačevali na veliko in zravn še stokali.Naj vam jih začnejo nazaj računat, prav vesel bi bil...

"Limited Edition"si pa lahko pod google vpišeš in daš pod slike, pa boš videl da je motor isti kot v profilu, tko da se ne delaj preveč pameten.Aja sej vem od kerih si se to navadu :evilgrin:

Sej bo september vse povedal, tisti ki pa najbolj kokodakate boste doma cingali nogo in niti na volišča vas ne bo, tipično za vse leve... :whistle:

LP.

Objavljeno
Ne bluzi nekaj v tri dni ampak raje prej preveri Povezava na link

Nima smisla se z vami dajat ker imate svoje prepričanje in boste razumeli šele ko bo spet prepozno...

Po svoje si želim da bi zmagal naš borutek da bi se pokazal "biser" njegovih besed in obljub O:-)

Ampak potem me zanima kako se boste z njim vred vlekli vn z besedami sej je bujši ku je blo, sej ni tko slabo zj in kej čmo sej vsi kradejo... :headbang:

Sej bo september vse povedal, tisti ki pa najbolj kokodakate boste doma cingali nogo in niti na volišča vas ne bo, tipično za vse leve... :whistle:

Očitno se ti ne sanja o razliki med dolgom državnega proračuna in zunanjim dolgom države. Tale povezava ti lahko pove nekaj več o zunanjem dolgu in nekaterih razlogih zanj.

Ustvarjanje presežka proračuna z odprodajo deležev v dobičkonosnih podjetjih je neumnost. Proračunska poraba se tako ne zmanjšuje, prej ali slej pa tudi ne bo več ničesar za prodat. Predvsem se pa teh podjetij ne gre prodajati pod ceno in brez garancij, da bo od teh podjetij neka dodatna vrednost za državo. Ko brez kakršnihkoli garancij ali pogojev prodaš zasebniku podjetje, ki je bolj kot proizvodno ali storitveno podjetje zanimivo zaradi lastništva zemljišča ali nepremičnin si s tem omogočil zasebniku visoke dobičke v razliki med nakupno ceno podjetja in vrednostjo nepremičnin in/ali zemljišč. Če je zasebnik ukinil dejavnost podjetja in poslal ljudi na cesto pa je država morala prevzeti še to breme. To je samo primer nečesa, kar se je dogajalo prej in tudi za časa sedanje vlade.

Borutek je bumbar. In če se imam zares za levičarja, potem takega SD-ja, kjer ima glavno besedo Pahor, ne bom volil. In ne se bat, da bom za volitve ostal doma. Še eno vlado z NSi in SLS ministri je potrebno, če je le možno, preprečiti.

Če si dovoliš žaliti in meniš, da je za leve tipično, da govorijo pa nič ne naredijo..potem je za desne tipično, da se jim gre samo in izključno zalasten interes in da ponavadi ne vidijo 5 cm dlje od tega, tudi če drvijo proti prepadu.

Objavljeno
Tole me zelo zanima. Mi lahko poveš en primeren ukrep, ki je bil sprejet v obdobju te vlade za namen spodbujanja rodnosti?

Od enega ukrepa smo se pogovarjali malo pred tvojim postom.Vrtci.

Ti jih še enpar naštejem:

- u šolstvu je uvedla brezplačne izposoje učbenikov do 9tega razreda

- brezplačni topli obrok za dijake

- 2.otrok v vrtecu plačuje le simbolično ceno

- kdor ima v osnovni šoli 2 otroka v šoli v naravi plača le za enega otroka v celoti, za 2.samo simbolično

- že ob rojstvu pripada tudi očetu porodniški dopust mesec dni

Objavljeno

- kdor ima v osnovni šoli 2 otroka v šoli v naravi plača le za enega otroka v celoti, za 2.samo simbolično

Veš... tole zame niso ukrepi za zvišanje rodnosti. Kvečjemu socialna država.

Objavljeno

No sej bomo na koncu prišli še do tega, da država pod levimi vladami sploh ni bila tako socialna kot levica rada govori... :naughty:

Objavljeno

Topli obrok še ni zdrav obrok, čeprav je zastonj !!!!

V vrtec je otroka potrebno prijavit še preden ga zaplodiš, da pride na vrsto!!!!

Očetu pripada 90 dni dopusta. 15 od teh dni plača država.

Zlo slabo!!!!

Objavljeno
Topli obrok še ni zdrav obrok, čeprav je zastonj !!!!

V vrtec je otroka potrebno prijavit še preden ga zaplodiš, da pride na vrsto!!!!

Očetu pripada 90 dni dopusta. 15 od teh dni plača država.

Zlo slabo!!!!

1;topli obrok je še vedno bolje kot nič 2;Pravočasno 3;pripada 90 dni ;ampak kaj naj ti država plačuje tudi tvoje nedelo do penzije B)

Objavljeno
Borutek je bumbar. In če se imam zares za levičarja, potem takega SD-ja, kjer ima glavno besedo Pahor, ne bom volil. In ne se bat, da bom za volitve ostal doma. Še eno vlado z NSi in SLS ministri je potrebno, če je le možno, preprečiti.

Ce se zelis znebiti sedanje vlade, voli Pahorja. Drugace bodo glasovi levice prevec razprseni in bos poslusal samohvale sedanje vlade se en mandat.

Objavljeno

[/quotest

stari, ti si tipični janšist. ne preneseš ničesar drugega ali drugačnega. to je vaš velik problem. naštevaš neke ukrepe, ki jih itak vsaka vlada nekaj sprejme, čeprav tudi ti niso tako zlati kot se ti zdi. glede drugega otroka v vrtcu bi lahko dopisal, da šteje le, če sta oba otroka v vrtcu in ne če je eden že npr. v 1. razredu OŠ ipd., ko postane vse še toliko dražje, poleg tega pa že za enega tolko plačaš, da bi lahko še za dva častli. glede mesca dni dopusta pa tudi ne vem, pred 6m sem imel plačanih 15 dni, pa tudi temu se ne reče porodniški dopust ampak očetovski, vse kar hočeš biti več doma pa si na svoje stroške.

malo se skuliraj, napetost škodi, priporočal bi ti kakšno pivo, al še tega iz inata ne piješ več? :kva2:

Objavljeno

to kar JJ reče to drži, pa tud če je drugač, a tega še niste ugotovl :whistle:

Objavljeno
to kar JJ reče to drži, pa tud če je drugač, a tega še niste ugotovl :whistle:

maš res, zdi se mi da je tako že nekje nekoč bilo... :doze:

Objavljeno

še vedno je...v tistih bajtah z zvoncem v strehi :whistle:

Objavljeno
Ce se zelis znebiti sedanje vlade, voli Pahorja. Drugace bodo glasovi levice prevec razprseni in bos poslusal samohvale sedanje vlade se en mandat.

Socialdemokratske stranke, ki jo vodi možakar, ki se gre neke Blairove (tretje) zavožene poti in ki mesec pred volitvami nima jasnih osnovnih pojmov in na TV soočenju prodaja floskule, ne bom volil. Glas bom dal drugi stranki levega pola, ki me je bolj prepričala četudi takšne stranke, v normalnih okoliščinah, ne bi volil.

Objavljeno
Socialdemokratske stranke, ki jo vodi možakar, ki se gre neke Blairove (tretje) zavožene poti in ki mesec pred volitvami nima jasnih osnovnih pojmov in na TV soočenju prodaja floskule, ne bom volil. Glas bom dal drugi stranki levega pola, ki me je bolj prepričala četudi takšne stranke, v normalnih okoliščinah, ne bi volil.

se strinjam s tole tvojo ugotovitvijo, tud jest bom raje volu drugo levico, raje kot desnico :whistle:

Objavljeno

Jaz mam podobno dilemo. a glasovat za "svoje", al glasovat proti SDS et Consorités. Če se bodo glasovi na "levici" preveč razdrobili, bo Bajuk ostal finančni minister!!! a si lahk zamišljamo kej hujšega? to z anketami, da NSI in SLS nebodo prišle v parlament nikar ne računajtmo. Vsi vemo, da se gre na volišča v nedeljo. po maši. uspeh je zagotovljen. LDS Zares in SD bi se po moje morali vsi podprt za enga kandidata. trnutno je to Barbika. jebi.Ga. Če gledamo zdejšno koalicijo ni nihče, razen Janše, izpostavljal kandidatov za mandatarja. njim je nekako jasno, kdo bo, če bo. . . .

Objavljeno

naj se sliši kakor hoče, kdor hoče volit "proti" Janši mora volit SD ker bo dosti drugih glasov levice izgubljenih. to je čista matematika našega volilnega sistema.

kdor pa voli po prepričanju pa naj voli kar pač hoče.

najslabše je ne it na volitve in potem jokat nad razultatom in vladami. če ti je dan glas ga uporabi po svojem prepričanju!

Objavljeno
No ... pretiraval z medom in mlekom ne bi, dolgoročno bi bilo pa za državo zelo verjetno bolje, ja. Res mi je hecno - že na 24kur sem videl ene komentarje - ena goveda so se norčevala, kdo je dal onim štirim doktorjem znanosti v Janševi ekipi doktorske naslove. Če to ni smešno - govedo najverjetneje brez izobrazbe polemizira o tem ali je doktorski naslov pri nekom upravičen. In ne gre za "znanstvenike" s FDV. Pri Žigi Turku recimo, je zelo upravičen. :P

Sedaj pa - ti omenjaš dva resna ekonomista in ju posledično daješ v nič ... si sam ekonomist? Pa ne samo da si dal EF skozi - imaš nabor znanstvenih člankov itd.? :krneki:

A ti nikoli nikogar ne daješ v nič? Se ne norčuješ iz nikogar, ki ima vendarle nek 'degree'? Ehh ..

Ice vas je parkrat pozval, da naštejete, česa vsega je JJ kriv. In ni dobil ničesar. :photo:

Kdo pa še njega resno jemlje? . ..

Mrkaić in Damijan sta neoliberalca in to tudi javno povesta. Jaz nimam znanstvenega naslova a sem iz dosedanjega študija dognal, da so neoliberalci katastrofa za državo. Sicer poženejo ekonomijo in imajo prave mantre za globaliziran svet vendar splošni kazalci, kot je gospodarska rast, BDP na prebivalca ne povedo veliko o tem, kaj se zgodi v takšnih državah - notranja neenakost se poveča, srednji razred se zmanjša in majhen delež ljudi zelo obogati. Ker smo mi premajhni, bo naših bogatašev le peščica, vse ostalo bodo pokupili tujci in vsi tujci niso okolju prijazni (tako kot ne vsi domači).

Predvsem pa ljudje pozabljajo na eno reč, ki je pri neoliberalizmu in pri libertarstvu (a kdo sledi http://libertarec.blogspot.com/ ali kaj sorodnega) zelo pomembna - vsak, ki želi zagovarjati to strujo, naj se vpraša, ali bi mu bilo kul v taki družbi, če ne bi bil med tistimi, ki jih lahko v takem okolju smatramo za 'privilegirane'. Odgovor je na dlani - libertarizem bi bil čisto preveč divji.

"Limited Edition"si pa lahko pod google vpišeš in daš pod slike, pa boš videl da je motor isti kot v profilu, tko da se ne delaj preveč pameten.Aja sej vem od kerih si se to navadu :evilgrin:

Da si Limited Edition, sem ti rekel jaz, ne pa Fritz ... Torej - nauči se čitati. Juhej!!! (upam, da "vaši" bureki ne bodo zmagali ponovno - howgh)

1 - u šolstvu je uvedla brezplačne izposoje učbenikov do 9tega razreda

2 - brezplačni topli obrok za dijake

3 - 2.otrok v vrtecu plačuje le simbolično ceno

4 - kdor ima v osnovni šoli 2 otroka v šoli v naravi plača le za enega otroka v celoti, za 2.samo simbolično

5 - že ob rojstvu pripada tudi očetu porodniški dopust mesec dni

1 - je pa zato več delovnih zvezkov treba kupovat ... (idi preverit, boš videl ... )

2 - ampak totalni shit običajno (tako sem slišal praviti strokovnjake)

3 - no, vsaj nekaj

4 - podobno, kot 3

5 - wow, ni pa plačan ... huda zadeva, ti rečem!

Samo za tega tepca ne volit! Imam pa skoraj raje Busha (ta niti ne bi naredil take škode v tako majhni državi!)

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!