Skoči na vsebino

Smerokazi, LED smerniki, avtomati...

Priporočene objave

Objavljeno

Original imam 2 pina. Dobil sem rele ki ima 4 pine.

Kako to sedaj pravilno zvezati ?

LP

Blond

Objavljeno

Hvala za shemo vendar mi ne pove kaj veliko.

To je primer 2pinskega releja.

Kako pa sedaj priklopiti na ti dve žici 4 pinskega ?

LP

Blond

Objavljeno

Hvala za shemo vendar mi ne pove kaj veliko.

To je primer 2pinskega releja.

Kako pa sedaj priklopiti na ti dve žici 4 pinskega ?

LP

Blond

samo nick si si pa dal pravi.... hecam se :surrender:

Predvidevam, da imaš tisti model, ki ima na vsaki strani dve žici, torej imaš štiri žice vse skupaj. Ta je namenjen, da ga vgradiš tik pred smerokazom. Iz vsake strani po eno žico daš na stran smerokaza, ostali dve pa na žico, ki pride do smerokaza. Če pa imaš takega ki ima dejansko štiri ločene kontakte ( po dva na vsaki strani ), potem pa ti ne znam svetovat

Objavljeno

Uou, misejka aj mejka! Ne vem od kod mi je prišel v glavo upor! Verjetno, ker je lažje vstavit upor kot zamenjat rele. Bo pa z pravim relejem boljše delalo. Tukaj pa ti lahko pomagam samo z tem, kar že verjetno sam veš. Dva pina porabi krog v katerem je stikalo, dva pina pa krog ki gre na smerokaze. Jaz ponavadi za takšne svari naredim testni model na plošči in pustim en čas da laufa. Sory še enkrat in če mi posodiš nick za mesec dva?? :wallbash:

Objavljeno

Original imam 2 pina. Dobil sem rele ki ima 4 pine.

Kako to sedaj pravilno zvezati ?

LP

Blond

Govoriš samo o pinih BERZ številk ! ! :headbang:

Če imaš Št. 48 in 48a ta dva sta identična tem tvojim dvema na starem avtomatu, samo brez priključitve pina 31 masa nebo delovalo, 4-ti pin je ponavadi kontrolka tega pa nerabiš priklopit označen z L ali C črko !

Ps: drugič pa malo več napiši ali poslikaj,da mi bo lažje !:hmm:

• Všeč mi je 2
Objavljeno

Novi rele ima malo drugačne oznake kot si ti zapisal

+

-

C

R

kako sedaj pravilno priklopiti ?

LP

Blond

P.S. Nicka ne posodim ;) Dam pa za pir ob priložnosti.

Objavljeno

a mogoče ve kdo, kje dobiti potrdilo, da je mini smerokaz, ki sem ga kupil pri Louisu, dejansko E-dovoljen. Rad bi ga homologiral, pa ne vem, kje dobiti ta papir, gre pa za tale smerokaz

http://www.hein-gericke.de/technics/spezifische-fahrzeugteile/hg-miniblinker-e-gepruft-vr-hl.html

sem bil pri njih v trgovini pa so me bolj debelo gledal, ko sem jim povedal, da je 20km južno druga E-vropa, kjer so drugi zakoni...

če je že kdo to počel, hvala za kak link.

Objavljeno

sem vrgel stran 4pin rele in kupil 2 pinskega

Problem rešen.

Hvala vsem na pomoči.

LP

Blond

Objavljeno

a mogoče ve kdo, kje dobiti potrdilo, da je mini smerokaz, ki sem ga kupil pri Louisu, dejansko E-dovoljen. Rad bi ga homologiral, pa ne vem, kje dobiti ta papir, gre pa za tale smerokaz

http://www.hein-geri...ruft-vr-hl.html

sem bil pri njih v trgovini pa so me bolj debelo gledal, ko sem jim povedal, da je 20km južno druga E-vropa, kjer so drugi zakoni...

če je že kdo to počel, hvala za kak link.

Kaj zdaj, imaš louisovega ali od HG?

Loius ima ponavadi na njihovi spletni strani zraven opisa artikla tudi link do navodil in certifikatov, če jih ni, jim piši na mail.

lp

Objavljeno

imam louisovega, tole je pravi link, sam nič pametnega ne najdem, razen nekih splošnih navodil:

http://www.louis.de/_30c1f5f28c93e5d6f8c65b599a197e52e0/index.php?topic=artnr_gr&article_context=detail&grwgr=490&wgr=409&list_total=55&anzeige=0&page=1&artnr_gr=10033593

sem pisal obojim, HG so mi rekli, da tega nimajo, od Louisa pa čakam na bolj vzpodbuden odgovor

Kaj zdaj, imaš louisovega ali od HG?

Loius ima ponavadi na njihovi spletni strani zraven opisa artikla tudi link do navodil in certifikatov, če jih ni, jim piši na mail.

lp

Objavljeno

Na ebayu gledam LED smerokaze za moj moped. Izbira je ogroomna.Imam pa občutek da je polovica tistih smerokazov neuporabnih. Lahko kdo kakšne priporoči iz lastnih izkušenj?

• 3 tedne pozneje...
Objavljeno

No danes sem si tudi sam naročil smernike z homologacijo seveda .)

http://www.promotor.si/index.php?stev=741&jez=1&sta=S&id=5679&pg=p021&template=738&st_gumb=432&titl=Smerokazi

Neki me pa vseen zanima,ker nimam izkušenj :blush: je tudi pri smerokazih potrebna strokovna vgraditev :blush:,za nadalnje homologiranje seveda!

Vem butasto vprašanje,sam nekje se mora tud Janezek naučit da ve kako in kaj :P

Objavljeno

No danes sem si tudi sam naročil smernike z homologacijo seveda .)

http://www.promotor....&titl=Smerokazi

Neki me pa vseen zanima,ker nimam izkušenj :blush: je tudi pri smerokazih potrebna strokovna vgraditev :blush:,za nadalnje homologiranje seveda!

Vem butasto vprašanje,sam nekje se mora tud Janezek naučit da ve kako in kaj :P

Na LPP ne na RTI ja :) Vsaj tko je bilo pred kakšnega pol leta.

Objavljeno

jst sem pisal Loiusu pa so mi vse papirje poslali za homologacijo.

ampak smerniki so na Rizoma nosilcu, ampak od Italijanov pa niti besede, maila....

• 2 tedne pozneje...
Objavljeno (popravljeno)

-tukaj je večinoma govora o varnosti "od zadaj"

-kaj pa spredaj?

-danes je bilo na valu 202 nekaj na to temo,da bi zadeva postala legalna,tudi če ni,bi imel,da ne rabim skoz imet dolge luči,pa še bolj opazno je

Popravljeno . Popravil motofil
Objavljeno

-nobeden nima mnenja o takšni rešitvi varnosti?

Objavljeno

-nobeden nima mnenja o takšni rešitvi varnosti?

Podnevi je že OK ampak ponoči neuporabno. Pedvsem pa še ena nehomologirana reč zarad aktere lahko zavarovalnica odpove sodelovanje wallbash.gif

Objavljeno

-tukaj je večinoma govora o varnosti "od zadaj"

-kaj pa spredaj?

-danes je bilo na valu 202 nekaj na to temo,da bi zadeva postala legalna,tudi če ni,bi imel,da ne rabim skoz imet dolge luči,pa še bolj opazno je

Jaz sem takoj za... To bi bila veliko boljša rešitev kot obvezni odsevni jopiči.

D.

Objavljeno

Podnevi je že OK ampak ponoči neuporabno. Pedvsem pa še ena nehomologirana reč zarad aktere lahko zavarovalnica odpove sodelovanje wallbash.gif

-prav imaš,ampak zame je več vredna moja varnost,kot kaj predpisujejo zaplankani birokrati,pa kaj si misli policija in zavarovalnice,ker ni homologirano (ampak,polna usta so jih o varnosti v prometu)

-ker tukaj ne gre za nek okrasek,ki nima nobene funkcije razen,da izziva deljene komentarje

-sigurno je boljša rešitev od odsevnega jopiča,ker kakšen je potem smisel barvitosti oblačil,naj jih potem takoj vsi delajo v kričečih barvah

-potem naj ukinejo sivo barvo pri avtomobilih in vse ostale,ki niso dovolj opazne,pešci tudi naj nosijo odsevne jopiče zunaj neosvetljenih ulic,pa kolesarji,mislim,wtf...:headbang:

Objavljeno

-prav imaš,ampak zame je več vredna moja varnost,kot kaj predpisujejo zaplankani birokrati,pa kaj si misli policija in zavarovalnice,ker ni homologirano (ampak,polna usta so jih o varnosti v prometu)

-ker tukaj ne gre za nek okrasek,ki nima nobene funkcije razen,da izziva deljene komentarje

-sigurno je boljša rešitev od odsevnega jopiča,ker kakšen je potem smisel barvitosti oblačil,naj jih potem takoj vsi delajo v kričečih barvah

-potem naj ukinejo sivo barvo pri avtomobilih in vse ostale,ki niso dovolj opazne,pešci tudi naj nosijo odsevne jopiče zunaj neosvetljenih ulic,pa kolesarji,mislim,wtf...:headbang:

Pa itaq vsi vemo da gre le za EU raztezanje beličnikov trance_14_devil2.gif

Objavljeno

...bomo videli, kaj spomladi porečejo na tehničnem -zadaj dodatni Bullet rdeči pozicijski lučki in dodatni LED stop lučki... Policija zaenkrat ne reče nič. Ker motor je zadaj z eno lučjo nekako manj viden, kot pa s tremi... Bomo videli.

Objavljeno

tole v a definitivno nelegalno. iz prve roke povedano. zelo verjetno tudi v d.

flashers (ali bahnräumer po nemsko) so v a rezervirani za sluzbena vozila z dovoljenjem uporabljanja posebnih signalizacijskih naprav; i.e. razni palcaji, gasiilci, resilci, öamtc (a amzs), dolocena vozila javne oskrbe (elektro, plin... )itd.

ce konstantno svetijo ni problema.

Objavljeno

Ferek,

tvoj motor mi je znan.Mogoče večkrat stoji pred PROMOTOR?

Js planiran projekt glede vgraditve ledik v kovček,Vstavil bom led trakove in preko stikala na zavori se bodo pržigala.Lahko bi tudi naredil da skos pod nizko napetostjo svetijo(narahlo) ko stisneš zavoro pa močno zasveti.Lahko bi tudi sprogramiral kakšen mikrokontroler da bi ledike rotirale....ampak to je prepovedano....In seveda tudi spredaj bom dodal par luči.

če hočete lahko dokumentiram potek izdelave in jo predstavim v tej rubriki.Drugače bom pa vsekakor prilepil kakšno fotko.

LPM

Objavljeno

jaz imam modre pozicijske ledice, pomojem malo boljš kot original :P

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!