Skoči na vsebino
DAMI34
Sporočilo dodal DAMI34,

434317645_949518787065289_692310826191015310_n.jpg.4e226cf151009432ada896e367a67ce7.jpg

Priporočene objave

Objavljeno
pred 2 urami, Zivnorc pravi:

... z vsem spoštovanjem , fantje!

... asfalt na ridah je videti zelo kvaliteten, kvalitetno položen in nudi veliko oprijema.

V čem je težava?

... v drugih dejavnikih.

Kot vemo, morajo biti za polaganje asfalta izpolnjeni različni pogoji, med njimi tudi ugodna (dovolj visoka) temperatura okolice.... 

... ravno tako morajo biti za strditev asfalta določeni pogoji. ... najprej dovolj visoka temperatura okolice, da izhlapijo iz bitumna razna topila (v ki so v bitumnu, ki nastanejo s segrevanjem - taljenjem bitumna), da pa postane asfalt dokončno "trd", pa mora biti zunanja temperatura nižja ...oz. mora prestati določen čas staranja (vroče-hladno... vroče-hladno).

...mogoče je nerodno samo to, da so asfaltirali spomladi in da se sedaj v nov, "črn" asfalt ne more hitreje strditi, ker nanj pripeka sonce...in ker je temne barve, toliko več absorbira sončeve toplote...če bi to delali pozno v jeseni na lep sončen dan...in da čez teden dni močno pade temperatura, se to zagotovo ne bi dogajalo. Ampak po taki logiki bi morali cestarji vsa cestna dela narediti v zadnjem lepem tednu v letu... to pa ne gre, ane?

Torej, kar se tiče izvedbe del, ni nikakršne težave.

Težava so izključno težki kamioni, oz. večosne prikolice šleperjev, ki trgajo še neutrjen asfalt!!!

... tudi tisti pesek so posipali izključno zaradi tega, da zmanjšajo trenje pod kolesi teh večosnih prikolic, ki jim zadnjo os pošrek odnaša čez ostre serpentine... s tem pa "ribajo" in trgajo še neutrjen asfalt (sem o tem že pisal kak mesec nazaj).

Na ravnih delih in blažjih ovinkih je vse o.k., težava je samo na tistih dveh serpentinah... najbolj pa na tisti 1800 malo pod vrhom klanca.

... kar se mene tiče, cestarji so dobro opravili svoje delo. Šleperjem, težkim kamijonom ... skratka  težjim vozilom bi morali prepovedati vožnjo čez Ride, dokler asfalt ne doseže neke zahtevane trdnosti. V petek, ko sem se peljal čez Ride,  sem jih srečal mnogo....mnogo... 

Počakaj, da se stručko zbudi. Bo takoj podal strokovno razlago, kaj vse je narobe in, da guma nič ne drži. Me prav zanima, če bo do odstotka natančen. 

Pies Smešni so nekateri, ko po tvojem zapisu spremenijo mnenje. Takšni potrebujejo pastirja. 

Objavljeno

Ma za mojo voznjo drzi.. Vprasanje je kaksen bo asfalt naslednjo pomlad :D 

Objavljeno
pred 4 urami, Zivnorc pravi:

... z vsem spoštovanjem , fantje!

... asfalt na ridah je videti zelo kvaliteten, kvalitetno položen in nudi veliko oprijema.

V čem je težava?

... v drugih dejavnikih.

Kot vemo, morajo biti za polaganje asfalta izpolnjeni različni pogoji, med njimi tudi ugodna (dovolj visoka) temperatura okolice.... 

... ravno tako morajo biti za strditev asfalta določeni pogoji. ... najprej dovolj visoka temperatura okolice, da izhlapijo iz bitumna razna topila (v ki so v bitumnu, ki nastanejo s segrevanjem - taljenjem bitumna), da pa postane asfalt dokončno "trd", pa mora biti zunanja temperatura nižja ...oz. mora prestati določen čas staranja (vroče-hladno... vroče-hladno).

...mogoče je nerodno samo to, da so asfaltirali spomladi in da se sedaj v nov, "črn" asfalt ne more hitreje strditi, ker nanj pripeka sonce...in ker je temne barve, toliko več absorbira sončeve toplote...če bi to delali pozno v jeseni na lep sončen dan...in da čez teden dni močno pade temperatura, se to zagotovo ne bi dogajalo. Ampak po taki logiki bi morali cestarji vsa cestna dela narediti v zadnjem lepem tednu v letu... to pa ne gre, ane?

Torej, kar se tiče izvedbe del, ni nikakršne težave.

Težava so izključno težki kamioni, oz. večosne prikolice šleperjev, ki trgajo še neutrjen asfalt!!!

... tudi tisti pesek so posipali izključno zaradi tega, da zmanjšajo trenje pod kolesi teh večosnih prikolic, ki jim zadnjo os pošrek odnaša čez ostre serpentine... s tem pa "ribajo" in trgajo še neutrjen asfalt (sem o tem že pisal kak mesec nazaj).

Na ravnih delih in blažjih ovinkih je vse o.k., težava je samo na tistih dveh serpentinah... najbolj pa na tisti 1800 malo pod vrhom klanca.

... kar se mene tiče, cestarji so dobro opravili svoje delo. Šleperjem, težkim kamijonom ... skratka  težjim vozilom bi morali prepovedati vožnjo čez Ride, dokler asfalt ne doseže neke zahtevane trdnosti. V petek, ko sem se peljal čez Ride,  sem jih srečal mnogo....mnogo... 

torej na kratko, sinergija vseh vpletenih v postopek sanacije podlaga je bila bolj v mlahavem kurcu. Pa lahko še tako strokovno utemeljimo kako dober je asfalt, če je že natrgan in zalivan z bitumnom na nekaj odsekih. to je isto kot če bi jaz z mlahavim opletal in se hvalil, da ko je trd je pa velik :P

Zatorej ne moremo govoriti o kvalitetni prenovi, ker na nekaterih mestih žal ni. Kdo je kriv, pa me prav nič ne briga, dejstvo je kakršno je. En teden nazaj sem se nažigal po ČG med Njeguši in Cetinjami...in vmes še razmišljal, ko bi le naši videli to podlago. Nobenega politega bitumna, nobenih lis in lisastega asfalta, popolnoma lepa črna cestica, s fantastičnim gripom.

pred 2 urami, Borutt pravi:

Počakaj, da se stručko zbudi. Bo takoj podal strokovno razlago, kaj vse je narobe in, da guma nič ne drži. Me prav zanima, če bo do odstotka natančen. 

Pies Smešni so nekateri, ko po tvojem zapisu spremenijo mnenje. Takšni potrebujejo pastirja. 

sem se že :P koliko guma drži mi je čisto vseeno , ker se vozim lagano turistički.

pred 3 urami, Kugelschreiber pravi:

Tocno to, ziunorc, tocno to. Use super....sam na serpentinah se znajo pojavt lukne u roku par let. Pol pa temu ne recem vec super. Ce primerjam s salabajzerjijo pr meni... so streho super nardil, sam pri robu mi zamaka.....

ne vem kaj bi mogli kako bi mogli...se mi pa zdi, da recimo 9let star odsek avtoceste ne bi smel bit zaprt ze vec mesecev, pa ce se cesto dela na novo, bi mogla bit dobro narejena komplet vsa dolzina. “Smrtni” ovink, ttisti 180, je ze precej razdrapan. 

ti maš dobro streho (beri sanacija je bila kvalitetna), da pušča je pa kriv dež. Evo sem ti strokovno utemeljil :P

Se strinjam s tabo, luknje bodo na serpentinah, takoj ko bo prva zima, al pa še prej. Evo Borči, lahko Štručkota za besedo primeš, in če ne bodo, ti spomladi častim 2 kavi :P

Objavljeno
8 minutes ago, DAMI34 said:

ti maš dobro streho (beri sanacija je bila kvalitetna), da pušča je pa kriv dež. Evo sem ti strokovno utemelji

:hmm: ampak res. Danes ne zamaka sploh. Fak. Ce krovc to zve, ne bo uposteval reklamacije. 

Objavljeno
pred 12 minutami, DAMI34 pravi:

torej na kratko, sinergija vseh vpletenih v postopek sanacije podlaga je bila bolj v mlahavem kurcu. Pa lahko še tako strokovno utemeljimo kako dober je asfalt, če je že natrgan in zalivan z bitumnom na nekaj odsekih. to je isto kot če bi jaz z mlahavim opletal in se hvalil, da ko je trd je pa velik :P

Zatorej ne moremo govoriti o kvalitetni prenovi, ker na nekaterih mestih žal ni. Kdo je kriv, pa me prav nič ne briga, dejstvo je kakršno je. En teden nazaj sem se nažigal po ČG med Njeguši in Cetinjami...in vmes še razmišljal, ko bi le naši videli to podlago. Nobenega politega bitumna, nobenih lis in lisastega asfalta, popolnoma lepa črna cestica, s fantastičnim gripom.

sem se že :P koliko guma drži mi je čisto vseeno , ker se vozim lagano turistički.

ti maš dobro streho (beri sanacija je bila kvalitetna), da pušča je pa kriv dež. Evo sem ti strokovno utemeljil :P

Se strinjam s tabo, luknje bodo na serpentinah, takoj ko bo prva zima, al pa še prej. Evo Borči, lahko Štručkota za besedo primeš, in če ne bodo, ti spomladi častim 2 kavi :P

Stvar je v temu, da vsakih pet minut spremeniš mnenje in nabijaš do nezavesti, kako je asfalt slab in, da nekdo trdi, da je najboljši. Zdaj že pišeš o neki prihodnosti. Odloči se; je asfalt sedaj zanič ali šele bo zanič. Sam sebe zaj..., ker enkrat trdiš eno, nato drugo.

Na katerem področju si strokovnjak? Koliko cest si naredil? Polagaš asfalt? Takšne strokovnjake potrebujemo. Predvsem na ridah. 

Objavljeno
pred 9 minutami, Borutt pravi:

Stvar je v temu, da vsakih pet minut spremeniš mnenje in nabijaš do nezavesti, kako je asfalt slab in, da nekdo trdi, da je najboljši. Zdaj že pišeš o neki prihodnosti. Odloči se; je asfalt sedaj zanič ali šele bo zanič. Sam sebe zaj..., ker enkrat trdiš eno, nato drugo.

Na katerem področju si strokovnjak? Koliko cest si naredil? Polagaš asfalt? Takšne strokovnjake potrebujemo. Predvsem na ridah. 

nope, asfalt je slab, sedanjik

ko bodo nastale luknje bo še slabši, prihodnjik

Bo šlo? :P

ps. da vidiš da pušča streha ne rabiš biti krovec, mar ne :jezik:

Objavljeno (popravljeno)
15 minutes ago, DAMI34 said:

Na katerem področju si strokovnjak? Koliko cest si naredil? Polagaš asfalt?

Ti pa? 

Edit: jez se u tehnikalije ne razumem. Lahko recem, da mi deluje asfalt mestoma ze precej unicen, in drugje dokaj nezanesljiv na pogled. Kot uporabnik cest in kao davkoplacevalec, s takim delom ne smem bit zadovoljen. Lahko pa mi kdo kompetenten da pojasnila, in bom svoje mnenje na podlagi argumentov spremenil. 

Se mi pa zdi, da pojasnilo s strani folka ki hodi v sluzbe z “neverjetno pomemmbnimi” protokoli in nadvse natancno hierarhijo....ne bo lih kredibilno. 

Popravljeno . Popravil Kugelschreiber
Objavljeno
Pravkar, Kugelschreiber pravi:

Ti pa? 

verjetno si Borčiju napisal :D

Objavljeno
7 minutes ago, DAMI34 said:

verjetno si Borčiju napisal :D

Aha. 

A to je za javt v napake in tezave? Vidu sm citirn njegov post, oznacil rekst in ga citiral, pa je napisalo ko de citiram tebe. 

Objavljeno

Sami strokovnjaki za ceste. Saj ni čudno, da je vse v k... 

Vam je Živnorc že drugič napisal, kaj vidi in čuti na ridah. Ampak ne, je lažje pametovati o stvareh, katere sploh ne poznate. Eden zato, ker se trmasto oklepa neke svoje zamisli, drugi, ker mora biti kontra. 

Tlak v gumi spusti. Menda bolj prime. Ali bolj drsi? Zdaj pa že ne vem, katero je pravilno, ker vsakič drugo teorijo razlagaš. 

Objavljeno (popravljeno)

Glede tlaka.. se je treba zmenit a se pogovarjamo o sportni gumi ranga gp racer, supercorsa ali pa o ST/hyper gumi.. Da se ne mesa hrusk in jabolk.

jaz mislim da za na cesto se nima kaj spuscat tlaka(ce se imas rad).. 2.5 - 2.9 za solo je popolnoma ok pa naj bo to na jawi, ninji ali pa bmwju..

Popravljeno . Popravil ukica
Objavljeno
pred 19 minutami, Borutt pravi:

Vam je Živnorc že drugič napisal, kaj vidi in čuti na ridah. Ampak ne, je lažje pametovati o stvareh, katere sploh ne poznate. Eden zato, ker se trmasto oklepa neke svoje zamisli, drugi, ker mora biti kontra. 

Tlak v gumi spusti. Menda bolj prime. Ali bolj drsi? Zdaj pa že ne vem, katero je pravilno, ker vsakič drugo teorijo razlagaš. 

saj smo tudi mi napisali kaj vidimo in čutimo :ras:

Objavljeno
pred 8 minutami, ukica pravi:

Glede tlaka.. se je treba zmenit a se pogovarjamo o sportni gumi ranga gp racer, supercorsa ali pa o ST/hyper gumi.. Da se ne mesa hrusk in jabolk.

jaz mislim da za na cesto se nima kaj spuscat tlaka(ce se imas rad).. 2.5 - 2.9 za solo je popolnoma ok pa naj bo to na jawi, ninji ali pa bmwju..

Za ride bo stručko povedal, kakšen tlak je potreben. Ker menda dirkališča še ni videl, kaj šele vozil po njem. 

Objavljeno (popravljeno)

js mam tlak 2,4 - 2,8 ... pa kr gre čez ride ... itak sm js mau ćudno ćuden :P

pa ćustwa mam tut :huh: 

Popravljeno . Popravil maus
  • Haha 3
Objavljeno
pred 2 minutami, DAMI34 pravi:

saj smo tudi mi napisali kaj vidimo in čutimo :ras:

Sem prebral :lol1:

Objavljeno
pred 1 minuto, Borutt pravi:

Sem prebral :lol1:

lepo, upam da si tudi kaj od tega odnesel, ne pa sedel na ušesih! B)

Objavljeno
1 hour ago, Borutt said:

Dobr si, da se ti da . . .:worship:

Nekima radije udje u dupe, nego u glavu.

In na zalost so odkril internet . . .:smoke:

Objavljeno

Edino kar bi lahko upravljalec cest naredi,l je po moje to, da bi za cas utrjevalnih ciklov hlajenja in segrevanja novopolozenega asfalta prepovedal promet preko rid vsem tezjim vozilom nad 3.5 tone preko Lohace in Studenega. Verjetno se niso odlocili za to varianto zaradi turisticno pomembne zile/ceste proti Postonjski jami in Predjamskem gradu.

IMHO

Objavljeno
7 minutes ago, Nearrain said:

Edino kar bi lahko upravljalec cest naredi,l je po moje to, da bi za cas utrjevalnih ciklov hlajenja in segrevanja novopolozenega asfalta prepovedal promet preko rid vsem tezjim vozilom nad 3.5 tone preko Lohace in Studenega. Verjetno se niso odlocili za to varianto zaradi turisticno pomembne zile/ceste proti Postonjski jami in Predjamskem gradu.

IMHO

A ves kaj mene razjezi do nezavesti? De obtolcem pohistvo, predn ga zmontiram. De opraskam celado, predn se grem sploh prvic pelat, de sm razbil ploscico, predn sm se uselil.....skratka, ko ga sam sebi pomaknem....in ko gledam take ceste, mam filing, de me nekdo buzerira. Pizda. Sej je “res sam en ovink uprasljiv”, ampak, zdej so nardili! Novo je!! A se res ne da narest kot je treba?? 

Ja, verjetno bi morali prepovedat buse in kamjone, morda bi blo smiselno vrhnji serpentini narest po kakem drugem sistemu....jez ne vem kako, ampak, ce bi bila to moja privat cesta, bi bil jezen. 

• Všeč mi je 2
  • Hvala 1
Objavljeno
pred 34 minutami, Nearrain pravi:

Dobr si, da se ti da . . .:worship:

Nekima radije udje u dupe, nego u glavu.

In na zalost so odkril internet . . .:smoke:

z vidika, da ti jaz ali pa še kdo gre na k..c mi je jasna tvoja objava, z vidika kvalitete asfalta na ridah ima pa popolnoma zgrešen smisel, ampak lej, internet je za vse :P

bdw

tkole izgleda lepo položen asfalt, brez zdrsanih, olupljenih in kako drugače že poškodavanih ali politih ovinkov z bitumnom in lisatih odsekov.

37979069_205726930105905_3557870145441366016_o.thumb.jpg.9e112e977e827bb960545dd935ec0dde.jpg

ps, pa sem kar eno slikco s fbja stegnil. 

Mogoče strokovnjaki za kvaliteto opazijo razliko? :P

Objavljeno

A ti drsi na ridah? Verjetno si premalo spustil tlak v gumah. 

Objavljeno
pred 17 minutami, Borutt pravi:

A ti drsi na ridah? Verjetno si premalo spustil tlak v gumah. 

ko ga bom spuščal, pridem k tebi po nasvet :P

Objavljeno (popravljeno)
32 minutes ago, DAMI34 said:

z vidika, da ti jaz ali pa še kdo gre na k..c mi je jasna tvoja objava, z vidika kvalitete asfalta na ridah ima pa popolnoma zgrešen smisel, ampak lej, internet je za vse :P

bdw

tkole izgleda lepo položen asfalt, brez zdrsanih, olupljenih in kako drugače že poškodavanih ali politih ovinkov z bitumnom in lisatih odsekov.

37979069_205726930105905_3557870145441366016_o.thumb.jpg.9e112e977e827bb960545dd935ec0dde.jpg

ps, pa sem kar eno slikco s fbja stegnil. 

Mogoče strokovnjaki za kvaliteto opazijo razliko? :P

Vidike si lahko ....znas ti dobro sta i gde. 

BTW: izjava ni letela nate, ampak na nov zarod internetnih expertov tvoje sorte.   :smoke:

Cesto med Kotorjem, Njegusi, Cetinjem  sem tudi jaz letos prevozil, pa Durmitor in Prokletije tudi in se strinjam s teboj, da je na parih na novo urejenih cestah poezija se vozit. Nimava pa ne jaz, ne ti, pojma koliko so te ceste obremenjene, kaksen tip asfalta in na kaksno podlago je bil polozen. Menim, da so kakrsnekoli primerjave  z nasimi cestami zelo neobjektivne. 

Ravno tako bi dodal se eno malenkost. Nase ceste se zdalec niso tako slabe kakor se tu in se kje klobasa.

Cisto za ilustracijo in razmislek:  Dolomiti, del Toscane so prej izjema, kot pravilo v Italiji. Govorimo o cestah v visokogorju in notoricno opevani pokrajini, katere so zaradi objektivnih razmer/zahtev/nuje in rednih vzdrzevalnih del narejene po malo drugacnem standardu kakor je cesta v Zgornji Kungoti. 

Tisti kateri se je presvaljkal preko  Pulije, Kalabrije do Sicilije bo znal kaksno bolj realisticno sliko o cestah v Italiji povedat.

Praviloma so pa itaq ceste v turisticnih regijah boljse, ker imajo preprosto vec denarja za ceste na razpolago in vecji interes, da imajo le te urejene.

39 minutes ago, Kugelschreiber said:

A ves kaj mene razjezi do nezavesti? De obtolcem pohistvo, predn ga zmontiram. De opraskam celado, predn se grem sploh prvic pelat, de sm razbil ploscico, predn sm se uselil.....skratka, ko ga sam sebi pomaknem....in ko gledam take ceste, mam filing, de me nekdo buzerira. Pizda. Sej je “res sam en ovink uprasljiv”, ampak, zdej so nardili! Novo je!! A se res ne da narest kot je treba?? 

Ja, verjetno bi morali prepovedat buse in kamjone, morda bi blo smiselno vrhnji serpentini narest po kakem drugem sistemu....jez ne vem kako, ampak, ce bi bila to moja privat cesta, bi bil jezen. 

Kup jo. Ce ni naprodaj, si jo pa naredi. 

Pa bod jezen.  :D

Popravljeno . Popravil Nearrain
Objavljeno
pred eno uro, Nearrain pravi:

Vidike si lahko ....znas ti dobro sta i gde. 

BTW: izjava ni letela nate, ampak na nov zarod internetnih expertov tvoje sorte.   :smoke:

Cesto med Kotorjem, Njegusi, Cetinjem  sem tudi jaz letos prevozil, pa Durmitor in Prokletije tudi in se strinjam s teboj, da je na parih na novo urejenih cestah poezija se vozit. Nimava pa ne jaz, ne ti, pojma koliko so te ceste obremenjene, kaksen tip asfalta in na kaksno podlago je bil polozen. Menim, da so kakrsnekoli primerjave  z nasimi cestami zelo neobjektivne. 

Ravno tako bi dodal se eno malenkost. Nase ceste se zdalec niso tako slabe kakor se tu in se kje klobasa.

Cisto za ilustracijo in razmislek:  Dolomiti, del Toscane so prej izjema, kot pravilo v Italiji. Govorimo o cestah v visokogorju in notoricno opevani pokrajini, katere so zaradi objektivnih razmer/zahtev/nuje in rednih vzdrzevalnih del narejene po malo drugacnem standardu kakor je cesta v Zgornji Kungoti. 

Tisti kateri se je presvaljkal preko  Pulije, Kalabrije do Sicilije bo znal kaksno bolj realisticno sliko o cestah v Italiji povedat.

Praviloma so pa itaq ceste v turisticnih regijah boljse, ker imajo preprosto vec denarja za ceste na razpolago in vecji interes, da imajo le te urejene.

Kup jo. Ce ni naprodaj, si jo pa naredi. 

Pa bod jezen.  :D

nekaj malega sem prevozil tudi jaz in ni hudič in niti ni potrebe, da se strinjam z vsem, kar drugi ali nekateri napišejo. Se bo potrebno navaditi, da imajo ljudje pravico do drugačnega mišlenja, ki ga lahko zapišejo brez žalitve drugih. Namreč, ko se nekdo posluži žaljenja drugih (ne bom opisoval, ti dobro znaš) pokaže samo na njegovo nemoč in neznanje prepričati drugega v nasprotno.

Sedaj, če se pa spustiva konkretno v dano situacijo:

če ti jaz prodam en nov čevelj, drugi pa je tudi nov in ima samo zdrsano peto, in se ti izgovarjam, da je to sicer Gucci ali pa kaka druga blagovna znamka odlične kvalitete, za zdrsanost pete so pa itak krivi kuci, ki čevelj pomerjajo, boš verjetno imel občutek da te malo nategujem, mar ne.

Kar pa se tiče internetnih expertov, raje ne komentiram....je samo plod nemoči in žaljenje drugega.

Objavljeno

Fantje:

... zanima me nekaj:

... kdo izmed vas bi dovolil, da na njegovem dvorišču polkrožno obrne polno otovorjen šleper (če je vroče vreme...sonce..itd... če smo pikolovski)?

Pričakujem odgovore!

... no da vam prikrajšam pisanje....

....verjetno samo tisti, ki ne ve, kaj se bo zgodilo....

...in ko se bo zgodilo, se bo verjetno pravno spravil na šoferja, kaj mu je storil z dvoriščem, ali pa bo tiho in se ugriznil v jezik in tiho odšel v Baubau po nekaj hobokov "hladnega asfalta", da bo pokrpal luknje, če ima asfaltirano dvorišče.....

....ali pa bo pozvonil pri sosedu, da mu bo čez živo mejo vrnil, oz. nazaj zmetal tlakovce, če ima tlakovano dvorišče s tlakovci.

...vožnja šleperjev čez ostre serpentine ni praktično nič drugega, kot polkrožno obračanje.

Verjetno bi bila edina rešitev tlakovanja tako ostrih serpentin , da jih zabetonirajo....in ne asfaltirajo. .... pa tudi beton mora odležati tiste 4 tedne, da dobi 80% trdnost (se mi zdi, da je tako)

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!