Skoči na vsebino

KAČJE RIDE - PASTI IN (NE)VARNOST

PikiJapok

Priporočene objave

Table so fletne. Prejšnji teden ogledal v živo. Verjamem, da ne delujejo na tiste, zaradi katerih so bile postavljene. Opomnijo pa ostale voznike, da je to zaradi tistih prvih nevarno področje.

In ne boste verjeli, ovinke sem speljal popolnoma enako kot v času pred tablami ob podobni situaciji cestišča. Kje je tista balkanska meja, o kateri govoriš član z dolgo pištolo?

In ob povratku je bilo spet nekaj "udeležencev" na ovinku. Hmmm, moram priti enkrat s traktorjem in na hitro zaviti v tisto pot v gozd. Ja, mal po pokal, pa kaj čmo :whistle: .

Popravljeno . Popravil HHV
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kje je tista balkanska meja, o kateri govoriš član z dolgo pištolo?

... ma pa sej veš kje imajo eni največjo mejo :hmm:

drgač pa kar se traktorja tiče pa sm špera pa gas!! :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Table so fletne. Prejšnji teden ogledal v živo. Verjamem, da ne delujejo na tiste, zaradi katerih so bile postavljene. Opomnijo pa ostale voznike, da je to zaradi tistih prvih nevarno področje.

In ne boste verjeli, ovinke sem speljal popolnoma enako kot v času pred tablami ob podobni situaciji cestišča. Kje je tista balkanska meja, o kateri govoriš član z dolgo pištolo?

In ob povratku je bilo spet nekaj "udeležencev" na ovinku. Hmmm, moram priti enkrat s traktorjem in na hitro zaviti v tisto pot v gozd. Ja, mal po pokal, pa kaj čmo :whistle: .

Nismo vsi na vse jezni, ker nismo več mladi! :whistle:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Nismo vsi na vse jezni, ker nismo več mladi! :whistle:

Seveda ne, eni smo pač veseli, da nam ni treba skakati čez reko! In potem z mostu lepo sloneč na ograji zajebavamo mularijo v mokrih gatah. Če jim pa še kakšen kamenček prileti na glavo, naj si pa sami sebi pripišejo! :evilgrin: Kaj pa skačejo čez, če ne dosežejo!

Popravljeno . Popravil HHV
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Seveda ne, eni smo pač veseli, da nam ni treba skakati čez reko! In potem z mostu lepo sloneč na ograji zajebavamo mularijo v mokrih gatah. Če jim pa še kakšen kamenček prileti na glavo, naj si pa sami sebi pripišejo! :evilgrin: Kaj pa skačejo čez, če ne dosežejo!

:slap:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:slap:

Dej nehi! Boš zmeštral tiste sive celice, postal problematičen, potem te bom moral pa pod intervencijsko pihnit! Bi blo škoda, ko imaš take lepe neto pirčke! :whistle:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Dej nehi! Boš zmeštral tiste sive celice, postal problematičen, potem te bom moral pa pod intervencijsko pihnit! Bi blo škoda, ko imaš take lepe neto pirčke! :whistle:

Netopirje in vse živali pobit, motoriste pa z traktorjem povozit! :naughty:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Neeee, netopirčke pa ne! So tolk cotkani!

Hvala! :worship:

:topic:

Popravljeno . Popravil Medoo
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz osebno vem, da tam asfalt ne drži, ko je hladno, ko je vroče pa spet ne ker so zalivke drseče. Za to vedno vozim počasi, vmes pa pohupam množici ob cesti. Sej ni treba peljati hitro, lahko se tudi počasi. Včasih je tako še bolj zanimivo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No potem se pelji pa se malce visje gor po tej poti in ko bos cez kaksen km levo ob cesti videl ograjo, zavi se tja cez :evilgrin:

Popravljeno . Popravil DeX
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No potem se pelji pa se malce visje gor po tej poti in ko bos cez kaksen km levo ob cesti videl ograjo, zavi se tja cez :evilgrin:

Ti žlehtnoba ti! :whistle:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Se enkrat bom ponovil tezo, ki jo ze vseskozi zagovarjam.. "Reveza", ki ga sprovocira par folka ob cesti nekje pri enem ovinku, da pretirava v padec, bi sprovocirala tudi blond joskasta kelnarca v enem kaficu v centru Lj in bi se pokazal kako se on po zadnji mimo pelje in najahal koga pri tem.. Itd, miljon je takih situacij. Tak clovek je budala. Jaz grem prej bolj pocasi, ce kdo buli vame. Ce ze imam uzgat naj vsaj tako, da ne bom poleg vsega hudega se tarca posmeha. Publika na razlicne ljudi vpliva razlicno. In kdor pusti, da ga spravi v pretiravanje je bedak. Zal.

No sedaj grem pa tudi jaz spat, zdelan od Grobnika ta vikend, pa ne od voznje, ampak festanja :)

LP

Ne se hecat, fant. :headbang: Psihologija voznika motocikla je zelo podobna (primerljiva) s psihologijo na maškaradi. Enako kot pod masko postane človek "druga oseba", tudi pod čelado in v kombinezonu postane človek (prepogosto) nekdo čisto drug. In ta preobrazba je prepogosto tudi negativna. Kakor so pustne šeme razigrane in celo vsemogočno nesramne, postanejo takšni tudi omenjeni vozniki... Tvoja teza z joškato kelnerco je res buča. Psihologija nezadostno. :evilgrin:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ne se hecat, fant. :headbang: Psihologija voznika motocikla je zelo podobna (primerljiva) s psihologijo na maškaradi. Enako kot pod masko postane človek "druga oseba", tudi pod čelado in v kombinezonu postane človek (prepogosto) nekdo čisto drug. In ta preobrazba je prepogosto tudi negativna. Kakor so pustne šeme razigrane in celo vsemogočno nesramne, postanejo takšni tudi omenjeni vozniki... Tvoja teza z joškato kelnerco je res buča. Psihologija nezadostno. :evilgrin:

A si gledal kdaj power rangerse? :naughty: powerrangersspd.jpg

Popravljeno . Popravil Fabo
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

A si gledal kdaj power rangerse? :naughty:

Emmm... Ne, v mojih časih so bile risanke še risanke... Te butaste današnje pa producirajo osebke tvojega kova. :evilgrin:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Se ne strinjam. Psihologijo na maturi imel skoraj 5, cisto malo zmanjkalo :evilgrin:

Sicer se kar strinjam s tvojo tezo, ampak se vedno trdim, da nekdo, ki se pusti sprovocirat na ridah, se bo tudi drugje :) Niso ride nobena izjema. Joskasta kelnarca pa ponavadi samo se poveca verjetnost, da bo nek tak moto kvazi znalec hotel pokazat vse svoje "skillse" :D

Popravljeno . Popravil DeX
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Emmm... Ne, v mojih časih so bile risanke še risanke... Te butaste današnje pa producirajo osebke tvojega kova. :evilgrin:

Ja glede tega se strinjam da danes niso risanke vec kar so ble...uh to so bli se casi k smo gledal mi ceske mojstre pa pipija in melkjarda haha... O meni pa nebi razglabljal...se mi zdi da se ne poznava dovolj dobro da bi lahko karkoli razglabljala o moji osebnosti...jaz se nisem v tvojo osebnost nikdar poglabljal in dajal kakrsne koli opazke na njen racun tako da pssst :yes:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja glede tega se strinjam da danes niso risanke vec kar so ble...uh to so bli se casi k smo gledal mi ceske mojstre pa pipija in melkjarda haha...

Ma res... brez heca. Včasih so bile risanke zabavno - poučne. In na ta račun s(m)o otroci bili spodbujeni h kreativnosti. Medtem ko so "današnje" risanke predvsem agresivne in nervozne. Poleg tega pa jim manjka sporočilna vrednost. Tako se otroci iz njih naučijo predvsem, da je za intenzivno doživetje potrebno intenzivnega dražljaja.

Kako pa se to pozna v praksi? Oseba hlepi po priznanju (in je globoko v sebi nezadovoljna). Agresivnost usmerja k doseganju priznanja (spodbujanje dražljajev okolice) in se tako vrti v začaranem krogu nezadovoljstva in izčrpanosti (čustvene deprimiranosti), saj "življenje teče mimo" in ostanejo še reki, kratkotrajni trenutki...

Zakaj pišem vse to? Zato, ker se to izredno pozna tudi pri motoristih... Tudi na ridah. Medtem, ko nekateri pridejo (pridemo) tja zaradi socialne interakcije, pridejo nekateri po svojo dozo "pozornosti občinstva". In tukaj ne gre za "joškaste blondinke", ampak za pozornost "enakomislečih"... Kajti samo ti so kompetentni. Samo ti lahko potencialno sprožijo dovolj močan dražljaj, ki bo pripeljal do trenutka akutne satisfakcije.

Seksualnost je pri tem sekundarnega pomena, saj je ravno ta satisfakcija substitut za orgazmični moment. Zaradi slabe samopodobe se namreč oseba pogosto čuti nezmožno seksualne satisfakcije na ravni moški-ženska. Svojo primarno seksualno vlogo tako kompenzira s "pozerstvom" pred drugo publiko.

Ah ja... Zaakaj sploh pišem... Tako ali tako so te zadeve izven dosega večine populacije, ki jim je pravzaprav vse skupaj namenjeno. :krneki:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ah ja... Zaakaj sploh pišem... Tako ali tako so te zadeve izven dosega večine populacije, ki jim je pravzaprav vse skupaj namenjeno. :krneki:

končno ugotovil da najbrž res nima smisla..

in za take je dovolj dobra "šola" le trda roka pravice..

baje da bo 400 evrov in ne vem koliko kazenskih točk vožnja po zadnjem kolesu? se popolnoma strinjam da to ne sodi na cesto..

pa še za vse "ostale bedarije" bi lahko črno na belem napisali kako in kaj se sankcionira..

pa enga policaja v civilu na ovinek..v enem dnevu mislim da bi se kar nekaj teh "modelov" mal zamislilo..

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

in za take je dovolj dobra "šola" le trda roka pravice..

baje da bo 400 evrov in ne vem koliko kazenskih točk vožnja po zadnjem kolesu? se popolnoma strinjam da to ne sodi na cesto..

pa še za vse "ostale bedarije" bi lahko črno na belem napisali kako in kaj se sankcionira..

pa enga policaja v civilu na ovinek..v enem dnevu mislim da bi se kar nekaj teh "modelov" mal zamislilo..

Človeka ne spoznamo z ukazovanjem, sojenjem, kaznovanjem - torej z lastnim vsiljevanjem. Bolj neodvisen in samostojen je posameznik, bolj zavrača vsiljevanje. Izbere si svojo lastno pot - lahko tudi zgolj na podlagi iracionalnih vzgibov. Represija ima torej pogosto obraten učinek od željenega. Moje mnenje je, da bi policisti morali namesto denarnih kazni kršiteljem odrejati (poleg začasnega odvzema vozniškega dovoljenja) obvezne obiske psihoterapevtov, ki bi obsegali:

Prepoznavanje čustev. Oseba se nauči oceniti, ali je neko čustvo negativno in zanjo nezdravo. Zamislila bi si seznam čustev, ki jih doživlja in izbrala tista, ki naj bi po njenem mnenju vodila k osebnemu zadovoljstvu. (vprašanje npr. KAKO SE POČUTIM? ALI JE TA OBČUTEK ZDRAV?)

Ko opravi s tema dvema vprašanjema, se mora vprašati, kako bi se počutil bolje. Osredotočiti de mora na odgovore, ki so v njenem dosegu. (vprašanje npr. KAJ BI MI POMAGALO, DA BI SE POČUTIL BOLJE IN JE V OKVIRU MOJIH ZMOŽNOSTI?)

Z zadnjim vprašanjem, kako bi se rad počutil, bi oseba usmerila svoje misli v pozitivno smer. (vprašanje npr. KAKO SE ŽELIM POČUTITI?)

Šele ko bi oseba pristojnemu organu predložila mnenje psihologa/psihiatra o uspešno zaključeni terapiji bi bila upravičena do ponovne udeležbe v cestnem prometu.

Popravljeno . Popravil PikiJapok
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Človeka ne spoznamo z ukazovanjem, sojenjem, kaznovanjem - torej z lastnim vsiljevanjem. Bolj neodvisen in samostojen je posameznik, bolj zavrača vsiljevanje. Izbere si svojo lastno pot - lahko tudi zgolj na podlagi iracionalnih vzgibov. Represija ima torej pogosto obraten učinek od željenega. Moje mnenje je, da bi policisti morali namesto denarnih kazni kršiteljem odrejati (poleg začasnega odvzema vozniškega dovoljenja) obvezne obiske psihoterapevtov, ki bi obsegali:

Prepoznavanje čustev. Oseba se nauči oceniti, ali je neko čustvo negativno in zanjo nezdravo. Zamislila bi si seznam čustev, ki jih doživlja in izbrala tista, ki naj bi po njenem mnenju vodila k osebnemu zadovoljstvu. (vprašanje npr. KAKO SE POČUTIM? ALI JE TA OBČUTEK ZDRAV?)

Ko opravi s tema dvema vprašanjema, se mora vprašati, kako bi se počutil bolje. Osredotočiti de mora na odgovore, ki so v njenem dosegu. (vprašanje npr. KAJ BI MI POMAGALO, DA BI SE POČUTIL BOLJE IN JE V OKVIRU MOJIH ZMOŽNOSTI?)

Z zadnjim vprašanjem, kako bi se rad počutil, bi oseba usmerila svoje misli v pozitivno smer. (vprašanje npr. KAKO SE ŽELIM POČUTITI?)

Šele ko bi oseba pristojnemu organu predložila mnenje psihologa/psihiatra o uspešno zaključeni terapiji bi bila upravičena do ponovne udeležbe v cestnem prometu.

:nono: :nono: :nono: :nono:

pa ne bomo zdaj vse ljudi delali "srečne" po enem in istem kopitu..

eni so pač nesrečni po defoltu, drugi zagrenjeni, tretjim je vse fino in fajn..

sej je prov da smo različni..

samo nekih pravil se je treba držat..pa če si tak ali drugačen..basta..

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:nono: :nono: :nono: :nono:

pa ne bomo zdaj vse ljudi delali "srečne" po enem in istem kopitu..

Hmnja... srečen gor, srečen dol... gre za zagotavljanje ustrezne stopnje treznosti na cesti. In ta sploh ni nujno povezana z morebitnim (ne)vnašanjem raznih opojnih substanc v telo. Govorim o tem, da je potrebno po mojem mnenju podobno, kakor za voznike tovornjakov, ali pa imetnike "orožnega lista", tudi voznike motornih koles testirati tudi z vidika psiholoških sposobnosti.

Čustvena labilnost je namreč statistično ena največjih posrednih povzročiteljev dejanj opustitve, oz. malomarnosti.

Popravljeno . Popravil PikiJapok
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hmnja... srečen gor, srečen dol... gre za zagotavljanje ustrezne stopnje treznosti na cesti. In ta sploh ni nujno povezana z morebitnim (ne)vnašanjem raznih opojnih substanc v telo. Govorim o tem, da je potrebno po mojem mnenju podobno, kakor za voznike tovornjakov, ali pa imetnike "orožnega lista", tudi voznike motornih koles testirati tudi z vidika psiholoških sposobnosti.

Čustvena labilnost je namreč statistično ena največjih posrednih povzročiteljev dejanj opustitve, oz. malomarnosti.

daj predlog da se z zamenjavo vozniških dovoljenj opravi še ta malenkost..

nikjer ni tega..edino na japonskem so te zmožni peljat k psihiatru..sam uni so pač drug primer..

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!