GP-1 Objavljeno Junij 15, 2008 Opozori Objavljeno Junij 15, 2008 Danes iz Črne na Koroškem proti Velenju čez Šentvid, en na tleh z Z-jem, mislim da 750, črnim. Nisem ustavljal, ker je že nekdo pomagal, peljal mimo z avtom, kdo iz foruma? a jo je vsaj brez poškodb odnesel :eek:
u-r-o-s Objavljeno Junij 15, 2008 Opozori Objavljeno Junij 15, 2008 Dvomim da je blo brez poškodb, je sedel/ležal ob cesti naslonjen na skalo, motor je bil pobran že.
Schmid87 Objavljeno Junij 16, 2008 Opozori Objavljeno Junij 16, 2008 .. . rešitve? upam, da bo teh tragičnih dogodkov čim manj, želim si da jih sploh ne bi bilo kar pa je seveda utopija. pamet v roke, pa veliko srečnih kilometrov vam želim lepo povedano :)
JEJŽ Objavljeno Junij 16, 2008 Opozori Objavljeno Junij 16, 2008 "Ceste so terjale novo smrtno žrtev med motoristi. Po nekaj deževnih dneh so ob lepem vremenu številni dan izkoristili za vožnjo na motorju. Za enega od njih se je pot končala tragično. Prometna nesreča, v kateri je umrl 27-letni motorist iz Domžal, se je zgodila na regionalni cesti Logatec–Planina pri Lipju. Motorist je padel po cestišču in se zaletel v obcestno ograjo. (Foto: POP TV) Kot je za 24ur.com povedal tiskovni predstavnik PU Postojna Maks Oblak, v nesrečo ni bilo vpleteno nobeno drugo vozilo, pač pa je motorist, ki je nosil čelado, padel v nepreglednem desnem ovinku, drsel preko vozišča na levo, kjer je nato trčil v obcestno ograjo in mrtev obležal. Vzrok za nesrečo je bila neprilagojena hitrost." Če bi hoteli prilagodit hitrost našim cestam, bi vsi vozili 30! :angry:
HHV Objavljeno Junij 16, 2008 Opozori Objavljeno Junij 16, 2008 (popravljeno) "... na regionalni cesti Logatec–Planina pri Lipju. ...Vzrok za nesrečo je bila neprilagojena hitrost." Če bi hoteli prilagodit hitrost našim cestam, bi vsi vozili 30! :angry: Na omenjenem odseku v celoti odpeljem traso z najvišjo dovoljeno hitrostjo. V dežju, kaj šele po suhem. Z mojim starim sekretom s cevastim okvirjem. Tvojih omenjenih 30 je globoko pod tem. Ergo nakladaš! Popravljeno Junij 16, 2008. Popravil HHV
yamaha Objavljeno Junij 16, 2008 Opozori Objavljeno Junij 16, 2008 Na omenjenem odseku v celoti odpeljem traso z najvišjo dovoljeno hitrostjo. V dežju, kaj šele po suhem. Z mojim starim sekretom s cevastim okvirjem. Tvojih omenjenih 30 je globoko pod tem. Ergo nakladaš! Nekam hitro je začela planina jemat žrtve..Kljub prizadevanju in pametovanju vaških pubecov tam okoli :hmm: :hmm: morda se ne trudijo dovolj in bi mogli oblečt celo planino v peno in enih par park placov preuredit v pivnice :krneki: ..
Jure Objavljeno Junij 16, 2008 Opozori Objavljeno Junij 16, 2008 (popravljeno) Tam se res da it še enkrat hitreje kot je omejitev pa ni še nobene panike.. Sicer tega že nekaj časa ne prakticiram več, ampak smo bli včasih malo bolj neumni in vem.. Sicer ne vem kaj se je zgodilo v tem primeru, lahko da je bil tudi kakšen drug vzrok padcu (sem tudi že srno podnevi videl tam blizu na cesti), ampak kakorkoli že posledice so znane. Ampak cesta je pa tam čisto ok in komot dovoljuje vsaj največjo dovoljeno hitrost izven naselja in ne samo 60 kot je tabla, tako da je veliko cest tudi precej slabših od te.. Nekam hitro je začela planina jemat žrtve..Kljub prizadevanju in pametovanju vaških pubecov tam okoli trance_19_hmm.gif trance_19_hmm.gif morda se ne trudijo dovolj in bi mogli oblečt celo planino v peno in enih par park placov preuredit v pivnice ph34r.gif .. Tale odsek je pa že toliko stran, da z ridami nima popolnoma nobene zveze, razen to, da je na poti do njih. Enako kot je iz Kopra na poti do rid Črni kal.. Popravljeno Junij 16, 2008. Popravil DeX
Thor Objavljeno Junij 16, 2008 Opozori Objavljeno Junij 16, 2008 A bojo že enkrat te obcestne ograje porihtal!? Mene kar zona spreletava ko vidim kako so ti količki ostri. Saj te lahko nareže ko salamo, če tja notri pridrsaš. Pa ti ne pomaga več nobena oprema za 1000+€. :headbang: Bi se bilo treba enkrat malo zbunit. Plačam rade volje par evrov več zraven vinjete, če bi potem namestili varovala. Na smučiščih jim je potegnilo, da se nesreče pač dogajajo in je bolje, da na kovinsko štango z ostrim robom namestijo blazine kot pa da se kdo razkolje na pol. Že če bi vsaj enemu motoristu to rešilo življenje bi bila zmaga.
Frips Objavljeno Junij 16, 2008 Opozori Objavljeno Junij 16, 2008 A bojo že enkrat te obcestne ograje porihtal!? Mene kar zona spreletava ko vidim kako so ti količki ostri. Saj te lahko nareže ko salamo, če tja notri pridrsaš. Pa ti ne pomaga več nobena oprema za 1000+€. :headbang: Bi se bilo treba enkrat malo zbunit. Ker si še friški imaš tukaj http://www.motosvet.com/tabla/index.php?sh...=odbojne+ograje da te ne bo glava od butanja bolela :D
sboy Objavljeno Junij 16, 2008 Opozori Objavljeno Junij 16, 2008 A bojo že enkrat te obcestne ograje porihtal!? Mene kar zona spreletava ko vidim kako so ti količki ostri. Saj te lahko nareže ko salamo, če tja notri pridrsaš. Pa ti ne pomaga več nobena oprema za 1000+€. :headbang: Bi se bilo treba enkrat malo zbunit. Plačam rade volje par evrov več zraven vinjete, če bi potem namestili varovala. Na smučiščih jim je potegnilo, da se nesreče pač dogajajo in je bolje, da na kovinsko štango z ostrim robom namestijo blazine kot pa da se kdo razkolje na pol. Že če bi vsaj enemu motoristu to rešilo življenje bi bila zmaga. No sej to pravim pa se eni čudijo kaj hočem met! :trance_33_sleep: Meni se že malo čudno zdi da nimamo kar sulic v usakem ovinku da če že padeš niti ne hodi rešilc pote kr mrliškega pošljejo. :alien1: Je res malo pretirano da bi vsak ovinek meu zaščito, pa nej jo dajo vsaj tam kjer že rože cvetijo,da nebojo še ene če že tko more bit in prou ni denarja za ograje.... LP
sjeng Objavljeno Junij 16, 2008 Opozori Objavljeno Junij 16, 2008 Matr ste že dosadni s tem jokanjem o dvojnih ograjah...... ograje niso krive da spičkaš, to enim še zmer ni jasno. Pri nas se pač dela na tem in vedno več jih je, za kar se lahko zahvalimo parim posameznikom. V tujini (no vsaj Avstriji) jih pa tut ni kej dost, vsaj jst jih nisem videl, sem ravn kakih 14 pojahal eno enojno avstrijski... lahk potrdim da je prbližno isto trda kot slovenska :whistle:
Gizmo_ Objavljeno Junij 16, 2008 Opozori Objavljeno Junij 16, 2008 Je res, samo ograje so v velikih primerih krive za smrt, namesto hudih poškodb... .....kjer je trčil v kovinski stebriček varnostne ograje. Pri tem je utrpel posebno hude telesne poškodbe, zaradi katerih je umrl na kraju nesreče. Vir: policija.si če ne drugega, bi na te kritične odseke, lahko dal stare neuporabne pnevmatike, ali za motor ali pa avto... zgledal nebi, samo kkšno življenje al pa kkšne hude poškodbe bi pa rešilo...
simonsi Objavljeno Junij 16, 2008 Opozori Objavljeno Junij 16, 2008 Mene mnogo bolj kot smrt motorista pretresa doživljanje njegovih bližnjih in svojcev.
salo Objavljeno Junij 17, 2008 Opozori Objavljeno Junij 17, 2008 če ne drugega, bi na te kritične odseke, lahko dal stare neuporabne pnevmatike, ali za motor ali pa avto... Da se tazelenim zmeša :)
SONCE Objavljeno Junij 17, 2008 Opozori Objavljeno Junij 17, 2008 Če ni denarja za dvojne, naj pa obstoječe "enojno" ograje odstranijo. :yes:
cb1300 Objavljeno Junij 17, 2008 Opozori Objavljeno Junij 17, 2008 Če ni denarja za dvojne, naj pa obstoječe "enojno" ograje odstranijo. :yes: Strojanovi jih zastonj odšraufajo in odpeljejo :whistle:
sjeng Objavljeno Junij 17, 2008 Opozori Objavljeno Junij 17, 2008 Če ni denarja za dvojne, naj pa obstoječe "enojno" ograje odstranijo. :yes: Odlična ideja in avti naj letijo v prepade, drevesa itd..... super ideja, ker na cesti obstajamo samo motoristi ane :rolleyes:
biker77 Objavljeno Junij 17, 2008 Opozori Objavljeno Junij 17, 2008 Odlična ideja in avti naj letijo v prepade, drevesa itd..... super ideja, ker na cesti obstajamo samo motoristi ane :rolleyes: a si kej podvomil v nasprotno?
johnny21 Objavljeno Junij 17, 2008 Opozori Objavljeno Junij 17, 2008 Strojanovi jih zastonj odšraufajo in odpeljejo :whistle: Bi morali biti bakreni, pa bi jih verjetno zastonj ja.
sjeng Objavljeno Junij 17, 2008 Opozori Objavljeno Junij 17, 2008 a si kej podvomil v nasprotno? :D Ne ne, sam preverjam če drži
andi1 Objavljeno Junij 18, 2008 Opozori Objavljeno Junij 18, 2008 Je res, samo ograje so v velikih primerih krive za smrt, namesto hudih poškodb... če ne drugega, bi na te kritične odseke, lahko dal stare neuporabne pnevmatike, ali za motor ali pa avto... zgledal nebi, samo kkšno življenje al pa kkšne hude poškodbe bi pa rešilo... Gizmo, oprosti, ker citiram ravno tvoj post, lahko bi tudi kakega drugega, a dejstvo ostaja: vsi samo pizdite in stokate, kako država nič ne naredi za vašo varnost (pa tudi mojo, da ne bo nesporazumov), da bi pa kaj storili tudi sami ... Raje luknjo v koleno kot voziti malo počasneje, a ne? Pa še ena kost za obiranje: ograja je kriva za smrt? Malo morgen, dragi moj. Ograja je tam stala čisto pri miru. Če bi fant vozil malo počasneje, bi ostal tam, kjer je treba biti - na cesti. Za smrt je krivo njegovo precenjevanje lastnih sposobnosti in nič drugega. Čisto enostavno: ko je centrifugalna sila večja od centipetalne, letiš ven in živ bog tega ne more preprečiti! Kot je napisal Horjo, tam se lahko pelje precej hitreje od omejitve. Pa nobenih izgovorov ali iskanja opravičil, prosim. Sem se peljal mimo, ko je fant še ležal na tleh. Na cesti ni bilo ne olja, ne peska, ne česa drugega, kar bi povzročilo padec. Valiti krivdo na druge in zraven zavestno zanikati lastno odgovornost je, milo rečeno, precej otročje dejanje, da o morali ne govorimo. Zgolj za primer: pred leti je zaradi alkoholizma umrl znančev brat. Popolna odpoved jeter, ledvic, pa kar še paše zraven. In reakcija njegove mame: kriva je družba, zavedli so ga njegovi prijatelji! Seveda, verjetno so ga dvakrat na dan zvezanega zvlekli v bife in mu na silo zlivali šnops v usta! Malo morgen. Sezono smo zastavili dobro. Vse kaže, da bo na cestah več mrtvih, kot je fuzbalerjev na evropskem prvenstvu. Pač posledica raznoraznih Rossijev, ki s svojim ravnanjem izkazujejo svojo prometno zrelost. R.I.P. v :cry: postih očitno ne pomeni več Rest In Peace, temveč Rossiji Imamo Pogreb ali kaj podobnega. Če rahlo priredim izjavo znanega nacističnega veljaka: en mrtev je tragedija, sto mrtvih je statistika. Pa oprostite, ker sem bil malo :topic: .
biker77 Objavljeno Junij 18, 2008 Opozori Objavljeno Junij 18, 2008 Dejmo ne rossija žalt no.. če si divjak si divjak in ti živ bog ne bo pomagal ali te prepričal..
Gizmo_ Objavljeno Junij 18, 2008 Opozori Objavljeno Junij 18, 2008 Gizmo, oprosti, ker citiram ravno tvoj post, lahko bi tudi kakega drugega, a dejstvo ostaja: vsi samo pizdite in stokate, kako država nič ne naredi za vašo varnost (pa tudi mojo, da ne bo nesporazumov), da bi pa kaj storili tudi sami ... Raje luknjo v koleno kot voziti malo počasneje, a ne? Pa še ena kost za obiranje: ograja je kriva za smrt? Malo morgen, dragi moj. Ograja je tam stala čisto pri miru. Če bi fant vozil malo počasneje, bi ostal tam, kjer je treba biti - na cesti. Za smrt je krivo njegovo precenjevanje lastnih sposobnosti in nič drugega. Čisto enostavno: ko je centrifugalna sila večja od centipetalne, letiš ven in živ bog tega ne more preprečiti! Kot je napisal Horjo, tam se lahko pelje precej hitreje od omejitve. Pa nobenih izgovorov ali iskanja opravičil, prosim. Sem se peljal mimo, ko je fant še ležal na tleh. Na cesti ni bilo ne olja, ne peska, ne česa drugega, kar bi povzročilo padec. Valiti krivdo na druge in zraven zavestno zanikati lastno odgovornost je, milo rečeno, precej otročje dejanje, da o morali ne govorimo. Sezono smo zastavili dobro. Vse kaže, da bo na cestah več mrtvih, kot je fuzbalerjev na evropskem prvenstvu. Pač posledica raznoraznih Rossijev, ki s svojim ravnanjem izkazujejo svojo prometno zrelost. R.I.P. v :cry: postih očitno ne pomeni več Rest In Peace, temveč Rossiji Imamo Pogreb ali kaj podobnega. Če rahlo priredim izjavo znanega nacističnega veljaka: en mrtev je tragedija, sto mrtvih je statistika. Pa oprostite, ker sem bil malo :topic: . Država je plačana, da uredi razmere na cestah, ko plačaš registracijo ji zato daš nekaj E, a nebi blo lepo se vozit po cesti, ki nebi mela zalivk, imela bi dober asvalt, ki se ne spremeni usak ovinek, da bi imela bankine urejene.... Drugače pa če obstaja kakšna akcija za večjo varnost, se ji z veseljem pridružim... 1. Mislim, da si lahko tiho, ker te ni bilo zraven, tako da, ne veš, kaj se je zgodilo.. če veš 100% pa povej vsem nam... tut tebi se lahko zgodi, da v trenutku nezbranosti, te kaj doleti... tako kot jaz vrjetno tudi ti neveš vzroka, tako da, pusti človeku, nej usaj počiva v miru, ne pa da pljuvaš po njem...(zelo lepo bi bilo svojcem, brat tvoje poste, v stilu dobil je kar je iskal... tud če je, P&#$. tudi sam si človek, dej mal pomisl...) :cry: 2. Jst sm samo omenil, da tudi, če že pride do česa, ni važen vzrok, a nebi bilo fino, da bi vsaj ograje bile bolj varne... tudi, če tebi iznenada spusti prednja guma, te pri dovoljenih 90 kipne, priletiš v ograjo.... konec mislm, da dojemaš... če bi bili pa stebrički drugačni, te pa mogoče nebi... vem da je najceneje narest takega kot je, samo mogoče bi bli okrogli bolj varni (nevem :hmm: ), in vsaj na nekaterih cestah, ki so znane po nesrečah, da bi naredili, kaj da se varnost izboljša... bilokaj... Zdej ti postavim samo vprašanje? Želiš vsem, ki tudi kdaj po cestah vozijo hitro, podobno usodo al kako? ni mi treba odgovort... :xx: Samo pomisl na to, kar si misliš naslednič, ko se boš peljal čez omejitev,.... LP
Nagaya Objavljeno Junij 18, 2008 Opozori Objavljeno Junij 18, 2008 (popravljeno) ne nakladaj. ČE je vozil prehitro, je vozil prehitro in pika. ČE je na cesti stala srna, je stala srna. Ziher so zdej krive vse lovske družine v državi za to, da se je revež (ne ne privoščim mu sploh, ever in nikoli) smrtno ponesrečil. Popravljeno Junij 18, 2008. Popravil Nagaya
Gizmo_ Objavljeno Junij 18, 2008 Opozori Objavljeno Junij 18, 2008 ne nakladaj. ČE je vozil prehitro, je vozil prehitro in pika. ČE je na cesti stala srna, je stala srna. Ziher so zdej krive vse lovske družine v državi za to, da se je revež (ne ne privoščim mu sploh, ever in nikoli) smrtno ponesrečil. Pa je?
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se