Hornet Objavljeno Junij 18, 2008 Opozori Objavljeno Junij 18, 2008 flatron, upam da bo vse ok, tako s tabo kot z motorjem, vidm pa da je fuč nosilec tablce, levi retrovizor in pa žmigovc. 1968 1
ČIKO24 Objavljeno Junij 18, 2008 Opozori Objavljeno Junij 18, 2008 pa tut levi bok plastike je porisan. balanca je zvita, tk sm srečen da me je škorenj obvaroval še večjega sranja. Evo šel sem v celje 5 km od doma, na bankomat in tankat sm hotu it, sm 200m pred pumpo v križišču ... boom nič mi ni blo jasn. Evo pobi 5 km od doma sm bil in takoj sm mel namen it domu ker sm mogu še pol drugam letet, dajte si vedno opremo gor !!! tut rokavice prevlečene s kevlarjem dost pomenjo
jetman Objavljeno Junij 18, 2008 Opozori Objavljeno Junij 18, 2008 (popravljeno) Zakaj tako pogosto babe povzročajo brezvezne trapaste nesreče :? Aja, saj se hvalijo kako obvladajo opravljati več stvari hkrati... očitno ne Popravljeno Junij 18, 2008. Popravil jetman
ČIKO24 Objavljeno Junij 18, 2008 Opozori Objavljeno Junij 18, 2008 jst sam vem, da grem nocoj na pivo da utopim žalost za svojo ninjo :( sej zjoku sm se že tut, kr nemorem verjet da sm ostal brez največje ljubezni, še en mesec je nisem mel, cel življenje čakal zdaj mi je pa :( ENA BABA SFUKALA vse ! :slap:
jetman Objavljeno Junij 18, 2008 Opozori Objavljeno Junij 18, 2008 jst sam vem, da grem nocoj na pivo da utopim žalost za svojo ninjo :( sej zjoku sm se že tut, kr nemorem verjet da sm ostal brez največje ljubezni, še en mesec je nisem mel, cel življenje čakal zdaj mi je pa :( ENA BABA SFUKALA vse ! :slap: Sej bo... bodi vesel, da je s teboj relativno vredu, motor boš popravil in to ne na svoje stroške. Izgubil boš nekaj dni vožnje, ampak teh bo še dosti.
SEOI-NAGE Objavljeno Junij 18, 2008 Opozori Objavljeno Junij 18, 2008 Jaz sem tako enkrat letu čez celo križišče :kva2: :kva2: :yea1: Ampak takrat je bil tomosov avtomatik v igri..
NejcZ Objavljeno Junij 18, 2008 Opozori Objavljeno Junij 18, 2008 (popravljeno) Huh, jeba.. sam se mel isto sranje.. sem stal v križišču, čakal da se sprazne, zadaj za mano stal en kombi, potem pa kr naenkrat potegne na polno pa direktno v mene pa me je tišo v križišče.. sem isto mel precej sreče. Če sam nimaš kaska ne moreš zahtevati nadomestnega vozila. Par mesecev za tem pa spet nesreče, tokrat ženska zopet nič kriv, nič pijan, karkoli.. pa mi zzajebe spet celo sceno za par mesecev. Resno bi blo treba nardit čisko med vozniki, kdo ma izpit in kdo ne. Popravljeno Junij 18, 2008. Popravil NejcZ
SF Objavljeno Junij 18, 2008 Opozori Objavljeno Junij 18, 2008 In zakaj bi moral imet kasko za nadomestno vozilo, če je povzročitelj nekdo drug?
vapotek Objavljeno Junij 18, 2008 Opozori Objavljeno Junij 18, 2008 Zakaj tako pogosto babe povzročajo brezvezne trapaste nesreče :? Aja, saj se hvalijo kako obvladajo opravljati več stvari hkrati... očitno ne Seveda obvladajo več stvari naenkrat. Ampak niti ene konkretno.
RobiRoberto Objavljeno Junij 18, 2008 Opozori Objavljeno Junij 18, 2008 In zakaj bi moral imet kasko za nadomestno vozilo, če je povzročitelj nekdo drug? Ker osnovno avtomobilsko zavarovanje ne vključuje nadomestnega vozila. Pri kasku se mi zdi, da je pa nadomestno vozilo kot doplačilo (nekaj drobiža).
vapotek Objavljeno Junij 18, 2008 Opozori Objavljeno Junij 18, 2008 Ker osnovno avtomobilsko zavarovanje ne vključuje nadomestnega vozila. Pri kasku se mi zdi, da je pa nadomestno vozilo kot doplačilo (nekaj drobiža). Sicer ne vem kako je z nadomestnim vozilom, ampak če je povzročitelj drug, je tvoja polica popolnoma nepomembna.
SEOI-NAGE Objavljeno Junij 18, 2008 Opozori Objavljeno Junij 18, 2008 Sicer ne vem kako je z nadomestnim vozilom, ampak če je povzročitelj drug, je tvoja polica popolnoma nepomembna. WORD ! Če nisi ti kriv, je tvoja polica popolnoma ne pomembna. Sam sem bil udeležen v nesreči brez pravega vozniškega izpita(omejitev) pa sem vseeno dobil povrnjene stroške. Njegova zavarovalnica to krije. Če si sam oškodovanec ne potrebuješ vozniškega dovoljenja, potrebuješ ga samo v primeru da si krivec.
trojan69 Objavljeno Junij 18, 2008 Opozori Objavljeno Junij 18, 2008 Ja res je. Tko je kolega, ki je vozu brez izpita en izsilu. Motor je bil popravljen na stroške povzročitelja nesreče, kolega pa plaču 500eur ker je biu brez izpita. Tko da je pomembna sam njegova zavarovalna polica.
HazardousZ Objavljeno Junij 19, 2008 Opozori Objavljeno Junij 19, 2008 Ves čas berem samo jokanje o ograjah ki so nevarne, o nepravičnosti, o jebanju državljanov s strani države.Seveda je tako, pa tudi naprej bo še vedno tako. So pač Patrie in podobne bedarije veliko bolj pomembne kot pediatrične klinike, ceste, da sploh ne zgubljam besed o kakem dirkališču in tem kako prelahko je danes priti do motocikla s prevelikimi zmogljivostmi. Pa me vseeno tole jokanje en k... kej gane. To pa zato ker jokate o ograjah na točno določenih mestih. Ki jih ni, ali pa pač so. The ovinek, ta ovinek, toti ovinek. V glavnem hočete varnost in enakopravnost. Bulšit. Hočete relativno varnost na odsekih kjer se da kolenčkat, polagat, sproščat napetost, ego ali pač sam mal trenirat. Vendar pa so temu namenjena dirkališča. In ne. Nič nimam proti "varnim" ograjam. Vendar pa me moti tale dvoličnost. Kaj pa avtoceste? Seveda, tam nas ne briga ker se tam ne vozimo. Kaj pa raven odsek ceste med Drenovim Gričom in Vrhniko kjer je res popolnoma brez potrebe postavljena enojna ograja v dolžini cca 5 km? Ah ne, tudi tam nas ne zanima, saj se pravo polaganje in s tem zahteva po pravičnosti in varnih ograjah začne 3 kilometre naprej. Ali koga moti kak nevaren odsek v radiju 5 kilometrov od doma? Seveda ne, saj je treba najprej pnevmatike ogret, šele potem rabimo lepo cesto. No, bi pa še o terminu NEPRILAGOJENA HITROST nekaj rekel. Ne, niti slučajno si niso to zmislili bedaki. To je zelo premišljena poteza, ki reši odgovornosti razne ljudi na toplih stolčkih. In ta izgovor za nesrečo bo ostal vedno. Je pa še nekaj zanimivo. Nobenega jokcanja s strani voznikov endur, ki zavijejo na kak makadam. Kjer so luknje, ni ograj, so prepadi, drevesa in ostale nevarne reči. Ponavadi nekje bogu za hrbtom, kjer niti telefonirati ne moreš če se kaj naredi. Aja, oni ne kolenčkajo in vedo, da so v vsakem primeru sami krivi če se jim kaj zgodi. Dirkači pa rabijo idealne razmere za vožnjo. Jokcejte še naprej.. Eni bi še prehode za pešce zradiral, table za omejitev hitrosti snel... Potem se pa drugim smejal, tistim ki nimajo tako prefinjenega občutka, tistim ki nič ne vedo in znajo.. Najbolj me pa navdušuje njihov občutek za mejo oz limit. Enkratno! A ste to kje prebrali? Se v šoli učil? Se zgodi jebemti!! In zato imaš tudi čelado in rokavice na sebi. Ne samo zaradi zakona. Zato ker veš, da je jeba na cesti. Kljub velebrihtnosti se zgodi... In hvala bogu, da so ljudje ki razmišljajo drugače.. in da naši politikanti vse preplonkajo... Ni mi pa čisto jasno kako, da so motoristi med motoristi, ki zavračajo kakršnokoli pridobitev glede varnosti motoristov. Motoristi za motoriste (MzM)... se vid ja... In taki mi potem roko dvigujuejo v pozdrav, ko se srečamo na cesti... :BUA: Ponekod motoristi fajn skupaj držijo. So zorganizirani. Nekaj dosegajo in imajo moč. In samo želim si, da bi bilo pri nas tudi tako. http://www.motosvet.com/koncno-evropski-st...tne-ograje.html http://www.motonline.com/news/articolo.cfm?codice=140594 http://www.motosvet.com/spanija-daje-predn...motoristom.html http://www.motorcyclenews.com/MCN/News/new...mp;R=EPI-101027 http://www.motorcyclenews.com/MCN/News/new...plinarycharges/
RobiRoberto Objavljeno Junij 19, 2008 Opozori Objavljeno Junij 19, 2008 Sicer ne vem kako je z nadomestnim vozilom, ampak če je povzročitelj drug, je tvoja polica popolnoma nepomembna. Kot sem že omenil, osnovno avtomobilsko zavarovanje ne podpira nadomestnega vozila. Tudi kasko zavarovanje povzročitelja nesreče na podpira nadomestnega vozila za oškodovanega v prometni nesreči. Če pa ima oškodovanec za svoje vozilo sklenjeno kasko zavarovanje v keterem je vključeno tudi nadomestno vozilo, potem pa mu pripada nadomestno vozilo za čas, ki je potreben za popravilo vozila in ga določi cenilec. Na ta način je prišla do nadomestnega vozila moja žena en mesec nazaj. Škoda ker s eje ta debata razvila v napačni temi, drugače bi nam verjetno Sisika vsem zamašila goflje ... :rolleyes:
andi1 Objavljeno Junij 19, 2008 Opozori Objavljeno Junij 19, 2008 Zdej ti postavim samo vprašanje? Želiš vsem, ki tudi kdaj po cestah vozijo hitro, podobno usodo al kako? ni mi treba odgovort... :xx: Samo pomisl na to, kar si misliš naslednič, ko se boš peljal čez omejitev,.... Sedaj bom pa verjetno žaljiv (čeprav to ni v moji navadi). Prekleti osel neumni, kje za vraga si prebral, da si želim stvari, katere mi pripisuješ? Ali sem si zato zamislil akcijo JAZ VOZIM PO PREDPISIH? Kdo se ubija na cestah, cestarji ali drekpumparji? Odgovor vemo vsi: CESTARJI. Komu potem hočem rešiti življenje? Odgovori, če imaš jajca za kaj takega!!! Moj EDINI namen je, da bi bilo čim manj mrtvih. In edini način, s katerim lahko JAZ kaj dosežem, je apeliranje na srca VSEH udeležencev v prometu, naj se za božjo voljo malo bolj držijo predpisov. Ne le motoristov, tudi avtomobilistov, kamionarjev, kolesarjev ... A tega v vsej svoji omejenosti nekateri res ne morejo dojeti? Kot komentar nekega 'pametnjakoviča' : nalepke ne dam na motor, ker je na njej znak Čoperistov!!! In kaj je ovira? A nismo vsi motoristi, pa naj bomo drekpumparji ali pa jogurt sekcija? Res pomilovanja vredno razmišljanje! Lepo vas prosim! Da me najbolj pljuvajo tisti, ki so najbolj ogroženi in katerih življenja bi jaz rad rešil! Morda je moja akcija res malo naivna, a mišljena je dobro. In kot sva na začetku akcije rekla s prijateljem Smodišem: 'če rešiva eno življenje, je bilo vredno truda in stroškov'. Ampak ne, vsako dobronamerno iniciativo je treba popljuvati, če pride iz drugih logov. Fantje, zelo mi je žal, a mojega prepričanja ne boste spremenili.
Hornet Objavljeno Junij 19, 2008 Opozori Objavljeno Junij 19, 2008 Andi, ne se razburjat, če ne razume ne razume.
kađiva Objavljeno Junij 19, 2008 Opozori Objavljeno Junij 19, 2008 (popravljeno) @andi1: ne se sekirat za komentarje določenih osebkov,...važno da imaš dober namen in to edino šteje ;) če pa zarad teh nalepk res kdo pomisli, da bi mal upočasnil in mogoče kdo ostane živ zaradi tega, potem je tvoja pobuda uspela in je POHVALE VREDNA!! :worship: drugač pa tud men osebno gre ta delitev in nespoštovanje nekaterih zelo na k***, in kaj je zdej važno kaj kdo fura, a ni glih tko človek in motorist kot vsak izmed nas :doze: dejstvo je da se bo morala mentaliteta, predvsem nekaterih tukej v debati sodelujočih in tudi ostalih precej spremenit, če hočemo dolgoročne rezultate in manj nesreč še bolj bi pa jaz osebno pritisnil na avtomobiliste,...in ne tolk s kaznimi za hitrost ampak poostrit bi moral nadzor v križiših s STOP znakom, ker velika večina avtomobilistov ga dobesedno ignorira, velik nesreč v katerih je udeležen motor pride zarad tega ;) glih včeraj sem doživel tako situacijo,...omejitev je bila 60 , jz vozil ca. 80 ...kar nenadoma pa iz desne ven zapelje kombi poln šiptarjev, voznik je samo na hitro pogledal levo in lepo zapeljal predme,...sevede mi ni uspelo zbremzat, sem imel to srečo da sem ga lahko obvozil :huh: lp kađiva Popravljeno Junij 19, 2008. Popravil kađiva
danci1973 Objavljeno Junij 19, 2008 Opozori Objavljeno Junij 19, 2008 glih včeraj sem doživel tako situacijo,...omejitev je bila 60 , jz vozil ca. 80 ... Divjak. Za kazen si nalimaj Andijevo nalepko. Da boš poleg divjaka še lažnivec... :P Andi, zakaj si pa tako občutljiv? Od slabih 15000 uporabnikov Motosveta te je 'skritiziralo' 10, morda 15 oseb... Nekateri od teh so imeli čisto sprejemljive argumente. Jaz osebno pa 'tvoje' nalepke ne rabim. D.
kađiva Objavljeno Junij 19, 2008 Opozori Objavljeno Junij 19, 2008 no sj to je poanta da redko kdo od nas res vozi po omejitvah, ampak jz še zmer poizkušam vsaj v mejah normale vozit in tud včer sem,...ker tam bi z lahkoto lahko 120 pripeljal, sam v tem primeru kombija ne bi obvozil :) tud jaz nalepke ne bom dal gor, ker pol bi bil res lažnivec :rolleyes:
suhi Objavljeno Junij 19, 2008 Opozori Objavljeno Junij 19, 2008 dejstvo je da se bo morala mentaliteta, predvsem nekaterih tukej v debati sodelujočih in tudi ostalih precej spremenit, če hočemo dolgoročne rezultate in manj nesreč Dejstvo je samo to, da danes lahko vsako tele kupi motor, ker so enostavno motorji prepocen in z njim divja, ker s svojim sicer prekrasnim 70konjskim SDI super fajnim dizlom pač ne more. In to je največja napaka - motorji so za nas zaostale balkančke (se oproščam tistim ki mislijo, da SLO ni balkan, pa pač še vedno je) postali kar naenkrat dostopni in seveda nepripravljeni, nepodučeni, dostikrat brez opreme...divjamo po povsem neprimernih cestah (pa niso samo ograje tu :) , so raznorazne flike in tovornjaki, traktorji, stare mame, otroci, nepokošene trave.......tudi dejavniki). Seveda niso ceste problem, problem so naše nerazvite glave - najprej si je treba vzet čas, napisat v youtube npr. "bike crash"... in gledat 2,3 ure sam kaj se je že komu zgodilo in morda bomo naslednjič, ko bomo na cesti široki za slaba dva avta viseli v levem ovinku prek črte vseeno spustili gas in naslednji ovinek šli 10km/h manj - pa saj dirkališča niso tako daleč, ali pač? menda strošek nekaj 100€ na leto ne predstavlja vrednosti življenja? Dokler pa bo tako kot je pa se kaj veliko spremenilo ne bo. Drugače pa Andi1 in podobni, meni je super, da se kaj dogaja, čim več se naj pa karkoli, samo da se dogaja, čeprav v nalepke dvojim - morda Đamboplakati :naughty:
SF Objavljeno Junij 19, 2008 Opozori Objavljeno Junij 19, 2008 Še za zgibanko mi noče odgovorit, kdaj izide...
Gizmo_ Objavljeno Junij 19, 2008 Opozori Objavljeno Junij 19, 2008 Sedaj bom pa verjetno žaljiv (čeprav to ni v moji navadi). Prekleti osel neumni, kje za vraga si prebral, da si želim stvari, katere mi pripisuješ? Ali sem si zato zamislil akcijo JAZ VOZIM PO PREDPISIH? Kdo se ubija na cestah, cestarji ali drekpumparji? Odgovor vemo vsi: CESTARJI. Komu potem hočem rešiti življenje? Odgovori, če imaš jajca za kaj takega!!! Moj EDINI namen je, da bi bilo čim manj mrtvih. In edini način, s katerim lahko JAZ kaj dosežem, je apeliranje na srca VSEH udeležencev v prometu, naj se za božjo voljo malo bolj držijo predpisov. Ne le motoristov, tudi avtomobilistov, kamionarjev, kolesarjev ... A tega v vsej svoji omejenosti nekateri res ne morejo dojeti? Kot komentar nekega 'pametnjakoviča' : nalepke ne dam na motor, ker je na njej znak Čoperistov!!! In kaj je ovira? A nismo vsi motoristi, pa naj bomo drekpumparji ali pa jogurt sekcija? Res pomilovanja vredno razmišljanje! Lepo vas prosim! Da me najbolj pljuvajo tisti, ki so najbolj ogroženi in katerih življenja bi jaz rad rešil! Morda je moja akcija res malo naivna, a mišljena je dobro. In kot sva na začetku akcije rekla s prijateljem Smodišem: 'če rešiva eno življenje, je bilo vredno truda in stroškov'. Ampak ne, vsako dobronamerno iniciativo je treba popljuvati, če pride iz drugih logov. Fantje, zelo mi je žal, a mojega prepričanja ne boste spremenili. Jast sem tvoj post razumel kot, model si je sam kriv, kar je izkal to je našel... :( Zato tako vprašanje.... Zdej ti pa postavim novega, da neboš tako nesramn :winkiss: , si avtor nalepk, se sam vedno 100% in doseldno držiš tega, kar daješ ven?? Ampak mislim 100% VEDNO!
bernardek Objavljeno Junij 19, 2008 Opozori Objavljeno Junij 19, 2008 vsaka inicijativa je vspodbudna, če vsaj malo zaleže in se koga "prime", samo na žalost je dejstvo da je osnovni problem pri nas v "časovnem" preskoku, ki nas itak spremlja na vseh področjih v lajfu. Enostavno nam manjka motoristične kulture ali tradicije, danes vsak mozoljast polpubertetnik, ki naredi izpit ali pa celo ne, takoj zajaha ss petardo z min 100 KM (ker če je manj si pussy) in do prvega ovinka.... Druga skupina ki se pobija po cestah so pa moji vrstniki (imam 45 let), ki so zadnji motor vozili pred dvajsetimi leti in zdaj ko nam udari druga puberteta v glavo pa smo spet tam.... Ergo, problem je v glavah, ne v ograjah, ne v cestah ....
eXTReme13 Objavljeno Junij 19, 2008 Opozori Objavljeno Junij 19, 2008 Pamet u ruzak in sam gasa da potrže vse ograje do maribora :> kaj se sekirate sej vsak more 1x it. Usoda je pač usoda. In ne mi srat da sam cestaki povzročajo nesreče !!! Danes sm se peljal po dobro znani cesti in en ovinek mi je še posebej všeč, ga pršponam in glej ti zlomka. Drekpumpar se je peljal 60 km/h !!!!!! tolk se jst peljem z avtomatikom !!!!! nek sm zmotal in poču mimo. Jst sm šu 20 km/h preveč on pa kar 30 premalo :> Tut za take k sanjajo na cesti bi bla dobrodošla kazen. če mene vprašate lih tko 1000 e.
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se