fastgirl Objavljeno Julij 4, 2008 Opozori Objavljeno Julij 4, 2008 Ma vsi povprek...tak je to pri nas :naughty: :evilgrin: in kdo je bil kriv? mogoče je kdo koga spregledal, je bilo mogoče krivo cestišče, ali so bili konec koncev sami krivi za to? :P
xr800 Objavljeno Julij 4, 2008 Opozori Objavljeno Julij 4, 2008 in kdo je bil kriv? mogoče je kdo koga spregledal, je bilo mogoče krivo cestišče, ali so bili konec koncev sami krivi za to? :P Me kakvi, več atejev je mame narejzalo, pa pubeci so se med sabo sklofali, pa Lent je enim fajn dal po riti......vsakdanjost poleti ob polnih lunah..... :trance_33_sleep:
Matori Hanzo Objavljeno Julij 4, 2008 Opozori Objavljeno Julij 4, 2008 Me kakvi, več atejev je mame narejzalo, pa pubeci so se med sabo sklofali, pa Lent je enim fajn dal po riti......vsakdanjost poleti ob polnih lunah..... :trance_33_sleep: Folklora je fina stvar, da se ljudje zavedajo svojih korenin.
xr800 Objavljeno Julij 4, 2008 Opozori Objavljeno Julij 4, 2008 Tak je to.....lepo je pogledat, ko zaplešeta dva, ki se iskreno ljubita.... :evilgrin: :naughty:
sboy Objavljeno Julij 4, 2008 Opozori Objavljeno Julij 4, 2008 :topic: se folk hitro zaklepeta.A gremo raj na :smoke: in :beer2: ? :P
Teya Objavljeno Julij 4, 2008 Opozori Objavljeno Julij 4, 2008 Uf, a si ti ravnokar šolo za prometnega policista končala ? :)Ta izjava je pa precej ... Obstajajo tako slovenske in evropske statistike o tem in prav nobena nima razmerja 90% krivde na motoristu. Tudi če upoštevamo, da lahko kakšno tujo napako s predvidevanjem mogoče rešimo to še vedno ne znese krivde v 90%. Točnih številke sicer nimam pred sabo ampak po slovenskih milsim da je ene 60-70% krivde na motoristih po evropskih pa ravno obratno. In glede na nivo pregledov nesreč, kot sem ga videl v Avstriji in po nemških televizijah bi nekako evropskim statistikam bolj verjel. Hm, vsak ma svoja merila za določitev krivde ali nedolžnosti... nekaj je policijska statistika, ki je - to vemo vsi - glupa, drugo je pa zdrava pamet. Ne govorim v imenu svetovne populacije, ampak samo v svojem imenu, moje mnenje.
danci1973 Objavljeno Julij 4, 2008 Opozori Objavljeno Julij 4, 2008 Hm, vsak ma svoja merila za določitev krivde ali nedolžnosti... nekaj je policijska statistika, ki je - to vemo vsi - glupa, drugo je pa zdrava pamet. Po mojih merilih je pa za vse nesreče kriv Janez... :rolleyes: Svoja 'merila' raje zadrži zase, ker niso relevantna... D.
Teya Objavljeno Julij 4, 2008 Opozori Objavljeno Julij 4, 2008 Po mojih merilih je pa za vse nesreče kriv Janez... :rolleyes: Svoja 'merila' raje zadrži zase, ker niso relevantna... D. hahaha, :D odgovor, vreden Motosveta :D
Jure Objavljeno Julij 4, 2008 Opozori Objavljeno Julij 4, 2008 najlažje je napisati, da motor lažje spregledaš, pa si se kdaj vprašal in tudi dex če se je kdaj vprašal, zakaj motor lažje spregledaš? Ja in če bi bila pozorna kaj bereš, bi lepo videla, da ne zanikam, da smo motoristi velikokrat prehitri in da tudi to bistveno pripomore k spregledanju. Ampak menda te pa tudi zdrava pamet uči, da npr. podnevi, ko se še vse skupaj lahko malo blešči, površen voznik prej spregleda 70cm široko vozilo z eno lučjo, kakor 1,7m široko vozilo z 2 lučmi. Ne vem no, vsi tako pravijo, ponekod po tujini so celo objave po televiziji, ki opozarjajo na to. Aja, verjetno so vse te osebe, ki delajo na preventivi neumne ker opozarjajo na nekaj kar ne obstaja, medtem ko imaš ti prav. :grim Nimam malo km po cestah, pa so me opazno večkrat izsilili na motorju kot v avtomobilu in to govorim za primere ko je šlo za vožnjo po omejitvah. Nekje že mora biti vzrok, če ni v slabši opaznosti motorista, potem pa očitno to motoristom počnejo nalašč. Ali kako bi si to razlagal? Sicer pa vsak naj razčisti pri sebi kako pa kaj, jaz se predpisov, razen omejitve v naseljih in nevarnih/nepreglednih odsekih, odcepih, itd togo NE držim, ker so velikokrat nesmiselni, pa rečte kar hočte. Za mene ni dober voznik tisti, ki se pelje tako kot mu narekujejo table, ampak tisti, ki zna sam presodit kakšna hitrost je kje primerna (večja ali manjša od dovoljene), pa ne samo zanj in njegove sposobnosti, ampak z upoštevanjem tega, da so na cesti tudi ostali udeleženci, ki so potencialni kandidati za neumnosti, ki jih bo potrebno reševat in je za to potrebno imet primerno hitrost. Sicer je tu problem v tem, ker ljudje sami sebe pogosto napačno ocenjujemo in precenjujemo, zato predpisi sploh so, ampak jaz pač svoji oceni vseeno bolj zaupam, če me bo to teplo, bomo pa še videli, vendar srčno upam da ne.. Se pa npr. proti morju definitivno ne mislim peljat 50-70-90 celo pot in roko na srce, ne vem koliko vas je na tem forumu, ki lahko odkrito, brez laži rečete, da to prakticirate.
sboy Objavljeno Julij 4, 2008 Opozori Objavljeno Julij 4, 2008 Hm, vsak ma svoja merila za določitev krivde ali nedolžnosti... nekaj je policijska statistika, ki je - to vemo vsi - glupa, drugo je pa zdrava pamet. Ne govorim v imenu svetovne populacije, ampak samo v svojem imenu, moje mnenje. Zdrava pamet mi pravi da si prvo kupi motor in prodaj rolejre :kva2: Pol serji čez motoriste in se delaj pametna :slap:
fastgirl Objavljeno Julij 4, 2008 Opozori Objavljeno Julij 4, 2008 (popravljeno) 1. Ja in če bi bila pozorna kaj bereš, bi lepo videla, da ne zanikam, da smo motoristi velikokrat prehitri in da tudi to bistveno pripomore k spregledanju. Ampak menda te pa tudi zdrava pamet uči, da npr. podnevi, ko se še vse skupaj lahko malo blešči, površen voznik prej spregleda 70cm široko vozilo z eno lučjo, kakor 1,7m široko vozilo z 2 lučmi. Ne vem no, vsi tako pravijo, ponekod po tujini so celo objave po televiziji, ki opozarjajo na to. Aja, verjetno so vse te osebe, ki delajo na preventivi neumne ker opozarjajo na nekaj kar ne obstaja, medtem ko imaš ti prav. :grim 2. Nimam malo km po cestah, pa so me opazno večkrat izsilili na motorju kot v avtomobilu in to govorim za primere ko je šlo za vožnjo po omejitvah. Nekje že mora biti vzrok, če ni v slabši opaznosti motorista, potem pa očitno to motoristom počnejo nalašč. Ali kako bi si to razlagal? 1. to imaš prav, samo z zadnjim se ne strinjam, ker nimam vedno prav in to tudi priznam, medtem ko nekateri ne :winkiss: 2. tudi to je razlog, saj ne pravim, da ni + tudi to je razlog, da nekateri to počnejo zanalašč 3. koliko pa je primerov izsiljevanja, ko so se motoristi pripeljali po omejitvah in so potem imeli nezgodo zaradi tega in koliko je primerov izsiljevanja, ko je motorist prišel prehitro, ter imel nezgodo? kaj misliš??? pomoje ti ne rabim razlagat in če se nebi pripeljal po omejitvah te mogoče sedaj nebi bilo več tukaj, se strinjaš se pa dogajajo te stvari na cestah, tudi če se voziš po omejitvah, tako da s tem, če se voziš prehitro, lahko pričakuješ, da te bo prej ali slej nekdo izsilil pa srečno :winkiss: Popravljeno Julij 4, 2008. Popravil fastgirl
Frips Objavljeno Julij 4, 2008 Opozori Objavljeno Julij 4, 2008 3. koliko pa je primerov izsiljevanja, ko so se motoristi pripeljali po omejitvah in so potem imeli nezgodo zaradi tega in koliko je primerov izsiljevanja, ko je motorist prišel prehitro, ter imel nezgodo? kaj misliš??? pomoje ti ne rabim razlagat in če se nebi pripeljal po omejitvah te mogoče sedaj nebi bilo več tukaj, se strinjaš po defaultu se itak vsi prehitro peljemo....Ne moraliziraj.
Jure Objavljeno Julij 4, 2008 Opozori Objavljeno Julij 4, 2008 (popravljeno) 1. to imaš prav, samo z zadnjim se ne strinjam, ker nimam vedno prav in to tudi priznam, medtem ko nekateri ne :winkiss: 2. tudi to je razlog, saj ne pravim, da ni + tudi to je razlog, da nekateri to počnejo zanalašč 3. koliko pa je primerov izsiljevanja, ko so se motoristi pripeljali po omejitvah in so potem imeli nezgodo zaradi tega in koliko je primerov izsiljevanja, ko je motorist prišel prehitro, ter imel nezgodo? kaj misliš??? pomoje ti ne rabim razlagat in če se nebi pripeljal po omejitvah te mogoče sedaj nebi bilo več tukaj, se strinjaš se pa dogajajo te stvari na cestah, tudi če se voziš po omejitvah, tako da s tem, če se voziš prehitro, lahko pričakuješ, da te bo prej ali slej nekdo izsilil pa srečno :winkiss: 1. Tudi jaz priznam, da nimam vedno prav, ampak tokrat pač imam :winkiss: :D 2. No tu se strinjava, razlogov je več, skupek vsega je pa takšno stanje kot je, žal.. 3. Preveč, sicer k sreči ni bilo nobene smrtne poškodbe (med nezgodamina ta račun meni poznaninih oseb), ampak poznam pa precej motoristov, ki so jo skupili s strani avtomobilista ko so šli po omejitvah. K sreči se je pri meni bližjih primerih končalo z razbitim plehom in kakšno polomljeno kostjo, bi se pa komot precej hujše, če ne bi bila takrat cesta prazna in bi še kdo pripeljal.. In ja, lahko, da me ne bi bilo več, zato pa zagovarjam zmerno vožnjo, ampak ker tu na forumu debatiramo o splošni problematiki, ni nič narobe če poleg naših napak in pretiravanja, ki so res velikokrat vzrok pizdarij, omenimo tudi nekatere druge dejavnike, ki pripomorejo k ogroženosti. Vsekakor pa to ne pomeni, da hočem motoriste oprat krivde, zdaleč ne, ampak stvari nikoli niso črno/bele ampak vedno nekje vmes, tudi tu. Popravljeno Julij 4, 2008. Popravil DeX
Teya Objavljeno Julij 4, 2008 Opozori Objavljeno Julij 4, 2008 Zdrava pamet mi pravi da si prvo kupi motor in prodaj rolejre :kva2: Pol serji čez motoriste in se delaj pametna :slap: Pri svojih 24 letih (če imaš pravilno izpoljnjen profil) imaš najverjetneje mal manj motorističnega staža kot jaz. Verjetno si si na kredo lani kupo ljuto mašino, zdaj pa si cel car :D. (tole zdaj glupo predvidevam, kakor si ti glupo predvideval v svojem postu).
sboy Objavljeno Julij 4, 2008 Opozori Objavljeno Julij 4, 2008 ...poznam pa precej motoristov, ki so jo skupili s strani avtomobilista ko so šli po omejitvah. Sej to je problem...Pomojem kar največji.Kot sem pisal malo nazaj avtomobilist ustavljen v ovinku izven naselja (bere marjetice al nevem kaj tam po travi) pol pa je kriv motorist ki ga nasadi :headbang: In ni osamljen primer žal. So pa seveda tudi primeri ko motorist ne more vstavit zaradi hitrosti.Moje mnenje je da je 90% nesreč zaradi nenadnih okoliščin.Zelo malo se jih samo po sebi skipa.So pa te: 1.pesek v ovinku 2.kamen, veja na cesti 3.trk z živalmi 4.čudaki ki nabirajo zvončke v ovinkih :headbang: 5..... Skratka če bi cesta bla "čista"bi blo vse OK LP
Frips Objavljeno Julij 4, 2008 Opozori Objavljeno Julij 4, 2008 So pa te:1.pesek v ovinku - neprilagojena hitrost glede na okoliščine 2.kamen, veja na cesti - beri zgoraj 3.trk z živalmi - ok to še niso pripisal zgornjemu 4.čudaki ki nabirajo zvončke v ovinkih - neprilagojena hitrost glede na okoliščine 5..... Predvidevanje ;)
sboy Objavljeno Julij 4, 2008 Opozori Objavljeno Julij 4, 2008 Pri svojih 24 letih (če imaš pravilno izpoljnjen profil) imaš najverjetneje mal manj motorističnega staža kot jaz. Verjetno si si na kredo lani kupo ljuto mašino, zdaj pa si cel car :D . (tole zdaj glupo predvidevam, kakor si ti glupo predvideval v svojem postu). Jst mam pravilno izpolnjen profil, tvoj je malo za popravt, namreč piše ti da je tvoj motocikel ROLERI :grim Če pa maš mal več motorističnega staleža kot jaz bi lahko vedela kako stvar poteka v prometu in nebi govorila gluposti da se ti ceu forum smeje :blush:
greenninja Objavljeno Julij 4, 2008 Opozori Objavljeno Julij 4, 2008 (popravljeno) Zdrava pamet mi pravi da si prvo kupi motor in prodaj rolejre :kva2: Pol serji čez motoriste in se delaj pametna :slap: Tu si pa res malenkost mimo vsekal... :grrr Glede moto staleža. Popravljeno Julij 4, 2008. Popravil greenninja
Teya Objavljeno Julij 4, 2008 Opozori Objavljeno Julij 4, 2008 Jst mam pravilno izpolnjen profil, tvoj je malo za popravt, namreč piše ti da je tvoj motocikel ROLERI :grim Če pa maš mal več motorističnega staleža kot jaz bi lahko vedela kako stvar poteka v prometu in nebi govorila gluposti da se ti ceu forum smeje :blush: Mam mal fejst več km pod ritjo, ko boš v mojih letih in mel moje izkušnje za sabo (ja, tud jaz sem izgubila kolega, ker je ena baba se odločla prehitevat in ne v mrtvi kot gledat), se boš zavedal, da je za svojo varnost na cesti odgovoren samo motorist sam. In da tvegamo, ker se nam pač še zdi vredno. Ko boš spremenil prioritete, pa se motorja ne boš več dotaknil, ker po omejitvah se ga pač ne da vozit.
sboy Objavljeno Julij 4, 2008 Opozori Objavljeno Julij 4, 2008 Tu si pa res malenkost mimo vsekal... :grrr Glede moto staleža. Sej ni blo osebno mišleno no ^_^ Samo izjava mi je bla malo taka...In pol sm vidu da ma na levi napisano Motocikel:roleri:) in sm si dau malo duška. :unsure: Sigurno maš več staleža ku jst k mam 1.sezono motor :closedeyes: In ja res je na kredo ker si z našimi slo plačami žal marsi ker drgač ne more kupit niti avta.Tko da si pravilno predvidevala. :worship: Oprosti Teya res ni blo mišleno tko ku je izpalo... :surrender: LP
Nagaya Objavljeno Julij 4, 2008 Opozori Objavljeno Julij 4, 2008 Zdrava pamet mi pravi da si prvo kupi motor in prodaj rolejre :kva2: Pol serji čez motoriste in se delaj pametna :slap: zdrava pamet pravi tudi da je fino sogovornika poznat ker sicer lahko kakšno grdo mim ustreliš.
hilton Objavljeno Julij 4, 2008 Opozori Objavljeno Julij 4, 2008 Jst mam pravilno izpolnjen profil, tvoj je malo za popravt, namreč piše ti da je tvoj motocikel ROLERI :grim Če pa maš mal več motorističnega staleža kot jaz bi lahko vedela kako stvar poteka v prometu in nebi govorila gluposti da se ti ceu forum smeje :blush: glede da je to bil tvoj prvi uradno objavljen na motosvetu :whistle: :whistle: :whistle: Mene me pa zanima kolko je kazen če te dobijo brez izpita A kategorije in če ti prvič kej malga pogledajo skoz prste :naughty: !?!?!?! pol bi bilo boljse če bi si umislil kaksen pony becikl. ne pa da nabijas nekaj brezveze tukaj . ti stari motoristični maček :headbang: :headbang:
GorazdH Objavljeno Julij 4, 2008 Opozori Objavljeno Julij 4, 2008 ...hitrost, bla bla bla bla hitrost bla bla neprilagojena hitrost blablabla neprilagojena hitrost bla bla bla prehitro bla bla blabla bla omejitve bla bla bla.... so vas že res fajn zdresirali... :doze: učeraj sva z motorčkom mal zaplesala salso na zanimivi podlagi in kljub malo divemu ritmu ki je sledil čisto brez posledic odpeljala ovinek... okoliščine? hja, niti ne preveč oster ovinek (90 omejitev) sem peljal...uh ene 60-70...grem večkrat tam in mam vedno v glavi da je lahko tam pesek ker pač včasih je, zato ga ne peljem hitreje. pa vse predvidevanje vseeno ni pripomoglo k nepričakovanemu dejstvu malo večje količine finega peska...tokrat skoraj nevidnega! marsovci? ne vem, vedno ga je blo videt prej... :huh: sem se prav ustavil in si zadevo ogledal...iste farbe ko asfalt...rahlo svetlejši. zanimivo. :alien1: škoda ker nisem poslikal, magari so zakurli kakega vesolca tam? ni bil tak kot ponavadi :hmm: in zej? nič, spet bi bu eden od "neprilagojenih hitrostnikov" če bi se ples izkazal za neobvladljivega in bi tle trosili vse sorte žebljev. no, PREDVIDEVAM, da kaj hujšega ne bi smelo bit, ker tam ni "NE"varnostnih ograj in je en tak lep travniček brez kakih kamnov pa nobenega ni blo nasproti...poleg tega sem neke druge ovinke odpeljal precej nad omejitvijo pa ni in ni hotela hondica kaj plesat...tako mirno in, uh, varno sva odpeljala tiste lepe ovinke... tako je ostalo samo pri:" PORKODIJO" HITROST MOTORISTA NI NEK PRIROČEN KURČEV IZGOVOR ZA MU IZSILIT PREDNOST! tle mam občutek, da nekateri skoraj zagovarjate izsiljevanje prednosti... pazte se :alien1: in njihovega peska. grem na :beer2: . dehidracija je tudi nekaj, na kar nekateri motoristi radi pozabijo...se zmanjšajo kognitivne sposobnosti, prerokovanje pa itak odpade...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se