jetman Objavljeno Julij 7, 2008 Opozori Objavljeno Julij 7, 2008 (popravljeno) Čoperist, ki je bil udeležen v nesreči na relaciji Šoštanj-Velenje, 3 motoristi in 1 avtomobil, je v bolnišnici podlegel poškodbam. R.I.P. Popravljeno Julij 7, 2008. Popravil jetman
mastikator Objavljeno Julij 7, 2008 Opozori Objavljeno Julij 7, 2008 (popravljeno) okej tole so res tragedije, ki se nazalost zgodijo sem ter tja..v velikih primerih je navadno res kriva ignoranca ali sama nevoscljivost nesramnost kakorkoli ze zelite avtomobilistov, ni pa si potrebno metati peska v oci da tudi motoristi niso vcasih ali kar dostikrat lahkomiselni.. npr. Septembra po koncu glavne turisticne sezone se peljeva s punco z avto iz Trente cez Vrsic...res mirno, nobenga avtomobila vec kot 15 min, sva se pod Vrsicem na trentarski strani tam nekje, kjer so tudi razgledne tocke za cez celo trentarsko dolino..peljeva mirno po omejitvah po svoji strani ob robu ker pac sva velikokrat bila v tistih koncih in veva da pac je potrebno biti pozoren...nepregledni ovinek(se malo plevela iz hriba da ti zastre pogled)v desno kar naenkrat en motorist pred nama...hvala bogu za reflekse punce in da je bil motorist kolikor toliko zbran da je odvil nazaj na svojo stran in sva zgresila njegovo masko za cca slabega pol metra(tudi po omejitvah ni bilo nimam radarja v glavi ampak toliko ze znas precenit)...namrec stric je bil kompletno na najinem voznem pasu je sekal ovinek ce mene vprasas ravno iz te lahkomiselnosti da jekonec sezone neki casa na cesti nikogar srecal in gremo se izzivljati na cesti in eto..koncajo tako...naj omenim da so bili trije, druga dva sta normalno vozila po svojem pasu ampak tale talent se je ocitno malo zelel postavit pred njima.. nikoli postat lahkomiseln in nepozoren!!!! je skoda vsakega umrlega na cesti.. :unsure: Popravljeno Julij 7, 2008. Popravil mastikator
Port Folio Objavljeno Julij 7, 2008 Opozori Objavljeno Julij 7, 2008 :headbang: Mislim bedastoče li mi takve. Da ti ne poči buča od svobodnega mišljenje :rolleyes: . Pa tudi, če bi vsi imeli kamere in . . . . bila je ideja, da bi jo lahko uporabil v sili kot je npr. črna skrinjica na letalih :unsure: . Za vsak cm prevožen pa itak ne pride v poštev :nono: .
KeC Objavljeno Julij 7, 2008 Opozori Objavljeno Julij 7, 2008 Za vsak cm prevožen pa itak ne pride v poštev :nono: . A sam takrat, ko bi tebi pasalo ali kako? :unsure:
danci1973 Objavljeno Julij 7, 2008 Opozori Objavljeno Julij 7, 2008 A sam takrat, ko bi tebi pasalo ali kako? :unsure: Lahko tudi tako, če želiš. :yes: Načeloma pa, ko pride do nesreče. D.
KeC Objavljeno Julij 7, 2008 Opozori Objavljeno Julij 7, 2008 Lahko tudi tako, če želiš. :yes: Načeloma pa, ko pride do nesreče. D. A to od trenutka ko pride do trka? Ali 5 min prej ali 30 sec prej? Jao, daj probaj to spravit v nek uporabni okvir pa mi javi ;)
gody01 Objavljeno Julij 7, 2008 Opozori Objavljeno Julij 7, 2008 A to od trenutka ko pride do trka? Ali 5 min prej ali 30 sec prej? Jao, daj probaj to spravit v nek uporabni okvir pa mi javi ;) Za dokazovanje je dovolj čas od normalne vožnje do impacta. Pa ne vem zakaj bi lahko policaj svojevoljno po moji kameri šaril ? Če mu pa jaz posnetek predložim kot dokaz pa že vzamem v zakup tudi svoje napake. BTW: Kamerca, ki lepo beleži vse pred seboj je cca. 130€ ali manj.
KeC Objavljeno Julij 7, 2008 Opozori Objavljeno Julij 7, 2008 A potem, če tebe kdo posname, ko boš storil prekršek bo to tudi lahko predložil policiji kot dokaz? :whistle:
gody01 Objavljeno Julij 7, 2008 Opozori Objavljeno Julij 7, 2008 A potem, če tebe kdo posname, ko boš storil prekršek bo to tudi lahko predložil policiji kot dokaz? :whistle: Seveda, ampak najprej me mora najti ko delam prekrške. Jaz ne rabim nalepke, jaz pač vozim po predpisih :)
KeC Objavljeno Julij 7, 2008 Opozori Objavljeno Julij 7, 2008 Seveda, ampak najprej me mora najti ko delam prekrške.Jaz ne rabim nalepke, jaz pač vozim po predpisih :) Si želel napisati "uloviti" namesto "najti" kajne. :naughty:
Port Folio Objavljeno Julij 7, 2008 Opozori Objavljeno Julij 7, 2008 Si želel napisati "uloviti" namesto "najti" kajne. :naughty: Iščeš dlako v jeziku/v jogurtu peščice/kupuješ lubenico brez pešk . . . picajzl na polni črti itd. :whistle:
HHV Objavljeno Julij 7, 2008 Opozori Objavljeno Julij 7, 2008 Zanimivo bi si bilo razčistiti, koliko veljajo taki posnetki kot dokazno gradivo. :evilgrin: Da ne bi tako v tri pisane marjetice samo able, dable, bable....
bmwslo Objavljeno Julij 7, 2008 Opozori Objavljeno Julij 7, 2008 Vsaj kar se hitrosti tiče, bi za dokazovanje mogoče zadostoval tudi GPS, saj beleži vse potrebne podatke o gibanju, vključno z zelo natančno hitrostjo.
HHV Objavljeno Julij 7, 2008 Opozori Objavljeno Julij 7, 2008 Vsaj kar se hitrosti tiče, bi za dokazovanje mogoče zadostoval tudi GPS, saj beleži vse potrebne podatke o gibanju, vključno z zelo natančno hitrostjo. Še vedno ostajate na mogoče. Preden pametujete naprej se pozanimajte koliko to velja na sodišču. Kot je meni znano, manj kot povožena konjska figa na cesti.
Frips Objavljeno Julij 7, 2008 Opozori Objavljeno Julij 7, 2008 Še vedno ostajate na mogoče. Preden pametujete naprej se pozanimajte koliko to velja na sodišču. Kot je meni znano, manj kot povožena konjska figa na cesti. Moj globokoumen odgovor na to je ........... :grim - Za dokazovanje hitrosti se točno ve katere naprave se uporabljajo oz so predpisane. - Brezpravno pridobljeni posnetki se ne morejo podati kod dokaz oz so neveljavni. Posnetki varnostnih kamer lahko samo pomagajo k razjasnitvi okoliščin (npr. DARS kamere,.....), ne morejo pa biti podani kot nosilni dokaz. Mislim, da je enkrat bilo tako razloženo.....
Cartman Objavljeno Julij 7, 2008 Opozori Objavljeno Julij 7, 2008 A potem, če tebe kdo posname, ko boš storil prekršek bo to tudi lahko predložil policiji kot dokaz? :whistle: ne. na sodišči posnetek brez sodnega naloga in nevem kaj zaenih parametrov še, pade. poznam primer ko so imeli tatove posnete na profesionalnem nadzornem sistemu, in policija pozna vse vpletene. pregona niso sprožili, ker posneteka na sodišču nemorejo predložit kot dokaz.
ČIKO24 Objavljeno Julij 7, 2008 Opozori Objavljeno Julij 7, 2008 če je to res, zakaj pol sploh prodajajo kamere in zakaj jih ljudje kupujejo, če so neuporabne ?
Frips Objavljeno Julij 7, 2008 Opozori Objavljeno Julij 7, 2008 ne. na sodišči posnetek brez sodnega naloga in nevem kaj zaenih parametrov še, pade. poznam primer ko so imeli tatove posnete na profesionalnem nadzornem sistemu, in policija pozna vse vpletene. pregona niso sprožili, ker posneteka na sodišču nemorejo predložit kot dokaz. Sicer :topic: vendar lahko ga predložijo, če so sistem imeli prijavljen in objekt označen, da je nadzorovan z video nadzorom ;)
gody01 Objavljeno Julij 7, 2008 Opozori Objavljeno Julij 7, 2008 Sicer :topic: vendar lahko ga predložijo, če so sistem imeli prijavljen in objekt označen, da je nadzorovan z video nadzorom ;) Lahko ga predložiš, ce je posnetek tvoj in si udeleženec sodnega postopka :) No vsaj v ameriških nadaljevankah je tako :)
juree Objavljeno Julij 7, 2008 Opozori Objavljeno Julij 7, 2008 (popravljeno) Itak ti nobena kamera ne pomaga...Če je motorist mrtev - je praktično vseeno kdo je kriv? Življenje je ugasnilo, to je dejstvo! rešit ga itak ne mormo..... Popravljeno Julij 7, 2008. Popravil juree
HHV Objavljeno Julij 8, 2008 Opozori Objavljeno Julij 8, 2008 ...No vsaj v ameriških nadaljevankah je tako :) Uauuuu, tole bo pa držalo kot pribito. Je bilo tudi v Lady objavljeno? :whistle:
KeC Objavljeno Julij 8, 2008 Opozori Objavljeno Julij 8, 2008 ne. na sodišči posnetek brez sodnega naloga in nevem kaj zaenih parametrov še, pade. poznam primer ko so imeli tatove posnete na profesionalnem nadzornem sistemu, in policija pozna vse vpletene. pregona niso sprožili, ker posneteka na sodišču nemorejo predložit kot dokaz. Je bilo retorično vprašanje. :P Za to, da bi takšne posnetke lahko vpeljali kot dokazno gradivo, bi bila potrebna konkretna sprememba zakonov in bi vplivala na še vse kaj drugega kot samo prometne nesreče, tako da je vsako takšno razglabljanje popolnoma brezpredmetno in pač nakladanje kar tako v tri dni. In pa seveda, če bi že bilo kaj takšnega sprejeto (kar iskreno upam da je absolutno nemogoče) bi verjetno za večino, ki tukaj nakladajo o tem, bil to konkreten in masten pljunek v lastno skledo. V kolikor ne bi seveda v zakonu pisalo, da lahko takšne posnetke predložijo samo motoristi in to samo takrat, ko jim paše in policija bi morala upoštevati samo tiste dele posnetka, ki bi jih motorist posebej določil. Na koncu pa bi mu še vsi skupaj zapeli dobro jutro đezeri.
footprint Objavljeno Julij 8, 2008 Opozori Objavljeno Julij 8, 2008 Seveda te bo policist lahko ustavil pregledal posnetek in te zaštrafal za vsak km prehitro, za vsako polno črto prevoženo, za vsako malenkost, ki si jo storil. Kaj pa ko bodo te kamere začeli nameščat v avtomobile vozniki le teh in bodo registrirali divjanje norih motoristiov. Če nimaš nalepke "jaz vozim po predpisih" in se je čisto 100% držiš boš po enem takšnem pregledu s strani represivnih organov izgubil izpit. Sej se strinjam s tabo. Pa se ti ne zdi, da preveč burno jemlješ vsako besedo k srcu? :naughty: Imaš ti kak boljši predlog ali se naj vsak zase spopada z bedaki na cesti? Če je tako potem šest kamenja v torbo in ko pride naslednji norec s kamenjem nad njim :evilgrin: Samo potem od tu dalje jaz postajam za družbo renegate in na koncu bom še sedet, ker sem si pravico vzel v svoje roke. Po drugi strani pa če ne bomo naredili nič in strpno čakali da vsi moralno zadržani odideo s krogov motorizma, bo na cesti res samo še kri in kaos. Kaj je sedaj bolje. Jaz sem za komprimis in strpnost do drugačnih pa naj bodo hitri ali počasni. Da pa ne bi bilo toliko nesreč na sploh (ker po eni strani so mi nesreče z trajno invalidnostjo hujše kot tiste s smrtnimi izidi, in moje sožalje takoj vsem ki se jim je kaj tako stražnega zgodilo), se je treba res vprašati kje in zakaj bom odprl plin do konca.
CAPI Objavljeno Julij 8, 2008 Opozori Objavljeno Julij 8, 2008 (popravljeno) Danes na relaciji GRIŽE - ŽALEC, siva Fazerca, na peš-kolesarski poti, parkirana, podrsana po levi strani, pa še trava in zemlja se jo je držala :? Ve kdo kaj več? Bilo je takoj po večerni plohi okoli 18h. Pa dva z enim avtom sta bila zraven in iz ceste nekaj čistila-brcala Popravljeno Julij 8, 2008. Popravil CAPI
KeC Objavljeno Julij 9, 2008 Opozori Objavljeno Julij 9, 2008 Malo off-topic ampak capi ali si se ti včeraj popoldan peljal po ac preko trojan?
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se