Skoči na vsebino

Uvoz, homologacija in registracija rabljenega motorja iz tujine

Priporočene objave

Objavljeno

Dovol je poročilo. reči da nisi član zveze in da tako dobiš zgolj poročilo-tvoje članstvo v zvezi pa da nima zveze pri DMV-ju. Nekaj takega sem jim jst napalamudil pred cca. dvemi leti pa je blo.

P.S.-kaj si pa uvozu?

Objavljeno

OK, hvala, bom videl če bo šlo pa sporočim. 

Pripeljal sem pa Kawasakija KZ 750 Twin, letnik 82, zdaj se pa že dva meseca zaje*avam s papirologijo, tako da me bo zgleda zima prehitela.

LP

Objavljeno

Mal jim morš zatežit, pa bit kr odločen. 

Drugač mam pa jst tud KZ 750 80 letnik, 4 cilindrc :) Je mal še za porihtat čez zimo pa bo super motorček. Ni ga čez stare Kawasakije! Če boš kdaj rabu kak del, kej za pošravfat itd. me kr kontaktiraj.

Objavljeno

No pa je uspelo, na davčno sem poslal besedilo, ki je na spletni strani SVS in jih prepričal, da je poročilo dovolj.

@trojan69: Hvala za ponudbo, sigurno bo kaj še za popravit, pomoč pa zmeraj prav pride.

LP

Objavljeno

Pozdrav!

Rabim en res hiter odgovor!

Prodajamm crosa, in se je našo kupec iz makedonije, ne prek maila ampak je poklico, zdj me je uprašo če ma motor kake papirje ker rabi neki za na meji pokazat....

Problem je v tem da nimam papirjev od crosa, še nikol nism dobo papirjev zraven krosa...

Ka se naredi v takem primeru? Samo kupoprodajna pogodba? Prosim za nasvet.

Hvala!

Objavljeno

Pozdravljeni!

Malo sem pobrskal po forum vendar nisem zasledil uprašanja. Namreč v kratkem imam namek kupiti KTM exc450, ki bi ga vozil z vozniškim kategorije a2. Sedaj pa me zanima, če je možno kupiti motor čeprav še nimam narejenega vozniškega izpita. 

Hvala in lep pozdrav.

• Všeč mi je 2
  • 1 mesec pozneje...
Objavljeno

Mene pa zanima, katera je osnova, ki jo durs vzame pri izračunu davka? Ali je to vsota iz kupoprodajne pogodbe ali imajo oni kakšne svoje tabele (eurotax)?

Objavljeno

OK, sem našel zadaj na forumu. Načeloma velja cena na kupoprodajni, razen, če ni sumljiva. V tem primeru gre po eurotaxu.

Razen, če se ni kaj spremenilo? :D

• 2 tedne pozneje...
Objavljeno

Zanima me, kako je s kupoprodajno pogodbo za motor iz Italije.

Ali je to predpisan obrazec, ki ga recimo kupiš v knjigarni v Italiji ali pa jo lahko sam spišeš, pač noter vneseš vse potrebne podatke in se oba spodaj podpišeta?

Pogodbo bi rabil za našo stran, v Italji je stvar že rešena in motor odjavljen in pripravljen za prevzem.

Hvala.

Objavljeno

Vprašaj raje tam, kjer boš sprožil postopek... bo najbolj ziher. Kaj mu boš sicer z dolgim nosom dejal: "Na forumu so mi pa tako rekli..."?

In potem istemu uradniku daj zadevo v obravnavo.

Potem pa še nam povej :)

Objavljeno

Itak, da sem vprašal. Tole na forumu je bila samo neka dodatna informacija.

Rekli so, da ni potrebno, da je prav obrazec. Za njih je glavno, da so noter vsi podatki, predvsem št. šasije. In ni potrebno, da je overjena, mora pa biti original.

Objavljeno

Zanima me, kako je s kupoprodajno pogodbo za motor iz Italije.

Ali je to predpisan obrazec, ki ga recimo kupiš v knjigarni v Italiji ali pa jo lahko sam spišeš, pač noter vneseš vse potrebne podatke in se oba spodaj podpišeta?

Pogodbo bi rabil za našo stran, v Italji je stvar že rešena in motor odjavljen in pripravljen za prevzem.

Hvala.

To rešiš s kupcem na kaki avtošoli v italiji kjer imajo te obrazce

Objavljeno

Hvala. Bom poročal, kako se je obneslo.

• 4 tedne pozneje...
Objavljeno

ni potrebna kupoprodajna, če se lahko ugotovi izvor. V primeru, da imaš odjavni list in prometno torej kupoprodajna ni več obvezna. Najverjetneje pa imaš manj komplikacij, če jo imaš...

Objavljeno

Morda. Verjetno odvisno, kje urejaš papirje.

Moja zgodba (en mesec nazaj): jaz sem imel originalno kupoprodajno, ki pa je nisva s prodajalcem (Italija) overila.

Na amzs niso hoteli slišati o kakšni homologaciji, če KP pogodba ni overjena.

Na A+ v Kopru so mi naredili homologacijo, a je punca za pultom malo zasitnarila, ker ni overjena. Čeprav sem pred nakupom po telefonu preveril, ali rabim overjeno pogodbo!

DURS (za obračun DMV) overjena pogodba nič ne briga, oni so obračunali DMV brez težav. :devil:

Ne vem pa še, kako bo pri registraciji.

Zaenkrat bi rekel, da je manj težav, če je kupoprodajna overjena. Če bi spet kupoval, bi jo raje overil.

• 3 tedne pozneje...
Objavljeno

Pozdravljeni naj dodam par vrstic kupoprodajne pogodbe ni treba več overjat od julija lansko leto od letos tam nekje marca pa tudi ni več važno emisijska ustreznost ne pri baykih in isto pri avtomobilih Vozilo mora imeti več kot 6000 km drgače je še davek na luksuz pa pol leto starost Homologacija košta 96€ plus dmv za starodobnike je pa homologacija 72€ dmv-ja so pa starodobniki oproščeni  s 1.1 2014 gredo pa starodobniki na 30 let starosti zaenkrat do 1.1 2014 je še 25 let starost avtomobila

Mi lahko kdo najde to uredbo kako je z davki? Vem, da mora biti motor v italiji odjavljen (papir), urejena kupoprodajna pogodba (overjena, ker je potem manj težav) in še COC. Prepeljem motor do nas potem pa en vagon davkov: motor ima recimo manj kot 6k prevoženih kilometrov in je letnik 6/2011; torej koliko je DDV, če ga je potrebno plačati (kolikor sem seznanjen je to samo za nova vozila), dmv se obračuna iz cene kupoprodajne pogodbe (od 50-75KW 3%davka)  izpušni plini euro 3 (5% davka), pod 999 ccm dodatnega davka ni. Potem pride še homologacija, zavarovanje in registracija.

Zasledil sem tudi da za rabljene motocikle dmv ni potrebno plačati. Ne vem kako je zdaj s tem, našel sem tole.

Objavljeno

ja ne vem, če je res, da ni dmv treba plačat. Kolikor je razvidno iz povezave, je za vse treba plačat, pa tud procente maš zraven, celo lestvico. Stopnja pa se določa glede na mislim da moč

Objavljeno

Kolker vem so DMV-ja oproščeni samo starodobniki.

• 4 tedne pozneje...
Objavljeno

Itak, da sem vprašal. Tole na forumu je bila samo neka dodatna informacija.

Rekli so, da ni potrebno, da je prav obrazec. Za njih je glavno, da so noter vsi podatki, predvsem št. šasije. In ni potrebno, da je overjena, mora pa biti original.

To rešiš s kupcem na kaki avtošoli v italiji kjer imajo te obrazce

če kupuješ od pravne osebe (trgovca), je dovolj račun in kupoprodajna pogodba ni potrebna. če pa kupuješ od fizične osebe, pa bi jaz za sigurno raje kupoprodajno dal overit

• 3 tedne pozneje...
Objavljeno

Ne gre ravno za uvoz motorja, me pa zanima kako pridobiti homologacijski kartonček, če ga motor ob nakupu ni imel zraven?

Objavljeno

Mene pa zanima koliko časa čakaš na izračun DMV iz dursa ali ti ga pošljejo ali te tja kličejo.

Objavljeno

a zdaj po novem moraš plačat davek?  Saj ti ga vtujini že nabijejo na ceno če se ne motim?

A koper je res edini kraj kjer lahko narediš homologacijo?

Objavljeno

ma to je super zmešnjava, na zašetku tega članka ni bilo treba plačati davka, sedaj je treba plačat, kdo ima prav

Če v tujini kupiš motor po bruto ceni, moraš davek plačat al kaj

Objavljeno (popravljeno)

ma to je super zmešnjava, na zašetku tega članka ni bilo treba plačati davka, sedaj je treba plačat, kdo ima prav

Če v tujini kupiš motor po bruto ceni, moraš davek plačat al kaj

Če kupiš po bruto ceni se pravi z nemškim MW (Mer - Werstojerjem )davek na dodano vrednost, plačaš doma še DMV davek (Davek na Motorno Vozilo), ki je odvisen od kubature do 1000ccm 5% nad 1000ccm 10% ta davek je bil sprejet pred kakim letom prej si plačal samo DDV seveda, če ni bil plačan že v Nemčiji MW !

Koper je edini kraj - mesto kjer lahko narediš homologacijo uvoženega motorja, ostale dodatne homologacije(raznih izpušnih sistemov,luči,barve itd.) pa lahko narediš v vseh večjih mestih pri nas !

Popravljeno . Popravil Bremzer

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!