Skoči na vsebino

Koliko nas bo letos na cesti preživelo?

Priporočene objave

Objavljeno

Ma ne mi nakladat folk no.

Kadarkoli se peljem med letnimi vikendi po stari cesti proti obali me 90% kamikaz prehiti s 150-200/h.

Sedaj ne vem, a imajo vsi pokvarjen občutek za hitrost ali pa so/ste mentalno prizadeti.

Poslušajte mobI-ja !!!

Objavljeno

Zadnji posti so sama bedarija...

1.a samo tle se nori...svašta

2.res so nekateri projektili preveč svojeglavi...vendar tut ti ko greš90km/h mimo bakice(nedeljski voznik)ki vozi 40 zunaje naselja...nisi ravno počasen

3.če bi vse krojila leta potem noben mlad motorist nebi doživel sihih let...tko pa kolkr sm zasledu se jih največ ubije stari med24-34 let(če se motim me popravte)

in še to...včasih niso dajali dosti na varnost(višje omejitve,brez čelade...itd)pa se jih je manj ubilo...res pa je da jih je tudi manj bilo...

in če misliš da ti bojo z emšom rastli tudi možgani se motiš...in to zelo...ni zastonj pesem:

bolj star bolj nor.... :whistle:

pa brez zamere

Objavljeno (popravljeno)
Nič ne klamfam. Največje dirkališče v Sloveniji se ceste okoli Postojne, Razdrtega, Senožeč in tam okoli. Med vikendi seveda.

Morija dvokolesnikov na naših cestah se bo končala šele takrat, ko bo bodo rakete z nad 50ccm lahko vozili le starejši od 30 let. To bi bilo treba uvesti, pa bi takoj rešili večino problemov.

Osnova tvojih kretenizmov je tlelele....zato se ne čudit za teženje folka (kakotr temu ti praviš)....Samo toliko, da te spomnim.......

Popravljeno . Popravil GRUNF
Objavljeno
Ne mi zameriti radovednost, ampak, ali ni po Črnem Kalu navzdol dvojna neprekinjena črta? No, kakorkoli že, tisti voznik Dobloja ni imel nobene pravice tako regirati. Ob takih zgodbah človek začne resno razmišljati o videokameri na motorju.

Itaq, da je tam neprekinjena črta in bi v vsakem primeru bila krida "naša". Če ne drugega pa zaradi nezadostne varnostne razdalje.

Sicer pa je to cesta izven naselja kjer je omejitev 90, ni odsekov in stranskih cest, cesta je pregledna in tisti moment je bila čisto prazna (razen naju in dobloja). Če ob takih pogojih naletim na počasi vozečega (~70km/h), ga prehitim. To, da s tem kršim pravila (in s tem sprejemam napake drugih na svoja ramena), se pa 100% zavedam :trance_33_sleep:

Objavljeno

GRUNF, ponavljam, da me kakih 90% motoristov na notranjskih cestah prehiti z 150-200/h.

Če se ti moje zgražanje nad tem zdi kretenizem in če se s tabo strinja tudi večina forumašev, potem mi je razumljivo, kje smo in zakaj je na slo cestah toliko nesreč in mrtvih.

Objavljeno

Ti pa si pacient.....daj lepo vdihni, še prav posebej, Meštre, pa preberi tvoj citat (posebej bodi osredotočen na boldan del, tu naj ti ne pade koncentracija).....Bo zdaj mogoče šlo? Na voljo sem ti še celo popoldne, da ti kaj narišem, v kolikor boš imel težave z razvozlavanjem pomena posameznih besed.....

Objavljeno (popravljeno)
GRUNF, ponavljam, da me kakih 90% motoristov na notranjskih cestah prehiti z 150-200/h.

No ne pretiravaj.

Popravljeno . Popravil Frips
Objavljeno

sej se boste tuki pobil ne na cest :winkiss: .........hecam se :whistle:

Objavljeno (popravljeno)
kaj pa ti klamfaš,sploh pa kje si najdu Notranjsko kaj šele Kras

Ej tamala tale res mal naklada se strinam mism da sploh ni motorist, sm glede krasa in notranjske ma kr prav sploh tele vase ride!Tud men je ze parkrat prpelu ven metalni frajer po moji strani skozi ovinke na ridah!Ne vem zaprite cesto al se pa postavte na zacetku in koncu in opozarjite nas penzioniste k normaln prpelemo po pravilni strani ceste!Vcas smo mi tko delal(takrat ko je bla vecina ridasev se v peskovniku) :headbang:

Popravljeno . Popravil Orange
Objavljeno

Pa saj berem, pa se vmes celo oglasim ampak razen onega o starostni omejitvi ni Maestro nič dosti v temo brcnil. Ali pa. Kaj vem, mene njegov post ni zmotil.

Pa še dejstvo je da se po blesariji pobijamo v veliki meri po lastnih krivdah.

Sledi njegovemu postu še 15 strani sranja? :hmm:

Ostanimo zdravi, veseli pa celi, pa druge pustimo take. Omejitve so postranski omejevalni dejavnik. :trance_33_sleep:

PIJS ROUD BRADERS. :yes:

Objavljeno
ponavljam, da me kakih 90% motoristov na notranjskih cestah prehiti z 150-200/h.

In vseh teh 90% ki te prehiti je mlajših od 30 ane? :unsure: Madonca-če ti to razpoznaš, ko se 150 mimo tebe pripelje si boljši kot sam Chuck Norris :worship: Vapo! Kajne, da tudi ti tega ne zmoreš? :whistle:

Objavljeno
Pa saj berem, pa se vmes celo oglasim ampak razen onega o starostni omejitvi ni Maestro nič dosti v temo brcnil. Ali pa. Kaj vem, mene njegov post ni zmotil.

Pa še dejstvo je da se po blesariji pobijamo v veliki meri po lastnih krivdah.

Sledi njegovemu postu še 15 strani sranja? :hmm:

Ostanimo zdravi, veseli pa celi, pa druge pustimo take. Omejitve so postranski omejevalni dejavnik. :trance_33_sleep:

PIJS ROUD BRADERS. :yes:

Ma pač kasno paljenje (točno v leta sem se obregnil), potem pač nastane 15 strani sranja.....

Objavljeno

Mislim da je Maestrotu mal krivo k se more jajcat 60 na uro za kšnmu čikotm, motoristi ju pa lahko prehitijo.

Glede let na motorju me je pa zanč pelov 57 letni motorist pa mislim da prvič in zadnjič :whistle:

Objavljeno

V nedeljo je bila v Slovenski Bistrici v smeri proti Mariboru prometna nesreča 2 motoristov, tip z yamaho r1 je vzel prednost enemu nakedu in je spokalo. Kolko vem, ni bilo nobenemu skoraj nič, voznik R1-ke je mel edino črn kombinezon od olja iz mašine :).

Objavljeno (popravljeno)

Kadarkoli se peljem med letnimi vikendi po stari cesti proti obali me 90% kamikaz prehiti s 150-200/h.

Sedaj ne vem, a imajo vsi pokvarjen občutek za hitrost ali pa so/ste mentalno prizadeti.

Poslušajte mobI-ja !!!

imaš mogoče malo slab občutek za hitrost, drugače pa se vidi da ne voziš motorjev, ker ko prehitevam takšne kot si ti potegnem vsaj 150 kmh zato da pridem čimprej mimo ker ne vem kaj boš naredil naslednjo stotinko sekunde, ali boš zavil proti črti da me mal zajebeš al boš dal mal po gasu da me spet mal zajebeš ali me boš kot človek spustil mimo ker sem hitrejši, ožji, okretnejši ker imam pač motor

p.s. imam pa 45 let

Popravljeno . Popravil bernardek
Objavljeno

Nesreča pri Kranju:

govoril sem z Gasilcem, ki je bil tam.

Ženska je prihajala s stranske ceste, na pasu ki je bil nasproten njeni nameravani smeri vožnje je bila kolona normalno premikajočih se vozil (torej ne zastoj ipd). Zapeljala je na cesto nakar ji je uletu motorist, ki je s hitrostjo najmanj 150km/h prehiteval celo kolono.

Mislim da je gospa videla neprekinjeno kolono in ni predvidela nenadnega izstrelka, ki bo letel mimo vsega tega pleha.

Mimogrede...tudi sam najbrž ne bi razmišljal tako :headbang:

Krivda je jasna :closedeyes:

Objavljeno

Poslušajte mobI-ja !!!

Se strinjam z teboj so pacienti k res sproscajo svoje hormone je pa tut res da pejt na autocesto placi tiste 4eur in ne deli guzve po cesti po kateri mi motorist lepo pocas in z uzitkom furamo!Ne bos spravlu v nevarnost ne sebe ne modela k misl da je Rosssi! :headbang:

Objavljeno

Brrrr,

kakšne nauke in zaključke vse lahko človek potegne v tej temi, samo če hoče.

Žal pa tudi enega glavnega in bolečega - DA TUDI MINIMALNE STRPNOSTI V MEDSEBOJNEM KOMUNICIRANJU VELIKO LJUDI NI SPOSOBNO SPRODUCIRATI. Če že tu ne gre, kaj je šele na cesti. Med sabo, do drugih (z različnim številom koles kot dva), in zelo popularno - glede na leta.

Ceste so polne, dovoljeno je voziti praktično vsem. Dvokolesnik tako kot je to drugod postaja sredstvo, da se sploh še kam premakneš. Temu sorazmerno pa se je zmanjšal prostor za prostozidarski, pozerski, RR, "kar tako se peljat" in druge načine in stile uporabe in zlorabe dvokolesnikov. Zelo preprosto, in za preživetje.

In zaradi vsega tega bo letos policija zelo zelo težaška in neusmiljena. Higieniki, ne represivci. Žal.

Ne mi zamerit, ker sem se oglasil. Imam jih 47.

Vaš Čečo

Objavljeno
imaš mogoče malo slab občutek za hitrost, drugače pa se vidi da ne voziš motorjev, ker ko prehitevam takšne kot si ti potegnem vsaj 150 kmh zato da pridem čimprej mimo ker ne vem kaj boš naredil naslednjo stotinko sekunde, ali boš zavil proti črti da me mal zajebeš al boš dal mal po gasu da me spet mal zajebeš ali me boš kot človek spustil mimo ker sem hitrejši, ožji, okretnejši ker imam pač motor

p.s. imam pa 45 let

:worship:

Bi še enkrat povdaril, da ima res slab občutek za hitrost. Po avtocesti probaj peljat 200 in boš videl kaj je hitrost. :rolleyes:

Objavljeno

Na naših cestah se pobije več ljudi kot v vseh ostalih evropskih državah.

Z avtomobili, motorji, mopedi, skuterji, kolesi, rolerji in peš.

Ceste imamo, da, imamo jih, ampak to je tudi vse. Redki so biseri, kjer so na primer tudi jarki ob cestišču preliti z asfaltom. Redki so cestarji, ki v vseh letnih časih, iz različnih razlogov pač, ne sipajo peska vehementno povsod, od bankin kar po cestišču. Da ne govorimo o agrikulturnih udeležencih, ki pomladi in jeseni na kolesih traktorjev preselijo dobršen del slovenskih njiv kar na ceste.

In redki so udeleženci v prometu (pa ne le v prometu), ki premorejo strpnost ter kulturo komuniciranja, medsebojnega spoštovanja ter predvsem odnosa še do koga in česa drugega, ne le do svojega ega ter plehovja.

Avtomobilisti preprosto ne zmorejo razumeti nas, motoristov. Mi, motoristi, pa imamo z njimi preveč slabih izkušenj. Jih pa vsaj razumemo, ali pa mislimo, da jih, saj smo večinoma tudi sami avtomobilisti. Zato bi naj bili zmožni predvidevanja, ki nam velikokrat rešuje kosti, kaj šele življenja! A res?

Slovenceljni smo brez tiste prave motoristične tradicije, zato se tudi obnašamo temu primerno.

Nemotoristi nas motoriste tlačijo v en sam koš, po vzorcu ameriških filmov, kjer grmenje motorjev pomeni le eno ... nevarnost! Banda motoristična! Ponovno tipična lastnost podalpske vasice ... tega, kar ne poznaš dovolj, ne razumeš in zato je to nevarno ter slabo.

K vsej godlji pa izdatno pripomore naša mati država, s svojimi nesposobnimi državnimi institucijami, ki pa so pogrnile na celi črti. Brez kakršnegakoli smiselnega, konkretnega načrta, kako bi izboljšali raven prometne vzgoje že od vrtca naprej ter brez pomoči kvalitetnih ter učinkovitih raziskav dejanskega stanja se zatekajo k vedno višjim kaznim in strožjim ukrepom, ki pa pomagajo NIČ!

V posmeh jim pred nosovi na cestah umira vedno več ljudi. In država trmasto goni svoje, torej je sokriva za morijo na naših cestah.

Krona vsega pa so zadetki iz naših vrst, ki brez psihofizične kondicije, brez osnovnega znanja, z napihnjenim egom ter oboroženi z mnogo premočno, neobvladljivo zverjo pod ritjo razkazujejo svojo vsemogočnost ter se preganjajo po teh naših cestah s hitrostjo, ki je primerna zgolj za dirkališča.

Motociklizem je moja ljubezen, že od otroštva. In ne mislim se ji odpovedati zato, ker imam otroke in ker se mi lahko kaj zgodi. Jutri mi lahko pade cigl na glavo tudi na domačem dvorišču.

Bom pa naredila vse, kar je v moji moči in skušala najbolj, kot sploh lahko, vplivati na dejavnike, ki mi omogočajo užitkarsko vožnjo ter varne pogoje, ki so blizu 100-tim %. Ki se jim najbolj približajo!

Lahko le še upam, da ne bom kdaj kje na kakšnem napačnem kraju ob nepravem času ... in če so med nami takšni kamikaze, ki jim nič na tem svetu ni sveto, ki ne poznajo ne svojega motorja še manj pa sebe, ki nimajo dovolj znanja ter verjamemjo, da so kot Mr. Allmighty in za njih še manj kot kakšni cestno-prometni predpisi veljajo zakoni fizike, potem srčno upam, da ko bo ubijal sebe, ne bo še kje, kar tako mimogrede, pobasal še mene.

Objavljeno

p.s. imam pa 45 let

:worship: :worship: kapo dol...

je pa res da kakšni pretiravajo(in to ne samo z 200km/h)...ampak-tut taki so in bojo...in tko bom jut jst mal zabemtil ko bo prpizdu mimo hitro in (pre)blizu mene!!in šu naprej...

Objavljeno

Mutika :worship: Žalostno je tudi, kako so nekateri na forumu celo ponosni na svojo prehitro vožnjo in spravljanje sebe ter drugih v nevarnost in slabo luč, ki jo potem mečejo na ostalo motoristično populacijo. Kriv je pa samo ego... in nepredvidevanje.

Zanašati se na druge in voziti 200km/h skozi naselje je kazanje številke IQ-ja. Ne samo, da ljudje ne vidijo motoristov, ki pripeljejo po glavni cesti, ne vidijo tudi na popolnoma preglednem prehodu ob vidljivosti 5km približajočega se vlaka.

Objavljeno
kaj ti to pomaga, če en voznik šleparja ne vozi tako kot ti, in bo (bognedaj) nardil pašteto iz tebe...ni vse od tebe odvisno, tak da ne morš 100% rečt da boš preživel...tud če si cele dneve zaprt doma v stanovanju, ni rečeno da boš preživel hehe...edino možnosti so večje, ampak ziher pa nikol ni .)

S tem se definitivno ne morem strinjat. Če ti voziš 200km/h skozi naselje te bo spregledalo precej več ljudi kot če voziš 50km/h. Zanemarimo dejstvo, da je tudi zavorna pot nekajkrat krajša in da bi morebiten padec prinesel manjše posledice, če voziš znotraj omejitev. Seveda je lahko krivec v tvoji nesreči tudi nekdo drug, ampak potem se moraš vprašat, koliko si sam prispeval k temu, da je nekdo naredil takšno neumnost, kot jo je. Torej, ni vse od tebe odvisno, zato pa moraš vožnjo prilagoditi razmeram in se ne zanašati na druge.

Objavljeno
S tem se definitivno ne morem strinjat. Če ti voziš 200km/h skozi naselje te bo spregledalo precej več ljudi kot če voziš 50km/h. Zanemarimo dejstvo, da je tudi zavorna pot nekajkrat krajša in da bi morebiten padec prinesel manjše posledice, če voziš znotraj omejitev. Seveda je lahko krivec v tvoji nesreči tudi nekdo drug, ampak potem se moraš vprašat, koliko si sam prispeval k temu, da je nekdo naredil takšno neumnost, kot jo je. Torej, ni vse od tebe odvisno, zato pa moraš vožnjo prilagoditi razmeram in se ne zanašati na druge.

Bi bilo mogoče dobro da se razdelimo na motoriste in kamikaze :naughty: :naughty: :naughty:

Objavljeno
Nesreča pri Kranju:

govoril sem z Gasilcem, ki je bil tam.

Ženska je prihajala s stranske ceste, na pasu ki je bil nasproten njeni nameravani smeri vožnje je bila kolona normalno premikajočih se vozil (torej ne zastoj ipd). Zapeljala je na cesto nakar ji je uletu motorist, ki je s hitrostjo najmanj 150km/h prehiteval celo kolono.

Mislim da je gospa videla neprekinjeno kolono in ni predvidela nenadnega izstrelka, ki bo letel mimo vsega tega pleha.

Mimogrede...tudi sam najbrž ne bi razmišljal tako :headbang:

Krivda je jasna :closedeyes:

dajte že nehat pretiravat no :headbang: kero budalo gre pa s 150 prehitevat kolono.......pa zadnje čase opažam da imajo nekateri izredno sposobnost merjenja hitrosti motornih vozil z očmi, čudno, da ne delajo za policijo...ah ja, tehnološki višek :slap: če nisi bil tam ne moreš govorit koliko ti je gasilec rekel da se je on pripeljal, tudi gasilec ni mogel vedeti, sploh pa je vsak izgovor dober da se obtoži motorista........tudi zvok izpuha ima velik psihološki učinek na ocenjevanje hitrosti motorja .......bolj ropota-->hitreje gre, to je logika starih vaških mamc, ki še nikoli niso slišale za prestave

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!