Jump to content
  • Sign Up
UMIC1

Težave z kitajskimi ATV (vsemi)

Recommended Posts

Pervy
Poznamo tega gospoda iz oglasnikov. Pri meni leži že celo leto skoraj nov Loncin 150, lastnik ga je pripravljen dati za 300 eur ( celega), potrebno bi bilo očistiti uplinjač se malo poigrati z nastavitvijo itd...pa bi moped zalaufal.

Moj gsm je 041/736-397, moped pa se nahaja na Brezovici pri Ljubljani.

mu bom omenil pa da vidimo kaj bo ker na šraufanje se malo spozna. javim če ga bo zanimalo!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Barracuda
Poznamo tega gospoda iz oglasnikov. Pri meni leži že celo leto skoraj nov Loncin 150, lastnik ga je pripravljen dati za 300 eur ( celega), potrebno bi bilo očistiti uplinjač se malo poigrati z nastavitvijo itd...pa bi moped zalaufal.

Moj gsm je 041/736-397, moped pa se nahaja na Brezovici pri Ljubljani.

A to še velja????

Share this post


Link to post
Share on other sites
rudi12
A to še velja????

Najbolje da ga kar pokličeš na tel,ki ti ga je dal in se pogovoriš osebno. :whistle:

Share this post


Link to post
Share on other sites
vouzek

Živijo , jaz mam tut en problem z kitajcem, akumolator se mi izprazne, tudi, če ni kontakta, pa nevem zakaj, al je krivo to, da se ne fila sam, al pa to , da se prazni brez kontakta z klučem prosim hitro rešitev!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Bremzer

Živijo , jaz mam tut en problem z kitajcem, akumolator se mi izprazne, tudi, če ni kontakta, pa nevem zakaj, al je krivo to, da se ne fila sam, al pa to , da se prazni brez kontakta z klučem prosim hitro rešitev!

Najprej izmeri polnenje,če ti premalo polne je regler defekten, sicer pa lahko probaš tudi tako,da napolneš akumulator ga montiraj in odključi konektor reglerja potem pusti stat in nsalednji dan spet priključi regler in če bo normalno vžgal je regler defekten-prebita dijoda in je poraba !:hmm:

Share this post


Link to post
Share on other sites
vouzek

Najprej izmeri polnenje,če ti premalo polne je regler defekten, sicer pa lahko probaš tudi tako,da napolneš akumulator ga montiraj in odključi konektor reglerja potem pusti stat in nsalednji dan spet priključi regler in če bo normalno vžgal je regler defekten-prebita dijoda in je poraba !:hmm:

ok, bom probu, hvala!

Share this post


Link to post
Share on other sites
tucko

Živijo , jaz mam tut en problem z kitajcem, akumolator se mi izprazne, tudi, če ni kontakta, pa nevem zakaj, al je krivo to, da se ne fila sam, al pa to , da se prazni brez kontakta z klučem prosim hitro rešitev!

Lahko je regler, sam kokr vem pri kitajcuh to ne crkuje, je prej problem kje na kakšnem konektorju ( so taki da ko ga pogledaš je že v stiku)

p.s. ne govorim na pamet sm mel dvoja kitajska jajca ni to to

Share this post


Link to post
Share on other sites
vouzek

Lahko je regler, sam kokr vem pri kitajcuh to ne crkuje, je prej problem kje na kakšnem konektorju ( so taki da ko ga pogledaš je že v stiku)

p.s. ne govorim na pamet sm mel dvoja kitajska jajca ni to to

aja, hmmm bom vse priključeke odklopil, očistil in nazaj priklopil ,pa bomo vidli kaj bo

Share this post


Link to post
Share on other sites
vouzek

zdej sem šel k sosedu ko aute šravfa in mi je naredil meritve pa je rekel da normalno fila, ko daš gas, sam akumulator je biu neki TAB MOTO 4 AH pa so celice šle. zdaj pa sm od fotra, ko ma motor, sm not dau skor nov akumulator MIGM al nekej takega, je pa 6 AH. pa bomo vidli kaj bo

Share this post


Link to post
Share on other sites
vouzek

zdaj ta problem je rešen...hvala vam...zdaj pa imam drug problem....ko dam kontakt, se nič ne zgodi, ko prižgem stikalo za luči ne gori...te pa te utripne....pa ko ga hočem vžgat se ič ne zgodi...vse sem pregledal pa nevem kaj bi blo narobe....? plz hitr odgovor

Share this post


Link to post
Share on other sites
Bremzer

zdaj ta problem je rešen...hvala vam...zdaj pa imam drug problem....ko dam kontakt, se nič ne zgodi, ko prižgem stikalo za luči ne gori...te pa te utripne....pa ko ga hočem vžgat se ič ne zgodi...vse sem pregledal pa nevem kaj bi blo narobe....? plz hitr odgovor

Najprej preglej - izmeri z V-metrom akumulator,če je spoloh kaj življenja v njem,nato preveri maso na mašino pa + tok itd.itd.

najbolje bo v dobro delavnico,če bi imel čarobno paličico pa bi ti rad pomagal preko interneta !:hmm:

Share this post


Link to post
Share on other sites
tucko

zdaj ta problem je rešen...hvala vam...zdaj pa imam drug problem....ko dam kontakt, se nič ne zgodi, ko prižgem stikalo za luči ne gori...te pa te utripne....pa ko ga hočem vžgat se ič ne zgodi...vse sem pregledal pa nevem kaj bi blo narobe....? plz hitr odgovor

[/quote

A lučka za kontakt gori ko obrneš ključ ( če sploh imaš lučko).

Elektrišna napeljava te :l_01:

Kateri model pa imaš?

Edited by tucko

Share this post


Link to post
Share on other sites
vouzek

no...še zdaj nevem kaj je problem....a ma gdo od vas doma shemo elekričnega vezja za omenjen kitajski atv?????prosim če jo v odgovoru doda kot priponko

!

Share this post


Link to post
Share on other sites
tucko

no...še zdaj nevem kaj je problem....a ma gdo od vas doma shemo elekričnega vezja za omenjen kitajski atv?????prosim če jo v odgovoru doda kot priponko

!

Poglej če si boš kaj pomagal

post-24436-0-17219700-1317545926_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
vouzek

popravljeno...kabli so bli zmrdani...hah...zdaj, ko ga hočem zagnat, samo klika na vžigu pa nevem ka bi blo narobe...pliss hitro rešitev,,,se da to popraviti doma?? al je treba novo kupit?

Share this post


Link to post
Share on other sites
vouzek

zdaj dela.. Sem štarter dol vzel in sem ugotovil, da so na štarteru bili neki kabli odlotani. No zdaj sem jih zalotal in vžiga normalno :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
avro

a kdo ve, oz. a ima kdo kakšne luči za prodati za štirikolensika SYM 200????

Rabil bi samo zadnji del zadnje luši. Steklo ne rabim... je celo.

Bi bil zelo hvaležen

Share this post


Link to post
Share on other sites
Domen Hrastnik

Lepo pozdravljeni. Imam kitajskega atvja. zaenkrat zelo zadovljen z njim. Imam pa problem in sicer da ko atv stoji mi bremze zablokirajo vcasih tudi med voznjo. Da popustijo pa moram izpustit (einliftat) olje pri bilokaterem zavornem celindru. Nato odblokirajo vsi trije in se lahko peljem. je pa zanimivo da se to dogaja samo pri vročem vremenu oz ko se shladi pa bremze same popustijo če zablokirajo. ve kdo v čem je težava? namreč uporabljam predpisano olje DOT 4. Hvala za odgovore.

Share this post


Link to post
Share on other sites
bugu

Linhai 300

Mene pa zanima zakaj se mi nic ne prizge ko obrnem kljuc. Mam pa nov akumulator.Ni kontakta.

Edited by bugu

Share this post


Link to post
Share on other sites
Bremzer

Linhai 300

Mene pa zanima zakaj se mi nic ne prizge ko obrnem kljuc. Mam pa nov akumulator.Ni kontakta.

Če je res dober akumulator in si ga PRAVILNO montiral + na plus in - na minus je pregorena varovalka v nasprotnem primeru je defektna ključavnica (kontakt) plošča !

Share this post


Link to post
Share on other sites
Caniga

Pred dnevi sem nabavil ATV Hsun 150ccm (07). Kaj dosti se ravno nisem navozil, vsega skupaj 1 špura 3-4km po gozdu. Vžiga super iz prve, eto ti ga ko sem se vračal iz tega gozda, pa sicer laufal je ampak ko da je v nevtralu (vrti v prazno) ni se premaknil nikamor. Potem sem ga ko "nor" rinil do doma. Kaj bi lahko tule šlo? Nisem ravno expert za 4 kolesnike, prej pred leti sem imel 2 skuterja 50ccm. Sosed, ki je malo bolj v tem je pregledal in iz prve pravi da  vzadaj pri vaiomatu (po pregledu forumov, nej bi šel jermen)?  SLIKA: http://i61.tinypic.com/jl18ye.jpg tu naj zadeva nebi igrala tako kot mora... če je že kdo imel podobno težavo, naj prosim sporoči tu ali pa v zasebno. Hvala vnaprej. lp

Share this post


Link to post
Share on other sites
jakATV

Iz prve lahko pokažem variomat in jermen, ki je "šel". Tvojemu sosedu, ki je "malo bolj v tem" pa lahko mirne duše poveš, da ni prav nič " v tem".

post-8405-0-44516500-1402598696_thumb.jpg

Edited by jakATV

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Privacy terms and use of cookies!