Skoči na vsebino

BMW R 1150 GS

Priporočene objave

Objavljeno

Kdo bi imel kaj takšnega :OK: se da dobiti po ugodni ceni. Tudi za druge tipe motornih vozil. :worship: Lp

a je to meglenka ali xenonka :hmm:

Objavljeno

Kaj tle mislis luc?

:grim

a je to meglenka ali xenonka :hmm:

2- :grim

Objavljeno

Pravis da xenonki.

meglenki :D xenonke so predrage :BUA: Prve so 30.000-druge 60.000 :xx:

Objavljeno (popravljeno)

A je kdo od vas dodatno montiral LCD prikazovalnik na GS 1150. Moj ga nima, pa bi ga rad nastimal.

A ve kdo za kaksnega rabljenega, nov se mi zdi predrag.

pozdravljen, jaz sem ga pred leti montiral v R1100 gs in je čisto preprosto. V GSu tudi pri 1150 so vsi kabli in senzorji že položeni, med tem ko pri identičnem 1150R niso. Kupiš rabljem LCD, Nemci mu pravijo FID (Fahrerinformationsdisplay). Priklopiš ga lahko direktno v že za to pripravljen vtikač pod tankom, ga maš sigurno.

Za display pa poglej vsake toliko časa na Ebay, tam sem ga kupil tudi jaz, plačal pa sem s poštnino vred okoli 105€, samo mislim, da so se že pocenili.

tale ji sicer poškodavan, vendar tako izgleda:

http://cgi.ebay.de/BMW-R-1100-GS-R-1150-GS...VQQcmdZViewItem

ta pa prodaja komplet števce s FIDom:

http://cgi.ebay.de/R1100GS-Instrumentenein...VQQcmdZViewItem

Popravljeno . Popravil bambi
Objavljeno

pozdravljen, jaz sem ga pred leti montiral v R1100 gs in je čisto preprosto. V GSu tudi pri 1150 so vsi kabli in senzorji že položeni, med tem ko pri identičnem 1150R niso. Kupiš rabljem LCD, Nemci mu pravijo FID (Fahrerinformationsdisplay). Priklopiš ga lahko direktno v že za to pripravljen vtikač pod tankom, ga maš sigurno.

Za display pa poglej vsake toliko časa na Ebay, tam sem ga kupil tudi jaz, plačal pa sem s poštnino vred okoli 105€, samo mislim, da so se že pocenili.

tale ji sicer poškodavan, vendar tako izgleda:

http://cgi.ebay.de/BMW-R-1100-GS-R-1150-GS...VQQcmdZViewItem

ta pa prodaja komplet števce s FIDom:

http://cgi.ebay.de/R1100GS-Instrumentenein...VQQcmdZViewItem

Ej hvala za nasvet...Nov je 80K sit.

Ja kabli pa so pod tankom sem ze pogledal..

Objavljeno

Kdo bi imel kaj takšnega :OK: se da dobiti po ugodni ceni. Tudi za druge tipe motornih vozil. :worship: Lp

Te oziroma take dodatne luči dobiš pri Hein-geriku stanejo 34,95 EUR dobiš pa laho v paru dve zasenčeni ali dve dolgi luči to so luči z H-1 ali z H-3 žarnico.Postojijo pa tri vrste teh luči in sicer:weit straler(dolga luč nese v piko in daleč),ablend ali zasenčena luč in takoimenovana breit straler ali po naše meglenka (široka svetloba za zelo blizu) in montirana naj bi bila čim nižje pri avtu max 30 cm nad cesto tako da sveti izpod megle,ker je megla od tal vedno malo vdignjena in tako ti najbolje pomaga sicer je to samo vizualni efekt,in pri nekateri slabših motorjih imaš potem seveda,če imaš luč vedno nažgano probleme še z praznim akumulatorjem.Zato je dobro prej preveriti koliko Waten je alternator sešteti porabnike in videti ali bo alternator dovolj polnil,sicer bojo nastali problemi z akumulatorjem take dve dodatne luči porabijo 110 Watov. Malo kateri motor ima alternator 400W to je 33A.

____HEIN_GERICKE___For_bike___body____.htm

Objavljeno (popravljeno)

Jaz sem dal na mojega dve hellini kratki, kupil sem v hein gericke, drugače pa iz wunderlich kataloga + TOMOSov stikal za vklop...zvezano je tako da ko prižgem dolgo se tudi dodatne, ko imam pa kratko pa lahko dodatno še te priklopim. V glavnem zakon je za ponoč, ob dolgi in teh dodatnih kratkih se res super vidi

post-149-1166314789_thumb.jpg

Popravljeno . Popravil robberrt
Objavljeno

[attachmentid=88207]K 1200 rsgt[attachmentid=88206]K-1200s[attachmentid=88205]V- strom[attachmentid=88204]Vara[attachmentid=88203]Varadero[attachmentid=88202]še še še...[attachmentid=88201]še enkrat Bandit[attachmentid=88200]Bandit Meni so všeč te luči, ker so male in originalne za motorno kolo. :OK:

Te svetijo široko pred motorjem, kar je najbolj važno, vidijo pa te tudi dobro drugi udeleženci v prometu, :kva2: saj si osvetljen kot baklja :lol1:

še nekaj vzorcev:

post-2154-1166346897_thumb.jpg

post-2154-1166346934_thumb.jpg

post-2154-1166347000_thumb.jpg

post-2154-1166347061.jpg

post-2154-1166347097.jpg

post-2154-1166347134.jpg

post-2154-1166347186.jpg

post-2154-1166347372_thumb.jpg

Objavljeno

tisto zgoraj je tako razmetalo... :rolleyes:

[attachmentid=88243]navadne halogen

[attachmentid=88242]navadne luči

post-2154-1166360651_thumb.jpg

post-2154-1166360818_thumb.jpg

• 1 mesec pozneje...
Objavljeno

...ve kdo za kako dobro povezavo do servisnih navodil za gs 1150 adventure, al pa če ma kdo kaj na kakem CD-ju.

Hvala

LP

Objavljeno

Mam samo knjigo doma, nimam pa na cd-ju tako da ce ti kaj pomaga napiši na PM

D.

Objavljeno

...ve kdo za kako dobro povezavo do servisnih navodil za gs 1150 adventure, al pa če ma kdo kaj na kakem CD-ju.

Hvala

LP

Daj mail.

Jaz imam nekaj

LP, M.

• 4 tedne pozneje...
Objavljeno

zdravo

mene pa zanima,koliko je kaj spremenjen r1150gs proti r1100gs.......ali so naredili kake drastične spremembe na okvirju,menjalniku,ciklistiki,materialih......ali je šlo samo za face lift in malce povečanja kubature....hvala za odgovore

Objavljeno

Čisto drug motor... :yes:

Objavljeno

Ve kdo če pašejo kufri/raztegljivi od gs 1200 na nosilce, ki jih imam original na gs 1150?

Hvala

LP

Objavljeno

Ve kdo če pašejo kufri/raztegljivi od gs 1200 na nosilce, ki jih imam original na gs 1150?

Hvala

LP

:grrr ....... razen kakšne predelave :)

Objavljeno

:grrr ....... razen kakšne predelave :)

Če bi se dalo brez predelave, ja :grim sem gledal na sliki pa bi skoraj moglo it gor :kva2: , stric ebay ma ugodno ceno, se mi zdijo bolj praktično ekasti, moja rada nosi kjige zraven :headbang: , drugače pa bom mogo spet vsekat po kaki Alposovi predelavi :OK:

LP

Objavljeno

Če bi se dalo brez predelave, ja :grim sem gledal na sliki pa bi skoraj moglo it gor :kva2: , stric ebay ma ugodno ceno, se mi zdijo bolj praktično ekasti, moja rada nosi kjige zraven :headbang: , drugače pa bom mogo spet vsekat po kaki Alposovi predelavi :OK:

LP

al pa kaki že narejeni :grim

Objavljeno

Itak taki so najboljši :OK:

LP

Objavljeno

fantje, včeraj sem šel gledat še enga zelo lepega gs-a 1150. motor je lepo ohranjen z precej opreme. lastnik mi je takoj ponudil naj se peljem. nisem imel pripomb, menjalnik je bil čutiti vredu (nič zatikanja)

me pa zanima slednje. ko motor deluje (na mestu) se sliši konstantno tk, tk, tk...sicer pa deluje zelo mirno in brez dodatnih čudnih zvokov. ali nisem navajen zračno hlajene mašine, ali je lahko morebitna napaka.?

no, če sem odkrit, sem ta fenomen zasledil tudi pri mojih prejšnjih dveh dvovaljnikih, ampak manj izrazit(suzuki)...

lastnik ima račune in servisno knjigo. je prvi lastnik, in pravi da je motor brezhiben.

menjal je jermen in vsakih 10kkm so bili ventili preverjeni in nastavljeni.

nasplošno pa je motor superca. :OK: ko sem bral te poste, me je mal strah postalo zaradi tistih ventilov, ki jih je pobralo, kakor je bilo opisano.

poraba olja me ne moti. klenkanje se odpravi z boljšim gorivom...so še kakšne druge hibe?

kako je v primerih, ko se v poletni vročini cijaziš v koloni po en meter?! se motor lahko hitro pregreje?

na mestu naj ne bi laufal predolgo... :?

hvala :)

Objavljeno

fantje, včeraj sem šel gledat še enga zelo lepega gs-a 1150. motor je lepo ohranjen z precej opreme. lastnik mi je takoj ponudil naj se peljem. nisem imel pripomb, menjalnik je bil čutiti vredu (nič zatikanja)

me pa zanima slednje. ko motor deluje (na mestu) se sliši konstantno tk, tk, tk...sicer pa deluje zelo mirno in brez dodatnih čudnih zvokov. ali nisem navajen zračno hlajene mašine, ali je lahko morebitna napaka.?

no, če sem odkrit, sem ta fenomen zasledil tudi pri mojih prejšnjih dveh dvovaljnikih, ampak manj izrazit(suzuki)...

lastnik ima račune in servisno knjigo. je prvi lastnik, in pravi da je motor brezhiben.

menjal je jermen in vsakih 10kkm so bili ventili preverjeni in nastavljeni.

nasplošno pa je motor superca. :OK: ko sem bral te poste, me je mal strah postalo zaradi tistih ventilov, ki jih je pobralo, kakor je bilo opisano.

poraba olja me ne moti. klenkanje se odpravi z boljšim gorivom...so še kakšne druge hibe?

kako je v primerih, ko se v poletni vročini cijaziš v koloni po en meter?! se motor lahko hitro pregreje?

na mestu naj ne bi laufal predolgo... :?

hvala :)

Če si zadovoljen, ga kupi. Tk tk je verjetno samo einspritz diza, ki se sliši v štangasu... Lahko da se motim.

Ventilov ne bo spihalo, če bodo ventili konkretno nastavljeni.

Vročina tudi ni neki problem, ker je motor tudi oljno hlajen. Pa tudi verjetno ne boš nikoli tako dolgo v ko0lonah stal da bi to lahko bil problem.

Tako da moje mnenje je da ne bi smelo bit problema.

D.

Objavljeno

na suzukiju, ko sem šel na morje in ko smo stali v koloni, je kar nekajkrat zalaufal ventilator za prisilno hlajenje. pri bmw-ju tega ni... upam da olje dobro opravlja svojo funkcijo hlajenja :D

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!