MarduK Objavljeno Februar 10, 2008 Opozori Objavljeno Februar 10, 2008 a kdo ve kako se da najbolje spolirati platišča? vem da se da z veliko urami dela in utrudnim brusenjem na roke, mene pa zanima če se da z vrtalnim strojem (pormašina), če ma kdo izkušnje? :whistle: Če misliš poliranje do surovega aluminija na visoki sijaj, je najhitreje in najlepše, če vpneš platišče v stružnico in tam uporabiš smirkov papir (da najprej odstraniš barvo), ali še boljše bormašino ali biax z smirkovim nastavkom (z zrnatostjo stopnuješ od npr.60 do npr. 600). Do sijaja spoliraš z nastavkom za poliranje (filc) in polirno pasto za aluminij. Če misliš uporabljat samo bormašino in s to drgnit po feltni bo to poliranje izpadlo tako, da se ne bo videla lepa, gladka površina, ampak se boš namesto tja lahko gledal v svetlečih grbinah in dolinah... Z malo iznajdljivosti pa lahko feltno vpneš za os v npr. kakšno black&drecker mizo tako, da se bo vrtela ko boš drgnil po njej z bormašino .)
biker125 Objavljeno Februar 11, 2008 Opozori Objavljeno Februar 11, 2008 Če misliš poliranje do surovega aluminija na visoki sijaj, je najhitreje in najlepše, če vpneš platišče v stružnico in tam uporabiš smirkov papir (da najprej odstraniš barvo), ali še boljše bormašino ali biax z smirkovim nastavkom (z zrnatostjo stopnuješ od npr.60 do npr. 600). Do sijaja spoliraš z nastavkom za poliranje (filc) in polirno pasto za aluminij. Če misliš uporabljat samo bormašino in s to drgnit po feltni bo to poliranje izpadlo tako, da se ne bo videla lepa, gladka površina, ampak se boš namesto tja lahko gledal v svetlečih grbinah in dolinah... Z malo iznajdljivosti pa lahko feltno vpneš za os v npr. kakšno black&drecker mizo tako, da se bo vrtela ko boš drgnil po njej z bormašino .) Hvala ti za ful dobro idejo, se še sam nisn spomno to, pa mam stružnico doma!!! :worship:
S-trMa Objavljeno Marec 20, 2008 Opozori Objavljeno Marec 20, 2008 Zdravo! Zanima me ali kdo pozna kakega majstra, ki bi se ukvarjal s centriranjem kolesa s špriklami. Sem zvil obroč, tako da imam novega in ga je treba zamenjat. Zmontiram lahko sam, scentrirat pa bi moral kak stručko. Sem šel v nek kolesni servis, pa je probal in mu ne gre tako široko kolo v tisto napravo (4,5")... Hvala!
Žarko G. Objavljeno April 7, 2008 Opozori Objavljeno April 7, 2008 Ice je spet preveč brihtn še tuki vprašam, kje lahk dobim custom platišča
Žarko G. Objavljeno April 7, 2008 Opozori Objavljeno April 7, 2008 eko, v mislih sm mel kej podobne k tole http://www.rccomponents.com/wheelselector/vstar1100.htm
Žarko G. Objavljeno April 9, 2008 Opozori Objavljeno April 9, 2008 To košta težke pare. sm ugotovu tut sam tkole mal cene :headbang: :headbang: http://www.cruisercustomizing.com/list.cfm...mp;sblid=Wheels Wheels for Motorcycles
Gionni Objavljeno Maj 3, 2008 Opozori Objavljeno Maj 3, 2008 Kaj pa je to za ena zadeva (iz tc-motoshopa)? http://www.tc-motoshop.si/si/odsevni-trak-...sce-i3009.shtml Je kdo že kupil, sprobal?
tihii Objavljeno Maj 5, 2008 Opozori Objavljeno Maj 5, 2008 Kaj pa je to za ena zadeva (iz tc-motoshopa)?http://www.tc-motoshop.si/si/odsevni-trak-...sce-i3009.shtml Je kdo že kupil, sprobal? V Louisu sem opazil na enak princip narejen odsevni trak... Kolega ga je sprobal na feltnah in je zadovoljen... Glede na ceno ( cirka 15 e ), ga, tudi če ti ni všeč, vržeš stran ( porabiš kje drugje )....
axilon Objavljeno Maj 5, 2008 Opozori Objavljeno Maj 5, 2008 ta odsevni trak nalimaš po robu platišča spredaj in zadaj in pojačaš izgled motorja :)
Gionni Objavljeno Maj 5, 2008 Opozori Objavljeno Maj 5, 2008 Ja sej js to vem, sam me je zanimalo, če je kdo že dejansko sprobal ta izdelek. To se da potem dobit najbrž v različnih barvah, ne? Al je mišljeno predvsem samo kot odsevni trak?
Jericho Objavljeno Maj 5, 2008 Opozori Objavljeno Maj 5, 2008 živjo. jest sem kupil ta odsevni trak v louisu lansko leto, pa sem ga nalepil na robove feltn (seveda na čisto površino) in je čez en dan trak kar dol padu, šel ponovno v louis kupil nov paket, ponovil postopek in so trakovi spet dol popadali. potem sem pisal proizvajalcu v nemčijo in so mi poslali prototipni trak z močnejšim lepilom, seveda sem ga testno nalepil pri temperaturi zunaj 0C, da je proizvajalec videl kako se bo obneslo (po navodilih ga moraš lepiti ko je zunaj +18C), trak je sicer držal bolje, vendar še vedno ne tako kot bi mogel, zato bom sedaj ko je že toplo probal nov prototipni trak s tem močnejšim lepilom, pa da vidimo če bo sedaj držalo. firma traka je pa Foliatec iz Nemčije.
TheMan Objavljeno Maj 5, 2008 Opozori Objavljeno Maj 5, 2008 kaj pa kaka barva, da bi jo s penzlekom nanesel gor :unsure: :? obstaja to? lp
axilon Objavljeno Maj 5, 2008 Opozori Objavljeno Maj 5, 2008 uf a ni škoda fletne de bi s čopičem gor packal... :closedeyes: nalepko daš gor...so različne barve ja...in če ti ne paše jo pač dol snameš (če ne odleti sama). Sicer pa poznam kr neki kolegov k so te nalepke dal gor pa jim prow lepo gor še drži...
TheMan Objavljeno Maj 5, 2008 Opozori Objavljeno Maj 5, 2008 saj je škoda, ja :hmm: samo sem prebral par postov višje da hitro dol padejo same od sebe ;) bom probal z nalepko ob priliki :grim
tadejds Objavljeno Maj 5, 2008 Opozori Objavljeno Maj 5, 2008 jaz imam nalepljeno nalepko in drži! pred leplenjem pa zbrišeš rob z antisilikonskim čistilom!
nk84 Objavljeno Maj 5, 2008 Opozori Objavljeno Maj 5, 2008 Js sm ta trak prek neta naroču od nitro ali titro (ne vem točno) motoshopa. Je od 3M firme in zelo dobro drži. Ga je pa težko gor nalimat naravnost. Dobiš sicer neki zraven kar naj bi ti pomagal pa ni glih tko. Drugač je pa kr dobr izpadl.
tadejds Objavljeno Maj 5, 2008 Opozori Objavljeno Maj 5, 2008 po mojem je najlažje da daš naredit nalepko,ker ti izreže že krog in je lažje lepit ker ne rabiš nič krivit traka. tako sm dal jaz in je zelo uredu izpadlo in ni bilo težko nalepit.
Demon Objavljeno Maj 6, 2008 Opozori Objavljeno Maj 6, 2008 po mojem je najlažje da daš naredit nalepko,ker ti izreže že krog in je lažje lepit ker ne rabiš nič krivit traka.tako sm dal jaz in je zelo uredu izpadlo in ni bilo težko nalepit. Bravo! :naughty:
LRR Objavljeno Maj 6, 2008 Opozori Objavljeno Maj 6, 2008 Js sm ta trak prek neta naroču od nitro ali titro (ne vem točno) motoshopa. Je od 3M firme in zelo dobro drži. Ga je pa težko gor nalimat naravnost. Dobiš sicer neki zraven kar naj bi ti pomagal pa ni glih tko. Drugač je pa kr dobr izpadl. Isto pri meni.
Gizmo_ Objavljeno Maj 6, 2008 Opozori Objavljeno Maj 6, 2008 Jst mam ta trak gor, zaenkrat z njim narejnih ne 10km pa drži :) samo je pa tist pripomoček za limanje, ki ga zraven dobiš, zelo zelo neuporaben :closedeyes: :closedeyes: :closedeyes:
Andro82 Objavljeno Maj 6, 2008 Opozori Objavljeno Maj 6, 2008 Jes mam na feltnah trak od Puiga in mi ful dobr drži. Pa tist plastični nastavek za leplenje mi je 100% pomagal in ni prav nič neroden. Se trak lepo enakomerno nalepi.
_N3jC_ Objavljeno Maj 6, 2008 Opozori Objavljeno Maj 6, 2008 Če vam nalepke dol padajo, jih pol ko jih enkrat že nalepte še enkrat iz fenom pogrejte pa iz prstom vlečte po nalepki pa bo držal :)
axilon Objavljeno Maj 6, 2008 Opozori Objavljeno Maj 6, 2008 Če vam nalepke dol padajo, jih pol ko jih enkrat že nalepte še enkrat iz fenom pogrejte pa iz prstom vlečte po nalepki pa bo držal :) word :worship:
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se