Skoči na vsebino

50km/h je svetlobna hitrost!!


Tomosaki

Priporočene objave

Verjetno je že tut kdo drug kot samo jaz "pogledal" v prenovljeni slovenski zakon, ki predpisuje, da nova hitrost (če je to sploh hitrost), ki jo bodo skuterji lahko dosegli na ravnem predelu, ne sme presegat 45km/h. Ko sem pa to prebral sem pa takoj začel študirat, v čem je razlika tistih 5km/h, ki so jih "prišparali" za nov prometni zakon. Razlika med zaviranjem pri 50km/h in 45km/h je skoraj do pičice enaka (centimeter gor al pa dol). Ogroženost mopedista ostaja enaka (bom kasneje povedal zakaj) v okolju avtomobilističnega sveta. še dodatn minus pa je, da bo skuter verjetno tako svinjsko zblokiran, da si raje kupim pecikl. Zakaj še nobenemu ni kapnilo, da bi se mogu voznik začetnik B kategorije vozit z Daewoo Matizem, zblokiranim na maximalno hitrost 60 km/h (ker je pač začetnik)? Mogoče so gledali na tistih 5% voznikov skuterjev, ki se vozijo brez čelade in jim "prišparali" 5km/h, da se reveži nebi prehladili v sinuse. To se prav vidi, kako se hočemo Slovenci vštulit v Evropsko unijo, še skuterje bi zblokirali na nemški način samo, da bi bli noter. Ali pa, da bi bili vsaj podobni Nemcem. Francozi imajo vse skuterje njihove proizvodnje (Peugeot, MBK, Yamaha) odblokirane že v trgovini, ker so pač ugotovili glede na statistike, da ni nič kaj več nesreč kot, če bi bili zablokirani. Tudi izidi nesreč so si podobni (se pravi nič več mrtvih ali invalidnih kot prej). In mislim, da če si bomo še dolgo "premočno" prizadevali priti v evropsko unijo, lahko pričakujemo, da nam bodo ponudili 98KM varijante težjih motorjev. Vsem motoristom, ki trenutno oporekajo mojim izjavam pa predlagam, naj si recimo omislijo Hayabuso s 33Kw pa bojo doživljali enako, kot sem jaz pred leti na skuterju. Finta je v tem, da je skuter tako izpopolnjen glede okvirja, zavor in motorja, da zmore tudi večje hitrosti. Kdor se je peljal kdaj z njim dobro ve, da majhna kolesa ne vplivajo toliko na kvaliteto vožnje. Zakaj pa pol delajo 500 in več kubične skuterje z enako palčnimi kolesi kot jih imajo 50 kubične varijante? Ogrožen si tudi iz strani voznikov avtomobilov, ki velikokrat prehitevajo (še sreča, da mam 70ccm pa me ne morejo tako pogosto) tako na tesno, da je najboljše zavozit na travnik. Ko sem mel še zblokiran skuter sem samo čakal, kdaj mi bo kateri odbil roko, nogo al pa kaj drugega. Če se pelješ 70km/h se počutiš vsaj bolj varno na kakšnih kolovozih, ker potuješ približno s hitrostjo avtov. Jaz bi odprl še tisti odstavni pas na avtocesti in ga namenu skuterjem. Zdaj mi bodo nekateri spet oporekali. Ampak, sej tut tovornjaki ne zmorejo po ravnini 70km/h (če je lepo vreme pa fino Sonce sije pol že) zaradi svoje obtežitve, promet pa ovirajo s svojim 20 tonskim hungarskim sranjem bistveno bolj kot bi ga en s skuterjem. Je pa res, da pri njih je tako, da če jim kaj ne paše se znajo zbunit pred parlametnom. Nam pa ne ostane drugega kot, da se zadovoljimo s tem kar imamo (z luknjami v zakonu).

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz se popolnoma strinjam s tem. Pa na žalost ni tako... Meni se zdi dosti bolj nevarno vozit 45km/h da vozijo avti mimo tebe 80km/h. Pa še kolono narediš. :cry: :evil:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

S temi zakoni mi že gre država na k... Neke brezvezne finte imajo,ko tako skoraj vsak ko pripelje domov skuter iz trgovini da po 500 km ali 1000km da blokade ven. Tisti ki bi jih pa hoteli imeti noter bi jih pa lahko dali pri pooblaščenem serviserju noter pa nebi bilo problemov. Pa saj skuterji niso tako nestabilni kot eni pravijo samo res pa je da ne moreš voziti 80km/h v ovinkih tako kot lahko tako na eazy vozijo nekateri z pravimi motorji. Zavore pa so zelo vredu in primejo zelo dobro in so narejene na take razmere.

Zdaj pa naj reče kdo kaj hoče jaz se strinjam s Tomosaki-jem 8)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tud jest se popolnoma strinjam z Tomosakijem!!!

Pa tisti razlog, ki ga je Tomosaki prej napisal (glede Daewoo Matiza) tudi nekako da mislit... Samo da imaš B katergorijo in bogatega očka, pa lahko krmiliš 540 konjev ali več...

What the fuck je razlike a mi sedimo na 2 konjih, 4 konjih ali 8 konjih? Tko al tko ne gre nikamor, ampak z 8 (delno tudi s 4) vsaj ne povzročamo kolone, kjer nas potem vsi na tenko prehitevajo.

Še nekaj pomislite, vsi ki vam je znana vožnja s skuterjem: Koliko avtomobilistov da žmigavec, ko prehiti skuterista? 25%!!! Niti toliko nismo vredni! In potem naj pričakujemo kaj drugega, kot da nas bodo pri 45km/h prehitevali na 20 cm.

Država naj se zamisli!!!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz se popolnoma strinjam s tem. Pa na žalost ni tako... Meni se zdi dosti bolj nevarno vozit 45km/h da vozijo avti mimo tebe 80km/h. Pa še kolono narediš.  :cry:  :evil:

Ja točno to no. Prej, ko sem mel zablokiranega, sem pred vsako vožnjo molu očenaš, ker je vse šlo na las. Če bi se hotu izognit kaki oviri, bi pa oni voznik itak fresko naredu iz mene na vetrobranu.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Najboljše bo, da skopiram to kar smo rekli in pošljem v Ljubljano. Ker to ni več res. Zdaj nas vlečejo za jajca, ker mislijo, da smo pač otroci in jim nič ne moremo. Peticijo bi mogli nardit! Isto kot so nardili motoristi (in rešli določene svoje težave in naše bodoče). Pa koga sploh blamirajo? Sami sebe? Sej pa ima itak 90% skuterjev blokade odstranjene. Ko pa preglejujejo skuterje pa iak napovejo en mesec prej, da bojo nardili akcijo. Te idioti mislijo, da če si bolj počasn, da je manjša verjetnost, da se ti kaj zgodi (delno je to res, še vedno pa niso pomislili, da si lahko tudi ogrožen). Čuj, ko mi ena čorava voznica vzame prednost 2 metra pred mano, je čisto vseeno, ker takrat niti pri 45km/h ne moreš varno ustavit. Prednost pa itak izsiljujejo, kot po tekočem traku. Največ voznice pa stari čičeji. In pol se jast z predelanim skuterjem ne smem vozit, ker je pač friziran in bremze ne primejo in kajvemkajše. Čudno, da ne nardijo enkrat "Yugo akcije", kjer bi preverjali, kolko Zastav je v brezhibnem stanju. Hvala za vaše komentarje.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Država ne zna drgač služit, si pač take bedarije zmišlujejo, da pol vsi plačajo tko kot mormo zj registrirat. sicer to je po eni strani še vredu zato da se ve cigavo je kej pa da mas zavarovan motor sam tehnicni pregled je pa ena velka bedarija.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zanima me, kaj je bolj nevarno...

Traktor s 25km/h BREZ OSNOVNE SIGNALIZACIJE, ali skuter z dobrimi zavorami, svojo okretnostjo in vso opremo od luči in žmigavcev dalje (če daš pol miljona za 50 kubikov, pol je ziher u redu) pri 70km/h?

Pa so oboji na cesti, samo da bolj lajf grenijo skuteristom...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No, mene če me dobijo in mi vzamejo motor, da ga predelajo nazaj v prejšnje stanje... Ravno tako ga bom dal nazaj v takega kot je zdaj. Tukaj dol so tko samo 3-je serviserji in vse tri poznam. Tko da mi lahko dajo nazaj moje stare kose noter. :twisted: :D :wink:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Js poznam tipe k še 50 niso sposobni zvozit ovinke in jih sekajo, potem pa hočejo neki friznit in ko jim rečem da se bojo razbili me črno gledajo!!

Un ki pa je sposoben in zna 100 vozit pa kr naj,bo še policajom spizdu :D , js pa itak samo zavijem na njivo pa nima več kaj praskat :wink:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 2 tedne pozneje...

Se spominjam svojih mladih let na 50 cc mopedih. No glede na razmere je skoraj bolje imeti moped, je vsaj cenejši kakorkoli pogledamo. O tem kuliko več nesreč bi bilo če nebi bila omejitev na 50 oz 45 km/h ne morem govoriti. Vem pa da je res sranje voziti 50 km/h na odprti cesti, potem te pa vsi gledajo kot kužno žival, ki ovira promet (jah kurc če ima pa država svoje čudne zakone). Ampak vredu...mene te omejitve ne motijo....me pa registracija za 50 ccm zelo zelo moti. Če boste po kakšenm čudežu uspeli narediti podobno sranje kot so ga motoristi zaradi izpita(100x jim hvala...sm js tud podpisal :D :D ) potem se najprej pritožite glede registracij. Glede omejitve težkih motorjev na 98 KM pa naslednje. Zaradi mene lahko omejijo moč na 98 KM, vendar pa naj potem enako naredijo pri avtomobilih(npr 200 KM). In res pri motorjih je cel kup podkategorij, pri avtomobilih pa lahko teoretično začenik vozi avtomobil z 500+ konji. Kje je tu logika? (seveda je ni...država nas pač molze)

P.S.: v Celju sem videl policaja na policijskem XTju 600. Tko da če vas on lovi niste nikjer varni :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Se popolnoma stirnjam s tabo. Samo si zamisliš, da postavijo omejitev za avtomobile? Pomoje že drugi dan spremenijo zakon, ker bi folk znorel in prišel demonstrirat pred parlament pa ne samo z dobrimi avti ampak tudi s fičoti in vse kar ima 4 kolesa. Njihovi sinčki pač ne bodo prikrajšani!.......................................A mi pa mormo bit???!!!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ej TOMOSAKI, maš mojo podporo, podpis(za peticijo).

Sam res, ej, mogli bi ukrepat, ker tak to res več nea gre naprej. Toti naši politiki so ene obične k****! :evil:

O super! To mi je všeč! Treba bo nekaj nardit! Gremo pred parlament pa zapremo cesto? :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Eto! Točno tak bomo naredli! Mater jim j****! :twisted: Bojo že vidli koga zajebavajo! Pojma nimajo, da se je nevarno špilat z ognjem (iz avspuha)! OK, telekomovci pravijo da lahko imaš vse (kar sicer je res - če maš keš); vendar bi lahko bila v zakonu podstavka, da se lahko skuterji zunaj naselij (ali v naselju kjer je omejitev več kakor 50km/h vozili pri večji hitrosti. Ma dobro, naj jim bo z totimi njihovimi forami, pa naj bo tak, da ko si star 16 lahko skuter gre kolikor zmore (torej bi ga lahko takrat odblokiral). Ker recimo že pri mali hitrosti se lahko fajn poškoduješ, sploh poleti, ko si oblečen sam v nekaj blaga (ponavadi). Tak da po mestu (kjer te avtomobilisti izrivajo vun iz prometa) pač voziš po omejitvah (kakor da že zdaj ne :twisted: ). Ampak če je omejitev 90, zakaj pol nebi vozu 90 (recimo, če ti predelan tolk leti)(sej skuteri so nareti za hitrosti nekje do 100, a ne?). Ma f*** of, tak sem zmatran od faksa, da sploh ne vem kaj pišem. No upam da ste kapirali kaj hočem povedat. Mislim, da imamo vso pravico VSAJ povedat (ker smo civilizirani ljudje) kaj nas moti (seveda JAVNO), da se to zve. Pol bojo pa še novinari malo prispevali k temu in stvar se bi morda (upam) lahko začela obračat nam v dobro.

P.S.: hodi kdo na pravno (kjerkoli; MB al pa Lj), al pa na FDV? Zato ker pol bi lahko malo svetoval s kakim pravnim nasvetom (če ima pravo sploh kaj s tem skupnega?!? :wink: ).

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Eto! Točno tak bomo naredli! Mater jim j****! :twisted: Bojo že vidli koga zajebavajo! Pojma nimajo, da se je nevarno špilat z ognjem (iz avspuha)! OK, telekomovci pravijo da lahko imaš vse (kar sicer je res - če maš keš); vendar bi lahko bila v zakonu podstavka, da se lahko skuterji zunaj naselij (ali v naselju kjer je omejitev več kakor 50km/h vozili pri večji hitrosti. Ma dobro, naj jim bo z totimi njihovimi forami, pa naj bo tak, da ko si star 16 lahko skuter gre kolikor zmore (torej bi ga lahko takrat odblokiral). Ker recimo že pri mali hitrosti se lahko fajn poškoduješ, sploh poleti, ko si oblečen sam v nekaj blaga (ponavadi). Tak da po mestu (kjer te avtomobilisti izrivajo vun iz prometa) pač voziš po omejitvah (kakor da že zdaj ne :twisted: ). Ampak če je omejitev 90, zakaj pol nebi vozu 90 (recimo, če ti predelan tolk leti)(sej skuteri so nareti za hitrosti nekje do 100, a ne?). Ma f*** of, tak sem zmatran od faksa, da sploh ne vem kaj pišem. No upam da ste kapirali kaj hočem povedat. Mislim, da imamo vso pravico VSAJ povedat (ker smo civilizirani ljudje) kaj nas moti (seveda JAVNO), da se to zve. Pol bojo pa še novinari malo prispevali k temu in stvar se bi morda (upam) lahko začela obračat nam v dobro.

Ja sej ti pravim. Pol pa rečejo: "Jeh, hitrost je kriva, da si ti s SpeedFighotm poču v Mercedesa..." samo jih lahko zajebeš pa jim poveš, da skuter ne gre več kot 50km/h :D Torej živijo v zmoti, kakor večina posrancev, ups, poslancev, ki zasedajo svoje smrdljive stolčke in ne nardijo nič za boljšo varnost na cestah (mislijo pa, da je omejitev skuterjev na 45km/h blazn dosežek). Ma sej sploh ne mislijo. Isti so ko blondinke.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

halo, se popolnoma strinjam z vsemi!!! posebej pa to da bi se lahko zunaj naselij vozli tolko kot je pač tam omejitev npr. 90 km/h!! ker tote avte ki te prehitevajo ko se pelaš npr. 70 in te prehitevajo in glih teko da te ne ruknejo!! pa zaj pa še vsi pametnjakoviči ki vozijo avte mislijo da RES vsi skuterji grejo 45 in kar lepo vedno vzemajo prednost in tak!!! sn že mel eno tako srečanje, katerca mi je vzela prednost, jaz pa 80 v riti k sreči še noben avto ni prišo po nasprotnem pase da sn lahko kuj tja zavil, pa še mrak je bil!!!

gremo pred parlament

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Evo:

:arrow: skuter je naret za tako hitrost, kot gre če je popolnoma odblokiran (pustimo 70, druge auspuhe, filtre,... :D )(če se motim me popravite)

:arrow: če je omejitev več kakor 50, si na taki cesti ogrožen s strani avtomobilistov (predvsem pa s strani voznic, ki po možnosti niti ne obvladajo svojega vozila :!: ), pa tudi znotraj naselja je omejitev 50 in ne 45 :!: (je tak al ni tak :?: , porkamadona)

Iz zgoraj naštetega lahko pameten človek (no, v bistvu vsak pismen človek, ki zna razmišljati z svojo glavo) razbere, da bi lahko skuteristi vozili znotraj mesta 50, kjer pa omejitve (torej sama vozna površina) dopuščajo več (ker je cesta za večje hitrosti narejena in opremljena), pa toliko kolikor je omejitev (če pa gre skuter še hitreje) pa pač po omejitvah ( :twisted: ).

Tega v naši in žal večini (mogoče vseh) ostalih državah ne razumejo. Zdaj nea vem, al to pomeni da ne znajo razmišljat al da so nepismeni :?: :twisted: :!: . Dejstvo je, da zato ker majo take predpise po večini drugih držav (govorim seveda o evropskih državah) in mi (Slovenci) si želimo iti v EU, zato naši politiki lezejo v rit cele EU pa še Bushu (bogi, tolk folka mu v rit leze, vsi drugi pa pljuvajo po njem (res je kreten) - to je že za kako drugo temo). (Joj kaki stavek (kak sem te iz slo naredu maturo :wink: 8) )). In zato sprejemajo take butaste predpise. Kot prvo bi morali izboljšati etiko voznikov (o obnašanju v prometu bi se moralo začeti govoriti že v OŠ, pa tudi v SŠ bi lahko bilo nekaj predavanj iz tega (recimo v okviru Obveznih Izbirnih Vsebin); nato pa tudi v avtošolah, kjer je napredek že viden, samo je še daleč od tega, kakor bi moralo biti), natopa tudi strožje kazni za voznike, ki motoristom (in seveda skuteristom) vzamejo prednost, ali jih kako drugače vzamejo za manjvredene in s tem povzročijo nesrečo (kjer imajo oni (MORDA :evil: ) samo manjšo materialno škodo, mi pa ponavadi totalke in moto-sezona se za nas konča, ker si lahko ližemo rane :evil: ).

Priznam, da smo si motoristi (in skuteristi; v nadaljevanju M&S) mnogokrat sami krivi z našo agresivno vožno. Tudi mi bi morali izboljšati naš način vožnje. Recimo poskrbet da smo opazni v prometu, nositi zaščitno opremo (tistih ki ne nosijo čelade (ali pa imajo tako, da si ogrožen, že če jo imaš na glavi) jaz sploh NE razumem (kaj se nimajo radi al kaj - kaki frajeri te bojo pol, če bojo z svojo naželejano čupo rili po asfaltu). Pa to, ko prehitevamo, al pa se gužvamo (prerivamo kadar je gneča na cesti). Enkrat pred kratkim sem čital en dober članek o tem, moram pogledat v kiri reviji je bilo).

Kar hočem povedat je, da moramo oboji, tako avtomobilisti kakor tudi M&S, malo popustit pri tem kdo je glavni na cesti (o tovornjakarih raje nebi :twisted: ), naši poslanci pa bi mogli priti na realna tla iz tistih njihovih oblakov (kjer se jim cedita med in mleko).

Mater sem se razpisal (kuj po obkladke za roke si lahko grem); dajte komentirajte (več nas je - močnejši smo - (moramo se združiti in udariti skupaj)). :twisted: 8) :D :twisted: :lol:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Čuj onih 14-letnih ko komaj nardijo izpit za kosilnico itak ni dosti na cesti. Tisti so pač vozniki začetniki in delajo pač napake. Vsi jih delamo, tut ko peški hodimo. Ampak skuter navadno dobiš pri enem 15-16 letu (jas celo pozneje), ko že maš nekaj izkušn. Drugače pa, če bi sprejeli kurci v parlamentu zakon, da se lahko vozijo skuterji odblokirani, potem bi v vsaki nesreči bil kriv skuterist, ker ni imel prilagojene hitrosti. Pa sej jih poznam, eni so večje sranje od drugih (modri delavci). Ene par primerov motoristov poznam, ko so jim vzeli avtomobilisti (ali pač drugo 4-kolno vozilo) prednost in čerpav so pred trčenjem vozili s dovoljeno hitrostjo, kot je predpisana na tablah v tistem kraju, so bili krivi oni, ker niso imeli "prilagojene hitrosti" razmeram na cesti. Se pravi, da so table za okras, ker če ti en vzame prednost pa se ti pravilno pripelješ 50km/h in trčiš v njega, si ti kriv, ker bi mogu imet prilagojeno hitrost. Pa kaj mislijo, da sem Danny, da bom iz zvezd razbiral, kdaj se mi bo ena kurba vrgla iz stranske ulice na glavno cesto, jas bi se pa pri tem mogu poganjat z desno nogo, da bi imel "prilagojeno hitrost" in bi lahko pravočasno ustavu? Sej naslednje leto morajo itak vse žesnke h ginekologu, ker je država v piz*i pa nevejo kateri. Sram naj jih bo. :twisted: :twisted: :twisted:

Druga stvar je čelada na glavi. Meni je vbistvu dokaj vseeno za enega kur*a, če se vozi s čelado na glavi ali ne. Ravno tako bi moralo bit vseeno državi, saj je tip dovolj star, da odgovarja za svoja dejanja. Če bi pa prišlo do nesreče in bi mu pač mogli ravnat faco v bolnici, bi si pa mogu operacijo plačat (tisti, ki bi pa imel čelado pa nebi rabu). Tistih 4000 evrov za operacijo bi verjetno zadostovalo, da bi se spametovali tudi ostali, ki bi jim zgoba prišla na ušesa. Ampak, če je frizura lepša od pameti pa naj bo obratno. 8)

Poleg tega moram priznat, da ko se vozim naokoli, se večkrat zgodi, da me vozniki avtov zajebejo, kot pa da jas zajebem njih ali pa samega sebe. Tako, da avtomobilisti še vedno polagajo premalo pozornosti drugim udeležencem prometa. :roll:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 2 mesecev pozneje...
v CE je za skuteriste zadolžen policaj na kros motorju, te na njivi zgrabi kot mladega mačka za vrat :lol:

maš kak večji dokaz al se samo norca delaš??? :lol:

je pa res da sem v Celu videl polcaja na XT-jki, in nekje je nekdo izjavil da furajo F650 Dakar??

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kakj zaj gremo pred parlament!

Mene pa še posebaj razkuri, ko te pri cpp in kakšnih drugi tečajih učijo, da se moreš iz stranske ceste čimprej vključit v promet (da si ne vzameš dopust pri speljevanju)! In kako se naj sedaj hitro vključiš, če maš tako hudo zablokiranega, da tiščiš gas pa ne gre nikamor, pol se pa en prikajla zadaj pa si gotov. :roll:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kakj zaj gremo pred parlament!

Mene pa še posebaj razkuri, ko te pri cpp in kakšnih drugi tečajih učijo, da se moreš iz stranske ceste čimprej vključit v promet (da si ne vzameš dopust pri speljevanju)! In kako se naj sedaj hitro vključiš, če maš tako hudo zablokiranega, da tiščiš gas pa ne gre nikamor, pol se pa en prikajla zadaj pa si gotov. :roll:

Če maš zablokiranga se hitrej uklučeš, če ga rineš na cesto. Brez zajebancije :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.



×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!