Fadil Objavljeno Junij 3, 2019 Opozori Objavljeno Junij 3, 2019 Danes zjutraj, pred cca. 1 uro na poti v službo. Cesta med Šenčurjem in Kranjem, vozim v koloni pred mano in pred menoj 5-6 mladeničev z nekimi lahkimi cestaki. Zaradi gneče se večkrat ustavimo in kar naenkrat eden od motoristov zadane tistega pred njim, ga vrže v zrak in pade v travo ob cesti. Motor po tleh, vse stoji... Fant vstane, pobere motor, po tleh leži nekaj plastike in gas naprej. Izgleda da ga je bilo sram in je samo pičil naprej. K sreči ni bilo hitrosti.
tomaz69 Objavljeno Junij 3, 2019 Opozori Objavljeno Junij 3, 2019 pred 10 urami, jskrablin pravi: Zaradi tega mene in moje žene na istem motorju videl ne boš. Da smo si na jasnem - ne podpiram divjanja in "pretiranega" kršenja predpisov - vendar ali greste tudi na dopust vsak s svojim avtom? Ali tudi letita vsak s svojim letalom? Če tako pogledaš je katerokoli udejstvovanje v prometu nevarno, bodisi, da si pešec, kolesar, motorist.... Lahko si pameten kot hudič a kaj ko je toliko drugih udeležencev v prometu, ki lahko v tistem trenutku "cruzajo" z mislimi po vesolju in.... Če sem iskren, meni je lepše z družico, kot pa če sem sam. Res je nevarno ampak kot sem rekel, kaj pa ni dandanes. Bolje, če ležiš doma na kavču? SREČNO VSEM! DAMI34, C eagle, Kugelschreiber in 3 others 6
maus Objavljeno Junij 3, 2019 Opozori Objavljeno Junij 3, 2019 mene je dons, na prehodu za pešce, ena baba skor dala na haubo ... s telefonom v roki in otrokom na zadnjem sedežem ... še peš več naum hodu Tex in tomaz69 1 1
MdAzz Objavljeno Junij 3, 2019 Opozori Objavljeno Junij 3, 2019 Maus, razumem, da si imel telefon v roki, kar pa mi ne gre v glavo pa je, kako si imel otroka na zadnjem sedežu, če si bil pa peš... Tex, Raavi, notranc in 2 others 5
maus Objavljeno Junij 3, 2019 Opozori Objavljeno Junij 3, 2019 pred 5 minutami, MdAzz pravi: Maus, razumem, da si imel telefon v roki, kar pa mi ne gre v glavo pa je, kako si imel otroka na zadnjem sedežu, če si bil pa peš... ne razumeš .... ona je bila z avtom, s telefonom v roki in z otrokom na zadnjem sedežu ... jaz sem šel peš preko prehoda za pešce z rokami v žepu lahko bereš kakor hočeš, itak tebe ne bi bolelo, ampak mene. Tok me je presenetla k je priletela, da ji še na šipo nisem uspel plunt Tex 1
Tex Objavljeno Junij 3, 2019 Opozori Objavljeno Junij 3, 2019 maus, boš moral malo bolj jasno pisat. Tudi jaz sem očitno narobe razumel .. sicer sem jaz bolj odtaval v vode kakšnega scenarija XXX rated filma .. da te je milfa htela na haubo, delat vmes selfije in to neglede na to, da je froca imela na zadnjem sedežu .. prav upal sem, da bom tudi jaz, kljub visoki častljivi starosti, takrat tako poželjiv .. thumper, maus in tomaz69 2 1
maus Objavljeno Junij 3, 2019 Opozori Objavljeno Junij 3, 2019 (popravljeno) pred 3 minutami, Tex pravi: prav upal sem, da bom tudi jaz, kljub visoki častljivi starosti, takrat tako poželjiv .. tole je pa krneki Popravljeno Junij 3, 2019. Popravil maus notranc, KARMEN1, C eagle in 4 others 1 6
jskrablin Objavljeno Junij 3, 2019 Opozori Objavljeno Junij 3, 2019 pred eno uro, Kričač pravi: Zakaj pa ne? Takrat, ko imaš sopotnico zadaj, moraš prav zaradi tega biti še bolj pazljiv kot ponavadi. Zakaj sem napisal ponavadi? Zato ker če se zgodi kaj res zajebanega sma oba na mestu mrtva, hčerka pa v trenutku brez obeh staršev. Pa res ni dovolj stara, da bi lahko poskrbela sama zase in še nekaj časa ne bo. Preveliko tveganje kar se mene tiče. Kaj ti pomaga biti previden, če te en cepec sname iz nepreglednega ovinka ker ne zna pelat po svojem pasu? Gre se za oceno tveganja. Iz podobnih razlogov (pa je verjetnost nesrečnega dogodka veliko veliko manjša) pametne velike firme ne dajo vsega kritičnega osebja na en avion. Lahko se ti pa zgodi tako kot se je Poljakom, ko je kup pomembnih politikov z avionom zaoralo v tla par let nazaj. Ne vem za ostale, sam meni je prekleto jasno da nisem nesmrten in nezmotljiv. Zato sem se tudi umaknil z asfaltnih cest na proge in gozdne poti. Še vedno lahko gre marsikaj narobe, seveda. Sam je naokoli predvsem manj ostalih udeležencev, ki bluzijo vsak po svoje. Pa hitrosti so v povprečju precej nižje. ...., 3nity in tomaz69 3
J.a.m.e.s Objavljeno Junij 3, 2019 Opozori Objavljeno Junij 3, 2019 Zadnje čase opažam, verjetno tudi zato ker sem menjal segment motorja in vozim sedaj kruzerja, se redkeje odločam prehitevati. Če pred mano vozi avto z neko normalno hitrostjo (ponavadi večina vozi nekje 10km/h nad omejitvijo) ne čutim potrebe, da bi se nekaj zaganjal, raje vozim lepo za njim in uživam v vožnji. Istočasno imam pred sabo še rezervo, če je kje kakšna radarska kontrola, bodo prvo njega štrafnili. Konec koncev pa lahko tudi prehitevaš vse po spisku, pol pa na cilju ugotoviš da nisi kaj veliko proftiral, na motorju se mi pa itak nikamor ne sme mudit. Ko sem prišel prvič na ta forum sem si mislil, da se v tej temi samo nabija, vendar je prav, da se tudi na ta način osvešča, da smo zelo ranljiva skupina in se lahko še prehitro zgodi tragedija. ...., vuk76, lukec in 3 others 6
jskrablin Objavljeno Junij 3, 2019 Opozori Objavljeno Junij 3, 2019 pred 46 minutami, tomaz69 pravi: Da smo si na jasnem - ne podpiram divjanja in "pretiranega" kršenja predpisov - vendar ali greste tudi na dopust vsak s svojim avtom? Ali tudi letita vsak s svojim letalom? Če tako pogledaš je katerokoli udejstvovanje v prometu nevarno, bodisi, da si pešec, kolesar, motorist.... Lahko si pameten kot hudič a kaj ko je toliko drugih udeležencev v prometu, ki lahko v tistem trenutku "cruzajo" z mislimi po vesolju in.... Ocena tveganja. Možnosti da boš z motorjem končal v trugi so nekajkrat večje kot za avto. In zelo večje kot z avionom. Zdaj, vozim ponavadi zelo previdno. Letim pa zelo nerad, ker tam v resnici nimaš pojma kaj se dogaja. tomaz69 1
DAMI34 Objavljeno Junij 3, 2019 Opozori Objavljeno Junij 3, 2019 pred 13 urami, Vin pravi: Ne verjamem, da je peljal 160 km/h, pa avstrijski policaji so rekli, da je zavil na nasprotno stran iz neznanega razloga. Tako sta zgledala motor in avto po nesreči: https://kurier.at/chronik/burgenland/schoenes-wetter-fordert-hohen-blutzoll-auf-burgenlands-strassen/400511728 se bi strinjal. 160 km/h bi moped kar letel naprej pred 11 urami, Borutt pravi: Dirkanje je krivo in nič drugega. Pa glupa glava pri določenih manevrih. Izkušen in pri 160 km/h čelno v avto ne gre ravno skupaj. dirkanje pomeni da voziš hitro in na polno. Mencanje pa počasi v nepregleden ovinek, oziroma ko ti zmanjka ravnine. Če bi dirkal bi prehitel KARMEN1 1
Miha1985 Objavljeno Junij 3, 2019 Opozori Objavljeno Junij 3, 2019 Voznja v skupini je cisto vredu ce se vsi drzijo nekega dela predpisov cpp.imajo tempo ki ustreza vsem..pizdarija rata ker hocejo drug drugemu dokazovat kako se dobro peljejejo in tu se ponavadi nekaj zgodi.zal je tako da nismo vsi enako sposobni in tu se je treba tega zavedat.sam se ze dolgo ne vozim z nobenim ker nimam namena tekmovat.meni je voznja v uzitek ko sem sam ko je nekdo z mano je se samo ena skrb vec.lahko si izkusen kolikor hoces vendar vsak enkrat zajebe in ko se to zgodi je ponavadi prepozno.. DAMI34 1
MdAzz Objavljeno Junij 3, 2019 Opozori Objavljeno Junij 3, 2019 pred 35 minutami, maus pravi: ne razumeš .... ona je bila z avtom, s telefonom v roki in z otrokom na zadnjem sedežu ... jaz sem šel peš preko prehoda za pešce z rokami v žepu lahko bereš kakor hočeš, itak tebe ne bi bolelo, ampak mene. Tok me je presenetla k je priletela, da ji še na šipo nisem uspel plunt Od vseh ljudi bi glih od tebe pričakoval, da boš malo sarkazma ipak ti razumel. Pa saj vem, lune ni, ponedeljek je.... Sicer pa - ja - nikjer ne veš, kje te starka čaka. Je pa veliko več možnosti, da se bo normalno izšlo, če gre po pameti. Meni grejo včasih kar kocine pokonci, ko gledam motoriste po cesti kje in kako prehitevajo... In roko na srce - za večino traparij je kriva prevelika hitrost in prehitevanja. Situacij (beri nesreč), kjer nastrada nič kriv motorist je relativno malo. Izsiljevanja se dogajajo precej redno - se strinjam - vendar ob normalni brzini (tudi če se ne izzide) ponavadi ne pride do zares hudih nesreč. Če pa imaš res smolo, da te nabaše nekdo z nasprotne strani (kot se je to zgodilo na kobariškem ta vikend), potem pač nimaš kaj. Ampak to se ti lahko zgodi tudi, če si peš ali z biciklom. Večinoma pa imamo "usodo" kar v svojih rokah. In kakor se govori, da je neizkušenost pogosto kriva, da gre kdo v maline, je na drugi strani za isto stvar kriva izkušenost, ker ti daje neupravičeno samozavest, ko misliš, da veš kaj delaš in pozabljaš na zakone fizike.
DAMI34 Objavljeno Junij 3, 2019 Opozori Objavljeno Junij 3, 2019 V skupini moraš voziti kot da si sam, torej varno zate. Prepovedano je prehitevanje kolegov in vse neumnosti, pa čisto normalno gre. Sem se kar nekaj prevozil v skupinah in kar se mene tiče je nevarnost enaka, kot če se vozim sam. Pravzaprav je lahko celo manjša, saj moraš v skupini skrbeti za tistega, ki je za teboj, da se ne izgubi, ter ga po potrebi počakati. Žal pa je v skupini več prilagajanja, od lulanja, kakanja, pa tankanja itd..in čakanja najpočasnejšega. Če na to nisi pripravljen je bolje da se voziš sam.
maus Objavljeno Junij 3, 2019 Opozori Objavljeno Junij 3, 2019 pred 1 minuto, MdAzz pravi: Od vseh ljudi bi glih od tebe pričakoval, da boš malo sarkazma ipak ti razumel. Pa saj vem, lune ni, ponedeljek je.... sem razumu in res je, da sem malo čudno napisal in se lahko tudi tako bere, kot si ti napisal ... res pa je, da v ponedeljek ne razumem kaj preveč zajebancije Pravkar, DAMI34 pravi: V skupini moraš voziti kot da si sam. torej varno zate. Pol ne morš it na izpadanje DAMI34 1
DAMI34 Objavljeno Junij 3, 2019 Opozori Objavljeno Junij 3, 2019 pred 1 minuto, maus pravi: Pol ne morš it na izpadanje tist so pa druge skupine, ko se že v začetku dogovorijo, da se grejo rusko ruleto
tomaz69 Objavljeno Junij 3, 2019 Opozori Objavljeno Junij 3, 2019 pred 38 minutami, jskrablin pravi: Zato sem se tudi umaknil z asfaltnih cest na proge in gozdne poti. Še vedno lahko gre marsikaj narobe, seveda. Sam je naokoli predvsem manj ostalih udeležencev, ki bluzijo vsak po svoje. Pa hitrosti so v povprečju precej nižje. Pazi na bodeče žice, ki jih je baje vedno več.... DAMI34 1
Borutt Objavljeno Junij 3, 2019 Opozori Objavljeno Junij 3, 2019 pred 2 urami, DAMI34 pravi: se bi strinjal. 160 km/h bi moped kar letel naprej dirkanje pomeni da voziš hitro in na polno. Mencanje pa počasi v nepregleden ovinek, oziroma ko ti zmanjka ravnine. Če bi dirkal bi prehitel Hitro je hitro prehitro. Tudi v primeru mencanja nekoga drugega postane nekomu hitro hitro prehitro.
Borutt Objavljeno Junij 3, 2019 Opozori Objavljeno Junij 3, 2019 pred 2 urami, DAMI34 pravi: V skupini moraš voziti kot da si sam, torej varno zate. Prepovedano je prehitevanje kolegov in vse neumnosti, pa čisto normalno gre. Sem se kar nekaj prevozil v skupinah in kar se mene tiče je nevarnost enaka, kot če se vozim sam. Pravzaprav je lahko celo manjša, saj moraš v skupini skrbeti za tistega, ki je za teboj, da se ne izgubi, ter ga po potrebi počakati. Žal pa je v skupini več prilagajanja, od lulanja, kakanja, pa tankanja itd..in čakanja najpočasnejšega. Če na to nisi pripravljen je bolje da se voziš sam. Še enkrat preberi, kaj si napisal. Predvsem prvi stavek in ga potem poskusi uvrstiti v nadaljne besedilo. Ne gre, kajne. V skupini se nikoli ne voziš, kot, da si sam. Nikoli in res nikoli.
DAMI34 Objavljeno Junij 3, 2019 Opozori Objavljeno Junij 3, 2019 pred 36 minutami, Borutt pravi: Še enkrat preberi, kaj si napisal. Predvsem prvi stavek in ga potem poskusi uvrstiti v nadaljne besedilo. Ne gre, kajne. V skupini se nikoli ne voziš, kot, da si sam. Nikoli in res nikoli. O gre, gre to lahko samo ti zapišeš, ker se voziš prvi. Da v skupini moraš voziti kot da si sam, torej nima pomena a drugi prehitijo, če ni placa ne moreš, če se ne počutiš varno ne smeš, četudi je 1km proste ceste, voziš zase in v okvirjih svojega znanja. Če skupina tega ne sprejme, naj gre po svoje. tudi za razumevanje mojega zapisa je potreben čas. pred 39 minutami, Borutt pravi: Hitro je hitro prehitro. Tudi v primeru mencanja nekoga drugega postane nekomu hitro hitro prehitro. torej če prav razumem si hitro prehitro zapisal da je divjanje. Se pravi malce prehitro si se obesil na mojo objavo, samo da bi hitro zabeležil nekaj kontra. Potem pa nastane hitro, prehitro, hitro pa ne dovolj hitro za divjanje. Možak je naredil kardinalno neumnost saj je prehiteval v nepregledni ovinek.
Borutt Objavljeno Junij 3, 2019 Opozori Objavljeno Junij 3, 2019 pred 43 minutami, DAMI34 pravi: O gre, gre to lahko samo ti zapišeš, ker se voziš prvi. Da v skupini moraš voziti kot da si sam, torej nima pomena a drugi prehitijo, če ni placa ne moreš, če se ne počutiš varno ne smeš, četudi je 1km proste ceste, voziš zase in v okvirjih svojega znanja. Če skupina tega ne sprejme, naj gre po svoje. tudi za razumevanje mojega zapisa je potreben čas. torej če prav razumem si hitro prehitro zapisal da je divjanje. Se pravi malce prehitro si se obesil na mojo objavo, samo da bi hitro zabeležil nekaj kontra. Potem pa nastane hitro, prehitro, hitro pa ne dovolj hitro za divjanje. Možak je naredil kardinalno neumnost saj je prehiteval v nepregledni ovinek. Tvojega zapisa se sploh ne da razumeti in nikoli in res nikoli se v skupini ne vozi, kot, da si sam. Obstaja jih kakšen odstotek, ki nikoli ne razumejo, kaj je hitrost. In si se, po zapisu sodeč, uvrstil v ta odstotek. Prehitevanje sem videl, ko si objavil posnetek.
DAMI34 Objavljeno Junij 3, 2019 Opozori Objavljeno Junij 3, 2019 pred 17 minutami, Borutt pravi: Tvojega zapisa se sploh ne da razumeti in nikoli in res nikoli se v skupini ne vozi, kot, da si sam. Obstaja jih kakšen odstotek, ki nikoli ne razumejo, kaj je hitrost. In si se, po zapisu sodeč, uvrstil v ta odstotek. Prehitevanje sem videl, ko si objavil posnetek. Ti boš gonil svojo, jaz bom gonil svojo, spisala bova cca 10 strani nabijanja...tako da ja: Heh, bo najboljši odgovor v tem primeru. ? lukec 1
Borutt Objavljeno Junij 3, 2019 Opozori Objavljeno Junij 3, 2019 pred eno uro, DAMI34 pravi: Ti boš gonil svojo, jaz bom gonil svojo, spisala bova cca 10 strani nabijanja...tako da ja: Heh, bo najboljši odgovor v tem primeru. ? Brez veze
DAMI34 Objavljeno Junij 3, 2019 Opozori Objavljeno Junij 3, 2019 pred 4 minutami, Borutt pravi: Brez veze lukec in VS800 2
maus Objavljeno Junij 3, 2019 Opozori Objavljeno Junij 3, 2019 pred eno uro, DAMI34 pravi: sezul ga pa ni DAMI34 1
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se