Scarlett Objavljeno September 3, 2014 Deli Objavljeno September 3, 2014 Torej bi izpit opravil samo tisti, ki bi vozil dovolj dinamično, dovolj hitro, dovolj agresivno? Men se pa zdi, da je logično, da dokler nimaš določene kilometrine za sabo, da si trd za volanom. Dajmo mal strpnosti. Meni je inštruktor za B skoz govoril, naj vozim PO omejitvah, seveda upoštevajoč razmere na cesti - NE pa POD omejitvijo. Tko da, mečkači grejo tud men na živce, ampak ne norim pa glih za vsakega, ker je škoda živcev. Zivnorc 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Zivnorc Objavljeno September 3, 2014 Deli Objavljeno September 3, 2014 ...ko sem delal izpit za motor...mi je inštruktor rekel, da vozim premalo dinamično... ...in da tudi na izpitni vožnji ne glej preveč, kje je in kaj dela spremljevalni avto (razen, da zaostane na kakem semaforju, ga počakaj).... vozi dinamično in sevede brez pizdarij. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Cartman Objavljeno September 3, 2014 Deli Objavljeno September 3, 2014 Glede mečkačev...tu pa tam pod čelado popenim, koji kurac tale tle onanira, nakar ugotovim de vozi 95 po magistrali.... Niso mečkači vsi ki se nam zdijo...... Fritz, thumper, TOMCAT in 1 other 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
maus Objavljeno September 3, 2014 Deli Objavljeno September 3, 2014 (popravljeno) mah teli mečkači ... se cjazjo 90 km/h proti Kalu ... pol ga pa počm z 250 km/h dol, pol pa js ratam diujak :glare: ni fer :krneki: p.s. Cartman je podobno napisu k js, edin js sm mal "olepšal" stval Popravljeno September 3, 2014. Popravil maus Cartman, DAMI34, thumper in 3 others 6 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Zivnorc Objavljeno September 3, 2014 Deli Objavljeno September 3, 2014 Jest sem tut enkrat mečkal eno na zadnjem zicu... pa je en tip čist znoru, pa blendu pa hupal....in to ob petih zjutri...k sem mu zaparkiru izvoz od hiše... pa dec ni mogu na šiht. .... jest pa brez gat... igor0203, Fritz, DAMI34 in 1 other 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
maus Objavljeno September 3, 2014 Deli Objavljeno September 3, 2014 mi je žou tega tipa, ker te je brez gat vidu .. to pa res ni humano dejanje :glare: DAMI34, Zivnorc, Fritz in 1 other 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
TOMCAT Objavljeno September 3, 2014 Deli Objavljeno September 3, 2014 (popravljeno) Jest sem tut enkrat mečkal eno na zadnjem zicu... pa je en tip čist znoru, pa blendu pa hupal....in to ob petih zjutri...k sem mu zaparkiru izvoz od hiše... pa dec ni mogu na šiht. .... jest pa brez gat... .....a to si mel ćrno-sive gate, da v tej temi pišeš , aja pa še nabijanje ? Popravljeno September 3, 2014. Popravil TOMCAT Zivnorc 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
smasher Objavljeno September 3, 2014 Deli Objavljeno September 3, 2014 Jest sem tut enkrat mečkal eno na zadnjem zicu... pa je en tip čist znoru, pa blendu pa hupal....in to ob petih zjutri...k sem mu zaparkiru izvoz od hiše... pa dec ni mogu na šiht. .... jest pa brez gat... Živnosrc, to pa je za nasmešek , tkoj postane dan bol zabavn ko prebereš tako zgodbico.. Jaz bi skoraj vsakemu inštruktorju sevtoval da gre krog z inštruktorjem ki sem ga imel jaz v avtošoli, na vsakem semaforju je začel zjat "gas, druga, gas tretja..." na drugi strani križišča sem moral imet že 50km/h skor, in če sm šou čez naselje in da je bla cesta prazna 45km/h je spet blo narobe "kaj bojo ljudje zadi brali časopis al kaj", kljub temu da je bila avtošola semmoral met zmiri "narisan" števec hitrosti na omejitvi. (morda za nočno relacijsko da sem lahko spustil malo pod omejitev tu pa tam) Če bi več ljudi tako inštriralo bi po cestah imeli manj gužve. In pravt ako od minhna od frankfurta človeka manj psihično zmatra kot Ljubljana-koper, tut če gre nekdo 200, se bo potem ko te prehiti umaknil na desni (ali sredinski) pas, če daš desmi žmigavec te bo dko spustil na prehitevalni pas in pdobono.. pri nas pa vsi veselo žulit prehitevalni pas. ps.: morda je bilo že pisano o tem če se ljudje vozijo po prehitevalnem pasu 90km/h in se ti voziš po voznem pasu 100km/h kaj upoštevajo to kot prehitevanje? (seveda ne vijuganje med prometom ampak graš lepo na desni pas ne zmanjšuješ nič hitrosti in ljudje na prehitevalnem pač preprosto skoz bremzajo ker so vsi natlačeni en za drugim medtem ko je vozni pas fraj in s ekomot cel kilometer voziš lepo umirjeno 100km/h po voznem pasu in seveda si s tem hitrejši od ljudi na prehitevalnem pasu.. kar lahko vidim kot težavo v očeh modrih dirkačev z lučkami? Zivnorc 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
pajkica Objavljeno September 3, 2014 Deli Objavljeno September 3, 2014 od minhna do frankfurta je precej več ko do kopra a ne? in precej bolj odaljena ac od večjih naselij...pr nas je za vsako vas odcep ... no sej kaj večjega od vasi pr nas itak ni, pa se tko vsak kmet lohka voz po ac.... no drugje ac uporabljajo za drugačno vožnjo, ne zato da se od vasi do vasi vozjo....drgač pa se včasih pr minhnu čaka 5 ur da prlezeš sam naokol... in pa ni inštruktor kriv, če uni zraven ne dojamejo da morjo dat gas..,..pa sej niso vsi na cest genialci tko k motosvetovci jeba, če voziš po voznem hitrej k po prehitevalnem, plačaš na konc ac kazen.... dvakrat te po buč, pa u čuzo te pahnejo ne tega delat... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
TakeALookAround Objavljeno September 3, 2014 Deli Objavljeno September 3, 2014 Ja instruktor je kriv kdo pa? Zakaj pa da stempl,da gre loh en nesposobnez k ne zna gasa dt na cesto? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
pajkica Objavljeno September 3, 2014 Deli Objavljeno September 3, 2014 ker nikjer ne piše da morš na križišču spelat s ful brzino ampak samo da morš it skoz zeleno .... ? kar je logična osnova vožnje a ni? no ja, kaj pa jaz vem.... gasaaaaaaaaaaaa pa gremo Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
igor0203 Objavljeno September 3, 2014 Deli Objavljeno September 3, 2014 Tisti ki so iz LJ, najbrž tudi vedo kako je stanje z vožnjo v rondojih... Žmigavce prižgejo 2 izvoza preden mislijo ven it, ti pa pol gruntaj a bo šel že takoj al bo podaljšal. Pa direktno iz notranjega pasu ven, pa vožnja okoli celega rondoja po zunanjem pasu, pa vključevanje v rondo NE da bi sploh pogledal a je kdo not al ne. Kar se pa cijazenja tiče pa mislim da imajo veliko vlogo tudi visoke kazni za prekoračitev hitrosti. Še najboljši so pa tisti, ki na AC še niso slišali za vozni pas in poznajo samo prehitevalnega cikadina 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
pajkica Objavljeno September 3, 2014 Deli Objavljeno September 3, 2014 :grim sam na prehitevalnem ni kanalov od kamionov tko da k pada dež je vozni pas čist prenevaren Fritz in Scarlett 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Zivnorc Objavljeno September 3, 2014 Deli Objavljeno September 3, 2014 ker nikjer ne piše da morš na križišču spelat s ful brzino ampak samo da morš it skoz zeleno .... ? kar je logična osnova vožnje a ni? no ja, kaj pa jaz vem.... gasaaaaaaaaaaaa pa gremo ...a nisi pol taka... da ko se prižge zelena... si še tazgorno žnablo namažeš, dvigneš špegu in si z roko ponesreč premakneš frufru... pol pa najdeš prvo, daš dol še enkrat špegu, da si še frufru popraviš, daš nazaj špegu... medtem spustiš ponesreč sklopko, daš u ler, da še užgeš auto, zategneš ročno, k ti nazaj leze....in pol se morš spomnit, kaj ti je rekel inštruktor, kako se z ročno speljuje...in ko spelješ s 6000 obrati in počasi spuščaš kuplungo in ročno... se prižge rumena luč...in ti spelješ....uni za tabo pa čaaaakajo...in čaaaaakajo.... in pol te ujamejo pred naslednjim križiščem, ko že 800metrov pred njim tiščiš bremzlučko, čeprow u bistvu nič ne bremzaš... ...al pa tist: je bilo po radiu, da je ful kolona proti Postojni... ti pa si misliš.... uf... še dobr, da sem taprva u koloni, da nisem u gužvo padla.... solorider in igor0203 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
pajkica Objavljeno September 3, 2014 Deli Objavljeno September 3, 2014 jp, takle mamo... ti mene ful dober poznaš še boljš k jaz sama sebe sej kak je že en napisu, špegu je kurba Fritz 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Zivnorc Objavljeno September 3, 2014 Deli Objavljeno September 3, 2014 jp, takle mamo... ti mene ful dober poznaš še boljš k jaz sama sebe sej kak je že en napisu, špegu je kurba ...ne ...tko se vid u špeglu.... ...špegu ne laže... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
pajkica Objavljeno September 3, 2014 Deli Objavljeno September 3, 2014 res je, zmer koker njemu paše Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Borutt Objavljeno September 3, 2014 Popularna objava Deli Objavljeno September 3, 2014 Na AC sta levi in desni prometni pas, ponekod celo prometni pas za počasna vozila. Od naštetih je levi prometni pas namenjen prehitevanju, desni prometni pas pa vožnji, medtem, ko je prometni pas za počasna vozila namenjen počasnim vozilom in nikakor ne samo tovornim vozilom. Vse omenjeno je mogoče prebrati v zakonodaji, kakor tudi, da se počasnejše vozilo umakne hitrejšemu vozilu. Seveda ne smemo pozabiti na prehitevanje, katero je dovoljeno po levi strani. Torej je prehitevanje po desni strani prekršek, razen v primeru, ko sta na obeh pasih koloni vozil in je desna kolona hitrejša od leve kolone. V tem primeru ne gre za prehitevanje in so lahko vozila na desnem prometnem pasu hitrejša od vozil na levem prometnem pasu. Vse, kar ste napisali in opisali se nanaša izključno na prometno kulturo in inteligenco vsakega posameznika. Nič ne pomagajo predpisi in znaki, če je idiot za volanom ali za krmilom, kateremu se gladko j... za cel svet. Verjamem, da v avtošolah učijo predpise in ne vzgajajo prepotentnežev ali ostalih imbecilov v svojih bodočih pločevinastih škatlah ali na enoslednem izstrelku. Čeprav se včasih pojavi dvom o ustrezni vzgoji posameznikov, tako v domačem krogu, kot nadalje v šoli in kasneje na delovnem mestu in v avtošoli. Mogoče bi bilo potrebno uvesti še kakšen predmet v izobraževanje bodočih morebitnih "morilcev z dovoljenjem", kot so naprimer negovanje strpnosti, izkazovanje vljudnosti, spoštovanje drugih, ... Karkoli se nekomu plete po glavi in to pletenje nima veze s pletenjem, bo le-ta v najkrajšem možnem času pokazal na sebi razumljiv način vsem nam na najbližjem dirkališču imenovanem javna cesta. Pogum, zmožnost obvladovanja vozila, drznost, neumrljivost, ..., so samo nekatere stvari, katere mora dotični pokazati celemu svetu. Ker pa se je omenjalo ogledalo, je prav, da si ga nastavimo tudi samemu sebi. Nič ni narobe uporabiti malo samokritike. Smo res najboljši, najbolj sposobni, brez prekrškov, ... ? Pa ne vsi takoj odgovoriti z da. Umikanje hitrejšim vozilom na AC je en tak fenomen. Verjetno vsi tisti, ki se ne umaknejo razmišljajo enako in sicer, da so plačali cestnino in jo sedaj koristijo. Neumikanje hitrejšim ob pogoju, da je desni prometni pas prost, je zelo moteče za tiste s črno limuzino s preveliko hitrostjo, za vse ostale je pa pač samo moteče. To neumikanje je ene vrste izživljanje oziroma kazanje moči preponosnih. Pa saj mu ne bo krona padla z glave, če se premakne v doglednem času na desni prometni pas. Ne, takšen človek vztraja in vztraja na levem prometnem pasu in preizkuša živce zadaj vozečih. Kot sem že prej napisal; kultura obnašanja in strpnost se v prometu povozita z veliko hitrostjo. Še vedno sem pri neumikanju, katero doživim večkrat na dan v službi. In to s prižganimi modrimi lučmi in sireno. Zato pa sem že enkrat prej napisal, da vožnja provide ni enostavno opravilo, ker te vsakih 100 m kakšna budala izsili z manevrom menjavanja prometnega pasu. Prav tako pri vožnji z modrimi lučmi in sireno in se ti nihče ne umakne. To je potrebno doživeti, da bi lahko razumeli. Vzvratna ogledala pri nekaterih sploh ne obstajajo. Sedaj ne vem ali so ti ljudje nesposobni ali samo tako brezbrižni. Ok, sem na nujni vožnji in se mi mudi. Mogoče ne rešujem nekomu življenje s tem, da hitreje nekam pridem. Se pa tudi to zgodi. Kaj pa rešilec z modrimi lučmi in sireno ? Mislite, da so za okras ? Tam pa so pomembne minute in včasih celo sekunde. Pri določeni razdalji se vsako zaviranje zaradi neumikanja na koncu pozna v daljšem času na cesti, namesto na urgenci. Je nekdo poklical na 113 in prijavil "objestnega" voznika, kateri naj bi bil prehiter, naj bi mu vozil preblizu in naj bi mu blendal. Moji sodelavci pa so vse to opazovali na drugi strani AC. V resnici je prijavitelj na prazni AC počasi vozil po levem pasu in se ni hotel umakniti hitrejšemu vozilu, katero je blendalo. Ker so bili na drugi strani, ju niso mogli dohiteti in sta se pač odpeljala novim dogodivščinam naproti. Pa je takih primerov še veliko. Pa ne biti sedaj preveč v strahu, ker strah hromi možgane in ude. To pa ni preveč zaželjeno pri opravilu imenovanem vožnja. thumper, Joker, igorkr in 7 others 10 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
cikadina Objavljeno September 3, 2014 Deli Objavljeno September 3, 2014 mogoce se motim, ampak pri nas se sankcionira zgolj preveliko hitrost. cim na ac vozis znotraj omejitve je vse ok. lahko si non stop na prehitevalnem, lahko se rines kot ti pase, dokler ni cez 130 je za policaje ok. pri nas itak je povsod samo prevelika hitrost, bla bla, prevelika hitrost.. kot papige. vozni park je vedno boljsi, omejitve bi pa se nizali. ficota si verjetno pr 110 mogu res vozit, zdej pa pr 110 lahko vmes nohte lakiras pa mesiđe pises. Zivnorc, Kmet2, Mavti in 2 others 5 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Zivnorc Objavljeno September 3, 2014 Deli Objavljeno September 3, 2014 ... zdej pa pr 110 lahko vmes nohte lakiras pa mesiđe pises. ... vzvratno ogledalo imaš pa na senčniku pred nosom, ane.... cikadina 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
cikadina Objavljeno September 3, 2014 Deli Objavljeno September 3, 2014 ... vzvratno ogledalo imaš pa na senčniku pred nosom, ane.... ej za svoj vidz je pa ja treba skrbet Zivnorc, maus, TakeALookAround in 1 other 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
maus Objavljeno September 3, 2014 Deli Objavljeno September 3, 2014 sj .. če se v koloni pelješ po zadnjem .... to je samo zaradi tega, da pogledaš, kaj se v ospredju dogaja ... varnost je ipak na prvem mestu ... :krneki: TakeALookAround, ukica, Zivnorc in 1 other 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
thumper Objavljeno September 3, 2014 Deli Objavljeno September 3, 2014 Jest sem tut enkrat mečkal eno na zadnjem zicu... pa je en tip čist znoru, pa blendu pa hupal....in to ob petih zjutri...k sem mu zaparkiru izvoz od hiše... pa dec ni mogu na šiht. .... jest pa brez gat... mi je žou tega tipa, ker te je brez gat vidu .. to pa res ni humano dejanje :glare: zgleda da je bil njen fotr...navajen vsega hudga.. Tisti ki so iz LJ, najbrž tudi vedo kako je stanje z vožnjo v rondojih... Žmigavce prižgejo 2 izvoza preden mislijo ven it, ti pa pol gruntaj a bo šel že takoj al bo podaljšal. Pa direktno iz notranjega pasu ven, pa vožnja okoli celega rondoja po zunanjem pasu, pa vključevanje v rondo NE da bi sploh pogledal a je kdo not al ne. Še najboljši so pa tisti, ki na AC še niso slišali za vozni pas in poznajo samo prehitevalnega boljše je , da prekmalu prižge smerokaz kot nikoli ... počakaš še en izvoz in je ...se vprašaš kdaj kako bi se počutil ponoči sredi mokrega rondoja avtu pred tabp pa ne bi delali smerokazi in zavorne luči? ma morš poznat tud voznga..da lohk vsaj nekje prehitiš .. sj .. če se v koloni pelješ po zadnjem .... to je samo zaradi tega, da pogledaš, kaj se v ospredju dogaja ... varnost je ipak na prvem mestu ... :krneki: zanč prot temni noči iz doba proti viru hotel prehiteti enga ata k je vozil 55 na 90 ..še dobr da sm 3x pogledal ...tip se je z enim SM peljal nasproti po zadnjem ... pa full mastn neki spodi ..zihr kak bmf.. sam se bebotu luč ni vidla k nam plebejcem - je svetla tja gor kamor je imel iti če ga ne bi videl..sv.petru u jajca je svetu ..firbec .. Mavti 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
motolover Objavljeno September 3, 2014 Deli Objavljeno September 3, 2014 Recimo, da vozniki vozimo v koloni po levem pasu 130, v bistvu prehitevamo tovornjake, ki vozijo po desnem pasu 90. Voznik za mano se nenadoma odloči, da mora hitro naprej, ne glede na omejitev 130. Nervozno blenda in maha naj se umaknem. Kam, na pas, kjer vozijo 90 in jih prehitevamo? Če bom šel na desni pas, bom moral takoj zavirati za kamionom in potem te ostali iz kolone še na levi pas več ne spustijo. V bistvu je vožnja po AC zelo stresna, bolje je peljati 100 ali 90, kot 130. Edina rešitev bi bila, da imamo omejitev 90 in sta oba, levi in desni pas enakopravna. Podobno je na trzinski obvoznici, kjer je omejitev 70 in lahko voziš po levem ali desnem pasu. Tu ni težav, če kdo hoče dirkati, se lahko razpoči, če gre ves promet 70. Obenem nima nobene opore v neumnem zakonu, da je levi pas samo za prehitevanje. motom 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kmet2 Objavljeno September 3, 2014 Deli Objavljeno September 3, 2014 Rav tuki so težave na cesti...............kako se bom potem vključil nazaj na prehitevalni pas............ja po istem postopku kot si se izključil!!! In potem se peljemo 30kmh za gospodom ki se boji da se ne bo znal vključit nazaj na prehitevalni pas,ne se umaknit,ne pospešit ,.......eh brezveze... Mavti, cikadina, babilon1 in 2 others 5 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se