Skoči na vsebino

Cestno črno sivo nabijanje in moraliziranje

Priporočene objave

Objavljeno

Norc  ... neprilagojena hitrost (motorista) 

Če bi hitreje vozil, bi bil že zdavnaj mim, preden bi ženske sploh prišle do srnjačka :grim.

Ko se meni začne kaj podobnega dogajat, obrnem proti domu. Tist dan očitno nekaterim dogaja (v glavi). So dnevi ko nemoreš normalno naredit niti par kilometrov, ne da bi se rabil komu umikat.

• Všeč mi je 2
Objavljeno

Nenavadno in nevarno početje avtomobilistov... malo prej je eden pred mano uporabil lev žmigovc za prehitevanje kolesarja (kar je sicer po predpisih in čist lepo) ampak mene je tolk presenetl da sploh nisem dojel kaj hoče in sem rabil kar nekaj časa da sem prišel k sebi...

ko se boš streznil boš dojel... :)

Objavljeno

... včeraj en čuden dan.

... sava se z ženo odpravila do Postojne..... čez Rakitno.

inn..

.... pred vasjo Gorenje Otave v tistem prvem ostrem nepreglednem ovinku naenkrat en črn C3 pred mano... sredi ovinka... sredi ceste pelje U RIKVERC!!!  :eek:

Bil je res sredi ceste...ali pa še bolj na nasprotnem pasu. Bremzam na polno.... se ustavim ene pol metra za avtom.... avto pa še kar nazaj :slap:

... me udari v prednje kolo, mi spodvije balanco...motor se začne nagibat... žena ni mogla sestopit... jaz pa ne zadržat motorja..  :slap:.... in sva se skotalila po asfaltu.

.... takoj močno udarim z roko po zadnji šipi... da se avto ustavi... da me ni nazadnje še zgazil v rikverc....

...ko se pobirava z ženo, pride najprej ven 80-letna mama... nato kako leto mlajša (verjetno njena sestra) ... vozila pa verjetno njena hčera ( cca 60 let).....

In kaj?

videle so srnjačka ob cesti... so se ustavile in šle u rikverc, da bi ga bolje videle, da bi ga slikale  :eek:  :slap:  In to sredi ostrega nepreglednega ovinka!!!

Takoj za nama naleti še en motorist  s sopotnico.... k sreči je ustavil.

KATASTROFA!

K sreči je samo nekaj prask na motorju... in pa zasajen strah pri moji ženi....kar je najhuje. Nisem hotel nič od nje... samo da je ne vidim več...

nato pri tabli Podskrajnik... pred nama (kakih 200m) na lepem en bel avto da žmigavc.... zapelje desno... nato pa začne obračati čez cesto.... naprej.. nazaj.. naprej .. nazaj... in to ene štirikrat. Jest se skoraj ustavim... se držim za glavo in zmagujem z njo.... šoferka mi pa se smeji... in mi maha... :slap:  ... spet baba za volanom.....

..o.k. ... bilo je še nekaj prigod... tista še ena malo večja pa tik pred domom na Škofljici v krožišču.. ko vame iz kočevske smeri na polno zapelje (spet ženska) ... sem spet na polno bremzal... una še trznila ni... pa dva mala froca je imela zadaj...   :slap:

... zdej ne vem no.... a je bil včeraj tak dan... al pa jest ne znam več vozit...   :slap:

To pa je orenk koncentrat idiotizma za en dan. :/ Vesel sem da si preživel. Drugače pa kot malo prej rečeno ko se začnejo čudne kar lepo domov pred tv al pa se z otroci igrat...

Objavljeno (popravljeno)

A si bil ti :grim ?

Popravljeno . Popravil KARMEN1
Objavljeno

A si bil ti :grim ?

:nono:

• Všeč mi je 2
Objavljeno

pa diujak tut ne :jezik:

Objavljeno

Maus ni 50. letni Koprčan.

Še malo bo kampiral na Vikiju, pa mu bomo dali državljanstvo :grim .

• Všeč mi je 2
Objavljeno

štajarsko lublansko primorski kalćan :O

ćist sem zgrožen :ras:

:krneki:

Objavljeno

Po tisti cesti pri 169 nisi divjak, ampak lagano sportski vozač.

Eh, to je isto sranje kot tisti škandal ko je IT voznik Maseratija vozil skoraj 200km/h. ŠKANDAL, OMG kako je lahko???

Noben se pa ne vpraša, da voznik avtomobila višjega cenovnega ranga se veliko lepše pelje 200kmh kot nekdo 130kmh v 10 let starem cliotu/puntotu.

Potem mi pa še sekajo s tistimi zavornimi potmi mi 130 in 200...

En punto ki ima gor savo(pa ni slaba guma)/kumho se bo pri 130 verjetno kasneje ustavil kot nek maserati/panamera(kakšna 2,3 mesece nazaj je nekdo s panamero vozil skoraj 240)..

Te omejitve so dost relativne :D

• Všeč mi je 3
Objavljeno

Kaj pa reakcijski čas in koliko se prevozi v tem času pri določeni hitrosti :P

• Všeč mi je 2
Objavljeno

200km/h po AC je veliko bolj varno kot 100km/h po navadni cesti. 

1. na AC ni možnosti (razn če kdo nasprot vozi) čelnega trčenja, na navadni cesti se pa lahko hitro zgodi, ti 100km/h, nasprotivozeči 100km/h, pa jih je skup 200km/h

2. na AC so praviloma ograje, širši vozni pasovi, kar omogoča mnogo lažji razplet prometne nesreče, kot pa na normalni cesti, kjer so svetilke, klopce, jarki...itd

Na kratko, ne mislite da po navadni cesti vozite 90km/h, ker v bistvu vozimo 180km/h

• Všeč mi je 2
Objavljeno

Eh, to je isto sranje kot tisti škandal ko je IT voznik Maseratija vozil skoraj 200km/h. ŠKANDAL, OMG kako je lahko???

Noben se pa ne vpraša, da voznik avtomobila višjega cenovnega ranga se veliko lepše pelje 200kmh kot nekdo 130kmh v 10 let starem cliotu/puntotu.

En punto ki ima gor savo(pa ni slaba guma)/kumho se bo pri 130 verjetno kasneje ustavil kot nek maserati/panamera(kakšna 2,3 mesece nazaj je nekdo s panamero vozil skoraj 240)..

ja, sam novinarji potem neb meli kaj pisati, je potrebno naslove odebelit:

po AC divjal skoraj 200km/h

a si vidu, k sm mastno napisal, smo kar v strah vsi padli :D

Mislm men je itak smešno, cel lajf sm po ac med 150-200km/h piču, pa mi ni nič posebnega, edin zdej malo manj, ker je ratala gneča na cesti.

Objavljeno

Točno tako. Marsikdo se zanaša na uber bremze in uber ABS, uber TC, uber nekineki. Pa pozabi na eno precej pomembno konstanto - onega, ki vozilo upravlja. Vsak se rad precenjuje in misli, da je boljši kot v resnici je... pol pa šok in groza, ko se enkrat ne izide. Ko pa daš enkrat v enačbo še okolico, pa ta zgodba postane res zanimiva.

Objavljeno

Točno tako. Marsikdo se zanaša na uber bremze in uber ABS, uber TC, uber nekineki. Pa pozabi na eno precej pomembno konstanto - onega, ki vozilo upravlja. Vsak se rad precenjuje in misli, da je boljši kot v resnici je... pol pa šok in groza, ko se enkrat ne izide. Ko pa daš enkrat v enačbo še okolico, pa ta zgodba postane res zanimiva.

se pravi, če prav razumem, v Nemčiji, tam kjer ni omejitev na AC smrtnost poskoči za 100%? :P

• Všeč mi je 3
Objavljeno

1. na AC ni možnosti (razn če kdo nasprot vozi) čelnega trčenja, na navadni cesti se pa lahko hitro zgodi, ti 100km/h, nasprotivozeči 100km/h, pa jih je skup 200km/h

2. na AC so praviloma ograje, širši vozni pasovi, kar omogoča mnogo lažji razplet prometne nesreče, kot pa na normalni cesti, kjer so svetilke, klopce, jarki...itd

Na kratko, ne mislite da po navadni cesti vozite 90km/h, ker v bistvu vozimo 180km/h

Ne rabiš tega meni razlagati :)

Je pa vseeno na ac pri 130km/h v gajbici lažje pravočasno zavirati,ko se tovornjakar iznenada odloči,da se gre vozit v štric z drugim tovornjakarjem. Če imamo v maseratiju 200km/h je vseeno manj časa za ukrepanje, po drugi strani bi bili ps že davno mimo. Kakor gledaš na to.

Objavljeno

se pravi, če prav razumem, v Nemčiji, tam kjer ni omejitev na AC smrtnost poskoči za 100%?  :P

Tam se tudi ostali promet premika malo hitreje, kot pri nas. Pa še kak extra pas je na voljo za one res hitre. Pri nas pa  max. 110 km/h takoj ko je malo več avtov na AC. Da raznih okupatorjev prehitevalnega pasu sploh ne omenjam. Al pa onih, ki skačejo malo na pamet levo/desno in ne vejo, zakaj imajo žmigavce. Nima smisla v takem delat 100km/h razlike glede na okolico, ker bo slej ko prej vsekalo...

Če ni gužve, je pa tud onih famoznih 200 km/h nič posebnega...

Objavljeno

Je malo razlike če to delaš na prazni cesti, katerikoli, ali na polni AC ob konici in se lepiš tistemu pred seboj, ki želi normalno s 130-140 prehitet tovornjaka.

Brezobziren (in nevaren) do drugih si lahko tudi pri 120 na uro na AC (ko se npr proti ljubljani kotalita oba pasova, eden s 100, drugi pa z 80), zato ne rabiš divjat 200 na uro...

Objavljeno

Morm reč da ima tudi punca point,ker reakcijski čas pa ni odvisen tehnologije temveč uporabnika tehnologije  ;)

Recimo lep primer bi bil če ti rečem da vozi Maseratija 80 letni striko Golfa pa mladenič poln testosterona ,ja strikotu bo že pomagala tehnologija zelo hitro ustavit njegov stroj a preden se  bo strikotov  procesor spomnil reagirat bo mladenič že ustavil svojega golfa  :)

Tuki je zadeva gledana iz več zornih kotov a za nobenega ne moreš prepričano trdit da ni pravi  ^_^

Objavljeno

Tam se tudi ostali promet premika malo hitreje, kot pri nas. Pa še kak extra pas je na voljo za one res hitre. Pri nas pa  max. 110 km/h takoj ko je malo več avtov na AC. Da raznih okupatorjev prehitevalnega pasu sploh ne omenjam. Al pa onih, ki skačejo malo na pamet levo/desno in ne vejo, zakaj imajo žmigavce. Nima smisla v takem delat 100km/h razlike glede na okolico, ker bo slej ko prej vsekalo...

Če ni gužve, je pa tud onih famoznih 200 km/h nič posebnega...

No pa sva prišla do odgovora :D

Objavljeno

Ne rabiš tega meni razlagati :)

Je pa vseeno na ac pri 130km/h v gajbici lažje pravočasno zavirati,ko se tovornjakar iznenada odloči,da se gre vozit v štric z drugim tovornjakarjem. Če imamo v maseratiju 200km/h je vseeno manj časa za ukrepanje, po drugi strani bi bili ps že davno mimo. Kakor gledaš na to.

če je gneča enostavno ne gre 200, včasih niti 130.......ampak moti me prenapihnjenost naslovov. Verjem, če ni prometa gre 180 s sedanjimi avtomobili čisto na lahko.

• Všeč mi je 2

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!