Skoči na vsebino

Cestno črno sivo nabijanje in moraliziranje

Priporočene objave

Objavljeno (popravljeno)
pred 1 uro, GoBobi pravi:

Saj je preprosto. Radar na AC postaviš, kjer so dela na cesti (grda praksa pač). Pri nas je na AC in HC ponavadi 60 km/h ali 80 km/h, v A pa pač 70 km/h. Prekoračil je za 24 km/h, torej nad 10 km/h do 30 km/h. Globa pri nas bi bila torej 80 eur oz. 40 eur, če globo poravnaš v 16 dneh. A sem kaj spregledal? Ne drkam, vprašam:huh:...

Ajd!

V A na AC, če so dela na cesti, naredijo začasno označbo pasov z rdečimi črtami, omejitev pa je 80 ali 100kmh, 70 kmh majo pogosto v naseljih, kot ti je že Solo napisu.

Popravljeno . Popravil Frenk 67
  • Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 4 urami, DAMI34 pravi:

Sesir je razumel, za ostale mi je pa vseen. :P

Si ti že bil v križišču al si prevozil luč? Ker če si bil v križišču, dam prav tebi. Če si bil pred semaforjem in prevozil rumeno luč, dam prav policaju. Ker rumeno luč lahko prevoziš samo v primeru, če se pri dovoljeni hitrosti ne bi mogel varno ustaviti. 

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 5 urami, Borutt pravi:

So zaprli ? 

Radar izmeri hitrost, od katere je potrebno odšteti toleranco.

Še vedno ni napisal, če je s toleranco ali brez. 

24 minus toleranca je 19. Ker še vedno ni napisal, kaj in kako. 

Saj bodo kmalu odprli. 

pred 4 urami, Borutt pravi:

Ne razumem nemško. 

čole se odprejo jutri..

pred 4 urami, solorider pravi:

Oprosti, ce te usesa bolijo! :winkiss:

Borut, ce je dobil za placilo 55€ a je to s toleranco ali brez. To si more vsak doma sam zracunati? Ne delaj se bedaka, ce hoces znizati slo kazen napisi izven naselja, da te ne bo glava bolela.

Saj tudi pri nas je isto samo Borutt se dela bedaka in bo spet nekaj nasel da bo zgledalo da brcamo v temo.

še zmeraj nisi napisal kje je bila omejitev 70 - ali v naselju ali izven naselja .. bistven podatek - ker so pri nas v naselju za enako prekoračitev še enkrat višje kazni kot izven naselja..

pred 4 urami, kitekatus pravi:

Evo,zdaj pa nabijajte naprej,pa še ženo lahko vmes nabijete,da ne bo preveč ljubosumna:DDD
Gremo wen na sonček;)

pooblačilo se je ..grem na ženo..

pred 3 urami, GoBobi pravi:

Sem ti povečal, podebljal in še pofarbal, da boš lažje našel ;)... Plačano v 16 dneh je pač 40 eur. Aja, sem to že napisal? Bluzim :hmm:?! Ja, eden od naju je res hitrejši na jeziku/prstih kot je zdravo :dry:...

odebelil si za hitro cesto in avtocesto .. 

pred 2 urami, solorider pravi:

A ima tudi v naselju, kjer niso na gosto hise hitrost dvignjeno na 70km.

torej je bilo v naselju , kjer imajo v avstriji tudi omejitve 70? 

pred 26 minutami, Arzen pravi:

Si ti že bil v križišču al si prevozil luč? Ker če si bil v križišču, dam prav tebi. Če si bil pred semaforjem in prevozil rumeno luč, dam prav policaju. Ker rumeno luč lahko prevoziš samo v primeru, če se pri dovoljeni hitrosti ne bi mogel varno ustaviti. 

vse je odvisno ali je bilo križišče prazno ali polno ob zeleni luči.. v polno križišče , kjer obstane vozilo se ne smeš zapeljat , če bi oviral pretok prometa ob statični situaciji , če se promet iz kontra smeri sprosti z zamenjavo rdeče za njihovo zeleno luč.. 

Objavljeno
pred eno uro, Arzen pravi:

To smo že zdavnaj obdelali. Prav ma policaj, premikali smo se po polžje, ker smo nasprotivozeče morali najprej spustiti levo.

Pri rumeni sem bil čez prehod za pešce...potem je pa še trajalo, da sem prišel čez križišče, ker je bilo zabasano.

Sicer pa ni poanta v kaznovanju ampak v ureditvi situacije, da se gneča sprosti.

Kaj je po tvoji logiki koristneje:

en policaj, ki usmerja promet zaradi boljše pretočnosti, kar nedvomno lahko stori, saj vidi, kje je gneča, semafor gneče ne vidi

ali 

trije policaji, ki samo kasirajo? :P

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 47 minutami, thumper pravi:

čole se odprejo jutri..

še zmeraj nisi napisal kje je bila omejitev 70 - ali v naselju ali izven naselja .. bistven podatek - ker so pri nas v naselju za enako prekoračitev še enkrat višje kazni kot izven naselja..

pooblačilo se je ..grem na ženo..

odebelil si za hitro cesto in avtocesto .. 

torej je bilo v naselju , kjer imajo v avstriji tudi omejitve 70? 

vse je odvisno ali je bilo križišče prazno ali polno ob zeleni luči.. v polno križišče , kjer obstane vozilo se ne smeš zapeljat , če bi oviral pretok prometa ob statični situaciji , če se promet iz kontra smeri sprosti z zamenjavo rdeče za njihovo zeleno luč.. 

Ja v naselju. On ni odgovoril niti v naselju niti izven naselja. Dober ve da takih kazni kod pri nas ni v nobeni sosednji drzavi. 55€ je sitnis za 24km prekoracitve. Ko dobis poloznico domov s sliko je toleranca ze odsteta in on to dobro ve samo se dela glupga!

• Všeč mi je 3
Objavljeno

pri nas je kazen za 94 na 70 v naselju tako visoka , da mu copy/paste ne potegne..

• Všeč mi je 3
Objavljeno
pred 4 minutami, thumper pravi:

pri nas je kazen za 94 na 70 v naselju tako visoka , da mu copy/paste ne potegne..

potegne mu tudi kaj drugega ne!  :D

Objavljeno

Glavno da s usi pizdite čez Boruta ka vam ma pa kej za pomagat ste pa vsi sladki :D

• Všeč mi je 4
Objavljeno
pred 7 urami, Borutt pravi:

Za lažje prekrške obstaja opozorilo.

Kljub temu mene še vedno zanima, zakaj je potrebno narediti vse tiste hujše prekrške in potem za njih okriviti druge.

Vsakdo naredi izpit, kar pomeni, da se je učil voziti po predpisih. Zakaj je potem ta voznik takšen heroj v svojih in v tujih očeh, ker se ne drži predpisov ? 

Spet si zavil na stransko pot.

Zakaj okrivit druge za svoje prekrske ne poznam nekega pametnega odgovora mogoce je pri stvari sebicnost ali...

Ja res vsi smo naredili izpite in bi moralo bit tako da vsi poznamo predpise ali pa vsaj osnovnega vedenja na cesti ampak zal temu ni tako in ne poenostavi da je ta voznik heroj za vse ...

Vprasanje katerega sem ti zastavi v zdaj drugem postu je se enkrat ; a obstaja kaka druga alternativa razen denarnega kaznovaja ( katera po mojem nima do zdaj nobenega efekta ampak se jo se vedno predpisuje) da se uredijo razmere na cest ,da ljudje zacnejo spostovat drug dugega in pazit na drug drugega neklede v kaki karjoli se vozis ali hodis?

• Všeč mi je 1
Objavljeno
pred 7 urami, Borutt pravi:

Pri takšni prometni kulturi in takšnemu neupoštevanju predpisov se nam ni za bati, da bi nam zmanjkalo dela. 

Smo kot pogrebniki; zaradi ljudi imamo vedno dovolj dela. 

No si ze dal delni odgovor zakaj se ne najde alternative za zboljsanje situacije na cestah.

Pocasi bom prisli do resnice. 

• Všeč mi je 1
Objavljeno (popravljeno)

za vse slovenske  nesreče so v prvi vrsti krivi romi, gozdarji in seveda 

Popravljeno . Popravil MIRKO GAVRILOVIĆ
Objavljeno (popravljeno)

pred 2 minutami, exclan pravi:

Nekateri se najbrž bojijo pmisliti ,da bi se kaj spremenilo( splosno gledano ,ki se odraza na obnasanje posameznika).In ljudje niso tako slabi,da se nebi dalo.

Nekateri so vajeni,da je tako kot je,pa čeprav slabo in se težko spremenijo zato odnehajo razmisljat ,da lahko kaj spremenijo na sebi in okolici.

To je eden od moznih razlogov zakaj je tako kot je. Borutt

Popravljeno . Popravil exclan
Objavljeno
pred 11 minutami, MIRKO GAVRILOVIĆ pravi:

za vse slovenske  nesreče so v prvi vrsti krivi romi, gozdarji in seveda 

Men se tut zdi, da so seveda najbolj vsega krivi :P

• Všeč mi je 4
Objavljeno
pred 48 minutami, DAMI34 pravi:

Men se tut zdi, da so seveda najbolj vsega krivi :P

seveda je naredil največ prekrškov! :lol1:

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 5 urami, solorider pravi:

Bluzer kdo govori na avtocesti, pa ti si res en pacient! Ti si se vecji bluzer, ti bi bil dober pravljicar, ko si na tako hitro zmisljujes pravljice. 

A ima tudi v naselju, kjer niso na gosto hise hitrost dvignjeno na 70km.

Ne ti men bluzer, teslo glupo. Napisal bi, da je bilo v naselju pa je. Koji kurac zdej pametuješ pa zmerjaš s pacienti, prej si se delal pa vsega skrivnostnega, buhu. Ja, napisal sem ti za avtocesto, ker je očitno tam taka kazen, kot sem ti napisal. Vsaj tako piše.

Aja, da ne boš rabu pametvat naprej, evo ti še enga smajlija, da ne bo tko zares zgledal :jezik:.

Ajd!

Objavljeno

To smo že zdavnaj obdelali. Prav ma policaj, premikali smo se po polžje, ker smo nasprotivozeče morali najprej spustiti levo.

Pri rumeni sem bil čez prehod za pešce...potem je pa še trajalo, da sem prišel čez križišče, ker je bilo zabasano.

Sicer pa ni poanta v kaznovanju ampak v ureditvi situacije, da se gneča sprosti.

en policaj, ki usmerja promet zaradi boljše pretočnosti, kar nedvomno lahko stori, saj vidi, kje je gneča, semafor gneče ne vidi

ali 

Koristneje bi bilo poslat tistega cepca, ki dela na občini na oddelku za promet, v 3pm. Tam bi se moralo postaviti dodaten semafor za levo, ko imajo nasproti vozeča vozila rdečo. 

Mi pa ni jasno kaj imate vi za čakati, če gredo nasprotivozeča vozila levo, potem imate vi prosto pot levo.

Drugače pa ja, najlažje je postavit policaje, da kasirajo. In to kar tri. 

• Všeč mi je 1
Objavljeno
pred 10 urami, solorider pravi:

Oprosti, ce te usesa bolijo! :winkiss:

Borut, ce je dobil za placilo 55€ a je to s toleranco ali brez. To si more vsak doma sam zracunati? Ne delaj se bedaka, ce hoces znizati slo kazen napisi izven naselja, da te ne bo glava bolela.

Saj tudi pri nas je isto samo Borutt se dela bedaka in bo spet nekaj nasel da bo zgledalo da brcamo v temo.

Jaz se delam bedaka ? Kaj si pa ti, ko ne znaš odgovoriti na preprosto vprašanje? 

Objavljeno
pred 9 urami, Snecer pravi:

Divjanje je zakonsko opredeljeno v ogrožanju. Ti mi pa najdi, kaj je ogrožanje :) 

Ti si napisal divjanje, pa še ti najdi. 

ali 

Po logiki je koristneje upoštevati svetlobne znake. 

Objavljeno
pred 4 urami, solorider pravi:

Ja v naselju. On ni odgovoril niti v naselju niti izven naselja. Dober ve da takih kazni kod pri nas ni v nobeni sosednji drzavi. 55€ je sitnis za 24km prekoracitve. Ko dobis poloznico domov s sliko je toleranca ze odsteta in on to dobro ve samo se dela glupga!

Do sedaj si dokazal, da se pisec tvojih zapisov ne dela glupega. Ker je pač takšen. 

pred 4 urami, ludiluka pravi:

Glavno da s usi pizdite čez Boruta ka vam ma pa kej za pomagat ste pa vsi sladki :D

So te spet ustavili? :lol1::jezik:

Objavljeno
pred 4 urami, exclan pravi:

Spet si zavil na stransko pot.

Zakaj okrivit druge za svoje prekrske ne poznam nekega pametnega odgovora mogoce je pri stvari sebicnost ali...

Ja res vsi smo naredili izpite in bi moralo bit tako da vsi poznamo predpise ali pa vsaj osnovnega vedenja na cesti ampak zal temu ni tako in ne poenostavi da je ta voznik heroj za vse ...

Vprasanje katerega sem ti zastavi v zdaj drugem postu je se enkrat ; a obstaja kaka druga alternativa razen denarnega kaznovaja ( katera po mojem nima do zdaj nobenega efekta ampak se jo se vedno predpisuje) da se uredijo razmere na cest ,da ljudje zacnejo spostovat drug dugega in pazit na drug drugega neklede v kaki karjoli se vozis ali hodis?

Policist mora delovati zakonito. Torej, kazen ali pa opozorilo. 

Alternativa je sprememba razmišljanja. Jaz porabljam svoj čas, energijo in denar, da vsaj nekoga pripravim do razmišljanja v smeri, da je bolj zdravo in bolj varno upoštevati prometne predpise in se zavedati, da na cesti nisi sam. 

pred 4 urami, exclan pravi:

No si ze dal delni odgovor zakaj se ne najde alternative za zboljsanje situacije na cestah.

Pocasi bom prisli do resnice. 

Razmišljaš v napačno smer. Če bi večno živeli, bi pogrebniki zaprli svoja podjetja. Sedaj pa to razmišljanje prenesi v promet.

• Všeč mi je 1
Objavljeno

A peticija,  da bi znizali  kazni   pa   nebi  sla cez? :D 

Objavljeno
pred 1 uro, Borutt pravi:

Jaz se delam bedaka ? Kaj si pa ti, ko ne znaš odgovoriti na preprosto vprašanje? 

:lol1:

Objavljeno
pred 6 urami, thumper pravi:

:lol1:

si videl še do sedaj ni odgovoril :slap: in vsi smo bedaki. Noče si priznati, da za te male prekrške smo država v špici po udiranju. :BUA:  Zdaj sem pa res končal v tej temi.

sp: Borutt, jaz vem odgovor  :yawn:  samo sem od tebe želel slišati odgovor :kmet:

• Všeč mi je 1
Objavljeno
9 hours ago, Borutt said:

Do sedaj si dokazal, da se pisec tvojih zapisov ne dela glupega. Ker je pač takšen. 

So te spet ustavili? :lol1::jezik:

ne :D razen če me je kak radar pofočku ma me nebi smel ker sem vozu po omejitvah :)

Objavljeno
pred 11 urami, Arzen pravi:

Koristneje bi bilo poslat tistega cepca, ki dela na občini na oddelku za promet, v 3pm. Tam bi se moralo postaviti dodaten semafor za levo, ko imajo nasproti vozeča vozila rdečo. 

Mi pa ni jasno kaj imate vi za čakati, če gredo nasprotivozeča vozila levo, potem imate vi prosto pot levo.

Drugače pa ja, najlažje je postavit policaje, da kasirajo. In to kar tri. 

Mojo levo, njihovo desno :P

Sicer pa, jaz nimam več kaj povedat. Moped šou je povedu, kar je mou :D

pred 10 urami, Borutt pravi:

Ti si napisal divjanje, pa še ti najdi. 

Po logiki je koristneje upoštevati svetlobne znake. 

v bistvu ne, po logiki polnitve proračuna je koristneje čimmanj upoštevanja :P

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!