GRUNF Objavljeno September 5, 2008 Opozori Objavljeno September 5, 2008 me ne moti, se prav veselim. glede razvajenosti pa: vidim vsak dan 1000 razvajenih frocov pa verjetno noben nima motorja. otroka razvadiš z vzgojo ne z motorjem. če mu kupim motor in ga naučim odnosa je to več vredno kot če nimam motorja, mu pa vedno kupim vsako drugo igračo ki si jo trenutno zmisli. teorija da se bo otrok razvadil če bo imel motor ne zdrži. sam sem vedno imel motor (moped) ali katere koli druge pripomočke za šport - ni bilo problema. sem pa zato imel dosti manj igrač kot marsikateri drug otrok. kar sem imel sem cenil, za razliko od mnogih drugih. jaka in zala dosta imela kmalu še vse moje igrače in lego kocke ker sem vse ohranil, medtem ko jih je marsikdo uničil ali pogubil v enem letu. če pa ima kdo traume ker ni dobil mopeda ko je bil mali in sedaj hoče isto otroku delat pa je to njegov problem. Pervy my man..... :yea2: :OK:
eXTReme13 Objavljeno September 5, 2008 Opozori Objavljeno September 5, 2008 ervina fajn razmišljanje..... samo razmišljam naprej. Vsak starš se mora pa tudi zavedati, da vsi niso za vse. Hočem reči, da ni nujno (pa saj to verjetno veš, ampak malo razpravljam :rolleyes: ), da mora prej obvladati še rolanje, pa smučanje itd... se pa zagotovo strinjam, da se pa mora znati voziti s kolesom, ker je ravnotežje in motorične sposobnosti ključnega pomena...... Tamalmu nabavi kolo brez pedal. Se mi zdi da morm jst enga met doma k ga naš tamali ne rabi več. Tisto bo na hitro skapiral za kaj se gre pa ravnotežje bo dobiu prej kot z navadnim biciklom. Pol k ga daš na navadn bicikl pa itak že obvlada in ne rabi pomožnih kolesc. pol k ga pa posadiš na motor pa leti :D Je zanimivo kako mulci hitro skapirajo tele igračke.
Nagaya Objavljeno September 5, 2008 Opozori Objavljeno September 5, 2008 me ne moti, se prav veselim. hvala bogu :)
Jure Objavljeno September 5, 2008 Opozori Objavljeno September 5, 2008 Še en teoretik...... :evilgrin: :trance_33_sleep: Bedast komentar, tudi še nimaš še otrok imaš lahko izoblikovano eno mnenje in prepričanje kako boš čimbolje vzgojil otroka, ko do tega pride. Sicer vem, da se potem lahko stvari obrnejo drugače, ampak ne predstavljam si pa, da bi se nekdo odločil za otroka brez da bi mu bilo prej vsaj približno jasno na kakšen način ga bo vzgajal in kakšne vrednote mu bo probal vcepit. Konec koncev pa tudi jaz nisem več najstnik, veliko mojih vrstnikov ima že mulce, tako da vse se lahko zgodi, čeprav upam, da pred diplomo ne bo takih "nezgod" :) Glede razvajenosti se pa čisto strinjam s Pervyem.
biker77 Objavljeno September 5, 2008 Opozori Objavljeno September 5, 2008 ampak ne predstavljam si pa, da bi se nekdo odločil za otroka sej se ne odločjo..kr štorklja prinese :whistle:
xr800 Objavljeno September 5, 2008 Opozori Objavljeno September 5, 2008 (popravljeno) Bedast komentar, tudi še nimaš še otrok imaš lahko izoblikovano eno mnenje in prepričanje kako boš čimbolje vzgojil otroka, ko do tega pride. Sicer vem, da se potem lahko stvari obrnejo drugače, ampak ne predstavljam si pa, da bi se nekdo odločil za otroka brez da bi mu bilo prej vsaj približno jasno na kakšen način ga bo vzgajal in kakšne vrednote mu bo probal vcepit. Konec koncev pa tudi jaz nisem več najstnik, veliko mojih vrstnikov ima že mulce, tako da vse se lahko zgodi, čeprav upam, da pred diplomo ne bo takih "nezgod" :) Glede razvajenosti se pa čisto strinjam s Pervyem. Glde bedastega komentarja......če ne bi vozil motorja, sam ne bi nikoli debatiral o vožnji le tega na forumu. Gre zdaj kaj lažje? Prvo probaj, po možnosti z dvema, da boš zadeve utrdil, potem pa modruj o vzgoji pamžev..........Zarečenega kruha pri vzgoji le-teh se kasneje požere na tone....Toliko o tem. :trance_33_sleep: Popravljeno September 5, 2008. Popravil xr800
marko55 Objavljeno September 5, 2008 Opozori Objavljeno September 5, 2008 ........Zarečenega kruha pri vzgoji le-teh se kasneje požere na tone....Toliko o tem. :trance_33_sleep: Ali pa še bolje na vagone... :grim @Dex; Dokler nimaš otrok imaš ti lahko svojo predstavo o vzgoji. Ampak ko se rodi tisto malo bitjece, ki ščasoma preraste v zelo pametnega malega kričača, se vse v glavnem podre. Narava je že naredila tako, da otroci venomer preizkušajo meje do kam lahko gredo in starši (po mojih izkušnjah) dovolimo največrat več kot smo si to zamislili, sploh pa mame. Kar se tiče motorjev pa je tudi moja starejša (6 let) že videla pw50 ko smo bili pri Juretu. Seveda jo je zanimal in se je usedla gor. Ampak po tistem ni več mopeda nikoli omenjala. Sem ji pa dal vedet, da se mora najprej dodobra naučiti voziti kolo preden bo lahko vozila motor. Če bosta pa pokazali interes jima seveda mopeda ne bom branil, ampak da bi jima pa moped avtomatično kupil pa tudi ne bom.
Jure Objavljeno September 5, 2008 Opozori Objavljeno September 5, 2008 Glde bedastega komentarja......če ne bi vozil motorja, sam ne bi nikoli debatiral o vožnji le tega na forumu. Gre zdaj kaj lažje? Prvo probaj, po možnosti z dvema, da boš zadeve utrdil, potem pa modruj o vzgoji pamžev..........Zarečenega kruha pri vzgoji le-teh se kasneje požere na tone....Toliko o tem. :trance_33_sleep: No še en bedast komentar. :headbang: Ko kupuješ motor, se pravi ga še nimaš, že prej veš ali hočeš imet SS in se naganjat po ridah, ali boš kupil potovalnika pa šel v Dolomite, ali boš kupil HD, ker te veseli vožnja po gmajni, ipd.. Imaš že prej sam pri sebi postavljene neke smernice, imaš neko svoje prepričanje, ki misliš, da je zate pravilno in se tega držiš, oziroma že prej veš kam boš peljal, oziroma si želiš peljat svojo motoristično pot. Vsaj jaz. In jaz pač že zdaj vem, da ne želim, da je moj otrok motorist. In moja prav tako ne. Ampak ker sem motorist tudi sam, mu tega ne bom prepovedoval, ampak mu bom probal to omogočit in ga čim bolj varno vpeljat v tale svet, ampak šele ko se bo izkazalo, da to res želi sam. In nobenemu nisem solil pameti o vzgoji "pamžev", nisem dajal nobenih pripomb glede vzgoje drugih, sem pa povedal kakšno je moje mišljenje glede motorjev, kateremu bom poskusil sledit, ko bo enkrat štorklja tudi naju z mojo obiskala. O splošni vzgoji pa itak ne morem nič komentirat, ker imaš prav, ne vem kako je to, ker nisem sprobal. Ampak to, da ne bom mulca že pri dveh ali treh letih dajal na motor mi je pa čisto jasno in ne vem zakaj bi moral imet nevem koliko frocev, da bi s tvojimi besedami povedano, "lahko modroval". In kaj ti tu ni prav, da se moraš spotikat ob to?
misty Objavljeno September 5, 2008 Opozori Objavljeno September 5, 2008 :topic: xr800, vožnjo na koleno tudi dosti teoretikov komentira ... :D :whistle: dosti pregovarjanja je bilo o tem, koliko kompetenten je nekdo, ki še ni poizkusil če tam, zakaj ne tukaj ...
biker77 Objavljeno September 5, 2008 Opozori Objavljeno September 5, 2008 @dex da se ti da..dej to energijo raj usmer v to da zrihtaš une vilce :D
Jure Objavljeno September 5, 2008 Opozori Objavljeno September 5, 2008 @Dex;Dokler nimaš otrok imaš ti lahko svojo predstavo o vzgoji. Ampak ko se rodi tisto malo bitjece, ki ščasoma preraste v zelo pametnega malega kričača, se vse v glavnem podre. Narava je že naredila tako, da otroci venomer preizkušajo meje do kam lahko gredo in starši (po mojih izkušnjah) dovolimo največrat več kot smo si to zamislili, sploh pa mame. Vse res, čisto verjamem :) Ampak ljudje smo različni in nekateri starši, ki so motoristi, že od vedno sanjajo, kako bodo njihovi otroci tudi, kako jim bodo vse omogočili, jih probali vpeljat v tale svet praktično takoj ko shodijo, ipd.. Če jim to ustreza super.. Smo pa potem tudi drugačni ljudje, ki si upamo, da naši otroci, ko enkrat bodo, ne bi bili motoristi. In taki ljudje potem vse skupaj manj podžigajo, že na samem začetku. Pač stališče vsakega posameznika. In res ne vem zakaj bi moral imet otroka, da dobim dovoljenje to povedat na forumu..
Jure Objavljeno September 5, 2008 Opozori Objavljeno September 5, 2008 @dexda se ti da..dej to energijo raj usmer v to da zrihtaš une vilce :D Hehe, ubistvu dober point :D Če bi zadnje par dni čaz zabit na Motosvetu, pretopil v šraufanje, bi bile vilce že na servisu v Horjulu :whistle: Bom začel tudi na tem delat :D
ImenitnaPriložnost Objavljeno September 5, 2008 Opozori Objavljeno September 5, 2008 In jaz pač že zdaj vem, da ne želim, da je moj otrok motorist. In moja prav tako ne. Ampak ker sem motorist tudi sam, mu tega ne bom prepovedoval, ampak mu bom probal to omogočit in ga čim bolj varno vpeljat v tale svet, ampak šele ko se bo izkazalo, da to res želi sam. Zakaj pa ne želiš, da bi bil on motorist?
Jure Objavljeno September 5, 2008 Opozori Objavljeno September 5, 2008 Zato ker obstajajo tudi manj nevarni hobiji. In če bi obstajala neka tableta, ki jo pogoltneš in te vse veselje do motorjev mine, da potem tega ne pogrešaš, ipd, bi jo z veseljem pogoltnil tudi sam. Sem že večkrat premišleval, da bi opustil motorizem in se usmeril v kaj drugega, manj rizičnega, ne samo zaradi sebe, tudi zaradi mojih bližnjih. Ampak je želja po motorjih vedno premočna.
biker77 Objavljeno September 5, 2008 Opozori Objavljeno September 5, 2008 Zato ker obstajajo tudi manj nevarni hobiji. In če bi obstajala neka tableta, ki jo pogoltneš in te vse veselje do motorjev mine, da potem tega ne pogrešaš, ipd, bi jo z veseljem pogoltnil tudi sam. Sem že večkrat premišleval, da bi opustil motorizem in se usmeril v kaj drugega, manj rizičnega, ne samo zaradi sebe, tudi zaradi mojih bližnjih. Ampak je želja po motorjih vedno premočna. tole je pa ena velka buča ;)
misty Objavljeno September 5, 2008 Opozori Objavljeno September 5, 2008 seveda, ker tableta za večino moških razvad že obstaja reče se ji poročni prstan
Jure Objavljeno September 5, 2008 Opozori Objavljeno September 5, 2008 tole je pa ena velka buča ;) Ubistvu ni.. Zgolj preveč sem sebičen in premalo močen, da bi bil pripravljen trpet brez motorja. Če bi pa lahko naredil, da bi mi bilo do motorjev ravno kakor mi je do baleta, potem pa brez pomisleka naredim to. Misty ima pa kar prav, le da je poročni prstan bolj prisilno zdravilo :evilgrin:
pupa Objavljeno September 5, 2008 Avtor Opozori Objavljeno September 5, 2008 torej, ker se ti ne moreš temu upreti, boš pa svoje otroke na vse načine odvnil od tega? thja ok.... če ti tak misliš.... pa samo to ti bom rekla: tak, kot sem bila jaz pametna, kako bom svojega otroka vzgajala, pa kak bom z njim delala, pa kaj ja in kaj ne... .dvomim, da je bil kdo. Ampak koliko sem jaz zarečenega kruha pojedla - tudi redko kdo...... pač tak je. Me je pa izučilo, da bolj, ko imaš dodelano mnenje o eni stvari, ki je še nisi izkusil, več zarečenega kruha potem poješ - garantirano! zato sedaj tudi ne trdim, da bo kdaj moj otrok imel motor. Se zna zgoditi, da tudi, če bo hotela, ji ne bova mogla tega omogočiti.... ne vem.... definitivno bo pa moralo kar še nekaj časa preteči, da bomo tako daleč prišli, pa res pokazati interes, pa nekatere stvari prej obvladovati, kot so zelo pametno nekateri prej napisali...... torej, ko damo vse tiste če-je čez, pa pridemo do tega, kar sem v bistvu vprašala: kdaj je primerno (glede na otrokov razvoj (tako mentalni, kot fizični)) otroku motor kupovati......
Jure Objavljeno September 5, 2008 Opozori Objavljeno September 5, 2008 (popravljeno) torej, ker se ti ne moreš temu upreti, boš pa svoje otroke na vse načine odvnil od tega? thja ok.... če ti tak misliš.... No sedaj pa mi, draga pupa, prosim pokaži kje sem napisal, da bom svoje otroke na v se načine odvračal od tega?? Mogoče kakšen tečaj pismenosti? Samo zagovarjam to, da jih ne bom podžigal pri tem in sam vpeljeval v motorizem, dokler je možnost da jih to ne zanima. Izvlečki iz mojih 4 predhodnih objav: Jaz pa mojih mulcev (ko bodo enkrat) ne mislim postavljat prezgodaj na motor, ker vedno obstaja možnost, da jih to mogoče ne bo zanimalo, če jih pa posedeš na motor pri 3 letih, jim pa to enostavno privzgojiš. Skratka, če se ne bodo zanimali za motorje bom čisto zadovoljen in bom bolj mirno spal, če se pa bodo, jim bom pa poskusil omogočit in jih seveda tudi pravilno učit in vzgajat kar se tega tiče. Ampak prvi motor pa šele ko bo otrok dovolj star, da bo sam izrazil željo, da si on to želi in da bi imel motor. ..bom raje počakal, da pridejo do osnovne šole in če bo v teh letih, npr. od 3-7 konstanten interes do motorja in bo videt, da ima to res v sebi, se bomo pa pogovorili in bom probal kolikor bo v moji moči, da mu omogočim začetek in ga zgodaj naučim kako pa kaj je prav. ..že zdaj vem, da ne želim, da je moj otrok motorist. In moja prav tako ne. Ampak ker sem motorist tudi sam, mu tega ne bom prepovedoval, ampak mu bom probal to omogočit in ga čim bolj varno vpeljat v tale svet, ampak šele ko se bo izkazalo, da to res želi sam. Smo pa potem tudi drugačni ljudje, ki si upamo, da naši otroci, ko enkrat bodo, ne bi bili motoristi. In taki ljudje potem vse skupaj manj podžigajo, že na samem začetku. Pač stališče vsakega posameznika. Je kje iz tega razbrat, da jih bom na vse načine odvračal od motorjev? Popravljeno September 5, 2008. Popravil DeX
pupa Objavljeno September 5, 2008 Avtor Opozori Objavljeno September 5, 2008 ne! Sem pa dobila tak občutek...... :krneki:
Jure Objavljeno September 5, 2008 Opozori Objavljeno September 5, 2008 (popravljeno) No ne ga imet. Če bo mulo (ali mula) res hotel, potem ga bom sigurno podpiral pri tem in ga probal pravilno vzgojit, ker preprečil ziher ne bom, če po sebi sodim :rolleyes: Sploh pa vem kako zelo sem si jaz želel in že zaradi tega ne bi imel srca odrekat. Ampak enostavno upam, da ga/jo motorji ne bodo zanimali :) Popravljeno September 5, 2008. Popravil DeX
Matori Hanzo Objavljeno September 5, 2008 Opozori Objavljeno September 5, 2008 ...sem v bistvu vprašala: kdaj je primerno (glede na otrokov razvoj (tako mentalni, kot fizični)) otroku motor kupovati...... Otrok sam ti bo to bolje povedal kot vseh (trenutnih) 15.000 motosvetovcev skupaj. Če boš le znala razumeti, kaj ti pravi.
suhi Objavljeno September 5, 2008 Opozori Objavljeno September 5, 2008 Jz mu ga bom kupu takoj ko bo mali/mala po zakonu smel/a - sam dobil/a bo najprej 50ccm in to samo zato, da ga/je men ne bo treba v vsako glasbeno šolo in razna kvačkanja in pletenja prtov furat:) pa se bo lahko sam/a. Če bo čez 2 leti sposoben/na in nadvse navdušen/a nad motorji, predvsem pa ne preveč nor/a, pa bo z 50ccm naredu/ila neki poštenih tisoč km, bo dobil/a pa kaj več - samo se bo vozil/a večinoma z menoj - da bo dobival/a lekcije prvih 20000km, pol pa tako al tako ne gre več z nadzorom - Jz zagovarjam znanje - in če bo otrok znal stvari delat, potem je mnogo mnogo manjša možnost za kakršnokoli nesrečo. Boli in nevarno je neznanje in ne mladost - mladost boli samo ker znanja in izkušenj ni! :naughty: zdej bote pa še mene napadal - JAO, hehe :)
_luke_ Objavljeno September 5, 2008 Opozori Objavljeno September 5, 2008 Hja ni vse v vzgoji...nekj tudi v krvi pride! Bohnedej da mulc kej moje krvi dobi...to bojo ene sivi lasje :D
xr800 Objavljeno September 5, 2008 Opozori Objavljeno September 5, 2008 :topic: xr800, vožnjo na koleno tudi dosti teoretikov komentira ... :D :whistle: dosti pregovarjanja je bilo o tem, koliko kompetenten je nekdo, ki še ni poizkusil če tam, zakaj ne tukaj ... Misty, res je, drži da tudi taki komentirajo, čeprav se mi to zdi bedarija.
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se