motolover Objavljeno Junij 20, 2015 Opozori Objavljeno Junij 20, 2015 Da te popravim Pri nas je bilo mišljeno v naši vasi, kjer je to zelo pogosto, za drugod ne vem.
Rdeči Objavljeno Junij 20, 2015 Opozori Objavljeno Junij 20, 2015 Ene tri kupčke silikona. Drži kot pribito pa še ne trese se cikadina 1
Popularna objava BIZIXXX Objavljeno Junij 21, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Junij 21, 2015 Jest sem14 dni nazaj, zgubil tablico 2.dan našega obiska na otoku Man. Sm mislil "evo u kurcu sem" sem jo sicer iskal, ampak ni bilo sreče da bi jo našel :closedeyes: se zapeljem do prvega policaja ki jih je bilo kar precej ob cesti, mu povem zgodbo in ga prosim za pomoč kaj nareditit? Pravi da ni nobenega problema, naj grem do njihovega registracijskega centra za izdajo tablic in mi bodo naredili novo. Kako novo? mu pravim. Ja pravi tako z tvojimi registrskimi oznabčami. Ok, ampak a se lahko legalno vozim naprej, mi ne da miru.Ja pravi v čemu je problem, mi ti damo tablico z tvojimi registrskimi označbami, valjda se lahko voziš. Ok, prijazni policaj mi da naslov urada za izdajo tablic. Se odpeljem tja, povem zgodbo še enkrat, dam moje prometno dovoljenje, in mi naredijo nove tablice. Še enkrat vprašam če je to vse ok in legalno da se vozim z tako tablico, pravijo da ni panike, sam gas plačam celih 10 funtov, v njihovi delavnici mi zvrtajo še tri lukjne v tablico da sem jo lahko pritrdil in tako sem se vozil naslednjih 12 dni po otoku in nazaj grede po Angliji, brez vsakih problemov Si ne predstavljam, kako bi birokracija Angležu z istim problemom pri nas, komplicirala? Verjetno motor iz ceste, pa kliči ambasado, itd.... Evo zdej sem uradno "Anglež" :lol: drmr69, 4janic, n_majk in 16 others 19
Mavti Objavljeno Junij 21, 2015 Opozori Objavljeno Junij 21, 2015 Dobra izkušnja in preizkušnja ,očitno jim primankuje naših uradnikov :grim bo jih jim treba nekaj poslat bojc84, BIZIXXX in MiNa 3
S1000R Objavljeno Junij 22, 2015 Opozori Objavljeno Junij 22, 2015 angleža pri nas bi priprli do razjasnitve Kras in BIZIXXX 2
Red Objavljeno Julij 18, 2015 Opozori Objavljeno Julij 18, 2015 Od včeraj 17.7., pogrešam registrsko tablico MS94-8Z , izgubljena na relaciji Ljutomer-Sr.Bistrica - Lendava - Pince. Morebitnega najditelja prosim, da me obvesti na 041 564 087 ali zasebno sporočilo, lahko pa obvesti policijo ali jo pusti na PP.
BMWflar Objavljeno Julij 21, 2015 Opozori Objavljeno Julij 21, 2015 Jst ko najdem tablo grem ponavad ene 10x tankat pol jo pa dam nazaj ob cesto da jo še kdo drug lahko uporabi, sem pač kolegialen do kolegov motoristov, vemo da je bencin drag...
bajkr88 Objavljeno Avgust 1, 2015 Opozori Objavljeno Avgust 1, 2015 Je mogoce kdo pred kratkim dal izdelat tablico po želji? Cena? Se da kje na netu pogledat katera imena oz znaki so se prosti?
Fritz Objavljeno Avgust 1, 2015 Opozori Objavljeno Avgust 1, 2015 Je mogoce kdo pred kratkim dal izdelat tablico po želji? Cena? Se da kje na netu pogledat katera imena oz znaki so se prosti? http://pravninasvet.com/blog/personalizirane-registrske-tablice Dal delat že dolgo nazaj. Če se dobro spomnim, te pride (glej prilogo na povezavi) - 65 € + 15 € (rezervacija + 2x cena običajne tablice - skupaj 80€). Če se motim, je namesto rezervacije 7-kratnik cene tablice, kar je približno 55€. Žal je treba kar na upravno enoto, če želiš videti katere tablice so proste (morda se da to pogledati tudi pri vseh, ki se ukvarjajo s tehničnimi pregledi/registracijami - pokliči jih po telefonu ali pošlji mail. bajkr88 1
andi1 Objavljeno Avgust 2, 2015 Opozori Objavljeno Avgust 2, 2015 (popravljeno) Ko sem pred leti izvedel da tablice ne bodo več 15x15 ampak 18x18, sem takoj naročil svojo 'osebno' tablico, tako da imam sedaj dimenzijo 15x15 in jo ob eventualni menjavi motorja obdržim. Če bi mi to ukradli ali bi jo zgubil, bi sicer dobil novo, a večjo, zato okvirja nimam in jo imam pritrjeno s 4 vijaki. Lepo je vidna in nikoli mi še ni nihče težil, da je zaradi 4 lukenj 'uničena' - ne policaji, ne na tehničnih pregledih. BTW, tudi moped imam precej predelan (daljše vilice, balanca, sedež, ... ), seveda za nobeno od predelav nimam homologacije, pa mi tudi NIKOLI ni noben težil zaradi tega. Kar po mojem mnenju pomeni le to, da se v predelave ali v preluknjano tablico zapičijo samo, če jim kaj težiš ali pa se delaš pametnega. Popravljeno Avgust 2, 2015. Popravil andi1 motofrik 1
Rokxy Objavljeno Avgust 30, 2015 Opozori Objavljeno Avgust 30, 2015 no včeri me je ustavu policaj in pokomentiral, da imam preveč pod kotom zadnjo tablico in da načeloma mora bit pravokotno na vozišče. sem zdaj brskal po netu in najdel tole: http://www.mzi.gov.si/fileadmin/mzi.gov.si/pageuploads/DPR/MOTORNA_VOZILA/TSV_-_2_in_3_kolesna_vozila/TSV_310-01.pdf tam je napisan dopusten kot 30 stopinj....to drži
RobiRoberto Objavljeno Januar 25, 2016 Opozori Objavljeno Januar 25, 2016 Republika Slovenija - Upravne enote: - Za registrske tablice po naročilu stranka ob naročilu plača sedemkratno vrednost za par registrskih tablic, torej 132,79 €, ob prevzemu pa še dvakratno ceno tablic, ki jih prevzema, torej 37,49 € za par, oziroma 56,91 € za komplet treh tablic .. Cena registrskih tablic.
maus Objavljeno Januar 25, 2016 Opozori Objavljeno Januar 25, 2016 pred 14 urami, NARGOTH pravi: A je mogoče kdo v zadnjem času naročal reg. tablico po naročilu? Zanima me predvsem cena. LP okol 110 € mislim, da je nekje objavljeno... pa zdele ne najdem ... pejt vprašat na prvi tehnični pregled, pa še vpraši, ali je taka tablica že izdana
Bmflar Objavljeno Januar 25, 2016 Opozori Objavljeno Januar 25, 2016 pred 11 minutami, maus pravi: okol 110 € mislim, da je nekje objavljeno... pa zdele ne najdem ... pejt vprašat na prvi tehnični pregled, pa še vpraši, ali je taka tablica že izdana - za registrske tablice po naročilu stranka ob naročilu plača sedemkratno ceno za par registrskih tablic torej 132,79 €, ob prevzemu pa, še dvakratno ceno tablic, ki jih prevzema, torej 37,94 € za par oziroma 56,91 za komplet treh tablic .
maus Objavljeno Januar 25, 2016 Opozori Objavljeno Januar 25, 2016 js sm dau okoli 110 € ... pa vi računajte koliko čte vsi govorite o paru registrskih tablic ... tukaj je samo ena tablica ... štekate
maus Objavljeno Januar 25, 2016 Opozori Objavljeno Januar 25, 2016 pred 1 minuto, NARGOTH pravi: se strinjam. sprašujem ravno zaradi tega ker je moto tablica neprimerno manjša od dveh avtomobilskih tako da bi moglo bit ceneje. se pravi 110? to mi je sprejemljivo . Hvala za info. pojdi na enoto, kjer delajo tehnične preglede in ti bodo povedali kok stane ... js sm mal pozabu kok sm dau .... mislim, da je prišlo nekaj čez 80 €, pol pa še neki računajo ... tko da je na koncu prišlo okoli 110 € Lastniki vozil lahko registrsko oznako svojega vozila do določene mere prilagodijo. Pravilnik o registrskih tablicah motornih in priklopnih vozil določa, da sme izbrani del označbe vsebovati najmanj tri in največ šest črk ali kombinacije črk in številk. Takšna registrska tablica stane dvakrat več kot običajna oziroma serijsko izdelana tablica. Kot so za STA pojasnili na ministrstvu za infrastrukturo, mora kombinacija znakov vsebovati najmanj eno črko, izbrani del označbe pa lahko vsebuje največ en pomišljaj, vendar ne na začetku ali koncu oznake. Izbrati je mogoče le tako kombinacijo znakov, ki jo omogoča prostor na tablici. Serijsko izdelana tablica po podatkih Avto-moto zveze Slovenije stane 9,32 evra oziroma 18,64 evra za dve tablici. Izbrani del označbe ne sme vsebovati kratic državnih organov, določenih tujih predstavništev in mednarodnih organizacij. Prav tako ne sme vsebovati neprimernih vsebin ali izrazov. Po prejemu vloge pristojni organ preveri v računalniški evidenci, ali je izbrana oznaka registrske tablice prosta. Če je prosta, izvede rezervacijo izbranega dela oznake registrske tablice. Ta je rezerviran za osebo, ki ga je izbrala, pet let od dneva rezervacije. Če v tem času oseba ne naroči izdelave registrskih tablic z izbranim delom oznake, rezervacijo izbrišejo iz računalniške evidence. Kot so za STA pojasnili v podjetju KIG, ki ima z ministrstvom za infrastrukturo sklenjen okvirni sporazum o dobavi registrskih tablic, je bilo lani med vsemi njihovimi izdelanimi registrskimi tablicami klasičnega formata z dimenzijami 520 x 120 milimetrov 1,32 odstotka izdelanih po naročilu. Med tablicami formata 340 x 220 milimetrov pa jih je bilo po naročilu izdelanih 5,37 odstotka od vseh tablic, so dodali. Rezervacija izbranega dela označbe registrske tablice stane v primeru, da je rezerviranih do deset označb, 65,26 evra, ob rezervaciji več kot desetih označb pa 27,97 evra. Proizvajalec je dolžan dobavljati registrske tablice najkasneje v 14 dneh po prejemu pisnega oziroma elektronskega naročila. Kot so pojasnili na infrastrukturnem ministrstvu, se je pri preverjanju izkazalo, da se proizvajalec tega roka drži in da kršitev ni. Vir: http://www.demokracija.si/zanimivo/registrska-tablica-po-narocilu-mora-vsebovati-vsaj-tri-znake Bmflar 1
motolover Objavljeno Januar 26, 2016 Opozori Objavljeno Januar 26, 2016 1 hour ago, NARGOTH said: A je možno registrirati dva motorja posebej in pri tem uporabiti isto tablico? tablico po naročilu mislim? a kdo kaj ve več o tem? ni možno
Borutt Objavljeno Januar 26, 2016 Opozori Objavljeno Januar 26, 2016 pred 1 uro, NARGOTH pravi: A je možno registrirati dva motorja posebej in pri tem uporabiti isto tablico? tablico po naročilu mislim? a kdo kaj ve več o tem? 35. člen (vezanost registrske tablice) (1) Registrske tablice, izdane za označitev vozila, so vezane na vozilo. Oznako registrske tablice je mogoče na posebno zahtevo izbrati po lastni želji. Registrske tablice z izbranim delom oznake so vezane na lastnika vozila. (2) Z globo 500 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki uporabi registrske tablice na vozilu, za katero niso bile izdane. Odgovor si že dobil. Tukaj je samo nekaj branja, če se boš vseeno odločil uporabiti eno tablico za dva motorja (hec).
Bmflar Objavljeno Januar 27, 2016 Opozori Objavljeno Januar 27, 2016 Lahko registriraš z eno tablico dva motorja, ni nobenega problema... Enega od januarja do junija in drugega od julija do decembra. Seveda mora biti drugi nasprotno odjavljen.
gusar Objavljeno Februar 26, 2016 Opozori Objavljeno Februar 26, 2016 A mi lahko gdo pove kol košta tablica za motor po lastni izbiri
Borutt Objavljeno Februar 26, 2016 Opozori Objavljeno Februar 26, 2016 pred 17 minutami, gusar pravi: A mi lahko gdo pove kol košta tablica za motor po lastni izbiri http://pisrs.si/Pis.web/npb/2015-01-0495-2011-01-3151-npb4-p1.pdf
motolover Objavljeno Februar 27, 2016 Opozori Objavljeno Februar 27, 2016 (popravljeno) Če veliko menjaš motorje in kupuješ nove, se splača. Pri rabljenem registriranem, pa tablico itak dobiš zraven. Popravljeno Februar 27, 2016. Popravil motolover Zivnorc 1
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se