Kmet2 Objavljeno April 15, 2016 Opozori Objavljeno April 15, 2016 Temperatura,voda, kri, blato, vse v redu ......mogoče dunja .... Kot smo ugotovili se bolj splača skrivat tablico ,jo celo zamenjat za takšno ki ne paše na vozilo saj je kazen samo 500€. Če naletite na radar ki vas slikne na 50kmh omejitve 120kmh bo veliko dražje. Nauk ki nam ga je država kar sama ponudila v roke...........Varajte,kradite ...je ceneje!!!! Bmflar, C eagle in DAMI34 3
NumLock Objavljeno April 15, 2016 Opozori Objavljeno April 15, 2016 (popravljeno) pred 5 urami, Kmet2 pravi: Se ti zdi da je kazen pravična, če pogledamo koliko dobiš za plačilo ko prekoračiš omejitev 5okmh za 20kmh.....ne vem če ni 250€ in 3-5 pik ............. Iz prve roke ... za 27km/h sem prekoračil hitrost z avtom, pa sem dobil 500€. Še dobro, da sem bil 3km/h prepočasen, ker takrat bi pa blo veselje .... pred 5 urami, Kmet2 pravi: o tem govorim ,baba bi morala dobiti kazen da se ji zarola in drugič bo 5min preden se bo vključila na cesto preverjala da komu ne vzame prednost ......druga je če ga motorist prigoni 200kmh .... Kmet, glej, ne moreš tako razmišljat. Zdaj, ko si recimo ti oškodovanec ali tvoj bližnji, bi povzročitelja javno linčali in ga oglobili do nezavesti. Si se ob tem morda vprašal, kaj pa če bi ti bil na njenem mestu kot povzročitelj? Ali bi ob kazni 200€ policista prosil naj ti več napiše, ker si nekoga spregledal in se čutiš krivega? Ženska pa tudi če bi plačala 2000€ kazni, nebi pri Dami-ju spremenilo nič. Nesreče se dogajajo in se vedno bodo ... glede na to, da smo na cesti smo ranljivi in smo lahko vsak trenutek na eni ali drugi strani. POPRAVEK: Šele sedaj sem videl, da je Borut že pisal v tej smeri, kot sem tudi sam. Popravljeno April 15, 2016. Popravil DL650 Kmet2 in Bmflar 2
Kmet2 Objavljeno April 15, 2016 Opozori Objavljeno April 15, 2016 (popravljeno) pred 24 minutami, DL650 pravi: Iz prve roke ... za 27km/h sem prekoračil hitrost z avtom, pa sem dobil 500€. Še dobro, da sem bil 3km/h prepočasen, ker takrat bi pa blo veselje .... Kmet, glej, ne moreš tako razmišljat. Zdaj, ko si recimo ti oškodovanec ali tvoj bližnji, bi povzročitelja javno linčali in ga oglobili do nezavesti. Si se ob tem morda vprašal, kaj pa če bi ti bil na njenem mestu kot povzročitelj? Ali bi ob kazni 200€ policista prosil naj ti več napiše, ker si nekoga spregledal in se čutiš krivega? Ženska pa tudi če bi plačala 2000€ kazni, nebi pri Dami-ju spremenilo nič. Nesreče se dogajajo in se vedno bodo ... glede na to, da smo na cesti smo ranljivi in smo lahko vsak trenutek na eni ali drugi strani. POPRAVEK: Šele sedaj sem videl, da je Borut že pisal v tej smeri, kot sem tudi sam. Maš prav, mogoče drugačen pogled na vse skupaj, ker še nikoli nisem nobenega poškodoval oz. povzročil nesreče da je bil še kdo udeležen poleg mene. Srčno si želim takšne prakse tudi vnaprej z nadgradnjo, da ne bi poškodoval več tudi sebe P.S. skratka izvzel si samo primer ,globalno pa sem mislil prikazati da kazni niso fer napram prekrškom. Mogoče sem izbral napačen primer .... Popravljeno April 15, 2016. Popravil Kmet2 NumLock in DAMI34 2
DAMI34 Objavljeno April 15, 2016 Opozori Objavljeno April 15, 2016 pred 26 minutami, DL650 pravi: Iz prve roke ... za 27km/h sem prekoračil hitrost z avtom, pa sem dobil 500€. Še dobro, da sem bil 3km/h prepočasen, ker takrat bi pa blo veselje .... Kmet, glej, ne moreš tako razmišljat. Zdaj, ko si recimo ti oškodovanec ali tvoj bližnji, bi povzročitelja javno linčali in ga oglobili do nezavesti. Si se ob tem morda vprašal, kaj pa če bi ti bil na njenem mestu kot povzročitelj? Ali bi ob kazni 200€ policista prosil naj ti več napiše, ker si nekoga spregledal in se čutiš krivega? Ženska pa tudi če bi plačala 2000€ kazni, nebi pri Dami-ju spremenilo nič. Nesreče se dogajajo in se vedno bodo ... glede na to, da smo na cesti smo ranljivi in smo lahko vsak trenutek na eni ali drugi strani. POPRAVEK: Šele sedaj sem videl, da je Borut že pisal v tej smeri, kot sem tudi sam. ja, sam se vprašam kok je 200€ vzgojnih? A pik ne bi dali, pa da gre na tečaj varne vožnje? Če že govorimo o tem, da so kazni vzgojne....ne, očitno sodišča drugače razmišljajo kot pa ....ah brezveze Kmet2 in NumLock 2
NumLock Objavljeno April 15, 2016 Opozori Objavljeno April 15, 2016 pred eno uro, DAMI34 pravi: ja, sam se vprašam kok je 200€ vzgojnih? A pik ne bi dali, pa da gre na tečaj varne vožnje? Če že govorimo o tem, da so kazni vzgojne....ne, očitno sodišča drugače razmišljajo kot pa ....ah brezveze Res je Dami, vprašanje je koliko je teh 200€ vzgojnih, ampak, če govorimo zdaj o tvojem primeru; a poznamo finančno stanje od te gospe? Lahko, da ima 400€ mesečnega prihodka, dva otroka!? In če ji vzameš 200€, a ni to dovolj vzgojno? Glede na socialni status ljudi v Sloveniji so kazni itak 100x previsoke, čeprav se strinjam, da najbolj boli, ko človeka vdarimo po žepu. Država bi morala tukaj imet povsem drug pristop. Povratnike je potrebno spravit iz cest. Ogromno je povratnikov, ki povzročajo konstantno nesreče in se kljub odvzemu vozijo brez izpita ... itd. Kot sem rekel, danes si lahko povzročitelj ti, jutri jaz ... nikoli se ne ve, seveda pa se oba, ko se vsedema na motor, avto trudima, da ne bi bila ne povzročitelja ne poškodovanca. Na področju prometne varnosti enostavno ni neke rešitve. Dejansko pri nas glede na statistiko ni ravno alarmantno stanje. Je pa res, da bi najprej odgovorni morali uredit naše ceste, obcestno grmičevje ... itd. Kmet2 1
Borutt Objavljeno April 15, 2016 Opozori Objavljeno April 15, 2016 pred 2 urami, DAMI34 pravi: ja, sam se vprašam kok je 200€ vzgojnih? A pik ne bi dali, pa da gre na tečaj varne vožnje? Če že govorimo o tem, da so kazni vzgojne....ne, očitno sodišča drugače razmišljajo kot pa ....ah brezveze Preberi si člen o povzročitvi prometne nesreče iz malomarnosti. Tam je napisana tudi kazen oziroma vrsta kazni.
DAMI34 Objavljeno April 16, 2016 Opozori Objavljeno April 16, 2016 pred 14 urami, DL650 pravi: Res je Dami, vprašanje je koliko je teh 200€ vzgojnih, ampak, če govorimo zdaj o tvojem primeru; a poznamo finančno stanje od te gospe? Lahko, da ima 400€ mesečnega prihodka, dva otroka!? In če ji vzameš 200€, a ni to dovolj vzgojno? Glede na socialni status ljudi v Sloveniji so kazni itak 100x previsoke, čeprav se strinjam, da najbolj boli, ko človeka vdarimo po žepu. Država bi morala tukaj imet povsem drug pristop. Povratnike je potrebno spravit iz cest. Ogromno je povratnikov, ki povzročajo konstantno nesreče in se kljub odvzemu vozijo brez izpita ... itd. Kot sem rekel, danes si lahko povzročitelj ti, jutri jaz ... nikoli se ne ve, seveda pa se oba, ko se vsedema na motor, avto trudima, da ne bi bila ne povzročitelja ne poškodovanca. Na področju prometne varnosti enostavno ni neke rešitve. Dejansko pri nas glede na statistiko ni ravno alarmantno stanje. Je pa res, da bi najprej odgovorni morali uredit naše ceste, obcestno grmičevje ... itd. pred 12 urami, Borutt pravi: Preberi si člen o povzročitvi prometne nesreče iz malomarnosti. Tam je napisana tudi kazen oziroma vrsta kazni. gre se enostavno za to, da vsakega mulca v roku dveh ali treh let napotimo na poligon. Velik bolje in pametno bi bilo tudi vsakga povzročitelja nezgode iz malomarnosti. Pa da se tam kaj nauči, gledat ogledala, gledat na cesto, vključevanja na prednostno. Velik, velik bolje zame in za druge morebitne naslednje žrtve iz malomarnosti. Mavti, NumLock in Kmet2 3
NumLock Objavljeno April 16, 2016 Opozori Objavljeno April 16, 2016 pred 5 urami, DAMI34 pravi: gre se enostavno za to, da vsakega mulca v roku dveh ali treh let napotimo na poligon. Velik bolje in pametno bi bilo tudi vsakga povzročitelja nezgode iz malomarnosti. Pa da se tam kaj nauči, gledat ogledala, gledat na cesto, vključevanja na prednostno. Velik, velik bolje zame in za druge morebitne naslednje žrtve iz malomarnosti. Dami, jaz osebno menim (zgolj moje mnenje), da poligon, varna vožnja in ostale zadeve niso rešitev za povzročitelje prometnih nesreč, pa naj si bo iz malomarnosti ali ne. Se vprašaš, koliko "ozdravljenih" alkoholikov je povratnikov? Se vprašaš, koliko kriminalcev, ki je odsedelo vsaj 6 mesecev, jih je "spametoval" zapor? Odgovor je zelo malo, če sploh. Ko se malo zamisliš, kaj bi se dalo na področju prometne varnosti narest, enostavno človek ni več pameten. Zato bi jaz poklical strokovnjake iz držav, kjer imajo vrhunsko prometno statistiko, da nam predstavijo svoj program iz katerega bi potem izhajali in ga probali izboljšat.
DAMI34 Objavljeno April 16, 2016 Opozori Objavljeno April 16, 2016 (popravljeno) pred 9 minutami, DL650 pravi: Dami, jaz osebno menim (zgolj moje mnenje), da poligon, varna vožnja in ostale zadeve niso rešitev za povzročitelje prometnih nesreč, pa naj si bo iz malomarnosti ali ne. Se vprašaš, koliko "ozdravljenih" alkoholikov je povratnikov? Se vprašaš, koliko kriminalcev, ki je odsedelo vsaj 6 mesecev, jih je "spametoval" zapor? Odgovor je zelo malo, če sploh. Ko se malo zamisliš, kaj bi se dalo na področju prometne varnosti narest, enostavno človek ni več pameten. Zato bi jaz poklical strokovnjake iz držav, kjer imajo vrhunsko prometno statistiko, da nam predstavijo svoj program iz katerega bi potem izhajali in ga probali izboljšat. Jaz sem pa toliko na cesti, da so mi stvari jasne in res ne rabim tujih "majstrov" ki bi prišli spet kasirat, vključno s provizijami našim majstrom. Promet je vzgoja in zavedanje. Ter dril!! Večkrat ko boš ponovil določeno situacijo, bolj bo avtomatska. Poglejva primer: 3x poglej ne spreglej!!! Se glasi slogan in še kako je pomemben. Če bi vsako stvar 3x preverili, bodisi pri vključevanju, bodisi pri prehitevanju bi bilo veliko manj nesreč, tako med avti kot med motoristi. En pogled je premalo, za karkoli. Mene je inštruktor v avtošoli non stop "jebal" z gledanjem ogledal in lej ga zlomka, še danes jih gledam. Drugo je pa teorija, oziroma zavedanje, kako hude so lahko posledice malomarne vožnje. In tretje, tudi tisti, ki letijo kot motoristi ven s ceste, se pravi neznanje, bi se lahko rešili, če bi prej trenirali. Pa se lahko še vprašamo, kje so tu kazni? Kot vidiš na zadnjem mestu. Se je pa potrebno zavedati, da je med ljudmi določen % takih, ki se jim enostavno ne da dopovedati, da pijani ne smejo na cesto, ki so povratniki, malomarneži itd. Tistim nihče ne more pomagati, razen organi pregona, ko jih odstranijo s ceste. Popravljeno April 16, 2016. Popravil DAMI34 Matej207 1
NumLock Objavljeno April 16, 2016 Opozori Objavljeno April 16, 2016 pred 2 urami, DAMI34 pravi: Jaz sem pa toliko na cesti, da so mi stvari jasne in res ne rabim tujih "majstrov" ki bi prišli spet kasirat, vključno s provizijami našim majstrom. Promet je vzgoja in zavedanje. Ter dril!! Večkrat ko boš ponovil določeno situacijo, bolj bo avtomatska. Poglejva primer: 3x poglej ne spreglej!!! Se glasi slogan in še kako je pomemben. Če bi vsako stvar 3x preverili, bodisi pri vključevanju, bodisi pri prehitevanju bi bilo veliko manj nesreč, tako med avti kot med motoristi. En pogled je premalo, za karkoli. Mene je inštruktor v avtošoli non stop "jebal" z gledanjem ogledal in lej ga zlomka, še danes jih gledam. Se strinjam in ravno o tem govorim .... tebi, meni in še 500 drugim motoristom je to povsem jasno in nekaj samoumevnega. Premalo se tega zavedajo predvsem avtomobilisti, ker se včasih grejo "zakon močnejšega", isto kot je med tovornjaki in avtomobilisti. Jaz osebno si ne predstavljam, da ne bi uporabljal ogledal. Sedaj, ko pa je zadaj ponovno na svojem motorju še moja boljša polovica, pa še toliko bolj. Tujce sem omenil zato, ker pri nas naši pametnjakoviči ne znajo najti rešitve. Je pa res, da bi najprej morali začet pri naših cestah, saj je to osnova za varno in kvalitetno vožnjo. DAMI34 1
DAMI34 Objavljeno April 16, 2016 Opozori Objavljeno April 16, 2016 Kolumna: Dušan Lukič: Kako naprej V prejšnjem uvodniku sem pisal o prometni varnosti. Natančneje: o tem, da je predvsem pri motoristih slika zelo uboga, pri preventivi pa še bolj. In nadaljevanje letošnje sezone dokazuje, da se slika ponavlja. Ne le pri motoristih, na splošno. A v Sloveniji tu ne izstopamo – prometna varnost se je lani v primerjavi z letom 2014 poslabšala tudi na ravni EU. Glede na to, da težko verjamem, da smo vsi naenkrat postali slabši vozniki, je razloge verjetno treba iskati drugje. Natančneje: v cestah, v organizaciji prometa, v tem, da so avtomobili na cestah čedalje starejši, da je gneče vedno več, časa pa čedalje manj. Ali drugače: ne verjamem, da bi lahko ostrejše kaznovanje pomagalo. Več nadzora morda, višje kazni pa ne. Veliko več bi naredili, če bi ceste spravili na neko raven, ki bi bila kaj boljša od ravni afriških zakotij, kjer smo zdaj. Predvsem pa je treba spremeniti logiko in razmišljanje. Namesto da policisti opozarjajo motoriste, naj pazijo na pesek na vozišču, naj raje kaznujejo tiste, ki ga ne pometejo s ceste. Namesto da opozarjajo na poškodovano vozišče, naj raje inšpektorji (spet) kaznujejo tiste, ki ne poskrbijo, da so ceste primerno vzdrževane. In namesto da AVP razlaga, kako lahko je prezreti drugega udeleženca v prometu, naj se raje sistematično loti iskanja točk, kjer bi bilo nepreglednost moč zlahka odpraviti (tudi z odstranjevanjem nepotrebne prometne signalizacije). Tu so tiste rezerve, ki lahko izboljšajo prometno varnost, skupaj z boljšim izobraževanjem voznikov in napredkom avtomobilske tehnike. Slednja bo seveda prinesla svoje učinke, a šele, ko se bo staranje avtomobilov pri nas ustavilo – le novi avtomobili so namreč varnejši. In smo spet pri državi: s primernimi spodbudami bi lahko pospešila nakupe novejših, varnejših avtomobilov s čim več varnostnimi dodatki – ne pa, da voznike za takšna doplačila kaznuje z dodatno obdavčitvijo. Kmet2, NumLock in solorider 3
NumLock Objavljeno April 16, 2016 Opozori Objavljeno April 16, 2016 No, also ... če naredim povzetek mojih zadnjih postov v tej temi, sem ravno to pisal, kar omenja g. Dušan Lukič. Ampak kaj, ko samo nekateri tako razmišljamo, tisti, ki bi pa morali bi pa samo kasirali. Vsaj debatiramo lahko, če že nič druga. Kmet2, Mavti, DAMI34 in 1 other 4
NumLock Objavljeno April 17, 2016 Opozori Objavljeno April 17, 2016 Pa še nekaj sem se spomnil, kar sem že pisal in sicer: Zelo radi se vozimo po stranskih cestah, skozi zanimive vasi in kraje. Velik problem so traktorji, ki na cesto iz njiv prinesejo ogromno zemlje in blata. Iz priključkov enostavno odpada zemlja ... Še večji problem pa predstavljajo vozniki ... opažam, da očetje v bolj odročnih vaseh pustijo, da fantje stari 10-12 let upravljajo z traktorjem. Tega sem srečal kar nekaj, tako da ... Saj razumem tiste, ki ste doma iz večjih mest, da tega ne srečate veliko in to ne opazite tako očitno, ker srečate morda 1 traktor na dan, pa še to je vprašanje. Menim, da bi se v tem času, ko se izvajajo dela na njivah, morala policija malo večkrat zapeljat skozi vasi. Dovolj je, da se vsaj 1x - 2x na teden pokažejo, bi verjetno traktoristi začeli malo drugače razmišljat. robot in I30 2
Roger G. Jagger Objavljeno Junij 7, 2016 Opozori Objavljeno Junij 7, 2016 Reg. po narocilu, stroski: Rezervacija reg. tablice po izbiri: 18,54€ Rez. reg. tablic (10 znakov) izbira: 65,26€ Narocilo reg. tablic po izbiri: 8,42€ Narocilo reg. tablic (180mmx180mm): 19,96€ ------------------------------------------------------ 104,13€ lp, Yagi TakeALookAround in KNNMS 2
Motorex Objavljeno Avgust 12, 2016 Opozori Objavljeno Avgust 12, 2016 Od torka 9. avgusta 2016 pogrešam registrsko tablico MB E1-99. Bila je starejši tip, tista manjša in mi je žal zanjo, če naročim novo bom dobil ta veliko. Izgubil pa sem jo nekje na poti med Mariborom, Razvanjem trikotno jaso, Pivolo, Hočkim Pohorjem in hotelom Bellevue, ves čas sem vozil po asfaltirani in proti vrhu po makadamski cesti. Izven ceste nisem peljal. Če jo je kdo našel, naj me prosim kontaktira na 051/392 482. Za trud in poštenost se bom seveda primerno oddolžil. Saša
kp-kp Objavljeno September 3, 2016 Opozori Objavljeno September 3, 2016 Kopirano iz FB-ja; Najdu tablco v soteski v delavni zapori (tuhinj-kamnik) dejmo šerat de lastnika najde....če ne drugač v pondelk na policijo nesem 041767606 info
Schultz Objavljeno December 28, 2016 Opozori Objavljeno December 28, 2016 Danes med 11.45 in 14.45 sem na relaciji: Dutovlje-Nova Gorica-Gorica (ita)-Jamlje-Sesljan-Trst-Mačkovlje-Osp-Črni kal-Kozina-Rodik-Divača-pred Vremščico zavil proti cestniski za Senožeče in nadaljeval-Štorje-Majcni-Vrapče-Podnanos-Wajdušna-Dobravlje-Brje-Branik-Komen-Dutovlje, izgubil registrsko tablico KP GS-21. najditelju častim eno biro.
Bmflar Objavljeno December 28, 2016 Opozori Objavljeno December 28, 2016 pred eno uro, Schultz pravi: najditelju častim eno biro. Premal jo ceniš GoBobi 1
Schultz Objavljeno December 29, 2016 Opozori Objavljeno December 29, 2016 pred 16 urami, HD-Dyna pravi: Premal jo ceniš kdor z malim ni zadovoljen tudi velikega ni vreden Bmflar 1
Bmflar Objavljeno December 29, 2016 Opozori Objavljeno December 29, 2016 pred 43 minutami, Schultz pravi: kdor z malim ni zadovoljen tudi velikega ni vreden Kdor je z malim zadovoljen, mu večji ni zrastu
maus Objavljeno December 29, 2016 Opozori Objavljeno December 29, 2016 pred 1 minuto, HD-Dyna pravi: Kdor je z malim zadovoljen, mu večji ni zrastu japaje iz male ger. tablice .. je ratala velika ... upam, da naumo mel snežnih lopat kot jih imajo hrvatje in nemci Bmflar, Matej207 in DAMI34 3
Tex Objavljeno December 29, 2016 Opozori Objavljeno December 29, 2016 (popravljeno) sem našel eno tablico in jo prodam za plato pira .. na njej piše: KP GS-21 .. 18 hours ago, Schultz said: .... izgubil registrsko tablico KP GS-21. najditelju častim eno biro. Popravljeno December 29, 2016. Popravil Texo Quest in Bmflar 2
Bambi61 Objavljeno December 29, 2016 Opozori Objavljeno December 29, 2016 jaz pa sem našel eno KP GS-22.Kaj to ni za pir?? sesir 1
schwantz Objavljeno April 17, 2017 Opozori Objavljeno April 17, 2017 Izgubila se je registrska GO - GD 30 Najverjetneje na relaciji Medvode - Kranj, v Ljubljani je še bila na svojem mestu. Vsaka info dobrodošla...
maus Objavljeno April 19, 2017 Opozori Objavljeno April 19, 2017 (popravljeno) Najdenček.... Kdor pogresa naj klice 051354119 ... men je pa kavo doužn @Tex Popravljeno April 19, 2017. Popravil maus VS800, Tex, dr.looney in 2 others 5
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se