elbarto Objavljeno December 23, 2008 Opozori Objavljeno December 23, 2008 zdaj bodo njegovi kupci spet lahko garancije pri njem urejali :whistle: :whistle: :whistle:
TinaRR Objavljeno December 23, 2008 Opozori Objavljeno December 23, 2008 (popravljeno) http://24ur.com/novice/crna-kronika/nasli-...ga-goljufa.html Našli domnevnega goljufa Ljubljana, 22.12.2008, 21:05 | B.T./N.D. Policija je po dveh tednih končno našla podjetnika, ki naj bi ogoljufal skoraj tisoč kupcev avtomobilov. Trenutno je v priporu. Podjetnika, ki naj bi goljufal stranke, so končno našli. (Foto: Kanal A)Podjetnika Boruta Černeta iz Medvod, ki naj bi ogoljufal skoraj tisoč kupcev avtomobilov visoko cenjenih znamk, je policiji po dveh tednih končno uspelo spraviti za zapahe. Černeta so policisti prijeli v soboto in ga že privedli pred preiskovalnega sodnika. Trenutno je v priporu. Policija še zbira nove dokaze o kaznivih dejanjih. Kupci so osebna vozila kupovali prek tako imenovanega poslovnega najema, Černe pa je ponujal avtomobile, kot so audi, BMW in volkswagen. Vozila naj bi ponujal za kar 30 odstotkov ceneje. Černe naj bi nato pobral denar od lizinških hiš, tudi od Nove Ljubljanske banke in najmanj 800 strank ter nato izginil. Iz NLB Leasinga so sporočili, da so bili zaradi neplačevanja terjatev s strani dolžnika prisiljeni avtomobile odpeljati in opraviti njihovo cenitev. vir. www.24ur.com Popravljeno December 23, 2008. Popravil TinaRR
Orange Objavljeno December 23, 2008 Opozori Objavljeno December 23, 2008 Bol da ostane zaprt drgač ga bojo nabil ta oguljufani! :naughty:
Brdaus Objavljeno December 23, 2008 Opozori Objavljeno December 23, 2008 OK, zdej pa neki resnega.... Če se najde kdo s tega foruma, ki je bil s strani g. Černeta "ogoljufan", mi lahko sporoči na PM. Gre za to, da je moj znanec prav tako "oškodovanec" in bi/bo verjetno šel v tožbo, vendar, če je tožnikov več, so stroški na posameznika manjši (skupna obtožnica). Z moje strani zagotavljam popolno anonimnost (kdor me pozna, to že ve, kdor pa ne, bo pa še izvedel). Lahko tudi piše na mail: superpotenca@yahoo.com (ja ja, to je čist pravi naslov)
ixs Objavljeno December 23, 2008 Opozori Objavljeno December 23, 2008 OK, zdej pa neki resnega.... superpotenca@yahoo.com :rolleyes: hmmmm.......
_Fingi_ Objavljeno December 23, 2008 Opozori Objavljeno December 23, 2008 :rolleyes: hmmmm....... Ne skrbi, bo kr taprav naslov :winkiss:
extra Objavljeno December 23, 2008 Opozori Objavljeno December 23, 2008 Mene pa ne zanima, kdo je bil nategnjen, ampak kako in za koliko (vplačal nov motor za 09, avto vzela lizing hiša, motor vzela lizin hiša, Černe bi moral vrniti denar ker si vrnil najet motor/avto, pa ga ni ....) Zanima me, kakšne papirje imate v rokah, kaj boste naredili, kaj ste že naredili..... Lahko na PM Jest sem med tistimi, ki so naročili nov motor :headbang:
bergi1 Objavljeno December 23, 2008 Opozori Objavljeno December 23, 2008 Pomoje lahko kr pozabmo na € ker pomoje nč ne moremo te paperje k mamo si pa lahko samo rit ubrišemo :headbang:
Brdaus Objavljeno December 23, 2008 Opozori Objavljeno December 23, 2008 Za vse, ki ste se kakor koli opekli pri tej zadevi: preko PMov. Na uho mi je prišlo, da se že nekdo na tem forumu ubada s tem :grim
billy Objavljeno December 24, 2008 Opozori Objavljeno December 24, 2008 Verjetn nekteri(glede na imena sodeč) encajt tud po Grobniki ne bojo drajsal velik! :naughty: kaw 1
zverac Objavljeno December 26, 2008 Opozori Objavljeno December 26, 2008 Jap, hvala bogu, da so ga dobil. Upam, da bo zdej folk nehu mene :surrender: klicat, k nism nč kriu, doužn pa ful, sam ne tem reučkom, ampak banki! (Em ti pufe!!) :headbang: :yea1: Jest
bergi1 Objavljeno Januar 5, 2009 Opozori Objavljeno Januar 5, 2009 a mate mogoče že kakšne nove informacije glede Černeta??
sesir Objavljeno Januar 5, 2009 Opozori Objavljeno Januar 5, 2009 Jz pa tega ne razumem najbolj!Kaj vi ste njemu v naprej dali komplet denar za motor?On pa vam list papirja?
Brdaus Objavljeno Januar 6, 2009 Opozori Objavljeno Januar 6, 2009 a mate mogoče že kakšne nove informacije glede Černeta?? Zaenkrat ne... upam, da bo kmalu kaj novega :) @Sesir: vem, da ne razumeš, zato nehaj spraševat neumnosti ;)
Misek Objavljeno Januar 14, 2009 Opozori Objavljeno Januar 14, 2009 Mene pa zanima tisti ki se se spustili v odkup enih ali drugih prevoznih sredstev iz Černetove zgodbe, kje in ali sploh ste dobili kako "garancijo" da je DMV in DDV plačan? kaw 1
sesir Objavljeno Januar 14, 2009 Opozori Objavljeno Januar 14, 2009 Mene pa zanima tisti ki se se spustili v odkup enih ali drugih prevoznih sredstev iz Černetove zgodbe, kje in ali sploh ste dobili kako "garancijo" da je DMV in DDV plačan? Ne morejo,ker niso bili plačani ali pa so bili...!Pa to sploh ni pomembno!Kar vam pravim že ves čas!Sej počasi boste si tud to gor prišli...sej bo...bolje pozno kot nikoli
T Objavljeno Januar 15, 2009 Opozori Objavljeno Januar 15, 2009 Na računu je lepo napisan davek. Itak je artikel (avto ali motor) AMČ prodal leasing hiši ta pa ga proda koncnemu kupcu. Na vseh papirjih, ki jih imam je vse BP preverjane vozil je tudi BP na registraciji je vse BP... Ne vem no meme ne skrbi prav dosti. (vsaj za davke) Mislim, da so tudi banke in leasing hiše preverile kako je z placili davkov za artikle, ki jih prodajajo oziroma financirajo. DMV če je potreba za placilo ga mora itak plačat oseba ali firma, ki je artikel uvozila in prodala v Slo. To kdo je vozilo uvozil pa najbrž organom ni pretežko preverit. Bremzer 1
bernardek Objavljeno Januar 15, 2009 Opozori Objavljeno Januar 15, 2009 Ponavadi je pri t.i. poslovnem najemu DDV obračunan pri vsakem mesečnem obroku in sicer kot DDV na znesek zaračunane storitve mesečnega najema za vozilo, ko pa se oseba odloča odkupiti vozilo pa se ponovno zaračuna DDV na znesek odkupne vrednosti.... Pri finančnem najemu pa je ponavadi DDV obračunan pri pologu kadar le-ta presega 20% vrednosti vozila, če pa je polog manjši pa se DDV porazdeli na mesečne obroke skupaj z obrestmi, tako da oseba prva leta odplačuje zgolj obresti in DDV; To seveda velja le za nova vozila, če pa je vozilo rabljeno pa DDV-ja ni in oseba plačuje le DDV na obresti (financiranje).... DMV pa je firma morala plačati pri "uvozu" vozila v vsakem primeru.
Misek Objavljeno Januar 15, 2009 Opozori Objavljeno Januar 15, 2009 Vse lepo in prav. Samo tukaj se ne gre za poslovni najem, ampak za odkup rabljenega vozila od lizing hiše! Kaj se zgodi v primeru da DMV za vozilo ni bil plačan, jaz pa sem od lizing hiše odkupil to vozilo in zanj plačal DDV?
Fritz Objavljeno Januar 15, 2009 Opozori Objavljeno Januar 15, 2009 Vse lepo in prav. Samo tukaj se ne gre za poslovni najem, ampak za odkup rabljenega vozila od lizing hiše! Kaj se zgodi v primeru da DMV za vozilo ni bil plačan, jaz pa sem od lizing hiše odkupil to vozilo in zanj plačal DDV? Brez potrdila o plačanem DMV-ju (ali navedbe prodajalca na računu, da je DMV plačan) vozila ne moreš registrirati. DMV za rabljena vozila znaša 5% od nakupne cene. Bremzer 1
John2005 Objavljeno Januar 15, 2009 Opozori Objavljeno Januar 15, 2009 V zgornjem članku se nekaj kreše. Če je AMČ plačal 30% pologa za leasing vsakega vozila (toliko kot je AMČju položil najemnik) zakaj potem leasing teh 30% ne odšteje stran on preostalega dela poplačila. Zakaj naj bi potem AMČ dolgoval najemnikom če leasing trdi da so dobili 30%. POtem bi leasing lahko samo podaljšal najem in to je to....
bernardek Objavljeno Januar 16, 2009 Opozori Objavljeno Januar 16, 2009 V zgornjem članku se nekaj kreše. Če je AMČ plačal 30% pologa za leasing vsakega vozila (toliko kot je AMČju položil najemnik) zakaj potem leasing teh 30% ne odšteje stran on preostalega dela poplačila. Zakaj naj bi potem AMČ dolgoval najemnikom če leasing trdi da so dobili 30%. POtem bi leasing lahko samo podaljšal najem in to je to.... enostavno zato ker AMČ ni plačeval obrokov in so pogodbe razveljavili, v primeru razveljavitve pogodbe pa vsa prejeta plačila "propadejo", če seveda s pogodbo ni drugače določeno, kar ne verjamem da je bilo.... z drugimi besedami, če ne plačuješ obrokov ti nobena lizing hiša ne vrne pologa thats' it.
sesir Objavljeno Januar 16, 2009 Opozori Objavljeno Januar 16, 2009 V zgornjem članku se nekaj kreše. Če je AMČ plačal 30% pologa za leasing vsakega vozila (toliko kot je AMČju položil najemnik) zakaj potem leasing teh 30% ne odšteje stran on preostalega dela poplačila. Zakaj naj bi potem AMČ dolgoval najemnikom če leasing trdi da so dobili 30%. POtem bi leasing lahko samo podaljšal najem in to je to.... Sej se odšteje ampak se odšteje od cene novega vozila.Ne pa od vrednosti,ki jo ima zdaj avtomobil,kot bi želeli lastniki :whistle: z drugimi besedami, če ne plačuješ obrokov ti nobena lizing hiša ne vrne pologa thats' it. To pa ni res!Pač sam moraš it na leasing in se zmenit.Avti se tud ne vzamejo oz. se niso vzeli takoj.Te avte gre sedaj odkupit malenkost pod tržno ceno in meni se zdi to pošteno
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se