Skoči na vsebino

Brezplačna tehnična pomoč

Gugo

Priporočene objave

Eden izhod je VGA (tu imaš monitor), drugi je (po vsej verjetnosti) LCD izhod, tretji pa TV-out.

Potem pa mi opiši kakšen kabel ti priklopiš v TV-out.

Drugače so imeli včasih Radeoni 8-pinski izhod za TV-out. Priložen si imel pa adapter, ki sem ti ga opisal, ki se je nato razširil v 4 opisane izhode. Ta adapter si vklučil v TV-out, v adapter pa nato poljuben kabel.

Skoraj sigurno te pa matra prav kabel, saj ti TV ne podpira S-video.

Tudi moj TV izhod na grafični ima 8 pinov, vendar kabel s štirimi pini normalno paše.. :) Adapterja pa nisem dobil.. :unsure: Sej, bomo pa black&white gledal ;)

Samo čudno mi je tudi to, da lahko digitalca (Sony DSC-p72) normalno priklopim prek scarta na TV in je slika barvna..

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tudi moj TV izhod na grafični ima 8 pinov, vendar kabel s štirimi pini normalno paše.. :) Adapterja pa nisem dobil.. :unsure: Sej, bomo pa black&white gledal ;)

Samo čudno mi je tudi to, da lahko digitalca (Sony DSC-p72) normalno priklopim prek scarta na TV in je slika barvna..

Ne vem sicer, kako ti lahko 4-pinski paše na 8, ampak ziher je kul. Oziroma ni. Sliko imaš še vedno črno belo.

Poskusi dobiti v kakšnem računalniškem servisu omenjeni adapter in omenjeni kabel, pa mislim, da imaš problem rešen - da ne bodo vsi filmi zgledali, kot da so posneti pred letom 1930... :)

Sony ti pa verjetno podpira takšen priklop, zato imaš sliko barvno. Lahko pa kupiš novejši TV, pa boš tudi verjetno imel barvno sliko... :wacko:

Good luck.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Imam en mali problemček prikazom map v Winsih. :doze: Ko odprem mapo in nastavih mapo tako, da bi se morale videti slikice (thumbnails) se vidijo samo ikone programa s katerim ponavadi odpiram določene elemente(slike, aplikacije.....). Prilagam tudi sliko kako to izgleda. :hmm: Upam, da sem zadosti razumljivo razložil svojo težavo. :)

Pa vnaprej hvala za odg.

post-21-1079334365.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

V petek sm kupu prek interneta en računalnik( po komponentah)

doma vse lepo sestavu vklopu v štrom in zgodil se je... nč

ugotovil sm da če imam motherboard v kišti prišravfan pol se računalnik ne zbudi, nč se ne zgodi tud ventilatorček se ne zavrti.

če pa dam matično vn iz kište pol pa normalno zalavfa,

po moji logiki mora jet za en čudn stik ki ga nardi ohišje,

računalnik je nov pa že u pizdi :cry:

v pondelk ga bom reklamiral če mi ga ne bo ratal zrihtat, za vsak uporaben nasvet

bom hvaležen

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ja

zdej ko sm nazadne probal mi je pa normalno vžgal sam slike ni pa zvočnik tuli v presledkih kot da rama nebi blo not

?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ja

zdej ko sm nazadne probal mi je pa normalno vžgal sam slike ni pa zvočnik tuli v presledkih kot da rama nebi blo not

?

povej kje si kupoval da ne ponovimo napake....možno je da imaš po kišti kaj elektrike...poskusi s fazenbriferjem....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tut to se mi je že zgodil ene dvakrat....

Računalnik ne dela.... vzamem novo plato (enako), jo dam na peno, položim na ohišje, vse OK dela....

Zašraufam not... nič.

Dam tastaro plato ven, dela.... zašraufam v ohišje, nič....

Če imaš še kakšen napajalnik, probej, sicer pa malo wd40 na krpico pa spucat vse kontakte, pošraufej ven napajalnik pa probi zalaufat, tko da se napajalnik ne dotika ohišja. Preveri jumperje na plati. Parkat udari po ohišju.

Jest sem se tolk cajta matru, da je začel delat.

Lahko da je kak mrzu lot pri napajalnem konektorju na plati... mal premikej napajalni kabel pa prižigaj zadevo.

LP

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Nujno rabim pomoč !!!

Pred dnevi sem kupil digitalno kamero PANASONIC ... Za prenos podatkov iz DV v PC imam PCI kartico v PC-ju in kabel, ki poveže obe napravi. Trgovec mi je dejal, da je poleg PCI karetice v kompletu tudi SW VIDEO STUDIO 7, ki pa nima serijske številke !!! in ga ne morem inštalirati. Tako je sedaj prvo vprašanje:

Ali ima kdo to serijsko številko, bom pa popvprašal tudi pri trgovcu.

Drugo vprašankje pa je sledeče:

Ko priključim kamero z kablom na PC, se mi naredi na računalniku virtualni direktorij "Panasonic DV", ko ga kliknem, ni v njem NIČ !!!

Če pa z Pinacle Studio programom pogledam kaj je na kameri, pa vidim film. Problem je v tem , ker moram v Pinacle Studiu sekvenčno cel film pregledati, da mi ga naloži na disk, v Pinacle Projekt, v katerem ga potem opremim z efekti. Moti me to, ker ne vem , kako prenesti z klikom iz virtualnega direktorija na PC disk.

Ali kdo ve za težavo. Ali je potem, ko si posnel recimo eno uro filma, potem rabiš še eno uro, da ga naloudaš na PC ???

Prosim za odgovor, če kdo kaj ve.

LP matic

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če pa z Pinacle Studio programom pogledam kaj je na kameri, pa vidim film. Problem je v tem , ker moram v Pinacle Studiu sekvenčno cel film pregledati, da mi ga naloži na disk, v Pinacle Projekt, v katerem ga potem opremim z efekti.

mam pinnacle studio 9, kjer lahko pri zajemu videa nastaviš v kakšni kvaliteti ga želiš na disku (predogled--->polna kvliteta)...ponavadi snamem celoten projekt (eno ali več kaset v predogled načinu - porabi nekaj deset MB prostora) in ga nato zmontiram ... kasneje ko poženem izdelavo filma pa program na disk v polni kvaliteti prenese le tiste sekvence, ki so uporabljene - za 15 min film je potebno cca 1,5 GB prostora...

Popravljeno . Popravil MaraudeR
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

PS: Pinnacle Studio je znan po tem, da se sesuva kot za stavo ... in tehnična podpora izdelovalca ni ravno biser ...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pinnacle Studio je znan po tem, da se sesuva kot za stavo...

meni osebno se še ni sesul....tok-tok...sem pa imel čisto na začetku (tri verzije nazaj) malce problemov pri namestitvi na win 2000, ko mi ni zaznal kamere, ampak to so bili problemi winsov in ne studia...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 2 tedne pozneje...

joj še neki moram vprašat... s katerim programom lahko snemam datoteke večje kot 703 mb na plošček...naprimer 777 mb....imam problem ker nero sploh ne jebe....cd prazen mam sam noče posnet..... <_<

a mogoče WinOnCd to zmore.... :hmm:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

joj še neki moram vprašat... s katerim programom lahko snemam datoteke večje kot 703 mb na plošček...naprimer 777 mb....imam problem ker nero sploh ne jebe....cd prazen mam sam noče posnet..... <_<

a mogoče WinOnCd to zmore.... :hmm:

maš 2 varianti... 800M CD ... oz. 90+ minutni

ali overburn.. samo neboš mogo overburnat za 70 mega.. overbrnat gre nekje do 30 mega..

LP

-matej

PS: drugač pa DVD pekač.. vedno cenejši so, vedno bol popularni :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

maš 2 varianti... 800M CD ... oz. 90+ minutni

ali overburn.. samo neboš mogo overburnat za 70 mega.. overbrnat gre nekje do 30 mega..

LP

-matej

PS: drugač pa DVD pekač.. vedno cenejši so, vedno bol popularni :)

ne razumem.....kaj zdej je dovolj da dam 800mb cd not al moram še overburn naštimat na 91 min.... :hmm:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ja.. 800mega CD daš not.. pa ga tak nero prepozna... upam da maš kako novejšo verzijo?.. 5.5 ali več....

drugač pa za overburn pa si moreš nastavit v:

File -> Preferences -> expert features -> enable overburn....

mislim da ni treba posebej nastavlat, kr nero tak prepozna da maš večji CD.. če pa ne pa ti bo reko da je CD premali.. pol pa overburn nastavi na 80 min!! pa ti bo tak pol overburnal, pa kr oš meu večji CD not.. bo šlo do konca overburnat... - vsaj zdi se mi :D hehe.. probaj pa bo, mislim pa, da bo :D

to je to...

LP

-matej

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ok spet problem, ki mi dviguje puls. računalnik ima 196 MB rama, ko ga prižgem je vse OK in lahko normalno delam vse dokler ne vklopim win explorer (ne internet Exp ampak win exp).

ko malo pregledujem direktorije ali kaj delam se enostavno upočasni, procesor dela na 10-15% zmogljivosti memorija pa je polno zasedena. nato mi še javi, da imam premalo virtualne memorije in da jo sistem povečuje nakar se začne mučno čakanje 2-3 min ko nič ne dela, ki mu sledi malo hitrejše "normalno" delovanje, a daleč od tega kar bi moralo bit. sem memorijo že povečal pa ni nič boljše, zdi se mi da je še celo slabše in da se to bolj pogosto dogaja.

OS je win 2000 pro, ali je mogoče da je problem da imam samo še 1 GB diska fraj?

da je nekaj narobe se tudi vidi če predvajam video, ki redno šteka in ne teče tekoče ali glasba, ki včasih zašteka za par sec.

prosim za nasvete, pa ne mi rečt da naj menjam ali dokupim kaj, rač ni moj ampak služben in ne mislim vlagat v njega poleg tega pa delam z programi, ki so včasih čisto normalno delali zato mi ni jasno odkod ta pojav?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hola!

Vidim, da se tlele ful dogaja, pa bom opisal še moj problem, če mi zna kdo pomagat.

Ko gledam film (DVD ali DivX) na zaslonu NBja, je vse OK, dela. Ko pa hočem zadevo videti na TV, pa stvar postane bolj zanimiva: vidim WinXP desktop, ikone, odprte folderje itd, okno v katerem se vrti film (DVD ali navaden DivX, vseeno) pa je ČRNO, PRAZNO. Cool, ne? Samo meni ni všeč, jest bi film noter gledal.

NB in TV imam povezana preko S-Video izhoda na scart na videorekorderju in od tam v TV (TV je star Hitachi in nima scarta, posebej pa kabl za zvok iz zvočne na glasbeni stolp, grafična kartica je ATI M6, ni novejšega driverja zanjo kot je ta, ki ga imam in sem ga dobil skupaj z NBjem).

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

@pervy: hum... kaj pa kaki virus scann si opravil? zadne cajte dosti črvov razhaja.. ipd... kaj pa če greš v raziskovalca oz. moj računalnik oz. explorer.. ti dela normalno, al isto šteka?...

LP

-matej

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pervy, zalaufi kkšn norton system works, pa ga spust čez sistem (laufa iz cedeja, ni treba instalerat), pa kšn adaware al pa spysweeper.

V task managerju poglej kter proces ti papa ram... pa odinštalerej zadevo.

Poglej si tut nastavitve navideznega pomnilnika. Kolk ga maš min/max.

Znebi se malo krame... programske... tisto kar nisi uporabil kakšen teden-dva, ne rabiš.

Adaware pa spysweeper dobiš na netu, norton system works je pa za kupit. (krademo kle pa že ne, sploh pa ne softvera) :D

Suzi... ne vem katero grafično kartico imaš, ampak postopek je podoben.

Naštelej si na video mirroring (ne smeš met odklukan v display properties extend windows desktop to nevemker display, tam naj bo izklopljen). Pojdi na advanced in pri video overlay si nastavi full screen device na TV oz. 2. display. Če ne najdeš te nastavitve, snemi z neta najnovejše drajverje. Ali pa mi pošlji PM pa povej kateri operacijski sistem maš pa katero grafično. Ti bom točno napisal kaj kliknit (v moji mašini je nvidia, v drugi pa ati, tko da ni panike).

LP

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!