Skoči na vsebino

Nolan, X-Lite, Grex čelade

dr.looney

Priporočene objave

Compi eno vprašanje? Meni pri poslušanju radija prekinja program.Naenkrat utihna po nekaj sekundah pa se ponovno vklopi.Bajker z isto napravoN-compa pravi,da mu nič ne prekinja.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Compi eno vprašanje? Meni pri poslušanju radija prekinja program.Naenkrat utihna po nekaj sekundah pa se ponovno vklopi.Bajker z isto napravoN-compa pravi,da mu nič ne prekinja.

N-Com Bluetooth Kit3 in N-Com B4 sta opremljena s stereo FM radijskim sprejemnikom z RDS (Radio Data System) tehnologijo, ki samodejno izbira najmočnejši FM radijski signal. Od moči signala je odvisno, kako hitro se vklopi ponovna izbira/iskanje radijskega signala. Morda je potrebno le nastaviti parametre v N-Com wizardu, lahko pa je za prekinjanje kriva tudi napaka v elektroniki. Pošlji nam N-Com napravo ali pa se oglasi pri nas in uredili bomo zadevo.

Lp, Boris Kompare B)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zdravo, sem na novo ponosni lastnik čelade X-Lite 802.

Za mano je prvih 300 kilometrov. Čelado sem si nadel na glavo mislim da vsaj že 10x. Prvič sem mislo da bom umrl, ker sem do zdaj imel preklopno čelado zadnja leta in nisem več bil navajen na integralno. Povedal bi da je občutek fenomenalen ko je čelada na glavi. Namontiral sem tudi pinlock, podbradni del pa ne, ker se mi zdi brezpotrebe. Čelada je glasnejša kot sem pričakoval in to mi je všeč, saj se mi zdi da me določene druge znamke istega cenovnega razreda 'dušijo'.

Najbolj bi rad pohvalil zračenje in spojlerček na čeladi. Neverjetno kako hladi ta čelada. Danes ko je zunaj 29 stopinj in sem si odprl vse zračnike je bilo odlično!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

N-Com Bluetooth Kit3 in N-Com B4 sta opremljena s stereo FM radijskim sprejemnikom z RDS (Radio Data System) tehnologijo, ki samodejno izbira najmočnejši FM radijski signal. Od moči signala je odvisno, kako hitro se vklopi ponovna izbira/iskanje radijskega signala. Morda je potrebno le nastaviti parametre v N-Com wizardu, lahko pa je za prekinjanje kriva tudi napaka v elektroniki. Pošlji nam N-Com napravo ali pa se oglasi pri nas in uredili bomo zadevo.

Lp, Boris Kompare B)

Se oglasim ob prvi priliki.

LP. janez

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zdravo, sem na novo ponosni lastnik čelade X-Lite 802.

Za mano je prvih 300 kilometrov. Čelado sem si nadel na glavo mislim da vsaj že 10x. Prvič sem mislo da bom umrl, ker sem do zdaj imel preklopno čelado zadnja leta in nisem več bil navajen na integralno. Povedal bi da je občutek fenomenalen ko je čelada na glavi. Namontiral sem tudi pinlock, podbradni del pa ne, ker se mi zdi brezpotrebe. Čelada je glasnejša kot sem pričakoval in to mi je všeč, saj se mi zdi da me določene druge znamke istega cenovnega razreda 'dušijo'.

Najbolj bi rad pohvalil zračenje in spojlerček na čeladi. Neverjetno kako hladi ta čelada. Danes ko je zunaj 29 stopinj in sem si odprl vse zračnike je bilo odlično!

:beer2: na kilometre užitkov z novo čelado!

Lp, Boris Kompare B)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Imel bi vprašanje pri izbiri prve čelade - na betici sem pred kratkim imel N104. Zanima me če je med velikostima M in S razlika samo v ličnicah ali je manjši tudi drugi del čelade (oblazinjenje na zatilju, vrhu glave)? Velikost M mi je namreč precej udobna, če ne mogoče že malce preveč ampak ne pleše na glavi, S pa mi je za odtenek pretesna v licih - bi se to rešilo z S ličnicami na M velikosti čelade, ali mogoče celo obratno?

Ko že pišem bi vprašal še, če je možno naročiti večji ščitnik (vetrobran) brade, eng. je to "chin curtain"?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Imel bi vprašanje pri izbiri prve čelade - na betici sem pred kratkim imel N104. Zanima me če je med velikostima M in S razlika samo v ličnicah ali je manjši tudi drugi del čelade (oblazinjenje na zatilju, vrhu glave)? Velikost M mi je namreč precej udobna, če ne mogoče že malce preveč ampak ne pleše na glavi, S pa mi je za odtenek pretesna v licih - bi se to rešilo z S ličnicami na M velikosti čelade, ali mogoče celo obratno?

Ko že pišem bi vprašal še, če je možno naročiti večji ščitnik (vetrobran) brade, eng. je to "chin curtain"?

Velikost čelade je določena s polistirensko školjko v čeladi. Za čelado N104 imamo tako na voljo 8 različnih školjk, za razpon velikosti od XXS/52cm do XXXL/66cm. Razlika med velikostjo S in M je v 2cm obsega školjke, merjeno pri čelu. Za fine nastavitve velikosti pa imamo v dodatni ponudbi še različno trde in debele lične blazinice, s katerimi lajhko poljubno uravnavamo, kako tesno naj čelada objame obraz.

Vabim, da si na spletni povezavi tukaj prebereš nasvet, kako izbrati pravo čelado.

Za čelado N104 imamo na voljo tudi zimsko različico protivetrne zaslonke pod brado(wind protector), ki zapira več prostora čelade s spodnje strani in izjemno učinkovito deluje zoper prepih, tudi v zelo hladnih vremenskih pogojih.

Lp, Boris Kompare B)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Eno vprašanje predvsem za Kompija. Ali obstaja kakšna ugodna varianta vgradnje slušalk (lahko z ali brez mikrofona) v čelado X-lite 701...recimo tak kot je Nolanov basic kit?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Eno vprašanje predvsem za Kompija. Ali obstaja kakšna ugodna varianta vgradnje slušalk (lahko z ali brez mikrofona) v čelado X-lite 701...recimo tak kot je Nolanov basic kit?

Predlagam N-Com Basic Kit MULTI, ki je pripravljen za vgradnjo v vse čelade. Paket vsebuje dve slušalki in mikrofon s protihrupno zaslonko. V čelado se enostavno namesti z Velcro nalepkami. Uporabiš pa ga lahko za kabelsko povezavo z mobilnim telefonom ali pa recimo z avdio napravami, kot so predvajalniki glasbe MP3, satelitski navigatorji, radijske postaje GMRS in PMR za povezave motor-motor. Možna je tudi kabelska povezava z drugo čelado, vendar mora biti ta opremljena z N-Com Interkom Kitom ali Bluetooth Kitom ali Bluetooth Kitom X-Series.

Lp, Boris Kompare B)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kompi pozdravljen

A mogoče obstaja tudi za B4 komunikacijo kaka protihrupna zaslonka za mikrofon,saj ko se z ženo peljeva na vsak svojem motorju nad 120kmh slišim od njene čelade hrup vetra v slušalki in obratno.

Za odgovor se ti že v naprej zahvaljujem.

Lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kompi pozdravljen

A mogoče obstaja tudi za B4 komunikacijo kaka protihrupna zaslonka za mikrofon,saj ko se z ženo peljeva na vsak svojem motorju nad 120kmh slišim od njene čelade hrup vetra v slušalki in obratno.

Za odgovor se ti že v naprej zahvaljujem.

Lp

Občutljivost mikrofona pri komunikaciji s sopotnikom lahko nastaviš na računalniku, v aplikaciji N-Com Wizard: prvi zavihek “Audio settings” - “MIC sensitivity (intercom)”. S premikanjem kazalca in potrditvijo nastavitve (apply), lahko povečaš oziroma zmanjšaš občutljivost mikrofona za hrup iz okolice. Kazalec nastaviš tako, da optimiziraš akustično delovanje sistema, ki je odvisno tudi od hrupa, ki ga proizvede motocikel, povprečne vozne hitrosti in hrupa v čeladi.

Poleg tega je mikrofon z ene strani zaprt, da ne lovi preveč motečega hrupa iz okolice. Napis N-Com na mikrofonu mora biti zato obrnjen proti notranjosti čelade.

Lp, Boris Kompare B)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Občutljivost mikrofona pri komunikaciji s sopotnikom lahko nastaviš na računalniku, v aplikaciji N-Com Wizard: prvi zavihek “Audio settings” - “MIC sensitivity (intercom)”. S premikanjem kazalca in potrditvijo nastavitve (apply), lahko povečaš oziroma zmanjšaš občutljivost mikrofona za hrup iz okolice. Kazalec nastaviš tako, da optimiziraš akustično delovanje sistema, ki je odvisno tudi od hrupa, ki ga proizvede motocikel, povprečne vozne hitrosti in hrupa v čeladi.

Poleg tega je mikrofon z ene strani zaprt, da ne lovi preveč motečega hrupa iz okolice. Napis N-Com na mikrofonu mora biti zato obrnjen proti notranjosti čelade.

Lp, Boris Kompare B)

Boris hvala,bom rajši do tebe enkrat z ženo uletu pa se ti igraj z temi računalniškimi programi,če bom jaz kej štelu ne bo lovilo več neč,ne z okolice ne z ust :)
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

@Kompi...mislim, da morate svoje pooblaščene trgovce malo podučiti o vaših izdelkih. Moto Mirči tak fajn oglašuje in insistira, da imajo Nolan/X-lite/Grex čelade samo 2 leti garancije. Če sem pravilno na vaših spletnih straneh videl, imajo pa 5 let. A se motim? Še link http://tinyurl.com/btl6fy3

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

@Kompi...mislim, da morate svoje pooblaščene trgovce malo podučiti o vaših izdelkih. Moto Mirči tak fajn oglašuje in insistira, da imajo Nolan/X-lite/Grex čelade samo 2 leti garancije. Če sem pravilno na vaših spletnih straneh videl, imajo pa 5 let. A se motim? Še link http://tinyurl.com/btl6fy3

Ne motiš se! Kakovost čelad skupine Nolan (Nolan, X-lite in Grex) dokazujemo s 5-letno garancijo.

Lp, Boris Kompare B)

p.s. hvala za opozorilo

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kompi, imam Nolan čelado N103 in mi piha pri večjih hitrostih z zgornje strani vizirja direkt v čelo in oči. Gor imam zatemnjen vizir in ko med vožnjo pritisnem na zgorno stran vizirja, preneha pihat. Vse zračnike imam zaprte in tudi nameščeno podbradno vetrno zaščito. Res, pa je, da nisem še probal s prozornim vizirjem, kateri je bil originalno gor. Prej sem se vozil s ful vetrno zaščito in nisem tega opazil, ta motor ima pa tak vizir, da mi usmiri vse direkt v glavo. Je možno, da je kaj narobe z vizirjem, nameščen je pravilno, saj desetkrat preveril. Tudi hrup v čeladi se je povečal za 90%. Kaka je kaj razlika v glasnosti čelade pri N104 in moji, je kdo že to pokomentiral.

Hvala za odgovor.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kompi, imam Nolan čelado N103 in mi piha pri večjih hitrostih z zgornje strani vizirja direkt v čelo in oči. Gor imam zatemnjen vizir in ko med vožnjo pritisnem na zgorno stran vizirja, preneha pihat. Vse zračnike imam zaprte in tudi nameščeno podbradno vetrno zaščito. Res, pa je, da nisem še probal s prozornim vizirjem, kateri je bil originalno gor. Prej sem se vozil s ful vetrno zaščito in nisem tega opazil, ta motor ima pa tak vizir, da mi usmiri vse direkt v glavo. Je možno, da je kaj narobe z vizirjem, nameščen je pravilno, saj desetkrat preveril. Tudi hrup v čeladi se je povečal za 90%. Kaka je kaj razlika v glasnosti čelade pri N104 in moji, je kdo že to pokomentiral.

Hvala za odgovor.

V primeru slabšega tesnenja vizirja, lahko na čelado N103 namestimo debeleše tesnilo, ki bo odpravilo težavo prepuščanja zraka z gornje strani.

Spremenjen nagib vetrobranskega stekla lahko pomembno vpliva na krogotok zraka na motorju in posledično tudi na počutje v čeladi. Dosedanje izkušnje z novo N104 potrjujejo, da je čelada tišja in udobnejša. Ker pa so “flip up” modeli čelad še vedno kompromis med odprtim in integralno zaprtim tipom čelad, ti toplo priporočam, da še pred nakupom preizkusiš novo N104 na lastnem motorju in se na ta način sam prepričaš v ustreznost izbire.

Lp, Boris Kompare B)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hvala za odgovor, bom probal še z nižjim vizirjem na motorju in potem na podlagi občutkov med vožnjo, ukrepal glede vizirja in čelade. Bom pa verjetno menjal tesnilo na čeladi. Čelada je stara slabo leto, a menjava tesnila spada v garancijo?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hvala za odgovor, bom probal še z nižjim vizirjem na motorju in potem na podlagi občutkov med vožnjo, ukrepal glede vizirja in čelade. Bom pa verjetno menjal tesnilo na čeladi. Čelada je stara slabo leto, a menjava tesnila spada v garancijo?

Menjava tesnil na čeladah Nolan spada med brezplačna garancijska popravila.

Lp, Boris Kompare :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vprašanje glede čiščenja vizirja, bi bilo kaj narobe če bi vizir čistil z bejbi vlažilnimi robčki?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vprašanje glede čiščenja vizirja, bi bilo kaj narobe če bi vizir čistil z bejbi vlažilnimi robčki?

Načeloma ni nič narobe, če za čiščenje vizirja uporabiš bejbi vlažilne robčke. Sicer pa lahko vizir (ali čelado) očistiš tudi tako, da prek vizirja enostavno položiš v vodo namočeno krpo (ali papirnate brisače). To bo umazanijo hitro razmočilo. Potem uporabiš krpo in vodo, morda malce mila. Ne drgni! Umazanijo z vodo razmehčaj in speri.

Za čiščenje čelade pa nikoli ne uporabljaj čistil za motocikle ali za okna, topil in podobnih kemičnih izdelkov, ki lahko poškodujejo zgradbo plastične mase. Nikar ne uporabljaj bencina ali razredčila! Naše izkušnje kažejo, da agresivna topila do krhkosti poškodujejo školjko, vizir, mehanizme, prezračevalne šobe …

Lp, Boris Kompare B)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Načeloma ni nič narobe, če za čiščenje vizirja uporabiš bejbi vlažilne robčke. Sicer pa lahko vizir (ali čelado) očistiš tudi tako, da prek vizirja enostavno položiš v vodo namočeno krpo (ali papirnate brisače). To bo umazanijo hitro razmočilo. Potem uporabiš krpo in vodo, morda malce mila. Ne drgni! Umazanijo z vodo razmehčaj in speri.

Za čiščenje čelade pa nikoli ne uporabljaj čistil za motocikle ali za okna, topil in podobnih kemičnih izdelkov, ki lahko poškodujejo zgradbo plastične mase. Nikar ne uporabljaj bencina ali razredčila! Naše izkušnje kažejo, da agresivna topila do krhkosti poškodujejo školjko, vizir, mehanizme, prezračevalne šobe …

Lp, Boris Kompare B)

Aha, no saj drugače uporabljam takšno tehniko čiščenja kod navajaš. Z bejbi robčki bom čistil na poti, ko moraš na hitro očistit vizir in nimaš ravno krpe in vode pri roki.

Hvala za odgovor. :worship:

PS: vrjetno ne obstaja pacijent ki bi čelado čistil z nitrom :kva1::slap::ninja:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Aha, no saj drugače uporabljam takšno tehniko čiščenja kod navajaš. Z bejbi robčki bom čistil na poti, ko moraš na hitro očistit vizir in nimaš ravno krpe in vode pri roki.

Hvala za odgovor. :worship:

PS: vrjetno ne obstaja pacijent ki bi čelado čistil z nitrom :kva1::slap::ninja:

Ma, maš tudi take paciente, se najdejo, tudi sam tako delam kot je napisal compi, krpo namočim , dam čez čelado, po cca. 5 min obrišem in je kot nova, nič kemije zraven, na pot pa vzemem prej narejene krpe v velikosti čelade, na vsaki pumpi ali gostilni majo tud vodo, tk, da ni blema, dok popiješ pivo ali kafe je stvar razmočena in jo očistiš. A ja pa še to, z ženskimi spodnjicami gre najboljše(ne smejo pa biti "vrvička na prdička", ker take očistijo samo robe). :OK:

Pa ne uporabljat kakih sprejev pa to kar compi omenja, ker čez vodo je ni, se da vse zrihtat, pa še € se pršparajo.

Generalno letno čiščenje pa itak v compacu konc leta porihtajo. :OK: :OK: :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Rad bi se zahvalil Boris-u (Compaco), da je bil toliko fer in potrpežljiv včeraj ob 12.00 uri da sem lahko testiral N104. Delovni čas imajo v soboto do 12.00 ampak je še ostal 30min, ter nama z ženo razkazal čelado.

Zaradi takšnega odnosa do strank in odličnih komentarjev na tem forumu se še bolj nagibam k nakupu Nolanke pri njemu.

Še enkrat hvala in samo tako naprej.

LP M

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!