Skoči na vsebino

Tomos ATX

mazek26

Priporočene objave

to je mogoče na en način=sanje, ampak če si taki genij :blink: potem ti povem da ne bo dolg dellal, ker ta mašina je ustvarjena na max 65 km/h :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 2 mesecev pozneje...

ej jest mam tud tomosa pa sm zamenu eno gumo pa je sou 100 pa tadrugo pa je sou 200 pa se masino preurediu pa je sou 899+ po sm sou pa z avti tekmovt pospeski so bli taki da sm se po riti pelu use je bilo uredu dokle mi ni gas zajla u rok ustala pelu sm se pa po riti. :lol1: :lol1: :lol1: :lol1: :lol1: :lol1: :lol1: :lol1: :lol1: :lol1: :lol1: :lol1: Ej vrjamm folku k prav da se ga da navit do 100 sam da bi sou 120 je pa tezka z pr 100 pomojm sam cakas gdaj bo kej razpadl <_< <_< <_<

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 3 mesecev pozneje...

Meni osebno pa so skuterji zanič sem se raje odločil za atx kot pa za skuterja pa sem imel oba v rokah :D

Hehe navajen sem na tomos dozdaj sem imel 1 tomos avtomatik(oldtimer) skuter piaggo in tomos atx.pa mi je atx najboljši od teh 3 :P :blush:

Ko že omenjam moj stari skuter čas je za prah zbrišem z njega :blush:

Popravljeno . Popravil killerfilip
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 2 tedne pozneje...

no jest mam atxa (modre barve - ce vm to kej pumaga?) letnik 2000, zanima me kaj se da NAJCNE PA NAJBOL narest z atx mašino, batam celindram frgazarjam,....

hočem zamenat sam bat pa cilinder pa frgazar pa n vem ud kerga mutorja nj dam gor (ctx?, BT?)

:eek: :doze: pa hočem d bi mi su saj ene 90 kmh pa ce se da ksn vecji zubnik dat zadj pa mansiga spredj ker se mi gre d bi mu MOC PA PUSPESKE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

tissssss naumn ( ne res ) kva kr neki menas tis przadet ti sam :OK: MATACA :OK: poklic pa pras on use ve no joooooo....ejejejjjejj

no uglavnm dau ti bom od nega stevilko pa ga poklic on ti bo res dobr naredu pa use dele ma pa sam gor bota nastimava pa bo A JE PROU!!!

drgac pa sam ciman bat dej not pa ti bo su se slabs k preh(a ves kva delapoj) :blink: :nono: :nono: :huh:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 2 mesecev pozneje...

no jest mam atxa (modre barve - ce vm to kej pumaga?) letnik 2000, zanima me kaj se da NAJCNE PA NAJBOL narest z atx mašino, batam celindram frgazarjam,....

hočem zamenat sam bat pa cilinder pa frgazar pa n vem ud kerga mutorja nj dam gor (ctx?, BT?)

:eek: :doze: pa hočem d bi mi su saj ene 90 kmh pa ce se da ksn vecji zubnik dat zadj pa mansiga spredj ker se mi gre d bi mu MOC PA PUSPESKE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

pm me !!! mam neki zate :D

mašino od atx-a letnik 91 (100x bolj trpežna kot pri novih) bt cilinder, nažagane reže + prisilno hlajenje (kot pri apn 6), bingo 17 frgazer, 42 mm bat, dela k urca že dve leti, najraje bi dav vse skup, dal bi se pa mogoče zment tudi po delih

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 2 tedne pozneje...

sem nov na tem forumu zato sorry če kej ne bom prou odpru teme... :D

zanima me kako bi predelu tomos atx da bi mi še doug delou....

hočem ga še zapustit mlajšemu bratu...

kolk velik zobnik bi mogu dt notr da bi mi šou hitrejš??

pa kam bi lahko dau brust kanale?

kok bi mi motor potem kuru bencina??

zdej mi na kšne 100 km požre kšne 3 litre!!

hvala za odgovore!! :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

sem nov na tem forumu zato sorry če kej ne bom prou odpru teme... :D

zanima me kako bi predelu tomos atx da bi mi še doug delou....

hočem ga še zapustit mlajšemu bratu...

kolk velik zobnik bi mogu dt notr da bi mi šou hitrejš??

pa kam bi lahko dau brust kanale?

kok bi mi motor potem kuru bencina??

zdej mi na kšne 100 km požre kšne 3 litre!!

hvala za odgovore!! :D

če imaš atx-a novejšega od 2000 letnik pol kakšni večjih predelav ne svetujem, ker je že z originalom prehitro kaj narobi.....

spredaj večji zobnik ko boš dav, hitreje naj bi šlo, samo se bo počasneje navijalo in bo šlo občutno slabše v klanc.......

kanale ti lahko zbrusi vsak, ki brusi cilindre....

če bi meu bingo 17 vplinjač bi ti kurlo 4-5 litrov (odvisno od nastavitev v vplinjaču)....

če hočeš pa res močno predelavo, ti pa lohk jst prodam svoj komplet, raje skupaj z mašino, pa pač samo zamenjaš mašino ko hočeš imet original, pač tisti trije nosilce in je :D, moj komplet pa je : mašino od atx-a letnik 91 (100x bolj trpežna kot pri novih) bt cilinder, nažagane reže + prisilno hlajenje (kot pri apn 6), bingo 17 frgazer, 42 mm bat, dela k urca že dve leti, najraje bi dav vse skup, dal bi se pa mogoče zment tudi po delih

pregreval se ti ne bo, mašina dela 100% in še dolgo bo, upam garantirat, ker res že 2 leti laufa brez kakršnegakoli popravljanja itd., odloči pa se sam, če pa boš samo brusil kanale ti pa lahko prodam tudi sam bingo 17 vplinjač, prodajam pa zato, ker atxa ne rabim več in je že dost zjeban na zunanjosti (plastike) + bremze ne primejo več, tko da bi dal kar veliko za popravilo, in ga bom raje prodal po delih, tko da če kdo rabi kake dele naj me kontaktira, NUJNO!! (rabim denar za reg. za RS 125 :D )

kontaktiraj me na PM ali david.bergant@siol.net, pa se lohk kj zmenva

Za informacijo men je šu atx 70 km/h ne vem od kje ti podatek 80 :nono: Za juniorja bi verjel da gre okol 90.Ne vem po keri logiki bi šu junior 110,če gre elektronik 100 po tovarniških podatkih pa ma 1,5 konja več.Sicer pa tut za btja piše da gre original 80 po tovarniških pa še nism vidu btja ,ki bi šov več kot 75 realnih in vidu sm jih kr dost

tud Honda CR 250 ma vlik več konjev kot Kawa ZZR 250 pa ima končno precej manjšo .) ni vse v konjih :BUA: tu so še prenosi, menjalnik itd. :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

50 C se ti ne splača kakrkol predelovat, 50 B je mel že original od BT mašino, tako da v to smer glej. :)

no sj, moj atx je 50B, glede mašine pa nevem, jaz mislim (glede na to kar sem doživel) da je od 50B veliko bolj vzdržljiva kot od 50C

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

no hvala za odgovore!!

jarane bom razmislu glede mašine!!

pol me pa sam še zanima kako bi lohka atx predelu na pogled

da bi biu vidt mau bl športn?

:D :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če kdo rabi jaz vam dam atxa l.1988 za 10 000 SIT samo da mi neo za bvz stal v garaži... Je pa v srednjem stanju... sicer pa PM pa pardon za :topic:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če kdo rabi jaz vam dam atxa l.1988 za 10 000 SIT samo da mi neo za bvz stal v garaži... Je pa v srednjem stanju... sicer pa PM pa pardon za :topic:

kaj pa je narobe z njim, ozr. kaj bi blo za pomenjat, če bi blo kaj

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

kaj pa je narobe z njim, ozr. kaj bi blo za pomenjat, če bi blo kaj

Am nima zadne rdeče plastike preko žarnice (zadna luč) , ima pol sprednjega blatnika in neki navoj ni vrei doli pri sklopki za gor zašraufat menda. Pomoje je najbolje če rabi kdo za dele al pa ga dalje proda po delih ker 10 000 je vredn hehe :D Jaz se spomnim ko je šou ležaj sn dal 12 000 samo za felno pa še več takih stvari :P Če rabi kdo atxa za kake dele al pa kaj... PM samo naj ga celega odpelje ker niam kam z njim :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Am nima zadne rdeče plastike preko žarnice (zadna luč) , ima pol sprednjega blatnika in neki navoj ni vrei doli pri sklopki za gor zašraufat menda. Pomoje je najbolje če rabi kdo za dele al pa ga dalje proda po delih ker 10 000 je vredn hehe :D Jaz se spomnim ko je šou ležaj sn dal 12 000 samo za felno pa še več takih stvari :P Če rabi kdo atxa za kake dele al pa kaj... PM samo naj ga celega odpelje ker niam kam z njim :)

če bi ga lahk kuko prpelu pa če neb blo treba zjle registrirat motorja bi ga pršu iskat :D tko pa žov ne morm :)

Popravljeno . Popravil JaRaNe
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 4 tedne pozneje...

Pedenat mislim:

brušenje kanalov cilindra - vtrina ostane 38

nižana glava

L bat

menjava ferga dell 16/12

krajšan lamelc

krajšani fedri na sklopkah

menjan izpuh - tanizek lipnik ali tanizek MF

Prosim, če veste še za kakšne predloge za frizeranje avtomatika, povejte.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!