Skoči na vsebino

Vlada (parlament in politika)

Priporočene objave

Objavljeno
pred 24 minutami, kaizer pravi:

Za vse prihodnje penzioniste !!  Ko dobite predlog odločbe, je spodaj z drobnim tiskom pripisano, da lahko na izračun ugovarjate v 8 dneh. To tudi obvezno storite! nič vas ne stane, je pa velika verjetnost da se vam penzjon poveča za nekaj deset ali sto evrov. Če ta rok zamudite zapadejo vse nadaljne pravice ugovora na eventualen napačen izračun. 

a ne dobiš dve leti prej izračun .. ?

Objavljeno
25 minutes ago, kaizer said:

Za vse prihodnje penzioniste !!  Ko dobite predlog odločbe, je spodaj z drobnim tiskom pripisano, da lahko na izračun ugovarjate v 8 dneh. To tudi obvezno storite! nič vas ne stane, je pa velika verjetnost da se vam penzjon poveča za nekaj deset ali sto evrov. Če ta rok zamudite zapadejo vse nadaljne pravice ugovora na eventualen napačen izračun. 

In s kakšnim razlogom ? Ugovor brez opravičenega razloga se itak zavrne.

4 minutes ago, KARMEN1 said:

leta 2026 je moj čas, če pa bi me prej dali kao na čakanje, grem takoj, jutri.

A neeee. Taki boste delali vsaj do 2030  (brez reforme seveda) :naughty:

Objavljeno (popravljeno)
pred 4 minutami, maus pravi:
pred 3 minutami, ftp pravi:

pred 3 minutami, ftp pravi:

In s kakšnim razlogom ? Ugovor brez opravičenega razloga se itak zavrne.

Ker je ZPIZ sam priznal, da ima na 80 primerov enega z nepravilnim izračunom. Kaj misliš v čigavo škodo?

Popravljeno . Popravil Tedybear
  • Všeč mi je 3
Objavljeno (popravljeno)
pred 2 minutami, Tedybear pravi:

Ker je ZPIZ sam priznal, da ima na 80 primerov enega z nepravilnim izračunom. Kaj misliš v čigavo škodo?

a pol kr napišeš .. pritoživam se :P 

vedno je v našo škodo ;) 

konc leta 2025 :panic:

Popravljeno . Popravil maus
Objavljeno
pred 5 minutami, maus pravi:

a ne dobiš dve leti prej izračun .. ?

Na avtomatiš. Odvisno od delodajalca....ZPIZ ti ga zagotovi na tvojo zahtevo....

• Všeč mi je 2
Objavljeno
1 minute ago, Tedybear said:

Verjamem, samo če napišeš da se ne strinjaš z zneskom, ti bojo zavrnili, ker nisi navedel razloga. Kaj navedeš ?

Objavljeno
Pravkar, Tedybear pravi:

Na avtomatiš. Odvisno od delodajalca....ZPIZ ti ga zagotovi na tvojo zahtevo....

men ga je že ... skor 6 let prej ... na mojo zahtevo ;) 

kokr poznam pri nas, vsi dobijo informativni izračun cca 2 leti pred :P 

Objavljeno
pred 1 minuto, ftp pravi:

Verjamem, samo če napišeš da se ne strinjaš z zneskom, ti bojo zavrnili, ker nisi navedel razloga. Kaj navedeš ?

Napišeš svoj izračun ?????

Objavljeno
1 minute ago, KARMEN1 said:

Napišeš svoj izračun ?????

In se zdilaš za sredino :kva2:

Objavljeno
pred 11 minutami, KARMEN1 pravi:

Naj se takoj naredi čistka, najprej v javni upravi, tam je največ balasta. 

Mladina naj gre delat, ta stari pa v penzijo, takoj.

Btw: leta 2026 je moj čas, če pa bi me prej dali kao na čakanje, grem takoj, jutri.

Na čakanje lahko greš takoj....samo po preteku čakanja pa še cca 3 leta nazaj delat?

2026 bo tu kot bi mignil. Tudi 2029 ko bo moj čas enako. Če le ne bo JJ potegnil kakšnega asa iz rokava in malo zavlekel...

Objavljeno

Tudi, če greš predčasno, je stvar dogovora z delodajalcem. Ni nujno, da so enaki pogoji za vse.

Če kažeš preveliko željo, da bi šel, potem te bolj stisnejo.

To je tako, kot če kupuješ motor. Če pokažeš, da si tega motorja full želiš, potem bo težko znižati ceno? 

Objavljeno

Ugotavljam, da je svetovalec kar nujen, vsaj v mojem primeru. Bolj študiram ZPIZ-2 in Pokojninski načrt SODPZ (sklad obveznega dodatnega pokojninskega zavarovanja) manj MI JE JASNO. 

Kdaj in kako malusi,  kako se šteje beneficirana doba pred 1.1.2001 in od 1.1.2001 do. 1.1.2012, pa po 2012....Work Working GIF by jjjjjohn

Me spominja na mojega prfoksa  matematike iz srednje, ki je rekel.

Za 5 zna bog, za 4 avtor knjige, za 3 jaz, torej veste, kje ste potem vi.

??

• Haha 2
Objavljeno

lej .. naj mi naračunajo 1.500,00 € pa roka ... no ja ... čez 5 let bo to 1.700,00 € pa roka, pa se naumo nč pritoževali :ras: 

• Haha 2
Objavljeno
pred 4 urami, DAMI34 pravi:

baš me briga :P

Dokler bo JJ take nabijal, bi jaz najraje bil v penzija :P

še malo pa bo zapovedal frizuro .. ti že maš tako ... :P

Objavljeno
pred 6 minutami, maus pravi:

lej .. naj mi naračunajo 1.500,00 € pa roka ... no ja ... čez 5 let bo to 1.700,00 € pa roka, pa se naumo nč pritoževali :ras: 

Za vas na DARSU je 1500 € dnevnice. Kje je šele plača....:jezik::afro2:

pred 2 minutami, maus pravi:

še malo pa bo zapovedal frizuro .. ti že maš tako ... :P

Ravnokar še ena zmaga za JJ. Novi šef RTV.....iz jajokvote..

Objavljeno
pred 3 minutami, Tedybear pravi:

Ravnokar še ena zmaga za JJ. Novi šef RTV.....iz jajokvote..

A veš zakaj lahko vse naredi kar hoče ... ker lahko :P 

Objavljeno (popravljeno)
pred 50 minutami, KARMEN1 pravi:

Btw: leta 2026 je moj čas, če pa bi me prej dali kao na čakanje, grem takoj, jutri.

komot teb na kmetiji.. trava raste koze jo mulijo pa si.. 

kaj nej pa jst rečem k sm komej zaštartal z rihtanjem garaže pa je vse obstalo??

pred 1 minuto, maus pravi:

A veš zakaj lahko vse naredi kar hoče ... ker lahko :P 

če nene 70 naj jih nastavi..pol pa upam da ga od sreče in vznesenoti srčna kap do konca..k mužganska ga ne more.. 

pa nej ga pol pelejo v njegovo australsko kliniko..

Popravljeno . Popravil thumper
Objavljeno (popravljeno)
pred 4 minutami, thumper pravi:

če nene 70 naj jih nastavi..pol pa upam da ga od sreče in vznesenoti srčna kap do konca..k mužganska ga ne more..

zakaj si tak .. saj mu prebivalci Slovenije to dovolimo ... ima vsa pooblastila, da počne "skor" kar mu je volja ...

Pač imamo tak sistem ... demokracijo :P 

še maske bomo morali nositi od točno določenega uvoznika :whistle:

Popravljeno . Popravil maus
Objavljeno
pred 7 minutami, maus pravi:

zakaj si tak .. saj mu prebivalci Slovenije to dovolimo ... ima vsa pooblastila, da počne "skor" kar mu je volja ...

Pač imamo tak sistem ... demokracijo :P 

še maske bomo morali nositi od točno določenega uvoznika :whistle:

zato k  sem lahko.. eto..  

zdej sam gruntam kako ga nafukat da je idrija enako australija..

• Haha 3
Objavljeno (popravljeno)
pred eno uro, thumper pravi:

zdej sam gruntam kako ga nafukat da je idrija enako australija..

A Vojnik pa ni dober:hmm: samo vprašam  ,ma tak lepo stavbo:whistle:

Psihiatrična bolnišnica Vojnik - vojnik.si

Popravljeno . Popravil Mavti
Objavljeno
pred 8 urami, Mavti pravi:

ni tolk podobno ime..lohk pa dobiš hujskača.. ga odstopim ..če se ne bo sam zagrebel.

Objavljeno
pred 9 urami, Mavti pravi:

Mislim, da bi se najbolje počutil v Gorenjskih toplicah ( Beg'ne).

Njegovi idoli so imeli "upravno - izpraševalne pisarne" tam med 41 in 45. Pa ker rad s Kurzem leta pò hribih, ima vsaj eno Babo dokaj blizu. 

Objavljeno
pred 13 urami, Tedybear pravi:

Ugotavljam, da je svetovalec kar nujen, vsaj v mojem primeru. Bolj študiram ZPIZ-2 in Pokojninski načrt SODPZ (sklad obveznega dodatnega pokojninskega zavarovanja) manj MI JE JASNO. 

Kdaj in kako malusi,  kako se šteje beneficirana doba pred 1.1.2001 in od 1.1.2001 do. 1.1.2012, pa po 2012....Work Working GIF by jjjjjohn

Me spominja na mojega prfoksa  matematike iz srednje, ki je rekel.

Za 5 zna bog, za 4 avtor knjige, za 3 jaz, torej veste, kje ste potem vi.

??

Repliciram: Dobro in priporočljivo je imeti v rokah "drugo" mnenje (izračun), še predno se ti čas izteče. Meni niti delodajalec niti ZPIZ ni povedal (2016) da sem v delovnem razmerju že dve leti več, in tudi sam nisem računal benefikacije.  Pri izračunavanju benificirane dobe je toliko nekih 'fint', da se še sami zapletajo. In ko sem 1.septembra oddal zahtevek za izračun, so mi zagotovili da ga dobim v najmanj 90 dneh. Pa je bil že marec ko sem šel pogledat kaj se jim dogaja, je njihovo izgovarjanje da je delavka, ki dela na mojem primeru na bolniški. (Aja???pri 36 zaposlenih na izpostavi ???) mi je dvignilo pokrov!! nakar sem v 5 dneh dobil, poziv da prevzamem izračun.   V evforiji, da se končno znebim delodajalca, nisem bil toliko pozoren in si nisem vzel še nekaj dni za pregled odločbe, in na licu mesta podpisal, kar me je stalo 238.-eur penzije vsak mesec manj, in to brez možnosti ugovora, ker nisem ugovarjal v 8 dne od vročitve, čeprav v obligacijskem zakonu piše drugače. Za nameček mi je pa mesec po odhodu v penzijo kolegica, ki je bila na finančnem ministrstvu v destih minutah izračunala točen znesek, ter dodala, da je ZPIZ-u deset let pošiljala revizorsko mnenje z zadržkom. Namreč približno 1/3 je bilo točnih izračunov, 1/3 jih je bilo v škodo zavarovancev, 1/3 pa v dobro. Razlika  +/- je bila vedno pozitivna v korist ZPIZ-a. In ta znesek je bil približno v vrednosti 1/3 mesečnega izplačila.                    Do sedaj še nisem zasledil da bi ZPIZ komu sam poslal izračun dve leti pred iztekom delovne dobe, vem pa da je to veljavna praksa v Nemčiji in Avstriji, pri nas, kot mi je znano izračun dobiš na zahtevek, kar je podobno kot bi si sam na njihovih straneh okvirno izračunal svoje pravice.

Objavljeno
pred 12 urami, Mavti pravi:

Še predno ga kdo pokne, ker potem mu bodo verniki še spomenik postavili, mu je treba vse pobrat in ga golega zapoditi čez prag, pa naj gre v širni svet iskat pravico, jaz ga ne mislim še desetletja hraniti 

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!