Skoči na vsebino

Vlada (parlament in politika)

Priporočene objave

Objavljeno
pred 39 minutami, kaizer pravi:

Repliciram: Dobro in priporočljivo je imeti v rokah "drugo" mnenje (izračun), še predno se ti čas izteče. Meni niti delodajalec niti ZPIZ ni povedal (2016) da sem v delovnem razmerju že dve leti več, in tudi sam nisem računal benefikacije.  Pri izračunavanju benificirane dobe je toliko nekih 'fint', da se še sami zapletajo. In ko sem 1.septembra oddal zahtevek za izračun, so mi zagotovili da ga dobim v najmanj 90 dneh. Pa je bil že marec ko sem šel pogledat kaj se jim dogaja, je njihovo izgovarjanje da je delavka, ki dela na mojem primeru na bolniški. (Aja???pri 36 zaposlenih na izpostavi ???) mi je dvignilo pokrov!! nakar sem v 5 dneh dobil, poziv da prevzamem izračun.   V evforiji, da se končno znebim delodajalca, nisem bil toliko pozoren in si nisem vzel še nekaj dni za pregled odločbe, in na licu mesta podpisal, kar me je stalo 238.-eur penzije vsak mesec manj, in to brez možnosti ugovora, ker nisem ugovarjal v 8 dne od vročitve, čeprav v obligacijskem zakonu piše drugače. Za nameček mi je pa mesec po odhodu v penzijo kolegica, ki je bila na finančnem ministrstvu v destih minutah izračunala točen znesek, ter dodala, da je ZPIZ-u deset let pošiljala revizorsko mnenje z zadržkom. Namreč približno 1/3 je bilo točnih izračunov, 1/3 jih je bilo v škodo zavarovancev, 1/3 pa v dobro. Razlika  +/- je bila vedno pozitivna v korist ZPIZ-a. In ta znesek je bil približno v vrednosti 1/3 mesečnega izplačila.                    Do sedaj še nisem zasledil da bi ZPIZ komu sam poslal izračun dve leti pred iztekom delovne dobe, vem pa da je to veljavna praksa v Nemčiji in Avstriji, pri nas, kot mi je znano izračun dobiš na zahtevek, kar je podobno kot bi si sam na njihovih straneh okvirno izračunal svoje pravice.

Hvala.

Jaz imam drug " problem". Mene izračun ZPIZa trenutno ne gane, ker se spravljam v poklicno, izracun mi pripravi KAD.  Do pogojev za starostno imam še več kot leto in pol in s tem dosti časa, da se pripravim, da me ne nateg...o.

Če grem v poklicno, si seveda škodujem, saj si s tem znižam rento, ki bi jo dobival ob redni pokojnini. Ampak....obeta se mi prerazporeditev, ki mi po nobenem kriteriju ne ustreza....

Odločil sebom po posvetu s strokovnjakom.. .

Objavljeno

Očitno se bom moral na novo učiti matematike: Po odhodu Desusa je vlada postala manjšinska, še vedno pa ima 47 glasov (od 90).

P.S.: Še dobro, da so v manjšini, vsaj niso več boljševiki.

Objavljeno
Dragi državljani. Danes praznujemo!!!??
100ti dan policiske ure! Iskreno vam čestitam! Res!
Za nagrado pa imamo najnovejšega zdravstvenega ministra, ki ima že prakso z nabavo medicinskih zadev. Mask. Nekje do Sežane mu je šlo z organizacijo transporta teh mask prilično OK?
To bo to za danes.
Objavljeno

Kako je sedaj s prehajanjem občin?

Še vedno velja, da lahko prehajaš za potrebe rekreacije?

Če si v avto vržem pohodne palice in planinske čevlje, se lahko vozim po statistični regiji ali je to odvisno od posameznega policaja?

Objavljeno
pred eno uro, Darko3g pravi:

Kako je sedaj s prehajanjem občin?

Še vedno velja, da lahko prehajaš za potrebe rekreacije?

Če si v avto vržem pohodne palice in planinske čevlje, se lahko vozim po statistični regiji ali je to odvisno od posameznega policaja?

da, individualna rekreacija v regiji može

pazi da imaš poleg še izjavo in zgodbo, kje si bil, če vpraša

oprema v avtu ni nujna, je pa lažje dokazovat oz kamuflirat prestopek

Objavljeno
pred 17 minutami, Snečer pravi:

in verige morš met, je reku hojs :P

Objavljeno

FB:   Spoštovani politiki! V 29 letih , kar vodite našo državo vam je uspelo,da nobeno od teh podjetij ni več slovensko oziroma ga sploh več ni. In vi se imate za sposobne in mislite da državo uspešno vodite? Sram vas je lahko,od prvega do zadnjega!

propadli.thumb.jpg.18bd1e6fd400a78de9ffab78a73cab3b.jpg

Objavljeno
pred 18 urami, Snečer pravi:

Jaz ne pišem več teh izjav, mi je zmanjkalo tonerja. Za na šiht jo imam še vedno s sabo (od oktobra), za vsako posamezno rekreacijo je pa ne pišem, lahko mu dam prešvicane cunje/čevlje za povohat in pokažem track na uri... ali pa da bi vsaj permanentno lahko napisal, ne vsakič nove? Ne hodim se na isto mesto rekreirat... Pa še razlika a grem sam, z otrokoma, žena da/ne... sem tudi 3izjave za isti dan pisal, ravno zaradi št. ljudi v avtu (isto gospodinjstvo, da ne bo pomote) in seveda vse po reglcih, ne iskanje lukenj... 

Objavljeno

jaz si bom pridobil zdravniško potrdilo , da je vožnja z motorjem za moje koleno del fizioterapije .. na motor bom pritdil 5l kanto za bencin .. bi glih za 350km al pa še mal več.. tko da dolijem pri 150 km pa še pofotkam da je bilo nekje na samem.. jebali jih občine in regije..

• Všeč mi je 2
  • Hvala 1
Objavljeno
19 hours ago, Snečer said:

ni treba izjave

Dovoljeno gibanje

Ob upoštevanju priporočil NIJZ je na prostem oziroma odprtih javnih krajih v občini prebivališča omogočeno tudi izvajanje športno-rekreacijskih dejavnosti individualnega značaja (na primer tek, kolesarjenje, golf, joga) ali izvajanje takšnih športno-rekreacijskih dejavnosti, pri katerih ob običajnem izvajanju ni mogoč stik z drugimi posamezniki (na primer tenis, badminton, balinanje).

Prav tako pa je od 25. decembra 2020 za izvajanje individualnih športnih aktivnosti ali gibanje v naravnem okolju zunaj naselij, ob upoštevanju priporočil NIJZ, dovoljeno prehajanje med občinami znotraj statistične regije za posameznika ali osebe iz skupnega gospodinjstva, kjer imajo prijavljeno prebivališče. Pri tem ob nadzoru ni treba predložiti izjave, tudi aplikacija #OstaniZdrav ni obvezna, kot dokazilo pa šteje športna oprema.

Pri sprehodih na zelenih površinah in športno-rekreacijski dejavnosti, pri kateri je mogoče do drugih posameznikov neprekinjeno vzdrževati najmanj tri metre medsebojne razdalje, ne glede na določila drugih odlokov, ni treba nositi zaščitne maske.

https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/omejitve-zbiranja/

Objavljeno

glavno vprašanje: ali je vožnja z motorjem športno rekreacijska dejavnost individualnega značaja?

Moja je, sem cel od blata, motor dvigujem, porivam iz šodra..skor ko fitnes :P

pa to resno sprašujem, ker regija je ful večja od moje občine

Objavljeno

v bistvu je .. če res opravljaš samo to se meni ne zdi nič nerealno.. je pa res , da se v drugi regiji tud na pumpi nebi smel ustavit kamoli kupit šokoladko..

Objavljeno

odvisno od tega, če je sodnik, ki bo reševal tvojo pritožbo, motorist ali ne:)

• Haha 3
Objavljeno
pred 3 minutami, domina pravi:

isto velja že za palicaja :P

pred 4 minutami, thumper pravi:

v bistvu je .. če res opravljaš samo to se meni ne zdi nič nerealno.. je pa res , da se v drugi regiji tud na pumpi nebi smel ustavit kamoli kupit šokoladko..

tastar, še tega ne vedo, kje so gate nevarne in kje ne, pa bodo o motorjih vedeli :P

• Haha 3
Objavljeno

Od vedno mi je bilo všeč, ker je naša zakonodaja tako natančna in razumljiva, celo navadnemu smrtniku, če mu jo pravnik ali odvetnik raztolmači. :D

Edin problem je bil od vedno, ker taista zakonodaja, ti isti ukrepi in ostala navlaka, so bili popolnoma drugače razumljeni s strani policajev, sodstva in politikov. :(

Objavljeno (popravljeno)
pred 2 urami, RobiRoberto pravi:

FB:   Spoštovani politiki! V 29 letih , kar vodite našo državo vam je uspelo,da nobeno od teh podjetij ni več slovensko oziroma ga sploh več ni. In vi se imate za sposobne in mislite da državo uspešno vodite? Sram vas je lahko,od prvega do zadnjega!

propadli.thumb.jpg.18bd1e6fd400a78de9ffab78a73cab3b.jpg

No, Robert, vem, da nisi avtor, ampak to je, direktno rečeno,  pamflet za nepismene in neizobražene. Kar pa motosvetovci nismo, ane??

Kar nekaj teh firm ima lastnike, SLO državljane in napredujejo. Nekaj so jih prevzeli tujci...tudi zato, ker jih mi (naši) niso znali upravljati.

Nekatere so uničene...nesposobni  direktorji v spregi s politiko.

Gradbene firme.. SCT, Primorje...pa so bile uničene načrtno. Od zunaj.  Firme, ki so gradile HE in letališča po bivših vzhodnih državah in na bližnjem vzhodu, kar naenkrat niso bile dobre niti za polaganje asfalta na lokalnih cestah??

Predvsem se je uničilo stroko....posledice....naval tujih firm, padanje razpisov, zavlačevanje...

Popravljeno . Popravil Tedybear
  • Hvala 1
Objavljeno
pred 29 minutami, Tedybear pravi:

No, Robert, vem, da nisi avtor, ampak to je, direktno rečeno,  pamflet za nepismene in neizobražene. Kar pa motosvetovci nismo, ane??

Kar nekaj teh firm ima lastnike, SLO državljane in napredujejo. Nekaj so jih prevzeli tujci...tudi zato, ker jih mi (naši) niso znali upravljati.

Nekatere so uničene...nesposobni  direktorji v spregi s politiko.

Gradbene firme.. SCT, Primorje...pa so bile uničene načrtno. Od zunaj.  Firme, ki so gradile HE in letališča po bivših vzhodnih državah in na bližnjem vzhodu, kar naenkrat niso bile dobre niti za polaganje asfalta na lokalnih cestah??

Predvsem se je uničilo stroko....posledice....naval tujih firm, padanje razpisov, zavlačevanje...

moram pripomnit Gradbene firme niso bile uničene načrtno, ampak so jih nesposobni "kvazi" šefi z nesposobnim znanjem in zanašanjem na politiko kot molzno kravo, da bo dala posel..sej podobno je zrihtal Istrabenz Bavčar.

Najhujši je lastnik brez denarja, ki je z navideznim kreditom kupil podjetje. Garancijo banki pa je dal z vrednostjo podjetja..boga mati..

Tujec ko kupi podjetje;

al ga uniči, ker predstavlja konkurenco, al pa poskrbi da dela, ker si od tega obeta korist.

Ne tujec ne naš lastnik, pa noče delavcu dat preveč :P Kvečjemu bo tujec, če je kupil z namenom, da bo zadeva prinašala denar, poskrbel za investicije in razvoj.

Tujec, ni nujno da je res neslovenec. 

Važno je da kdor kupi, kupi za pravo vrednost (ne damping ceno) in plača z "gotovimi parami"

Objavljeno (popravljeno)

Kar se gradbenih firm tiče, je resnica  nekje vmes. 

Od enega vodilnih v (takrat) CPK  in je v familiji izvedel, kako je takrat Strabag z podporo lobijev izven SLO rušil razpise z damping cenami....

Zidar in vaš iz Primorja sta bila pa itak poglavje zase....pa BrunHilda tudi....

Popravljeno . Popravil Tedybear
Objavljeno
pred 1 uro, Tedybear pravi:

Kar se gradbenih firm tiče, je resnica  nekje vmes. 

Od enega vodilnih v (takrat) CPK  in je v familiji izvedel, kako je takrat Strabag z podporo lobijev izven SLO rušil razpise z damping cenami....

Zidar in vaš iz Primorja sta bila pa itak poglavje zase....pa BrunHilda tudi....

No ja, to se absolutno strinjam, dejstvo je da so v jugi mel potuho in ko je prišlo tržno gospodarstvo so jih zjebal, taljani, turki, kitajci..dela ni blo.

Vem pa tudi, da niti ena od privatnih firm v Vipavski dolini ni delala posla (niti bajte), če ni dal žegna "naš iz Primorja"

Zdej maš pa Kolektor, nalepke so še vedno modre, samo napis je drugi, način dela je identičen. Samo preko vez.

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 5 urami, DAMI34 pravi:

glavno vprašanje: ali je vožnja z motorjem športno rekreacijska dejavnost individualnega značaja?

Absolutno je, če ti zmanjka bencina in ga moraš porivat domov.

Ne smejo ti pa pomagat?

pred 5 urami, domina pravi:

A je kaj znano kolikšen procent sodnikov so motoristi?

Če naletiš na sodnico je pa procent bistvrno nižji?

• Haha 3
Objavljeno

OOO, sm zamudu priliko bi moral met že na tržišču, e-kolo z tremi paki po 20Ah, cca 3kWh elektrike,, pa greš iz Kopra do Trojan, če te kaj vpraša policaj, medtem ko se mastiš s krofom rečeš "ah samo kratek krog sem šel ra zekreacijo, imam še pou baterije za domov prit " :jezik: 

@DAMI34.. ha ha a taki da so... sej tudi na obali je bila kakšna gradbena firma v dobrih političnih vezah.. pa so en čas dajali na kamjone na veliko napisano ime podjetja.. čez kakšne pol leta pa hitro trgali dol in dajali nalepko velikosti vizitke glih da zadosti zakonu :D 

• Všeč mi je 1
  • Haha 2

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!