Scarabeo 500 Objavljeno pred 6 urami Opozori Objavljeno pred 6 urami pred 8 urami, franc pravi: @Frenk 67 Koliko je solarna elektrarna dejansko rentabilna? V planu je menjava strehe (kritine) in je ena od možnosti, da gremo še v to investicijo (in v tem primeru, seveda tudi zamenjava "energenta" ) . Številke me potem malo "medejo". Za "dodatni" denar se na drva grejem do smrti, na olje malo manj. Elektrika je seveda bolj "komot" ... In če prav razumem zgornji zapis, je bedarija razmišljati o hranilniku? lp Moje izkušnje, ko si v sistemu te molzejo. Prvo reklamirajo, subvencionirajo, nato pa molzejo. Nekako mi drva ne ležijo, olje pa se mi ne zdi preveč napačno. Če peč crkne dobiš za par sto evrov vrhunske Wiessman ali podobne peči - ki so praktično doživotne. Imam pomisleke tudi glede panelov in toče, pa slabi stiki - požari ... pa je računica takoj adijo.
Zivnorc Objavljeno pred 5 urami Opozori Objavljeno pred 5 urami Najboljši hranilnik električne energije je električen avto, seveda, če ga imaš doma parkiranega in priklopljenega čez dan...in se voziš z njim ponoči...al pa če imaš nočne... ..kolikor ugotavljam, električne celice in hranilnike montirajo doma tisti, ki imajo presežka denarja... ne bi pa ga radi zapravili za "brez veze".. ..za kaka potovanja, ali pa kupili kak drag avto...itd., zato raje "pametno investirajo" v tovrstno elektrarno.... kar je za moje pojme še bolj brez vezno, kot če bi si na primer privoščil novega GS-a... Frenk 67 1
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se