Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno

OK kmečko vprašanje - kako vem da imam umazan senzor?????

zaenkrat imam zgleda umazan (pa ne stekla) en objektiv ker mi dela piko, na drugem objektivu je ni. ker dosti menjujem objektive v raznih pogojih, tudi na kaki peščeni plaži me res zanima kako to ugotovim?

pa ne mi rečt ko je pol slike v flekih, takrat mi bo jasno :blush:

Objavljeno (popravljeno)

OK kmečko vprašanje - kako vem da imam umazan senzor?????

malce

nazaj poglej (17.12.06), kjer sem prilepil demo fotke, ko sem kontroliral svoj senzor .. malo pred tem so pa še linki in postopki za preverko senzorja.

:)

Popravljeno . Popravil Broj Jedan
Objavljeno

ima kdo tukaj že tanovga Canona A640 in kake fotke?

Objavljeno

Goli v roki .) .

Ga pepoznate :? .

post-7865-1169053906_thumb.jpg

Objavljeno (popravljeno)

Goli v roki .) .

:smoke:

:yes:

NIKON d80 !

:OK:

:blush:

Popravljeno . Popravil Broj Jedan
Objavljeno

..sem zasledil na enem našem foto-forumu, da po novem pri nas za fotoaparate znamke nikon velja euro garancija :)

Objavljeno

... za fotoaparate znamke nikon velja euro garancija :)

:grim

S

slovenskim Nikonom (foto Grad) je

konec - prevzeli so ga Jodlarji

pod okriljem Nemcev.

:cry:

Kapavem,

ali bo to res bolje za nas, kot trdijo na spletni strani

Nikon Slovenija

:photo:

Objavljeno

Bom kar v tole temo ustrelil. Konec tedna grem malo na Dunaj, pa me zanima, če ima kdo kakšen naslov, kjer se da dobiti ugodno foto opremo? Zanimata me predvsem Nikon in Canon.

Objavljeno

Goli v roki .) .

kerga si to dal v ola gumo???????? :kva2:

• 2 tedne pozneje...
Objavljeno (popravljeno)

Bom mal :topic: :

A ima kdo doma POKVARJEN Canon PowerShot A60 ali A70? Mi je po padcu na tla crknilo (se polomilo) stikalo za preklop med snemanjem in pregledovanjem... Tako da ne morem slik downloadat. Če aparat nesem na servis, bi namreč zamenjali celo ploščico na kateri je stikalo, kar pa znese več od cene aparata... Če pa dobim pokvarjen del v roke, ga pa sam lahko popravim.

Popravljeno . Popravil lojzek
Objavljeno (popravljeno)

Snip, snip,... ga pa sam lahko popravim.

Ali pa kupiš čitalec kartic ca 10 do 20 ewrotow. Dobijo se taki, ki čitajo do 24 formatov kartic :eek: moj samo 23 :cry:

Popravljeno . Popravil Claw
Objavljeno

Glede na to da je tema o dogitalcih bom kar tu vprašal.

Imam digitalca Sony DCS-W1 in opažam da dela vedno slabše slike. Fotoaparat je dal čez lepo število žurk in premetavanja po žepih :grim. Je možno da se je na lečah nabral prah :blush: :hmm: , ki kvari kvaliteto slik? In če je to res kako je mogoče to očistit?

Lp, Gregor

Objavljeno (popravljeno)

če je na leči zunaj, potem enostavno ukradeš/sposodiš/prilastiš od punce NOV čopič za pudranje (glej da bo nov čist in ne od pudra) in spucaš lečo. Ali pa si v foto trgovini kupiš pihalko in čopič za nč več kot 10€. Če je pa od znotr, pol pa servis.

Popravljeno . Popravil gizmOkak
Objavljeno

če je na leči zunaj, potem enostavno ukradeš/sposodiš/prilastiš od punce NOV čopič za pudranje (glej da bo nov čist in ne od pudra) in spucaš lečo. Ali pa si v foto trgovini kupiš pihalko in čopič za nč več kot 10€. Če je pa od znotr, pol pa servis.

Kaj potem lahko tisto črno zapiralo (al kak se že temu reče), pred lečo kar z roko odperem :hmm:

Objavljeno

se kdo tukaj spozna na olympus mju 700 ?

problem je sledeci:

slike imajo nekaj podobnega "sumenju" v ozadnju, niso 100% ciste. se z S30 slike so cistejse in lepse kot z mju 700.

sem ze probaval z nastavitvami kvalitete kar nic ne pomaga, zal pa ne morem (ali nisem nasel) nastaviti kompresije slik.

anyone ?

Objavljeno

Poglej kakšen ISO imaš izbran/nastavljen, ponavadi pri ogledu slik ti napiše info.

lp

Objavljeno

saj tukaj je problem:

neodvisno od ISO (od 64 do 1600) nastavitve se kvaliteta slike ne izboljsa dosti; vedno (tudi pri 7.1 mpix) se pojavlja to "sumenje" v ozadnju oz. "kockastost" dolocenih delov slike.

zato tudi sprasujem ce kdo ve/zna kako se nastavi kompresijsko razmerje (s tem sem lahko lepo kontroliral kvaliteto slike pri S30).

ali je se kje kak/kdo drugacen problem ?

Objavljeno

Če se ti pojavlja neostro ozadje ko fotografiraš nekoga ali nekaj kar je relativno blizu tebe (po možnosti v slabi svetlobi), je to pojav ki se mu s tujko reče bokeh in nima nobene veze z digitalnim šumom.

Objavljeno

ni samo neostro ozadnje; celotna slika malce "sumi".

kaj pa vem...

bom probal par slik prilimat.

mogoce si moram pa samo spegle spucat.... :hmm:

Objavljeno

zanimivo; pa praviš da to sploh ni odvisno od nastavitve ISO (se pravi, če daš na najmanjšo možno vrednost) :blink: ? fotka bi bla fajn :)

Objavljeno

.. mogoce si moram pa samo spegle spucat.... :hmm:

kaj je zdaj ..

ali si

pogruntow

ali nisi

pogruntow

:slap:

kaj šumi:

foto al' špegli

:naughty:

:photo:

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!