Ni3ous Objavljeno Avgust 16, 2011 Avtor Opozori Objavljeno Avgust 16, 2011 (popravljeno) Whiskey lepa slika, mi smo se pa blizu vozili. Prejšnji teden smo raziskovali Črnogorsko gorovje. Med drugim smo bili tudi na črnogorski strani Prokletij, na vrhu Tromeđe. Do vrha ni ceste, z hudo offroad/cross gumo, se pa vseeno pride do kamna SFRJ. Žal mi je, ker se mi je iz neznanega vzroka zbrisal 5 minutni actioncamera movie, ker tole je bil pa najjači enduro scenery ever. Prelepo! Popravljeno Avgust 16, 2011. Popravil Ni3ous gsxf750 1
Ni3ous Objavljeno Avgust 16, 2011 Avtor Opozori Objavljeno Avgust 16, 2011 Če koga zanima kako zgleda pot okrog sveta na dr 350, si naj pogleda dokumentarec z naslovom Mondo Enduro na linku kljik . Priporočam. Men osebno boljš kod Long way down. Lp Boris Potem imaš pa še nadaljevanje: Terra Circa: http://torrentz.eu/search?f=terra+circa FreeBird 1
Ni3ous Objavljeno Avgust 16, 2011 Avtor Opozori Objavljeno Avgust 16, 2011 (popravljeno) Huda slika :evilgrin: , Lahko kdo svetuje kakšno dobro u izi furo? Takšno, ki bi bila primerna za začetnika na Tigru z Roadsmart pnevmatikami. Začetnika kar se tiče vožnje off tarmac. Nekaj takšnega kot je na sliki? Moje znanje offroada je omejeneo na to, da je bolje bremzati z zadnjo (in z agregatom), da mora biti pogled usmerjen naprej in ne v prednjo gumo ali blatnik. Pa začuda, je bil motor bolj vodliv, ko sem stal, je to zato ker se težišče prenese preko stopalk nižje? Kaj je za n00ba še zelo pomembno? Hvala. edit: a te makadamske ceste ob avtocestah so tehnično zahtevne? Makadam ob AC je odličen za trenirat, ponavadi ni veliko pasti in je dobro speljana. Za začetek, če bi rad enduriral, natakni vsak kake TKC ali pa Mitas E09 ali E07, nekaj v tem smislu, da se ne boš vozil kot po jajcih po makadamu. Sicer si preveč omejen in ne boš napredoval, pa tudi offroad-makadam ni toliko zanimiv brez pravih gum. Vendar to naredi spredaj in zadaj. Ker rabiš spredaj še več oprijema. Predvsem zaradfi zaviranja. Pravilno se tudi na makadamu zavira večinoma s sprednjo zavoro, zadnja je le za "ravnanaje" motorja ali pa kak slajd. Seveda tut pomaga zavirat, vendar ključna je sprednja. Sploh je prednja zavora pomembna pri vožnji zelo navzdol, kjer ti samo zadnja ne pomaga kaj dosti, ker nima dovolj oprijema. Če si ugotovil, da se hitreje pelješ stoje, je to velik korak naprej v endururanju. Predvsem, ker vidim, da je velik otoristov ki tega ne izkorišča. Če sediš na terenu, to pomeni težišče na višini sedeža, in po slabem terenu in čez kamenje, ti bo rit in celo telo metalo na vse strani skladno z motorjem. Če pa stojiš preneseš težišče pol metra nižje - na stopalke, in ker stojiš deluje tvoje telo (roke in noge) kot amortizer in lahko požiraš teren z večjo hitrostjo. Ker stojiš tudi lahko motor premetuješ hitreje levo in desno s pritiskanjem kolen na tank. Tako hitreje spreminjaš smer vožnje in se hitreje izogibaš oviram na terenu, ki jih je ponavadi na slabem makadamu ali brezpotju ogromno. Pogled daleč naprej je tut ključen. Če si to tudi že osvojil, ti gre dobro. Največ in najhitreje se boš naučil veliko, če greš na kako enduro vožnjo z ekipo ki je že mal uigrana pri taki vožnji. Tam vozi za njimi in opazuj kaj se dogaja, kaj delajo. Tole kar ti pišem je vse pomembno za začetek. Poglej si pa še Dual Sport Riding techniques filme. Popravljeno Avgust 16, 2011. Popravil Ni3ous gsxf750 in ataIBA 2
diskow Objavljeno Avgust 17, 2011 Opozori Objavljeno Avgust 17, 2011 (popravljeno) Ma men dela telefon zapopizdit grde slike in jih rajs takole pomanjsam da zgledajo kolikor tolikor Ah sej bo Ni3ous proper report na ADV forumu naredu Pa se bomo tam nadejali lepih slik. Popravljeno Avgust 17, 2011. Popravil diskow Ni3ous, FreeBird, RobiRoberto in 2 others 5
Ni3ous Objavljeno Avgust 17, 2011 Avtor Opozori Objavljeno Avgust 17, 2011 Bravo Diskow, nice ones. Nism zihr če se mi da še enkrat pisat, prevajat na ADV tokrat... Toda odvija se report na No Limit Bikers forumu... http://www.nolimitbikers.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=4046
Parus Objavljeno Avgust 18, 2011 Opozori Objavljeno Avgust 18, 2011 Če bo to kdo prebral do jutri dopoldne. Grem na morje (iz Ljubljane), kje se da čim prej priti na ta McAdam ob avtocesti, da malo sprobam , pa da ne bom pol dneva iskal (če pozna kdo alternativno izi off taramc pot naj kar pove) Hvala.
Ni3ous Objavljeno Avgust 19, 2011 Avtor Opozori Objavljeno Avgust 19, 2011 Makadam se začne že na barju, vendar je več prekinitev zaradi naselij, zares se začne od izvoza za Vrhiko naprej, potem pa le slediš AC, če prideš kje do nadvoza se obvezno zapelji nanj, da dobiš pogled na obe strani nad AC in vidiš kako in kje je speljan makadam naprej, da si izbereš čimboljšo pot. Pri Uncu se malo oddalji pot čez gozd, ampak se da najdet. Bolj kot greš proti obali, boljša pot je. V smislu bolj se drži tik ob AC in hitreje napreduješ. Boš pa porabil vsaj 4- 5 ur, če si hiter, da prideš od LJ do obale. Nasvet - ne prečkaj železnice na primorskem, če ni urejen prehod, ker je velika nevarnost da se zagozdiš! Nevarno! Good luck, pa kako sliko obvezno prilimaj v zameno za info. LP!
james007 Objavljeno Avgust 19, 2011 Opozori Objavljeno Avgust 19, 2011 (popravljeno) Hejla! Nobenmu nočem zagrenit dneva sam... a ste slučajno že nekaj opazli kar nam bo škodilo? http://www.motosvet....nem-okolju.html nič dobrega za offroadanje Pa še niti s kolesi se ne bo dalo več na MCdam po gozdu Pol bo treba sam še v tujino. Pa ne v Italijo ker tam majo še slabše zakone. Popravljeno Avgust 19, 2011. Popravil james007
kađiva Objavljeno Avgust 23, 2011 Opozori Objavljeno Avgust 23, 2011 uu lepe fotke Ni3ous and company, za sline cedit :notworthy: Balkan je res lep in še zmer raj za enduraše jaz sem se prejšnji teden mal potepal od Grčije-Igoumenitse pa po obali Albanije, Črne Gore nazaj...sicer nekega off-roada ni bilo, razen nekaterih delov albanskih cest in pa ceste na prelaz Mali Alan pri Zadru, ki gre čez predor Sv.Rok Je bil pa lep izlet-dopust in v tiste albanske konce bo treba še it, drugič bolj v notranjost in hribe hajoktejn, Ni3ous in RobiRoberto 3
Ni3ous Objavljeno September 5, 2011 Avtor Opozori Objavljeno September 5, 2011 @Kadiva: Ooo, Albanijo sem le tranzitno prevozil enkrat z Transalpko 700, ravno dovolj, da sem ugotovil, da skriva veliko enduraškega terena, ki ga je treba odvozit v prihodnosti. Upam, da imaš še kako fotko @Parus: A si uspel odvozit makadam proti obali? Kake fotke, vtisi??? Naa Črna Gora letos je bila odklop... na črnogorskem No Limit Bikers forumu še vedno poteka report, če koga zanima: http://www.nolimitbikers.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=4046 Pa še par teaserjev: hajoktejn 1
Whiskey Objavljeno September 5, 2011 Opozori Objavljeno September 5, 2011 (popravljeno) Na ta drugi manjka samo še moto na desni strani zvonca ... Še en dober mesec pa gasa po pesku in vročini Popravljeno September 5, 2011. Popravil Whiskey
Whiskey Objavljeno September 5, 2011 Opozori Objavljeno September 5, 2011 (popravljeno) Admin, dej tole na Delete Popravljeno September 5, 2011. Popravil Whiskey
Parus Objavljeno September 7, 2011 Opozori Objavljeno September 7, 2011 (popravljeno) Malo sem pozen, sem na morju pozabil fotoaparat, pa preden dam slike dol tudi traja,... Sem šel v iskanju makadama in sem ga tudi našel . Moram priznati, da sem bil precej presenečen kako se je motor izkazal. Malo naprej od vrhnike sem zabredel v težave, ki so se na srečo lepo rešile Tu sem se odločil, da se obrnem, ker je postalo malo preveč freaky zame (strmo). Motor sem pa spustil po tleh med obračanjem. Seveda sem tepec šel obračati na ravnem in mehkem. Bi bilo lažje oz. bolj smiselni zapeljati malo v hrib in potem vzvratno počasi nazaj pa obrat? No ja, malo sem si hrbet pretegnil :wacko: ampak je že kul. Do Postojne sem potem šel raje po cesti in sem nekje pri Divači spet začel iskati McAdam. Samo tam pa nisem slikal, pa ene parkrat se mi je zgodilo, da sem se raje obrnil. Slikal pa nisem, sem pozabil na fotoaparat . Definitivno še po makadamu (zadnjič sem se peljal na Dolenjsko, tisto kar se vidi ob avtocesti izgleda precej bolje) ampak za kaj resnega pa s tem motorjem ne. No, ne še. Si bom za izkušnje nabirat umislil kaj lažjega, da lahko samo stran od sebe porineš in te boli ku..., če je treba. Da ne bo pomote, motor gre k svina Popravljeno September 7, 2011. Popravil Parus
Parus Objavljeno September 7, 2011 Opozori Objavljeno September 7, 2011 (popravljeno) fuj double post :closedeyes: Čez tole, komot (z Roadsmartkami), jaz sem se samo smejal in obenem spraševal kako bom prišel nazaj, pa sploh ni bilo problema, pač pelješ se standardno , slika ne odraža strmine Popravljeno September 7, 2011. Popravil Parus
Ni3ous Objavljeno September 7, 2011 Avtor Opozori Objavljeno September 7, 2011 Uau, a čez tole klančino si pripel s tigrom in cestnimi gumami? Bravo!
container Objavljeno September 16, 2011 Opozori Objavljeno September 16, 2011 Še en dober mesec pa gasa po pesku in vročini Whiskey kam jo pičiš?
container Objavljeno September 16, 2011 Opozori Objavljeno September 16, 2011 enkrat v naslednjih vikendih (lahko tud jutr) bi šel še enkrat na tole turo, ki smo jo že lani prevozili z BoroLegendo in James007. Potopis je tuki: http://www.motosvet.com/tabla/topic/31735-grand-enduro-slovenija/page__view__findpost__p__1797870 Turca je lušna, ni lih hard enduro, ni pa tud za pi*ke. Google Maps pa tuki Je kdo za?
james007 Objavljeno September 16, 2011 Opozori Objavljeno September 16, 2011 ej dej... jst bi tudi še 1X mal tm plezu. A gremo v soboto 24ga tega meseca?
FreeBird Objavljeno Oktober 28, 2011 Opozori Objavljeno Oktober 28, 2011 (popravljeno) Grandenduro na ruski način...en tud s capenordom :blink: ....epsko Popravljeno Oktober 28, 2011. Popravil boro legenda Kmet2, nejcgs in umetnica51 3
Šarc Objavljeno November 12, 2011 Opozori Objavljeno November 12, 2011 Grandenduro na ruski način...en tud s capenordom :blink: ....epsko Zgleda da se da tut s Capotom, samo je rabu 23 kolegov s sabo sploh ko ga je treba pobirat. Drugač pa mene tut mika na kkšno takole off road, za začetek bo treba mal bolj na izi, ampak tut sveže zorana njiva je bla do sedaj mala malca. Če se kej menite za kkšno turco bi se pridružu, samo še eno orenk zaščito moram pod motor našvasat da ga bom lahko tut bolj na trdo na kakšen hlod parkiral P.S. A ma kdo kaj informacija kaj se letos pozimi na Rabu dogaja?, na uradnem mailu nihče ne odgovarja, bo treba zgleda poklicat?
Ni3ous Objavljeno November 12, 2011 Avtor Opozori Objavljeno November 12, 2011 Zgleda da se da tut s Capotom, samo je rabu 23 kolegov s sabo sploh ko ga je treba pobirat. Drugač pa mene tut mika na kkŠno takole off road, za začetek bo treba mal bolj na izi, ampak tut sveže zorana njiva je bla do sedaj mala malca. Če se kej menite za kkŠno turco bi se pridružu, samo Še eno orenk zaŠčito moram pod motor naŠvasat da ga bom lahko tut bolj na trdo na kakŠen hlod parkiral P.S. A ma kdo kaj informacija kaj se letos pozimi na Rabu dogaja?, na uradnem mailu nihče ne odgovarja, bo treba zgleda poklicat? Kontakt za Rab je Debelič Kristan, on te nastani, pomaga tehnično in zrihta dostop na progi. Pokliči ga in se bosta vse zmenila. Sam moraŠ le priti do tja. Torej kombi ali po cesti. Kristan:00385981838862
miklavc Objavljeno November 14, 2011 Opozori Objavljeno November 14, 2011 (popravljeno) Grandenduro na ruski način...en tud s capenordom :blink: ....epsko Pa še na slovaški grand enduro rally -> (prvi od treh delov) škoda ko ni kaj takege kje bližje, bi bilo za poizkusit Popravljeno November 14, 2011. Popravil miklavc FreeBird, aders in gsxf750 3
Ni3ous Objavljeno December 7, 2011 Avtor Opozori Objavljeno December 7, 2011 Huh, sem malo po temi listal, precej lepih spominov, veliko mso že odvozili. A ima še kdo kako fotko od te sezone iz kakih tripov za pokazat? Jesen je bila carska za furat, js pa časa nisem imel, tko da bom kar v zimo podaljšal sezono.
diskow Objavljeno December 8, 2011 Opozori Objavljeno December 8, 2011 OK, glede na to, da res dolg ze nisem bil aktiven. Ce se premikam kronolosko nazaj od Zime do poletja: Enkrat nekje pri Igu. Iska Ni3ous 1
diskow Objavljeno December 8, 2011 Opozori Objavljeno December 8, 2011 (popravljeno) LJ / OBALA / LJ (offroad ob avtocesti dol, offroad po dolini dragonje, cez hribe in sneznik, bloke nazaj gor) Slike so slabse kvalitete ker so s telefonom. Popravljeno December 8, 2011. Popravil diskow HyperJack, RobiRoberto, mamkabozja in 1 other 4
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se