Nearrain Objavljeno Julij 9, 2017 Opozori Objavljeno Julij 9, 2017 12 minutes ago, igc1 said: Ker ste glih v debati, kva predlagate nama z Dr.SPEEDOM, a se peleva naprej, al raj obrneva, da ne bo zapletov v MNE z organi pregona :-)) najprej eno Niksicko vase...poj pa... Wide opeeeeeen !!!! SF, igc1, DAMI34 in 5 others 6 2
Biker87 Objavljeno Julij 9, 2017 Opozori Objavljeno Julij 9, 2017 5 hours ago, igc1 said: Ker ste glih v debati, kva predlagate nama z Dr.SPEEDOM, a se peleva naprej, al raj obrneva, da ne bo zapletov v MNE z organi pregona :-)) Srečno, pa objavita kake slike ko se vrneta. BIF, jskrablin in gsxf750 3
Popularna objava igc1 Objavljeno Julij 9, 2017 Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 9, 2017 ...sva upoštevala navodila z baznega tabora in spila Nikšičko na Rikavačkem jezeru na meji z AL...pol pa gasa :-) ...kakšne fotke pa tud bodo valjda :-)ima Dr. Speed tolk kamer s sabo, kot RTV pa POP skupaj. samo tist bo že on objavu... Anajram, MiNa, mladench in 14 others 16 1
Joker Objavljeno Julij 9, 2017 Opozori Objavljeno Julij 9, 2017 pred 16 minutami, igc1 pravi: ima Dr. Speed tolk kamer s sabo, kot RTV pa POP skupaj. samo tist bo že on objavu... Bolje kakšna več! Jaz sem ta teden v Albaniji imel eno samo, samozavestno sem posnel krog čez Kir na Theth. Niti se mi ni zdelo vredno kaj veliko fotografirati, saj sem imel namen slike potegniti iz videa. Nekje na poti iz T'thores proti Skadru pa mi je odpadla iz motorja... Iskal sem jo skoraj 40km, žal zaman. Vseeno mi je za kamero, za posnetke pač ne... Kor13, Janezs, igc1 in 2 others 1 1 3
Dr.SPEED Objavljeno Julij 9, 2017 Opozori Objavljeno Julij 9, 2017 pred 44 minutami, Joker pravi: Bolje kakšna več! Jaz sem ta teden v Albaniji imel eno samo, samozavestno sem posnel krog čez Kir na Theth. Niti se mi ni zdelo vredno kaj veliko fotografirati, saj sem imel namen slike potegniti iz videa. Nekje na poti iz T'thores proti Skadru pa mi je odpadla iz motorja... Iskal sem jo skoraj 40km, žal zaman. Vseeno mi je za kamero, za posnetke pač ne... obstaja še upanje, da jo jutri najdema Joker 1
Joker Objavljeno Julij 9, 2017 Opozori Objavljeno Julij 9, 2017 pred 13 minutami, Dr.SPEED pravi: obstaja še upanje, da jo jutri najdema To bi bilo res srečno naklučje. V tem primeru bi se hvaležnost merila v zabojih Za vsak slučaj: je tale okrogla izvedba: Zadnjič je bila videna na tem razgledišču malo pod T'thores: Ker je nižje en del ceste s precej "tresočim" asfaltom sem predvideval, da je odpadla nekje tam. Sva pa preiskala odsek od Koplika do Boge. Tako da, če bosta res malo vrgla oko nanjo, potem to storita med omenjenim razglediščem in Boge. V vsakem primeru pa UŽIVAJTA! igc1 1
Greencaj Objavljeno Julij 11, 2017 Opozori Objavljeno Julij 11, 2017 Weila. A je kdo od vas iz okolice Tolmina/Bovca.... imam 5 dni casa za uzivat na vasih krajih, pa me zanima ce bi mi kdo predlagal kako pot (recimo, na Kanin skocim jutri ce bo vreme). Tudi druzba je zelo dobrodosla. Imam pa plan v glavnem tle hribcke prelazit, pogledat malo od kje se padalci mecejo itd itd. Vsaka informacija dobrodosla igc1 1
3nity Objavljeno Julij 12, 2017 Opozori Objavljeno Julij 12, 2017 (popravljeno) @Greencaj Planina Zaprikraj, Matajur, Stol obvezno Pa najbrž se ne da krožno peljat, ker je vedno en del tudi peš pot. Linki so sicer za mtb, ampak za orientacijo bo. Naprej od sirarne na planini Zaprikraj vozijo tudi s terenci, torej vsaj do muzeja na prostem prideš bp. p.s. "Nekategorizirane ceste, po katerih je dovoljen dostop z motornimi vozili do vzletnih mest, so posebej urejene in označene z informativnimi tablami (dostopne ceste). Uporaba urejenih dostopnih mest in vzletnih oziroma pristajalnih mest je dovoljena z dovolilnico, ki se pridobi s plačilom nadomestila." Najbrž veš, da je redarska služba v Posočju zadnja leta zelo dejavna Popravljeno Julij 12, 2017. Popravil 3nity igc1 in Ni3ous 2
Popularna objava igc1 Objavljeno Julij 12, 2017 Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 12, 2017 Vcerej na Cakorju srecal Roberta aus Österreich, Linz, vozi 65 let starga Pucha :-) Sva bla v dobrem drustvu MNE police officers, radi poziraju al ne pustaju u Kosovo :-) Avstrijc se je kr mal zgubu med njima, drgac je pa 2009 z vlakom iz A v Niksic prletu pol pa z biciklnom vse tele hribcke obdelal, klobuk dol! 3nity, Kmet2, DAMI34 in 16 others 18 1
gsxf750 Objavljeno Julij 12, 2017 Opozori Objavljeno Julij 12, 2017 pred 3 urami, 3nity pravi: @Greencaj Planina Zaprikraj, Matajur, Stol obvezno Pa najbrž se ne da krožno peljat, ker je vedno en del tudi peš pot. Linki so sicer za mtb, ampak za orientacijo bo. Naprej od sirarne na planini Zaprikraj vozijo tudi s terenci, torej vsaj do muzeja na prostem prideš bp. p.s. "Nekategorizirane ceste, po katerih je dovoljen dostop z motornimi vozili do vzletnih mest, so posebej urejene in označene z informativnimi tablami (dostopne ceste). Uporaba urejenih dostopnih mest in vzletnih oziroma pristajalnih mest je dovoljena z dovolilnico, ki se pridobi s plačilom nadomestila." Najbrž veš, da je redarska služba v Posočju zadnja leta zelo dejavna Na Kobariški stol (Stol) je samo za motorje prepovedano, a hudo lepo. Je ena klapa tujcev zorala pred leti in so se domačini odločli in prepovedali. Lovski čuvaj ima tud pooblastila za pridržanje motorista do prihoda Policije . Logje, Robidišče, Preval (vis a vis Stola (na jugu)), Korada, ... Ni3ous in igc1 2
Popularna objava hajoktejn Objavljeno Julij 15, 2017 Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 15, 2017 Dons Nearrain, DAMI34, jskrablin in 9 others 11 1
Popularna objava AJ Objavljeno Julij 15, 2017 Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 15, 2017 skalar36, mladench, DXR16 in 16 others 18 1
Popularna objava igc1 Objavljeno Julij 17, 2017 Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 17, 2017 Z Dr.SPEEDom sva se preko ZS in po telefonu dogovorila za večdnevni trip do Albanije. Seveda je prišel najprej v prestolnico na prijateljski obisk pogledat, s kero lublansko srajco se bo moral štajerski ded izpod Pohorja skupaj do AL okrog vozit :-) No, ob pirčku sva se kar lepo pogovorila, kakšnih velikih in pretencioznih pričakovanj v smislu kolk na dan morava prevozit, pa kje točno bova šla in kje bova spala nisva imela, samo, da greva na pot, ostalo pa sproti urejava... mi je bil tak način takoj blizu. Seveda si je Dr.SPEED določene rute že doma na na Googlu splaniral in v Garmina vrgel, tako, da so bili eni okvirni plani poti v izogib prevelikemu bluzenju le začrtani. 1. dan, bolj kot ne asfalt... vsak iz svoje smeri pripeljeva do Karlovca, se dobiva ob 10.00h na kavi pri muzeju tistih njihovih bojnih vozil na prostem, odrineva čez Plitvice in Bihaću... Kratek skok do Željave, ne on, ne jaz še nisva bila tam, ma saj je zanimivo, ampak je vse skupej že kr ena taka božja pot, skorej, kot na Brezje. Spredaj pred hangarji je bil že en tavelik bus s češkimi turisti, mal poslikava, greva pogledat v luknje, ugotoviva, da je imel Joža kr močno armijo, zdaj pa še za 2 Pilatusa ne mormo skup spravt :-) Kljub vsemu samo par fotk, ker jih je v drugih temah po forumu itak mrgoli. Sledi vožnja proti Uni, Dr Speed navigira po kolovozih ob reki, nekaj časa gre pot po bosanski, nekaj hrvaški strani. Parkrat mal zalutava, vprašava za smer, mojih fotk ni, verjetno bo pa objavljen kakšen filmček od Dr.SPEEDa, posnetih kadrov je verjetno kr nekej. Nekaj lepih makadamov sledi za Drvarem proti Glamoču, sva morala hitr koze s ceste porint, ker je zadej že en domač Fittipaldi z merđotom in pripeto prikolco proti nam letu in ni kazal preveč veselja, da bi kaj smanjio brzinu zarad dveh asov, ki nekaj fotkata sred ceste Potegneva iz Glamoča proti Livnem, najdeva ugodan smeštaj peš do centra mesteca na pir, in spat. 2. dan ...iz Livnega štartava nekam čez tele hribe... Vmes sem pri enem vzponu že zajčka ujel, sem v en kamen zgleda s prvo gumo pribil, žmigovc spredaj je po padcu mal žalostno dol visel ampak Duc Tape pomaga stvari spravit stvar na svoje mesto. Ja še dobr, da je Dr.SPEED pravi štajerski ded, ki popoldan kdaj še motorko zakurbla in kakšeno bukvo požaga... s tako pomočjo se potem tud KTMova koza iz horizontale lažje v vertikalo postav. ...naprej skozi senčne gozdove v čakanju, da se tale monster iz Mad Maxa umakne s poti al pa naju povozi nadaljujeva po vzdrževalnih poteh za nov daljnovod, napraviva en pit-stop pri domačih štromarjih... ...in naprej v dolino novim vzponom nasproti... to be continued... KyoKon, jskrablin, AJ in 27 others 25 5
Popularna objava igc1 Objavljeno Julij 18, 2017 Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 18, 2017 Pejmo kar naprej, dokler se še prbližno še spomnim, kje sva se potikala... Dr.SPEED navigira ob jezeru Blidinje proti Konjicu, za jezerom postanek za pozno kosilo Zapičiva proti Konjicu in v kolovoze nad mestom Cestica se dviga ob kanjonu Neretve, vsekana je v kanjon in je kar prepadna, prav letel tud ni gor v klanc, če si dal gas, te je samo mal bolj zmetal po šodru, šlo ni pa nič hitreje, je bla ena taka gruščevnata podlaga, da je samo v prazno vrtel. Pozno je že bilo, ko prispeva v vas Grušča. Parkirava pri hiški v bregu, vprašava gospodarja, če bi se dalo kje prespat, v hlevu, oz. seniku, kjer je imel dosti sena. Gospodar vpraša odakle ste, pa iz Slovenije in naju je bil kar vesel. Ponudi nama prazno sobo, ki jo z veseljem sprejmeva. Seveda sledi nekej turških kav ob 9.00h zvečer, domače kislo mleko, domač kruh, klasična debata o starih dobrih cajtih... Preden se znoči naredimo še fotko s prijaznim gostiteljem Omarjem in njegovo ženo. Otroci itak pobegnejo v mesto, zdaj jih živi v mali vasi samo še dobrih 20 ljudi. Kozi sta tud že parkirani, pejmo spat... Zjutraj zgodaj štartamo, Omar nas budi rano, jao pa na odmoru smo, ampak dogovorjeni smo bili ob 5.00h, ob 6.00h mora biti že na planini z malim TAMovim kamionom. Pozajtrkujemo, žena napravi jajca, kislo mleko, jogurt, bogato in okusno, bo zdržal želodček z lahkoto do kosila. Se oddolživa z denarnim nadomestilom prijaznima gostiteljema. Omar šibne s TAMićem naprej, midva še pakirava.... Lepo sončno jutro se je prebujalo na Visočici. Voziš se na 1400-1500mnm ...nadaljujeva čez zanimive makadame proti vzhodu Bosne oz nekam proti Jahorini si v civilizaciji prvoščva kakšn kofe, motorja sta bla obkrožena z domačima terencema :-) Sprašujeva domačine za pot na Jahorino, Garmin nekaj kaže, tud baka spodaj na cesti pravi, da neka pot je. Višje greva v breg, manj je poti, oz samo še trava. Potem še jaz nekaj Garminu sledim, poti ni itak nobene več, sam še trava , se švabska guma zavrti v prazno in izvedem en let mrtve kobre :-) Še dobr, da je bil Dr.SPEED s svojima rokama zraven, drugač ne vem, kako bi sam ta železje pobral. Nič, obrneva nazaj dol, tu čez na Jahorino ne gre se nadaljuje... AJ, Biker87, Anajram in 24 others 25 2
Popularna objava Dr.SPEED Objavljeno Julij 19, 2017 Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 19, 2017 miklavc, Mavti, pik1 in 20 others 16 7
BIF Objavljeno Julij 19, 2017 Opozori Objavljeno Julij 19, 2017 ....vrhunsko....Mala Crna Gora...kanjon Sušice....pa še nekaj krajev sem prpeoznal (odvozil)....pravi pure-nature.... Res lepa avantura....respect... Btw....mogoče ena od idej za v prihodnje....Sinjajevina planina v Črni Gori. Vendar ne klasična smer po karti. Obstaja še ena pot malce ven iz Kolašina...odcep je relativno težko najti....se strmo vzpne po kolovozni poti na vrh planine in pelje čez celotno planino proti Žabljaku....praktično na "živo"...po občasno komaj zazanavni kolovozni poti. Morda je že kdo peljal po njej....v glavnem priporočam. Mavti, MiNa, Ni3ous in 6 others 6 3
Žan96 Objavljeno Julij 19, 2017 Opozori Objavljeno Julij 19, 2017 Mal offtopic, al pa tut ne... Vozi kdo/je vozil metzeler six days extreme (hard) na ktm 690, tenerejki? Na kok barov ste filal?
jskrablin Objavljeno Julij 19, 2017 Opozori Objavljeno Julij 19, 2017 @igc1 @Dr.SPEED če bi rekel da nisem fouš bi se debelo zlagal. Super fura, super sprotni report @Žan96 - jaz offroad gum na 690 ne spuščam pod 1.3 bara za normalno off vožnjo. Priporočen tlak za solo off pa je 1.5. Tako da jaz bi tu začel, pol pa gor/dol 0.2 glede na teren in obremenitev. Pa malo gledaš kako se obrabljajo... Nearrain, Žan96 in igc1 2 1
Nearrain Objavljeno Julij 19, 2017 Opozori Objavljeno Julij 19, 2017 12 minutes ago, jskrablin said: @Žan96 - jaz offroad gum na 690 ne spuščam pod 1.3 bara za normalno off vožnjo. Priporočen tlak za solo off pa je 1.5. Tako da jaz bi tu začel, pol pa gor/dol 0.2 glede na teren in obremenitev. Pa malo gledaš kako se obrabljajo... S koliko nizkimi tlaki se da vozit kaksno gumo je precej odvisno tudi od tega koliko trde boke / puncture proff je kaksna guma. Na Michelinki Desert Race in Dunlopki 908RR jih spuscam tudi pod en bar in to brez sponarja. Obe gumi sta tok mocni, da sta totalen nightmare za namontirat, tako na roke, kot z montirko. 2 hours ago, BIF said: ....vrhunsko....Mala Crna Gora...kanjon Sušice....pa še nekaj krajev sem prpeoznal (odvozil)....pravi pure-nature.... Res lepa avantura....respect... Btw....mogoče ena od idej za v prihodnje....Sinjajevina planina v Črni Gori. Vendar ne klasična smer po karti. Obstaja še ena pot malce ven iz Kolašina...odcep je relativno težko najti....se strmo vzpne po kolovozni poti na vrh planine in pelje čez celotno planino proti Žabljaku....praktično na "živo"...po občasno komaj zazanavni kolovozni poti. Morda je že kdo peljal po njej....v glavnem priporočam. a mas GPX? jskrablin, Joker in igc1 3
BIF Objavljeno Julij 19, 2017 Opozori Objavljeno Julij 19, 2017 Žal ne...nikoli ne snemam prevoženih poti. Lahko pa ti razložim, kako in kaj, če nameravaš dol.
Snečer Objavljeno Julij 19, 2017 Opozori Objavljeno Julij 19, 2017 pred 5 minutami, BIF pravi: Žal ne...nikoli ne snemam prevoženih poti. Lahko pa ti razložim, kako in kaj, če nameravaš dol. avtomatsko se shranjuje pri Garminu...
BIF Objavljeno Julij 19, 2017 Opozori Objavljeno Julij 19, 2017 Možno...moram se posut s pepelom in priznat da imam Garmina zgolj kot televizijo z debelo vijolično črto. Zelo slabo obladam funkcije ki jih ponuja. je pa bilo to leta 2015 in močno dvomim, da je še kje track spravljen...mogoče pa je in, če želiš, ti ga mirno dam, da ga izbrskaš. Jaz pa sem glede taga (in še česa) an-alfabet...
Snečer Objavljeno Julij 19, 2017 Opozori Objavljeno Julij 19, 2017 pred 2 minutami, BIF pravi: Možno...moram se posut s pepelom in priznat da imam Garmina zgolj kot televizijo z debelo vijolično črto. Zelo slabo obladam funkcije ki jih ponuja. je pa bilo to leta 2015 in močno dvomim, da je še kje track spravljen...mogoče pa je in, če želiš, ti ga mirno dam, da ga izbrskaš. Jaz pa sem glede taga (in še česa) an-alfabet... sledi so shranjene v mapi (garmin)\gpx\archive\ , zadnjih 20 sledi, nakar jih začne prepisovati z novimi, tako da najbrž je že prepisana samo priklopiš na PC in pogledaš
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se