motolover Objavljeno December 30, 2013 Opozori Objavljeno December 30, 2013 Problem je če se tak poceni in iztrošen motor pokvari. Vsaj zame, ker nimam preveč časa za izgubljati po servisih. Osebno sem bolj za najem, naj oni skrbijo za popravila, prodajo in nabavo vozil. Paziti je treba tudi na zavarovanja, ker če v nesreči sebe ali koga drugega poškoduješ, lahko kar lepo bankrotiraš. V primeru, da se vračaš iz LA ali SF v NY, obstaja tudi možnost brezplačnega najema, ker se večina vozi v nasprotno smer in morajo vozila spraviti nazaj na vzhod. Pred leti sem gledal to varijanto za avto, pa se potem nisem odločil. Sem pa na ta način peljal en avto iz LA v San Francisco. Vse, kar sem plačal je bilo gorivo. Nazaj v LA sem šel z busom. gsxf750 1
LK64 Objavljeno Julij 3, 2014 Opozori Objavljeno Julij 3, 2014 Evo ti teme, Fireman. Saj si jo že uporabljal... pepino 1
pepino Objavljeno November 26, 2014 Avtor Opozori Objavljeno November 26, 2014 bo treba ponovit sohen 1
luxsa Objavljeno November 27, 2014 Opozori Objavljeno November 27, 2014 Jaz bi šel raje samo po Kaliforniji, mogoče še do Nevade. Dva tedna bi bilo dovolj, da se dobro navozim. Zanimivo je, da je tam najem HD Electra Glide cenejši kot najem GSa ali RTja! Parkrat sem rental harleye,ker je ostalo precej redko,teh je pa 80%.Najem 190-210$ na dan,vec dni -popust.
Bambi61 Objavljeno November 28, 2014 Opozori Objavljeno November 28, 2014 Parkrat sem rental harleye,ker je ostalo precej redko,teh je pa 80%.Najem 190-210$ na dan,vec dni -popust. Samo razmišljam: kaj za 14 dni krat 200 $ je 2.800$ ne dobiš že rabjenega?! Pa ga pol pač prodaš za 2.000$??
luxsa Objavljeno November 28, 2014 Opozori Objavljeno November 28, 2014 Samo razmišljam: kaj za 14 dni krat 200 $ je 2.800$ ne dobiš že rabjenega?! Pa ga pol pač prodaš za 2.000$?? Ce rentas za 14 dni je cena nizja,zavarovanje je v ceni,za ta denar ne dobis nic normalnega za kupit, pa se zavarovat moras,pa na koncu se prodat,kar pa pri teh prevarantih ni zmeraj enostavno iz lastnih izkusenj. pik1 in gsxf750 2
motolover Objavljeno November 28, 2014 Opozori Objavljeno November 28, 2014 (popravljeno) Tu govoriš najbrž o bruto ceni z zavarovanjem in vključenim prodajnim davkom? Pri Eagle Rider.com me pride Electra Glide 15 dni 2139 USD z vsemi davki in maksimalnimi zavarovanji. Mogoče je najem v LAju cenejši kot na vzhodni obali? Popravljeno November 28, 2014. Popravil motolover
luxsa Objavljeno November 29, 2014 Opozori Objavljeno November 29, 2014 Tu govoriš najbrž o bruto ceni z zavarovanjem in vključenim prodajnim davkom? Pri Eagle Rider.com me pride Electra Glide 15 dni 2139 USD z vsemi davki in maksimalnimi zavarovanji. Mogoče je najem v LAju cenejši kot na vzhodni obali? Jaz sem rental toncno pri the tukej v Jerseyu,cena je bila z davkom in zavarovanji 200 na dan,ker sem ponavadi rental za dan ali dva,tako da se pomoje ne izplaca kupovat za 14 dni motorja,ker kljub vsemu ni tako enostavno vse skupaj,tako da tisti ki misli da bo prisel,kupil za 2000 in se vozil veselo naokoli brez zavarovanja in ostalih jajc,se moti.Tukaj ponavadi velja ,voznja brez zavarovanja pomeni cuza,brezplacni pasulj,plus konkretna kazen. :grim pik1 1
ivan3a Objavljeno December 5, 2014 Opozori Objavljeno December 5, 2014 Prevozil sem ZDA leta 2010 od zahodne obale do vzhodne in rental Harleja Elektraglide kaj več pa: http://motozapisi.si/2010/08/zda-od-obale-do-obale/ Lp
motolover Objavljeno December 5, 2014 Opozori Objavljeno December 5, 2014 V katerem mesecu ste potovali?
ivan3a Objavljeno December 5, 2014 Opozori Objavljeno December 5, 2014 Potovali smo od 30.6. do 16.7. 2010 bilo je vroče. Lp
motolover Objavljeno December 5, 2014 Opozori Objavljeno December 5, 2014 Ja, datum res ni najboljši, sploh za Florido in ostale južne države.
bostjany Objavljeno December 8, 2014 Opozori Objavljeno December 8, 2014 Oj, Ja, jaz sem studiral vse zivo, na koncu sem kupil v Los Angelesu V-Starja 1100, l 2003 z vso mozno opremo, ohranjen, da ne mores verjet za 2200 dolarjev. Pripeljal sem se v New york konec Augusta, motorja ni hotel noben kupit, ker je bilo konec sezone... v vsakmu primeru sem imel v planu, da motor shipam v Slovenijo. Prevoz me je stal 1100 Dolarjev v Koper. Se nekaj tezav je blo z homologacijo...pri nas hocjo met vse homologirano, americani pac ne Po nekaj meseceih je bla zadeva urejena... Ce grem se enkrat, kupim v ameriki dovolj star motor, da ga potem v sloveniji vozim kot starodobnik... LP, Bostjany MiNa in trojan69 2
trojan69 Objavljeno December 9, 2014 Opozori Objavljeno December 9, 2014 (popravljeno) prletiš dol kupiš motor prefuraš r66,prodaš motor se usedeš na avion in prletiš domov...simpl k pasulj...u bistvu je pasulj težje narest mi smo šli sicer od L.A do N.Y pa smo te motorje kr u slovenijo uvozil... no tud če motorjev ne bi pripeljali domov,..in bi jih v najslabšmu primeru zapeljal na odpad bi profitiral kakega tisočaka pri najemnini:) KZ 1000 ane? policijska verzija Sem 3 leta vozil civilno različico tegale motorja (oziroma je tole policijska različica civilne ) - KZ 1100 oz Z 1100 st v Nemčiji. Praktično neuničljiv agregat. Tele policijske so delali kolikor vem, celo do 2005 in baje so ameriškim policajem zdržal tud po 300.000 milj brez problema. Popravljeno December 9, 2014. Popravil trojan69
motolover Objavljeno December 9, 2014 Opozori Objavljeno December 9, 2014 Se nekaj tezav je blo z homologacijo...pri nas hocjo met vse homologirano, americani pac ne Tudi Ameri morajo imeti homologirano. Samo ne veš, ker nisi poskusil.
zlato63 Objavljeno December 14, 2014 Opozori Objavljeno December 14, 2014 vsi, ki bi želeli na Route 66 organizirano (vendar številčno omejeno) me lahko kontaktirate. v naslednjem letu organiziramo potovanje po Zahodni obali ZDA z vključenim Route 66 v tisti najlepši in ohranjeni dolžini, nekaj Los Angelesa, Las Vegasa, Grand Canyona in nekaj nacionalnih parkov, Sturgis ...Za hotele in rentanje motorjev (Harley) po ugodni ceni je poskrbljeno. Zainteresirani dobite vse podatke po mailu, ki mi ga boste posredovali - po forumu se ne bom razpisoval
Fireman Objavljeno December 16, 2014 Opozori Objavljeno December 16, 2014 (popravljeno) vsi, ki bi želeli na Route 66 organizirano (vendar številčno omejeno) me lahko kontaktirate. v naslednjem letu organiziramo potovanje po Zahodni obali ZDA z vključenim Route 66 v tisti najlepši in ohranjeni dolžini, nekaj Los Angelesa, Las Vegasa, Grand Canyona in nekaj nacionalnih parkov, Sturgis ...Za hotele in rentanje motorjev (Harley) po ugodni ceni je poskrbljeno. Zainteresirani dobite vse podatke po mailu, ki mi ga boste posredovali - po forumu se ne bom razpisoAkli9 je Ali je zahodni del najlepši je relativno. Vsak sam bo presodil. Sigurno pa ni najbolj ohranjen, ker to mesti zagotovo pripada vzhodnemu dleu Route66. Želim vam lepo vreme in dobro cesto. Popravljeno December 16, 2014. Popravil Fireman
zlato63 Objavljeno December 18, 2014 Opozori Objavljeno December 18, 2014 Najem motorja (Harley Electraglide ali RoadKinga) za 18 dni stane cca 1000$, ko rezerviramo za skupino in stalnostni popust. Vključen je že tudi ves suport menjave motorja v primeru tehnične težave kjerkoli na poti ( po izkušnjah 2-3 ure) Seveda je nakup lastnega motocikla vedno možen in s tem na začetku in koncu pač ves postopek nakupa-prodaje in mogoče uvoza v SLO.
d_r_e_j_c Objavljeno April 14, 2015 Opozori Objavljeno April 14, 2015 Zdravo A je mogoče kdo za potovanje z motorjem po USA route 66, junija - julija letos ? Načrtujem le polovico celotne 66. Nekako od Oklahome ali Texasa do Califonije v času 14 dni, kar znese cca 150 - 250 km na dan (odvisno od ogleda znamenitosti) Če je kak interesent, naj me prosim kontaktira na ZS. Lp
juress Objavljeno April 15, 2015 Opozori Objavljeno April 15, 2015 en izmed mojih ciljev, žal kasneje - čez kakih 10 let, me bo pa zanimal potopis.
kekec III Objavljeno April 24, 2015 Opozori Objavljeno April 24, 2015 (popravljeno) In to te čaka na koncu poti.. Popravljeno April 24, 2015. Popravil kekec III
semering Objavljeno April 27, 2015 Opozori Objavljeno April 27, 2015 (popravljeno) Družba, v Ameriki je še veliko več zanimivih stvari kot preopevana Route 66! Res pa je, da nisi IN, če se z motorjem ne zapelješ po cesti, ki je pred stopetdeset in več leti jemala življenja ljudem, ki so se z vprežnimi vozovi na volovsko vprego, podajali v "lepšo" prihodnost. Jaz sem jo nekajkrat prečkal, a nisem doživel "orgazma"... Bilo pa je mnogo drugih reči, ki se jih veliko raje spomnim. Popravljeno April 27, 2015. Popravil semering
kate Objavljeno Januar 1, 2017 Opozori Objavljeno Januar 1, 2017 Čau vsem v tej temi. Letos se greva malo vozit po USA, coast to coast, route 66... vzela si bova en mesec. Konkretnega plana še nimava, mal sem prečekirala to temo, da vidim kaj svetujete, kaj priporočate. Žal je bolj švoh tle ... ala dejte se kej bolj razpisat.
Fireman Objavljeno Januar 4, 2017 Opozori Objavljeno Januar 4, 2017 (popravljeno) Od New Yorka do Los Angelesa Popravljeno Januar 4, 2017. Popravil Fireman Kmet2 in Frenk 67 2
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se