motozajebant Objavljeno Maj 21, 2020 Opozori Objavljeno Maj 21, 2020 Ob 20. 5. 2020 ob 9:22, Alla pravi: Zato pa je tako važna vzgoja cuckov. Za moje pojme bi vsak vodnik s svojim psom moral opravit osnovni preizkus poslušnosti v urbanem okolju. Predvsem odpoklic, normalna hoja na popuščenem povodcu, socializacija.... Žal pa si precej ljudi nabavi psa kot modni dodatek, katerega ne znajo niti socializirat niti ga pravilno vzgojit, da rata normalen pes, ki pozna pravila "lepega vedenja" v urbanem okolju. Cucki obvladajo glih vse in to precej hitro, problem je vedno v vodnikih, njihovi nerodnosti in nedoslednosti. Jaz mam belgijskega ovčarja, resna delovna pasma, ustvarjena za čuvanje in grizenje. Ampak ker je pravilno socializiran in vzgojen, lahko grem z njim kamorkoli, na povodcu ali brez. Ker uboga. Zato je lahko tudi v procesu šolanja z a reševalnega psa. Se popolnoma strinjam. Imel cucka 14 let, še danes mi je žal, da nisva šla vsaj na osnovni tečaj. Je bila kljub vsemu lepo vzgojena, a pri naslednjem psu, defitivno tečaj!
Tedybear Objavljeno Maj 21, 2020 Opozori Objavljeno Maj 21, 2020 Moja prejšnja apenzelerka..pasja mala šola, pa tečaj, poslušnost izjemna.....ampak premočan nagon. Ušla na potep vsakič, ko ni bila na očeh....poklala nešteto kokoši v okolici ( sem hodil ko poštar po vaši z opravičili in denarjem...)...grdo rečeno.....odrešil me je njen tumor in je odšla stara nepolnih 5 let. Zdajšnja.....nobene šole.....samo debatiramo z njo....uboga vse....pri odprti lesi nikamor.....brez povelja ne v avto ne iz njega...ko rečem Tara..greva spat.....si sama prinese svoje ležišče k radiatorju na hodnik....ista pasma, ampak povsem drug karakter. DAMI34, MARE 65, Alla in 4 others 7
bobi1001 Objavljeno Maj 21, 2020 Opozori Objavljeno Maj 21, 2020 Lepo vzgojen pes ,ubogljiv,naučen u piko vendar ne pravijo zastonj,da ima pes kosmata ušesa,ena drobcena napaka,pa se mo,je adpelal......ko kot je tedybear napisu.....ista pasma drug karakter ......zato mora bit lastnik psa na vsako malenkost pozoren. ligenjček, thumper, Tedybear in 2 others 5
thumper Objavljeno Maj 21, 2020 Opozori Objavljeno Maj 21, 2020 pred 7 urami, Alla pravi: Thumper......ni tko, ampak ajde, ti treniraj svoje cucke po svoje, jaz bom pa svoje in svojih tečajnikov mal drugače. nisem rekel , da nima učinka.. ima..samo to je ali iti po lažji poti za lastnika ali pa nezadovoljiva avtoriteta lastnika.. pri tebi je malo drugače - sploh pasma je je nagnjena k poslušnosti in izvrševanju ukazov.. en lovski pes recimo pasme kokrkva španjel - kjer sta bila starša samec in samica lovska psa - pa rabi bolj "trdo roko" .. striktno vsak dan pol ure drila.. prostor v visoki travi pa potem odpoklic z z dvignjeno roko - ker drugače ni videl osebe iz trave - in žvižgom na več kot 50m.. psom ki so bili manjši od njega in sitni se je umaknil.. sam ko je pa ležal in "kao spal z zaprtimi očmi" pa je začutil velikega psa ranga nemškega ovčarja in njegovo nesigurnost je pa poletel iz ležečega položaja .. zato je bil zmeraj na povodcu in to skrajšanem.. je bilo pa na drugi strani nekaj lužic in nekaj nepripravljenih lastnikov po zraku ko jih je njihov 40 ali več kilski pes potegnil nepripravljene.. kokrkva se je pa v zraku kot v risanki zadrgnil - a zmeraj pristal na vseh štirih... največkrat je bilo kar nekaj smeha na obeh straneh ..
Popularna objava VS800 Objavljeno Maj 22, 2020 Popularna objava Opozori Objavljeno Maj 22, 2020 Nej men en proba reč, kva ne smem, pa kva loh.................... dr.looney, thumper, MARE 65 in 11 others 1 9 4
Popularna objava mojamiska Objavljeno Maj 22, 2020 Popularna objava Opozori Objavljeno Maj 22, 2020 Par besed v to temo ...veliko muckov sem pobrala s ceste, revčkov, zanemarjenih, pohabljenih.. Nudila sem jim oskrbo in dom. Najstarejši (Capi) je oči zaprl v svojem 21-em letu..ostali (Biba, Lisica, Miki, Missy,Pikica,Cofka) med 13-15 let in lani sem pospremila v mačja nebesa še zadnjega (Muri) od njih . Zdaj več ne bom imela nobenega... tako sem se odločila zato, ker je vsaka od teh mojih malih dušic imela svoj značaj, svojo zgodbo in vsaka ločitev je bila zelo huda in težka . Imela sem tudi psa (Ringo), malega črnega mešančka z belo kravato in zavitim repkom na hrbtu, rekli smo mu čistokrvni črni pes . Dočakal je 20 let in z mamo sva ga rešili kot mladega psa pred zagotovljenim strelom lovca, kajti lastnika sta oba umrla zaradi zastrupitve z gobami, otroci pa ga niso hoteli imeti. . Hocem vam povedati, da imejte radi svoje živali in, da vsak trenutek, ki ga boste preživeli z njimi je dragocen kajti le žival zna čutit s tabo, te potolažit in ti iskreno vračat ljubezen. ...pa veliko veselja še naprej VS800, RobiRoberto, Quest in 12 others 8 4 3
Popularna objava KARMEN1 Objavljeno Maj 23, 2020 Popularna objava Opozori Objavljeno Maj 23, 2020 Živim ob gozdu, imam 4 pse ( ta zadnja prišla nenapovedano, lani decembra, iz Bosne). Nagrajujem z briketi ali hrenovkami, ko malo povadimo, na vrtu ali na sprehodu. Z njimi delam malo poslušnost, malo kakšne trikce. Z vsakim samo nekaj minut na dan. Iz roke ne hranim, še vedno smo na skledicah. Najstarejši avstralec (13,5) je bil pred letom dni operiran zaradi paralize grla, pol leta sem ga hranila iz roke, sedaj držim skledo v roki, dvignjeno (tako je treba pri tej bolezni, da se prepreči vsrk hrane v sapnik). Še vedno delamo poslušnost, trikce, iskanje predmetov, vaje za mobilnost zadnjih nog,...vse, kar kar ga ne preveč fizično obremenjuje. Drugi avstralec (11,5), pred 1 mesecem ugotovili jetra polna tumorjev, ki krvavijo, zaenkrat še vedno z nami, sicer malo bolj počasen, pa tudi jaz ga bremzam in čuvam, ampak glede na bolezen se odlično počuti. Pes, rojen za delat, vse, karkoli, odličen čuvaj, trenutno samo kratki sprehodi. Lili Bosankica (8), doživljensko na fleksiju, kljub vsemu svojemu več kot 30 letnemu kinološkemu znanju, nisem uspela preprečiti pobeg na sled v gozdu. Sama je izbrala, tako pač bo. Poleg tega je pes, ki se iz njega ne more izvleči NIČ. Nezahtevna, prijazna, pes, ki ga ni, dobesedno. Ampak razen sedi, prostor, tačko in touch, je totalna tema. Lahko bi bila odličen terapevtski pes, samo ne je vprašat, da kaj naredi. Masha Bosankica 2 (1), pripeljana iz Bosne decembra, na enem štriku, o povodcu totalna tema, nič, prav nič. V nekaj dneh povodec, poleg, sedi, prostor, začela s trikci, rojena za učenje. Neverjetna psička, dela vse, ma prav vse, kar si zamislim. Aktiven kuža, polna energije, zelo učljiva, poleg tega izreden čuvaj. Z njo je res veselje delat. Nekoč, pred 30 leti se je res delo nagrajevalo z obilo pohvale (tudi jaz sem tako delala), potem pa se je počasi začelo delat s priboljški, do sedaj, ko se pse tudi hrani iz roke. Čas gre naprej, stvari se spreminjajo.......... Ella, ligenjček, maxxa in 12 others 10 5
DAMI34 Objavljeno Maj 24, 2020 Opozori Objavljeno Maj 24, 2020 Moja se je danes cmerila na izletu rekoč: in to mi jemo, no ja še jaz sem mel malce solzic na učkih ligenjček, Nja, Lubikaa Rozzica in 6 others 8 1
Popularna objava Alla Objavljeno Maj 25, 2020 Popularna objava Opozori Objavljeno Maj 25, 2020 Mi mamo pa male račke VID_20200523_113412.mp4 MARE 65, Spasku, Lubikaa Rozzica in 11 others 11 3
Popularna objava Bmflar Objavljeno Maj 25, 2020 Popularna objava Opozori Objavljeno Maj 25, 2020 Konju jedan ..... DAMI34, thumper, Nja in 10 others 7 5 1
Popularna objava VS800 Objavljeno Maj 25, 2020 Popularna objava Opozori Objavljeno Maj 25, 2020 (popravljeno) Pujs jedan..... Popravljeno Maj 25, 2020. Popravil VS800 Nja, RobiRoberto, MARE 65 in 13 others 8 4 4
Popularna objava RobiRoberto Objavljeno Maj 25, 2020 Popularna objava Opozori Objavljeno Maj 25, 2020 Ena moja kolegica iz Kanomlje, fotografirana včeraj ... Bmflar, bobi1001, thumper in 7 others 5 5
Bmflar Objavljeno Maj 25, 2020 Opozori Objavljeno Maj 25, 2020 pred 4 minutami, RobiRoberto pravi: Ena moja kolegica iz Kanomlje, fotografirana včeraj ... Čudne kolegice imaš ti .... Jest mam take večinoma na roštilju al pa na krožniku ... bobi1001, dr.looney in RobiRoberto 3
Popularna objava DAMI34 Objavljeno Maj 25, 2020 Popularna objava Opozori Objavljeno Maj 25, 2020 Akcijska, kje je muca? Ella, J.a.m.e.s, VS800 in 9 others 7 4 1
Akito Objavljeno Maj 25, 2020 Opozori Objavljeno Maj 25, 2020 (popravljeno) pred 7 urami, Bmflar pravi: Konju jedan ..... ...tale konju jedan meni precej koščeno deluje ? Popravljeno Maj 25, 2020. Popravil Akito bobi1001 in Bmflar 2
Bmflar Objavljeno Maj 26, 2020 Opozori Objavljeno Maj 26, 2020 pred 11 urami, Akito pravi: ...tale konju jedan meni precej koščeno deluje ? Trkačka kobila - samo kita pa mišice !
RobiRoberto Objavljeno Maj 26, 2020 Opozori Objavljeno Maj 26, 2020 pred 19 urami, Bmflar pravi: Čudne kolegice imaš ti .... Jest mam take večinoma na roštilju al pa na krožniku ... ? / / Akito, MARE 65, Mavti in 5 others 8
Popularna objava Lubikaa Rozzica Objavljeno Maj 26, 2020 Popularna objava Opozori Objavljeno Maj 26, 2020 Neglede na vreme...Drava vedno pase?????.. DAMI34, Mavti, dr.looney in 10 others 11 1 1
Popularna objava Igi Pop Objavljeno Maj 26, 2020 Popularna objava Opozori Objavljeno Maj 26, 2020 Maček se bori s kobro, če ni morda anakonda MARE 65, RobiRoberto, bobi1001 in 10 others 4 7 2
Bmflar Objavljeno Maj 27, 2020 Opozori Objavljeno Maj 27, 2020 Lubikaa Rozzica, DAMI34, bobi1001 in 5 others 1 7
Popularna objava DAMI34 Objavljeno Maj 28, 2020 Popularna objava Opozori Objavljeno Maj 28, 2020 Masterchef yoda kitchen master Fastfood za reveže VS800, MARE 65, bobi1001 in 8 others 6 3 2
Popularna objava skofk Objavljeno Maj 29, 2020 Popularna objava Opozori Objavljeno Maj 29, 2020 Bmflar, RobiRoberto, DAMI34 in 14 others 12 5
Popularna objava Akito Objavljeno Maj 29, 2020 Popularna objava Opozori Objavljeno Maj 29, 2020 V'n me spust ...noooo.... ligenjček, Quest, VS800 in 8 others 7 4
Popularna objava Tedybear Objavljeno Maj 29, 2020 Popularna objava Opozori Objavljeno Maj 29, 2020 (popravljeno) Toooooooo.........tazadncaaaaajt, da me spustiš u vodo........ (kvaliteta slike pa ....ajajaj) Popravljeno Maj 29, 2020. Popravil Tedybear VS800, Lubikaa Rozzica, skofk in 9 others 8 4
KARMEN1 Objavljeno Maj 29, 2020 Opozori Objavljeno Maj 29, 2020 Iz mojega srca te je milijon pisanih metuljčkov pospremilo čez mavrični most ?. Buhtelj, pogrešali te bomo ?! Black tears, 13.9.2008 - 28.5.2020. Tedybear, DAMI34, VS800 in 13 others 1 15
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se