Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno

za domačega ljubljenčka si moraš vzeti čas in res za to skrbeti kot jaz skrbim za ninđo ;)

čeprav sam nimam psa, se mi smilijo ko jih imajo tukaj po blokih ... zjutraj na hitr v park da opravi nujo in potem enako zvečer ... a je to smisel imeti ljubljenčka, še največkrat so taki mladički kupljeni za otroke, otroci malo zrastejo in se ne ukvarjajo več s tem in ostane na bremenih staršev, ki pa itak po cele dneve delajo ... 

enak primer je @Alla k si tut zame noče časa vzet in me met za ljubljenčka vsaj čez vikend :dry: 

Objavljeno
Pravkar, maus pravi:

enak primer je @Alla k si tut zame noče časa vzet in me met za ljubljenčka vsaj čez vikend :dry: 

te bo pelala na Brnčičevo u vrtc, pa boš meu sovrstnike tm                :lol1:

Objavljeno
pred 1 minuto, VS800 pravi:

upam da najdete čas vsaj za kakšen sprehod znjim pa kakšen pobožek sm pa ke     :P

Podatek iz Garmina, to leto 108 sprehodov s psom oz. hitrih hoj, to je 723km, zraven ni vštetih tistih, ko je moja šla sama, ker sem jaz bil v službi in mojih kratkih tekov, ko sem tekel z njim. Od oka, do zdaj prehodil sigurno 1000km, naj se javi, kdo toliko sprehodi psa. B)

Igre in cartljanja doma pa tudi ne zmanjka. ;)

Objavljeno (popravljeno)
pred 3 minutami, Andrejcer pravi:

Podatek iz Garmina, to leto 108 sprehodov s psom oz. hitrih hoj, to je 723km, zraven ni vštetih tistih, ko je moja šla sama, ker sem jaz bil v službi in mojih kratkih tekov, ko sem tekel z njim. Od oka, do zdaj prehodil sigurno 1000km, naj se javi, kdo toliko sprehodi psa. B)

Igre in cartljanja doma pa tudi ne zmanjka. ;)

To mate usei skos pol musklfiber    :P

Popravljeno . Popravil VS800
  • Haha 3
Objavljeno
pred 1 uro, Kmet2 pravi:

Kaj si spregledal v mojem postu?

Ne vem kaj bi mučil psa, če ima zlomljeno tačko in bi ga odpeljal vetu na op.

Zame je nehumano, da bi se zaradi tega odpovedal psički, nedopustno.

Taki ljudje, ki imajo pesa cel dan privezanega na par m verige, ali pa cele dneve v pesjaku ne bi smeli imeti živali!!!

Taki tudi otrok ne bi smeli imeti.

Če ima raka, sem videl veliko primerov, bula na ušesu, odreżejo, pes živi dalje.

Napredovana stanja in stanja, ko ni pričakovat izboljšanj oz. ozdravitve pa na inekcijo in želim biti poleg, saj želim da je pes z nekom ki mu zaupa in je med njima stkana posebna vez v zadnjih trenutkih. 

Že zdaj mi pridejo solze na oči, ko samo pomislim.

Za poskodbe in bolezni, ki si jih nastel ter so ozdravljive ti veterinar niti ne bo in tudi ne sme uspavati zivali. Je lastnik po zakonu dolzan poskrbeti zanjo. Meni se zdi ze nedopustno, da imajo pse v pesjakih. Koji vrag ima psa, ce je revez zaprt v box. Na verigi pa v slo ze leta nisem videl psa, na sreco. Mislim, da pri nas ni vec veliko zanemarjanja. Vprimerjavi z drzavami, ki sem jih obiskal ...

Objavljeno
pred 2 urami, VS800 pravi:

e085.giftistut en kutlet   :naughty:

kva maš rdečo rit ...:lol1:

Objavljeno
pred 49 minutami, maus pravi:

za domačega ljubljenčka si moraš vzeti čas in res za to skrbeti kot jaz skrbim za ninđo ;)

čeprav sam nimam psa, se mi smilijo ko jih imajo tukaj po blokih ... zjutraj na hitr v park da opravi nujo in potem enako zvečer ... a je to smisel imeti ljubljenčka, še največkrat so taki mladički kupljeni za otroke, otroci malo zrastejo in se ne ukvarjajo več s tem in ostane na bremenih staršev, ki pa itak po cele dneve delajo ... 

se strinjam stjeb...tud pri nas v bloku je tko...to je kr mal žalostno za gledat...zutri,mogoče kdaj popoldne in pa na večer,za 5-10 minut v park...in toj to...jest bi v bloku prepovedou žvali.

kar pa se tiče tebe in za čez-vikend ljubljenčka...preveč bi zapravila zate za futr,ker tkole pudhranjen kot si,tud za lajat ne morš....:lol1:

Objavljeno
pred eno uro, Andrejcer pravi:

Preden je prišel naš pes domov, sem prebral kolikor se je dalo in ugotovil, da so briketi najbolj priročni in imajo čisto vse kar pes rabi. Pa ne tisti HOV ČOV 5€ akcija 20kg smrdeča vreča, ampak tisti malo boljši, srednji cenovni razdred, nekje 40€/12kg. Trenutno jé Ontario.

Za domačo kuho psu pa nisem dovolj podkovan, ker moraš točno vedet kako pripraviti obroke, ki bi imeli čisto vsa hranila, ki jih pes rabi. Če razmislim podrobneje, niti ne bi našel za to časa saj komaj najdemo čas, da skuhamo sebi, kaj da bi še posebej kuhali psu.

Točno v tem je vsa poanata. V uravnoteženosti hrane...pravilnih razmerjih med maščobami, beljakovinami, ogljikovimi hidrati....vlaknine, vitamini, minerali....

NIKOLI tega ne moreš sam pravilno uravnotežit z domačo prehrano....

• Všeč mi je 3
Objavljeno
pred 8 minutami, BIF pravi:

Točno v tem je vsa poanata. V uravnoteženosti hrane...pravilnih razmerjih med maščobami, beljakovinami, ogljikovimi hidrati....vlaknine, vitamini, minerali....

NIKOLI tega ne moreš sam pravilno uravnotežit z domačo prehrano....

Ok stima, kaj pa konzervansi - antioksidanti ? Je uravnotezeno z kemijskimi dodatki. Vem, tudi mi zremo to ampak vsaj jaz se izogibam koliko gre in to privoscim tudi psu. Na koncu niti ni toliko pomembno, vazno je, da ima to kratko kosmato zivljenje lepo, da cuti, da je zazeljen. Pa, da ga ne futras, da zgleda kot pujs...

• Všeč mi je 3
Objavljeno
pred 26 minutami, maiden pravi:

se strinjam stjeb...tud pri nas v bloku je tko...to je kr mal žalostno za gledat...zutri,mogoče kdaj popoldne in pa na večer,za 5-10 minut v park...in toj to...jest bi v bloku prepovedou žvali.

kar pa se tiče tebe in za čez-vikend ljubljenčka...preveč bi zapravila zate za futr,ker tkole pudhranjen kot si,tud za lajat ne morš....:lol1:

Moj ima dvorisce pa dopoldan, ko je sam noce biti zunaj, niti poleti ne. Psi so zelo razlicni po karakterju ...

Objavljeno

Naša gospodična Tačka ...

IMG_7614.JPG.1f0ae4a1a2521a7e4fe9a50ef72958e7.JPG

... ima vsak dan "polpenzion", ki ga sestavljata "industrijski" zajtrk ...

IMG_7615.JPG.0267c2aae6b35a6c085a720758fa7a51.JPG

... in doma pripravljena večerja.

IMG_7616.JPG.231761f193efb793670585004c512b61.JPG

Objavljeno
pred 1 uro, IZTOK pravi:

Ok stima, kaj pa konzervansi - antioksidanti ? Je uravnotezeno z kemijskimi dodatki. Vem, tudi mi zremo to ampak vsaj jaz se izogibam koliko gre in to privoscim tudi psu. Na koncu niti ni toliko pomembno, vazno je, da ima to kratko kosmato zivljenje lepo, da cuti, da je zazeljen. Pa, da ga ne futras, da zgleda kot pujs...

Se strinjam s teboj...vendar pa so se zadeve v zadnjih letih radikalno spremenile. Ljudje so  bolj občutljivi na to kaj je pes, kot pa oni sami...od tod izhajajo zahteve in resni proizvajalci pri razvoju (v katerem sodelujejo  cele ekipe strokovnjakov) zelo pazijo na kvaliteto vnešenih surovin. Govorimo seveda o resnih in renomiranih proizvajalcih. Žal pa cena ni vedno tudi merilo. Nekateri so že pogruntali in neupravičeno nabili cene v nebo, kar ljudi zavede, ker mislijo, da je dražja hrana nujno tudi kvalitetnejša...žal temu ni vedno tako.

Spodaj primer sestave pasje hrane in krekerjev za ljudsko prehrano. Poglej si vsebnost E-jev...recimo. In če ne bi vedel za kaj gre, bi za svojo prehrano raje izbral pasje brikete.

20180801_160302.jpg

20180801_160421.jpg

Objavljeno
pred 9 urami, BIF pravi:

Po 22-ih letih dela v stroki ter zadnjih 17 letih podrobneje na področju živalskega nutricionizma, ter vsakodnevnih videnj v preaksi...bi k temu zgoraj dodal....popolnoma narobe.

Kost v prehranski verigi psa nima kaj iskati.

A ni tako, da ima velika večina (tudi dražjih) briketov med prevladujočimi sestavinami "moko" - t.j. kosti? Predvidevam, da ima tudi TOTW na prvem mestu moko in šele na 7. mestu meso lososa. Se motim?

Poleg tega je TOTW od Diamonda. Glede na težo dosedanjih vpoklicev se ti vseeno zdijo resen in renomiran proizvajalec?

pred 9 urami, VS800 pravi:

Prvega psa bernca, smo začel futrat z najdražjimi briketi in izklučno samo z briketi ki so nam jih svetovali strokovnjaki in lej ga zlomka pri enem letu odkrušeno koleno v prvi desni taci pa porazna dlaka.....

Katerimi?

pred 8 urami, Alla pravi:

Danes ima pa že 60 % domačih živali raka in odstotek še raste.  Da o vseh božjih alergijah niti ne izgubljam besed. Divje populacije volkov (ki so nekako najbližje psom) pa nimajo nobenih težav s tem.

...

Še toliko bolj zato, ker mi je zadnji pes (hranjen prvih 8 let izključno s kvalitetno briketirano hrano višjega cenovnega razreda) letos umrl zaradi raka.

Katera je bila ta kvalitetna briketirana hrana višjega cenovnega razreda?

pred 7 urami, Alla pravi:

Zakaj je torej tak porast raka?

Tudi pri ljudeh je rak vedno bolj pogost, celo med mladimi, pa nismo na briketih. Sevanje in onesnažen zrak sta sigurno bolj problematična. Lep primer so ljudje, ki živijo pod anteno na Belem križu ali pa Tržačani, ki živijo blizu škedenjske železarne. Tudi na Sardiniji se ne hecajo s količino zakopanih toksičnih odpadkov. Če živiš na takem območju, ti enostavno ni spasa. Manjšim bitjem od nas pa da ne govorimo... To kar danes vidimo pri njih, bomo najbrž jutri pri nas :huh:

pred 7 urami, DAMI34 pravi:

moj je na kao "kvalitetnih" briketih že cel lajf. Zraven dobi samo še zeljenjavo in nekaj sadja kot priboljše, kar tudi ima zelo rad. do sedaj nobenih alergij in problemov, že 13 let.

Še ti povej kateri so kvalitetni briketi, prosim :)

pred 4 urami, Andrejcer pravi:

Od oka, do zdaj prehodil sigurno 1000km, naj se javi, kdo toliko sprehodi psa. B)

:baa:V hoji moj pes premaga tvojega ×2. Zdaj pa imaš  :jezik:

Objavljeno
pred 10 minutami, 3nity pravi:

Še ti povej kateri so kvalitetni briketi, prosim :)

Happy dog, pa napisal sem "kvalitetni" v navednicah, ker se nisem poglobil vanje, mi jih pa prodaja prijatelj.

Objavljeno

Znamke briketov ne bom izpostavljala, 10 let nazaj mi je bilo rečeno, da je ena izmed bolj kvalitetnih hran. Je pa res, da  vsak veterinar hvali tisto znamko, ki jo prodaja :)
Ja, seveda je rak v porastu tudi pri ljudeh.  In ljudje (običajno) ne jedo briketov. Se pa v veliki večini prehranjujejo s predpripravljeno hrano, ki je spet polna  aditivov. In na deklaracije lahko napišejo glih kaj hočejo (tako pri pasji, mačji ali človeški hrani), kemija, biologija in biokemija so precej zabavne zadevice. Lahko posamezne spojine niso strupene, v kombinaciji pa postanejo zelo toksične. 

In, ja, dnevno smo izpostavljeni (tako mi, kot naše živali) vsem mogočim sevanjem, onesnaženem zraku, florirani, klorirani in s plastiko obogateni vodi, agresivnim čistilom (pogosto precej strupenimi), stresu, .....da ni čudno, da farmacevtska panoga tako cveti. 

Zato pa je potrebno izobraževanje, zato je potrebno omejiti vnos vsaj tistih strupov, na katerih vnos lahko vplivamo. In hrana je osnova. Tudi avto hitreje zariba, če mu tankamo zanič gorivo. 
Narava ima čudovite alternative, je pa res, da zahtevajo malce več časa in truda. 
Kar pa spet ni slabo, ker itaq prehitro divjamo skozi življenje ;)

Objavljeno
22 minutes ago, 3nity said:

Tudi pri ljudeh je rak vedno bolj pogost, celo med mladimi, pa nismo na briketih. 

“Sodobna” hrana in “Sodobne” prehranjevalne navade so prvi in najvecji razlog za rakavost pri ljudjeh. So tudi ostali vzroki, ne recem, vendar so odmevni pri raji predvsem zaradi medijskega pompa, Ker se ni “zdravo” bosti z giganti prehranjevalne industrije.

Poisci statisticne podatke o rakavosti 50 let nazaj pred fast foodi in procesirano hrano.

zal Si naso usodo delijo z nami tudi nase zivali.  :(

Objavljeno
pred 8 minutami, Alla pravi:

Znamke briketov ne bom izpostavljala, 10 let nazaj mi je bilo rečeno, da je ena izmed bolj kvalitetnih hran. Je pa res, da  vsak veterinar hvali tisto znamko, ki jo prodaja :)

Hills? Toplo/mrzlo? :D No, saj sem razumela, samo je firbec žal močnejši. Hvala vseeno za odgovor :blush:

Objavljeno
pred 8 minutami, Nearrain pravi:

“Sodobna” hrana in “Sodobne” prehranjevalne navade so prvi in najvecji razlog za rakavost pri ljudjeh. So tudi ostali vzroki, ne recem, vendar so odmevni pri raji predvsem zaradi medijskega pompa, Ker se ni “zdravo” bosti z giganti prehranjevalne industrije.

Poisci statisticne podatke o rakavosti 50 let nazaj pred fast foodi in procesirano hrano.

zal Si naso usodo delijo z nami tudi nase zivali.  :(

To je ze res, ampak toksini od industrije pa umetno jedersko sevanje ala Cernobil tudi niso zanemarljivi. Poglej si javno dostopne meritve okolice Krskega. Sevanje, ki so nam ga podarili iz SSSR doprinese ebako kolicino kot naravno sevanje s tem, da na to smo genetsko prilagojeni, na izotope Cezija in Stroncija pa glih ne. K temu dodaj se vse jedrske poizkuse,  tuno iz Pacifika z zacimbami iz Fukošime pa smo tukaj kjer smo.

Objavljeno

Noben od mojih psov Hillsa tudi povohal ni. Če sem zamešala v ostalo hrano 5 Hillsovih briketov je na koncu v skledi ostalo točno teh 5 briketov. 

Bili so eni izmed Purininih briketov. Kot pa danes vidim in berem, so pristali na precej slabem glasu. 

Objavljeno

Še nekaj člankov dr. Mojce Cerovšek, dr.vet.med. na spodnjem linku, če koga zanima. Tako o prehrani, kot o raku in drugih težavah ki pestijo naše živali in nas: 

https://www.zdravahranazapse.si/author/mojca-cerovsek/

Meni osebno je teta blazno zanimiva in življenjska, saj gleda širše, išče nove rešitve in se ne drži samo tega, kar so jo naučili na faksu.

Pa ker sem dopoldne obljubila še nekaj o boju proti bolham in klopom, najprej en izmed člankov o komercialnih strupih proti bolham in klopom   (https://www.dogsnaturallymagazine.com/bravecto-nexgard-simparica-oral-flea-tick-preventives-safe/ )
Insekticid, se pravi učinkovina, mora pridet v krvni obtok psa ali mačke. Bolhe in klopi se morajo potem na tega psa ali mačko prisesat in se hranit, da zaužijejo strup in šele takrat potem krepajo. Se pravi, da če je klop okužen lahko kljub tej zaščiti okuži tudi psa ali mačko.

Tule pa še nekaj naravnih  idej, ki jih je po mojem mnenju vredno preizkusiti:

https://www.dogsnaturallymagazine.com/why-flea-and-tick-products-are-a-bad-idea-and-4-natural-repellent-recipes/

https://www.zdravahranazapse.si/tag/bolhe-in-klopi/

Prijetno branje ;)

Objavljeno
pred 13 minutami, Alla pravi:

Prijetno branje ;)

prid mi u spalnico prebrat :jezik:

• Haha 3
Objavljeno
pred 1 uro, Alla pravi:

Se pravi, da če je klop okužen lahko kljub tej zaščiti okuži tudi psa ali mačko.

....absolutno narobe. Spet ena domača domislica, brez strokovne podlage...

Vi kar špricajte peseke s kisom, pa malo jih še z česnom namažite in sivkinimi vejicami našeškajte. 

Se sploh zavedate kaj borelioza naredi s psom? Lastniki, ki so to dali skozi bi, če se bi dalo čas zasukat nazaj, psom dajali tudi jedrsko bombo lizat (karikiram)..samo, da bi ga obvarovali pred okužbo. Tudi pri uporabi zaščitnih sredstev zoper klope se tehta med slabimi dejavniki in koristjo...izbereš kar je v korist živali.

Enako kot vsi domači zdravilci v humani medicini, tudi v veterini v končni fazi vsi iščejo rešitev pri stroki, ko je sila. Tak...zdaj pa rešujte zadevo...pa nujno je....

Bolano, da o tem sploh razpravljamo....

Objavljeno

Uau, si pa absolutno proti vsej alternativi in naravnemu?! :huh:

Res ne vem kako je uspelo vsemu živemu preživet, preden so nas rešili kemik in farmacevti. 

Lej, nisem proti uradni veterini in medicini, daleč od tega. Spoštujem njih in njihovo znanje, mnogokrat sem se že obrnila na njih za pomoč in jo pretežno tudi ustrezno dobila. Žal pa tudi uradna veterina in medicina nimata rešitev za vse. In se včasih motita. Tako kot alternativa. Vsi še nabiramo znanje. 

Veš kako lepo bi bilo, ko bi sodelovali? 

Bi bila pa vesela, da me poučiš zakaj trdiš da so vse moje izjave napačne. Namreč, kljub ampulam sem na psu našla prisesane in potem poginule klope, torej je okužba možna. Žvečilni tableto je dobil pa samo 2x, pa je obakrat zelo bruhal, tako da sem s temi strupi končala. 

Pa, prosim, tudi če se ne strinjava, ni potrebe po žaljivem tonu. 

Objavljeno
9 hours ago, Alla said:

klopi se morajo potem na tega psa ali mačko prisesat in se hranit, da zaužijejo strup in šele takrat potem krepajo. Se pravi, da če je klop okužen lahko kljub tej zaščiti okuži tudi psa ali mačko.

Na gozdarski soli so me ucili, da je zelo majhna verjetnost okuzbe, ce se klop ne nazre. Da te hudic okuzi ko je sit, in u bistvu bruhne kri nazaj. Torej, ce “frontline” v krvi klopa hitro ubije, je zival varna. 

Morda je zanimiva tud zascita poklicnih cistilcev pod daljnovodi. Fantje imajo Biokil u kantah. Pred akcijo se izdatno pospricajo s srkropilnico. Biokil sm vidu uporabljat tud na crosscountry konjskih dirkah. 

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!