Skoči na vsebino

optično friziranje VS. tehnično friziranje

aerox

Priporočene objave

no zanima me kaj vam je ljubše optično lepo spremenjen skuter ali tehnično sfriziran!?

v sloveniji sem videl zelo malo skuterjev ki bi meli kakšno drugo barvo kot je bila originalna npr. bolj svetla oz. temna, potem origalne nalepke odstranjene sem tudi zelo redko videl, da se ne menimo če so gori kake polini nalepke al kaj takega, tega skoraj ni, no nekaj izjem se najde!v nemčiji in italiji in ostalih držažav, pa je tega tolko kot pr nas jugecof z Remusami in 10 cm dol spušenimi amotizerji, tak da se že blatnik po gume rajsa, notri pa 500W woofer in muzka tak glasna da ti lasi začejo kar v luft stat, ko da bi jim viagro pokazo! :D :x

potem tehnično sfriziranega skuterja pa vidiš skoraj na vsakem drugem križišču, od 70cc kitov do drugih variomatov, do nekih zobnikov čudnih, pa tudi do športnih jermenof pa ostalih stvari,....

no zanima me kaj vam je ljubše, optika al tehnika, pa fajn bi še bilo da bi malo našteli kaj vse imate na skuterju sfrizirano, optično in tehnično, ja pa slike so tudi dobrodošle!

aja, pa še nekaj, na tujih forumev sn videl, tudi da imajo enih tipi na skuterah pod sedežom, vgrajene zvočnike in radio in to še jim celo fajn razbija! a ma gdo to v sloveniji??

kar na svetlo z njimi, da vidimo tote stroje! :D :?: :!:

tnx

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Včasih sem imel Hondo Dio s polini 70 brez vate v auspuhu.

Optično sem mu dodal le nekaj stranskih zarezic :oops: in povečal luknjo za trobljo v sprednji plastiki.

hdio2001.jpg

Pa evo še dokaz da so mali skuterji tut zelo uporabni

Dio_Rob.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hm zvocnki pa radio pod zicom sux meu sm med poletnim pocitncam sej je ql k se ke ustavs pa loh prbijes sej poka kr pošteno jst sm meu 2x 250w pa sm komi pod zic spravu k so dokaj velki zvocnki sam problem se pol zacne kam dt čelado in zarad tega razloga sm use vn fuknu.

Glede tehnicenga frizeranja mi ustane sam se ksn evolution kit kr mam not : polini 70 R, polini variomat, polini evo sklopka, 17,5 frgazar, polini jermn ,gianelli black swan aupuh, prenose za koncno.

Glede optike par polini nalepk rdeči zmiguci pa se eno rdečo bliskavco :)

Sej ce bi meu ksn fotoaparat bi sliku sam skutr je dokaj spraskan tko da nov več doug uriginal farbe :)

Itak da je bols tehnično frizeranje da saj kam gre :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ej Benneli-491, jaz sn tudi prvo mislo kupit takega skutera kot ga maš ti!

so v trgovini Pipro v LJ meli neko akcijo benelija 491 racing za 340 čukov, pa še modro beli je bil, samo finta akcije je bla v tem, da so tote mašine tam stale že 3 leta in so bli letniki '99, samo da nevoženi! :D :cry:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jst sm ga pr pipro narocu pa so mi ga s kopra prpelal k sm hotu v sbk 2001 barvah in je biu ta zadn u slo . Zdej je pa itak sla ze usa plastika u kurac . To je pa tko ce ga pijs zuni pol se pa z skutrjom dam udpels :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jst sm ga pr pipro narocu pa so mi ga s kopra prpelal k sm hotu v sbk 2001 barvah in je biu ta zadn u slo . Zdej je pa itak sla ze usa plastika u kurac . To je pa tko ce ga pijs zuni pol se pa z skutrjom dam udpels :)

hehe ja se zgodi, jaz navadno nena pijem ko sn z skuterom, torej bi zaj mogel rečt da nikol ne pijem, samo to ni res, se pijem že, samo se prvo vedno streznim, ko grem domu :D

ja toti beneli 491 je ful lep samo zadnica mislim da glih ni okus vsakega!?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

jas mam neonko pa eno modro ledico v sprednji luči :D od mašinerije pa kit, fergazer, primarne zobnike, jermen in auspuh. vse razen auspuha(arrow) je polini.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jas mam tak vsranega, da ma že čisto svojo barvo. Ful lepo se modra meša z rjavo črno. Drugače pa mam modrega aeroxa z metalik črnimi felnami in mislim, da je zarad tega unikat vsaj v Sloveniji. Včasih sem mel črn spodnji del oklepa pa sem ga zamenjal z modrim. Z novim Aeroxom se razlikuje po tem, da novi ma srebrne felne in drugačne nalepke. Pa vsran ni tolko ko moj. Hoto pa sem ga nardit ven v barvah Italjanskega Aeroacrobat teama Blue Angels, ko majo Hornete F-18 poštrihane na modro rumeno. Rumeno plastiko itak dobiš od starih Aeroxov.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Itak da imamo :wink: :D

Spodaj ima neonko, to pa je zaenkrat vse kar sem naredil na skuterju "optično".

Kar se tiče tehničnega pa: MHR 70cmm, gred, variomat, sklopka (skalibrirana z malossijevimi fedri), velka fedra, jermen, daljši sekundarni prenosi in zx auspuh. Ciliner je nižan za 0,8 mm in razširjena je luknja za dovod bencina. To mislim da je vse.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

...loh prbijes sej poka kr pošteno jst sm meu 2x 250w pa sm komi pod zic spravu k so dokaj velki zvocnki

2×250 w? Kolk RMS-ja, kakšn ojačevalc, kje zaboga že?

Možno že, da je bla muska sam to ni to. :roll:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Defenitivno so men bolj všeč optično sfrizirani skuterji pod pogojem de ma zadovoljivo končno hitrost.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ja optika itaq rulz

samo hitrost pa je tak

ko sn skutera kupo sn mislo da bo mi 50 oz. 45, dovolj, no to se je seveda spremenlo, in dal sn blokade vun, hitrost 75 oz. 80, je bla zadosti 1 mesec, potem je prišo gor leo zx, zaenkrat mi gre 85, z valčkami bo šel enih 90, pa z 85 sem bil zadovoln celi 1 tedn, zaj pa hočem več, tak neke 100 je moja meja, samo ne vrjamem, da bo to držalo par mescov :))

saj mi je jrko prav povedo, ko bom enkrat neke predelo se nem mogo vstavit, bom postal odvisn :))

polini je droga 21. oz. 22. stoletja :))

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Itak da imamo  :wink:  :D  

Spodaj ima neonko, to pa je zaenkrat vse kar sem naredil na skuterju "optično".

Kar se tiče tehničnega pa: MHR 70cmm, gred, variomat, sklopka (skalibrirana z malossijevimi fedri), velka fedra, jermen, daljši sekundarni prenosi in zx auspuh. Ciliner je nižan za 0,8 mm in razširjena je luknja za dovod bencina. To mislim da je vse.

Dej mal glede neonke razloz. Kolk mas to veliko sploh, pa kam si prklopu? Jes sm hotu kksno pofarbano lucko uspot dat ... samo poj si se bl za policaje opazen :twisted: pa se ... kam bi to navezov :?: sej drgac more ful dobr zgledat :arrow: a mas kksno sliko :?:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Defenitivno so men bolj všeč optično sfrizirani skuterji pod pogojem de ma zadovoljivo končno hitrost.

Ja sej je lepo ce mas lebga. Samo pol pa pades ...... gre pa vs dev k si ga not uložu u maloro :? :cry:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja res gre vse k hudiču!

Nisem tak štor de bi vsak mesec 3 krat padu.

Če bi recimo enkrat na let mal bol krešnu pa tut ne bi bil tak velik strošek.

Itak se motorja sčasoma naveličaš pa ga mal drgač pobarvaš pa je!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če mal bl krešneš je vsekakor strošek. In to čist nepomemben. Raj kupm

benz al pa ole k pa de bi mogu za popravil dajat. Pa še če polet zaribaš, te boli k gledaš druge k se furajo, ti se pa ne moreš :?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zakaj de se nebi mogu. Pa kaj če je plastika sesuta!

Bi pa tako k moj sosed se vozu brez skoraj vseh plastik.

Sicer pa dvomim da bi se tok razmazu .

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ker bi bil skuter na popravilu. Če bi se dobr verjetn tut ne bi šla sem plastika :?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

To je res, sam loh je pa en avtomobilist k pol zbeži s kraja dogodka. Pa si spet tm, k pomoje vsi veste ke :?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

meni je bolj važno da leti,drugač je pa lepo če je kšn lepo pobarvan,polepljen...

kdo je mel 2x250 zvočnike notr?!kaj je pa štrom povedal?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ma če bi jaz razsipo s skuterom in bi ble plastike podrajsane, nebi nič kopliciro in kr s sprejem štrihno. itak pa ne razumem ljudi, ki glancajo svoja prevozna sredstva. no razen tista ki so vredna 10+ milijonov. sem pač I'dont give a fuck what other people think about me type of person.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!