igorkr Objavljeno Avgust 12, 2013 Opozori Objavljeno Avgust 12, 2013 Js sem bla pa dons na vseslovenskem Triumph srečanju! Še dobro da sem pobegnil v Dolomite in se izognil gužvi :grim Kmet2 1
Popularna objava Keiko Objavljeno Avgust 12, 2013 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 12, 2013 Štart včeraj je bil v dopoldanskih urah iz Postojne, kjer me je že čakal Sandi Gulje. Čez Ride, Hotedršico in Idrijo proti Idriji pri Bači (nekje na sredi poti so ustavljali ta modri)… Nato naprej čez Tolmin in Kobarid do Bovca, nato pa namesto na Predel desno – na Mangart - končno mi je ratalo it gor. Po plačani ekološki taksi naprej in uživancija v lepi okolici… Premična zapora… Že skoraj na vrhu… Še skok malo višje, pogledat čez rob – od višine se zvrti… Tam sva pojedla še malco, potem pa nazaj dol… In še malo nižje… Od tam čez Log pod Mangartom… do Bovca na kafe in sladoled, od tam nazaj čez Kobarid in ob Soči, v Desklah tankat, potem pa čez Novo Gorico in Štanjel mimo Sežane do Divače, kmalu za tem pa se ena krajša pavza na klopci… Potem pa čez Senožeče in vsak na svoj konec domov. Vsega skupaj slabih 350 km. motozajebant, pik1, AleksG in 21 others 24
som Objavljeno Avgust 13, 2013 Opozori Objavljeno Avgust 13, 2013 in izrazil svojo naklonjenost s scanjem v neposredni bližini Mater kje eni žvijo! Sej ni čudno da se pol v družbi ne znajo obnašat. Eni se res ne znajo. krucymucy 1
motozajebant Objavljeno Avgust 13, 2013 Opozori Objavljeno Avgust 13, 2013 Če je to tvoj presežek vtisa, pol pa res bravo sej včasih res človek ne ve, al delate druge budale, al se sami v tem dokazujete :grim :hooray:
cikadina Objavljeno Avgust 13, 2013 Opozori Objavljeno Avgust 13, 2013 evo dokaz o triumphatorskem srečanju, na katerem je bilo povprečno število udeležencev, torej dva triumphka . da ne bo kdo spet neki ful pameten, da to pa ni vtis vožnje in bla bla bla (zanimivo da nekateri na odgovarjanje s tem da se še enkrat ponovi cela stran slik nimajo prav nobenih problemov, jih pa zmoti en enostavčni post ) bom pa napisala kako smo se imele. torej punci bela strala in domina sta štartali vsaka iz svojega konca, ter se najprej dobile na črnem kalu (POOOOOČK!!!), od tam sta jo mahnile k meni na obisk. Sledil je sladoled pri marjanci in pa babji čvek. Pri cerkvici sv. urbana pri podragi sta bela strela in domči mele cel fotošuting naših konjičkov. A niso lepi? (foto by domči) Sonček se je že počasi se pribiževal hribom, tako da sem ju še pospremila čez razburkano morje (a.k.a rebrnice) do razdrtega. Potem pa je odšla vsaka proti domu. Ni bilo nekih hudih kilometrov ampak lepo je ko te prijatelji obiščejo. rumenicestak, DAMI34, Zivnorc in 3 others 6
DAMI34 Objavljeno Avgust 13, 2013 Opozori Objavljeno Avgust 13, 2013 Sem napisal samo par primerov. Da tudi Monakovo mi je lepše kot München ... Na kratko, ne bo držalo, jaz že dolgo uporabljam raje original imena, ker sem doma iz Ajdovščine, ne pa Aidussine....edino pogojno iz Wajdušne (ameriško) lajbn, igorkr in krucymucy 3
DAMI34 Objavljeno Avgust 13, 2013 Opozori Objavljeno Avgust 13, 2013 Še en dnevni vtis iz 2013 Pa še en panoramski no za več koristnih informacij bo poskrbel Dami34 Lp Koristna informacija: Kmetje so vedno zajebali romantiko jari gospodi : SLVR, krucymucy, Ozzie in 6 others 9
DAMI34 Objavljeno Avgust 13, 2013 Opozori Objavljeno Avgust 13, 2013 (popravljeno) Če je to tvoj presežek vtisa, pol pa res bravo sej včasih res človek ne ve, al delate druge budale, al se sami v tem dokazujete :grim ni slikc, stari, k so tok erotične, da ti neb zdržu. Sm jih vidu v živo, pa obrnu moped, in kuj po čeladi fasal od Damice. Je rekla, da sm slinauc ....js sm pa sam hotu poncam pomagat, k sm mislu da Triumf ne wžge :naughty: Popravljeno Avgust 13, 2013. Popravil DAMI34 HyperJack, Zivnorc, BelaStrela in 1 other 4
DAMI34 Objavljeno Avgust 13, 2013 Opozori Objavljeno Avgust 13, 2013 Starina . . . . če bi bolš pogledu z gradu dol . . . . . bi vidu tole IMG_5555.JPG a ta kužo še zmeri čuva vhod v grad!?? IMG_0168.jpg Jp, kuža je še vedno tam, sam piercing ma nov Kmečka erotika je pa objavljena med koristnimi informacijami osa rider, Kmet2 in rumenicestak 3
pik1 Objavljeno Avgust 13, 2013 Opozori Objavljeno Avgust 13, 2013 .... ker žal nimam časa za Romunijo in podobne destinacije, sem šel včeraj najprej preverit, kako so gasilci na Jezerskem pospravili vso "kramo" od Ovčarskega bala, nato na obvezno sladičko v Eisenkapel.... .... zvečer mi je ostal pa glih še tolk časa, da sem šel še k prjatlu na "Wiliams" kapljice za oči ..... ps. .... koristne informacije: ... nikol se ne pusti spravocirat prjatlu, ki ti ponuja alkohol .... motozajebant, rumenicestak, Kmet2 in 6 others 9
Cartman Objavljeno Avgust 13, 2013 Opozori Objavljeno Avgust 13, 2013 Iz apartmaja na "rivo" na sladoled, ene 2Km. In tam, na rivi najdeva tole: Kjer osel se valja tam dlako pusti. krucymucy, Kmet2, osa rider in 3 others 6
Popularna objava Keiko Objavljeno Avgust 13, 2013 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 13, 2013 Včeraj je bil na vrsti skok v Dolomite, ki sem ga mela v planu že prejšnji teden, ma se takrat ni izšlo. Z IgorKR sva se dobila na bencinski pred mejo z Italijo. Da bi prihranla čas sva šla od Gorice po AC do Tolmeča (Tolmezzo), tam ven in v Villa Santina na sever čez Ovaro in potem prvo ovinkasto ogrevanje do… Po krajši pavzi nadaljevanje do S. Stefan odi Cadore, kjer je bil čez mesto nek zastoj. Ko se nama je uspelo prebiti mimo, sva za tunelom zavila desno proti Auronzo di Cadore, kjer je bila (kot vedno) spet kolona čez celo mesto. Z največjim veseljem sva potem ko sva prišla ven iz najhujšega nadaljevala po dolini d`Ansiei Naredila en manjši ovinek do jezera Misurina … Potem pa nazaj do križišča in na jugozahod … čez V dolino proti Cortini, kjer sva šla napojit motorje in si privoščla kafe. Sledilo je nadaljevanje na jugozahod - čudovita okolica … Do prelaza Falzarego, kjer pa sva tokrat nadaljevala na severozahod… in čez … v dolino. Tu nekje me je Igor prijazno opomnil da bo boljše če se malo manj ustavljam za slikat, sicer nama bo zmanjkalo časa ^_^ Hehe še dobro da bil bil zraven, sicer bi bila doma verjetno ravno do polnoči enkrat – če je pa vse takooo lepo da ne veš kaj slikat in kaj le ohranit v spominu Spustila sva se do La Villa, tam pa v smeri proti Corvari in potem čez… na zahod… do … Od tam naprej … do… in naprej proti Canazeiu. Na poti sva si privoščla malco, potem pa gasa naprej do Canazeia, čez Albo in na vzhod do še enega lepega prelaza Fedaia ... Naprej na vzhod čez Rocca Caprile in Selva di Cadore … Spet čudovita ovinkasta cesta čez Toffol do … Igor si je zaželel še enega kafeta in nekaj sladkega, zato sva se v Villa ustavila in malo pretegnila krake in si nabrala energije za pot do doma Čez Forno di Zoldo do … v dolino … Nato pa spet malo gneče čez Pieve di Cadore, čez Lorenzago di Cadore do prelaza Mauria, čez Ampezzo do Villa Santina, kjer sva šla tankat, potem pa (ker sva bila oba že kar dobro utrujena) po regionalni cesti do Vidma (Udine), kjer se mi je kot vedno v mestih ratalo zgubit in sem naju pripeljala do nekega nakupovalnega cetra (jah mesta so moja šibka točka) Zadevo je rešil Igor, ki naju je pripeljal ven iz mesta na ta pravo cesto proti Gorici Za mejo je Igor šibal domov, jaz pa še tankat in nato po AC nazaj do mojih. Nabralo se je vsega skupaj slabih 700 km (695,4) in polno lepih vtisov. Damy, bosa, jami65 in 27 others 30
Popularna objava DAMI34 Objavljeno Avgust 13, 2013 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 13, 2013 (popravljeno) KJE JE SVIZEC? Ne ni Romunija... Nedelja naj bi bila lepa, ponedeljek tudi, pa sva se odločla da greva iskat svizca. Zjutraj jo nažgeva čez Udine in Tolmezzo preko prelaza Plockenpass v Avstrijo in direkt proti Grossglocknerju, kjer ob poti občudujeva prvega od velikih slapov (slap neke junferce ) na brzino se vzpenjava in fotošutirava spet mal vode, pa motorje pa mau romantike spet slalomirava med avtodomi in počasnimi bavarci, ter prideva na vrh Grossglocknerja.....wauu naaaaaaaajs ok...dost romantike, greva pojest sendviče par 100m nižje, kjer srečava še Belostrelo in partnerja (BS hvala za nasvet) in že je čas za odhod. Hitro jo užgeva naprej po GGštrase proti Kaprunu. Vmes se ustaviva še pri edelwajsšpici in drugih lepotah narave po nasvetu Bs v Kaprunu zavijeva levo proti Gerlospassu, pogledat še slap Krimml ok..dovolj za danes in jo odfurava do Zellamseeja, kjer dokončno zjebem Ciklistiko v večernem sprehodu ugotoviva, da je več Arabcev (predvsem ninđ z otroki) kot pa domačinov Ker ni blo Kmeta in Kmetice, da bi imela jutranjo budnico, žal spiva do 9 ure in se šele ob 10 odpraviva preko ceste 99 (nora cesta priporočam- smer Oberntauern) proti Maltatalu sledi plačilo takse in vzpon in spet wauuuuuu...romantika za Nockalm je zmanjkalo časa (al pa se nama ni dalo več) in sva jo počasi ucvrla domov. Koristni nasveti: 1. Avstrija ni Romunija in je vse veeeeeeeeliko dražje, ampak nezemeljsko lepo. 2. blagor tistim, ki obvladajo kak tuj jezik, saj ne pijejo iz pasjih skodelic 3. Aha...kje je svizec se sprašujete??? No tukilele: padlo okroglih 1000km Popravljeno Avgust 13, 2013. Popravil DAMI34 Cofko Cof, krucymucy, Keiko in 26 others 29
krucymucy Objavljeno Avgust 13, 2013 Opozori Objavljeno Avgust 13, 2013 Mater sn žgal hondo tlele cez Obertauern. Ni čudno da se je uscala DAMI34, pik1, BelaStrela in 1 other 4
Popularna objava DAMI34 Objavljeno Avgust 13, 2013 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 13, 2013 Ufff...še en nasvet sm pozabu omenit. V Avstriji sm nareč izvedu anketo, kaj si mislijo o Evropi. Rezultati so pa tukile: Kmet2, cikadina, Keiko in 8 others 11
krucymucy Objavljeno Avgust 13, 2013 Opozori Objavljeno Avgust 13, 2013 Ufff...še en nasvet sm pozabu omenit. V Avstriji sm nareč izvedu anketo, kaj si mislijo o Evropi. Rezultati so pa tukile: DSCF2256.JPG Na vrhu pise pa kaj si mislijo o Kawasakiju. MARE 65, DAMI34, spaceback in 6 others 9
osa rider Objavljeno Avgust 13, 2013 Opozori Objavljeno Avgust 13, 2013 (popravljeno) Iz apartmaja na "rivo" na sladoled, ene 2Km. In tam, na rivi najdeva tole: image.jpg Kjer osel se valja tam dlako pusti. a si mi fouš???? drugič se pa ti vali in pust kej za seboj (magar če se userješ, od foušije) . . . . . da bomo vedli, da si bil tam! Popravljeno Avgust 13, 2013. Popravil osa rider
igorkr Objavljeno Avgust 14, 2013 Opozori Objavljeno Avgust 14, 2013 (popravljeno) Na kratko, ne bo držalo, jaz že dolgo uporabljam raje original imena, ker sem doma iz Ajdovščine, ne pa Aidussine....edino pogojno iz Wajdušne (ameriško) Jst sem pa mislil, da si ti iz Šturij .... :wacko: Popravljeno Avgust 14, 2013. Popravil igorkr DAMI34 1
Popularna objava igorkr Objavljeno Avgust 14, 2013 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 14, 2013 (popravljeno) Nedelja 11.8.2013 Izlet po romantični Beli Krajini in Dolenjski Medtem ko Kočevarji letijo na Primorsko jo Primorec maha čez Kočevje, Livold direktno proti Črnomlju. V Dragovanji vasi pri Črnomlju nastale tudi prve fotografije, saj je cesta do tam fenomenalna in se je bilo škoda vstavljat. Tudi notranjsot sem poslikal. Buči, flaše, pogrinjek, vse samo čaka, na goste Nato pa proti Vinici in v kraju Drenovec malica in obvezno kfe In pole se ti nemec hvali, da ma KTM-a No na poti zvedel pa tudi par bizarnih. Se pravim človek se vedno uči. Nisem vedel, da so v Beli Krajini tudi Dolenjci, vedno sem bil prepričanja, da so tm Belokranjci ... Pole pa v Novem mestu najdeš Belokranjca ... :wacko: Letel mimo Otoka naredit že skoraj tisto "obvezno sliko sezone 2013" Nakar skoraj forenzično ugotavljam, da je moral bit nekaj časa pred mano tam BMW ... Na koncu pa še slikca iz Novega Mesta Stric Gugl pravi da sem naredil 433 km Popravljeno Avgust 14, 2013. Popravil igorkr aders, skalaprava, BREITNER in 11 others 14
nxyz Objavljeno Avgust 14, 2013 Opozori Objavljeno Avgust 14, 2013 A tega KTM-a smo srečali, Tamy mu je še mahala igorkr 1
Popularna objava igorkr Objavljeno Avgust 14, 2013 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 14, 2013 (popravljeno) Ponedeljek 12.8.2013 Dolomiti tisočerih ovinkov ... Ker so enkrat Dolomiti že padli v morje jo s Keiko mahneva pogledat kako je v tistih koncih. Ker pa je že ona več kot lepo napisala, dodajam samo par mojih fotografij. Najprej postanek pred Sappado na provincialni meji med Vidmom in Bellunom Nato pa mimo Auronzo di Cadore kje je znamenita proga Alberto Tomba do jezera Misurina Pole smo pa začeli prelaze štepat Prelaz Tre Croci (1.809 mn. m.) (ni slikce) Prelaz Falcarego (2.105 mn. m.) Prelaz Valparola (2.192 mn. m.) Prelaz Gardena (2.136 mn. m.) Prelaz Sella (2.240 mn. m.) Ja medtem, ko je Keiko prevzemala okolica so mene ovinki prelazov. In ko vidiš na novo položen črn asfalt v še bolj veličastni pokrajini, juhu Prelaz Fedaia (2.057 mn. m.) Prelaz Staulanza (1.773 mn. m.) Prelaz Cibiana (1.530 mn. m.) Prelaz Mauria (1.298 mn. m) (Tukaj sem pa samo Keiko pomahal, da gremo naprej zato tudi slikce ni) Popravljeno Avgust 14, 2013. Popravil igorkr Mia, Damy, Keiko in 16 others 19
Popularna objava gregorjanc Objavljeno Avgust 15, 2013 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 15, 2013 Sončen pozdrav iz Korčule kjer se kurčiva . trebor, Kmetica2, BREITNER in 12 others 15
Popularna objava vencel Objavljeno Avgust 16, 2013 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 16, 2013 Čez Jezersko v Železno kaplo proti Zeltvegu Solkpass Turrach Gasperr, Ozzie, pik1 in 15 others 18
Popularna objava Keiko Objavljeno Avgust 16, 2013 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 16, 2013 (popravljeno) Včeraj bi se moral izpeljati nadvse optimistični plan o skoku v Dolomite, ki smo ga s prejšnjega tedna (zaradi dežja) prestavili na ta teden Ja – smo vedli da je avgust in polno Italijanov in turistov, ma probat ni greh ^_^ IgorKR tokrat ni mogel z nama kot smo najprej načrtovali, zato sva se na pot odpravila z MiDge-om. Dobila sva se ob 9h na bencinski pri Vrtojbi, potem pa gasa po AC do Tolmeča (Tolmezzo) oz. izvoza Carnia. Do tja je šlo vse lepo, promet tekoč, pred ta prvim tunelom pa je bilo na odstavnem pasu uno cestno vozilo z opozorilom za kolone. Še vedno optimistično si mislim da je bilo verjetno le kaj na cesti, da to niso kolone za na sever :grrr Počasi sva se prebila do cestninske. Rečeva da greva še malo naprej – mogoče bo kaj bolje Mimo Tolmeča in Villa Santine, tam bojni posvet in tankanje. Vprašam še fanta, ki je delal na črpalki da če je tako vse do gor, pa se mi smeji in kima ter pravi da je danes pač praznik… OK trmasti ne bomo. Očitno nam večdnevni Dolomiti letos niso usojeni… Bojni posvet in brain storming. Razmišljam kam se potem umaknit da bo čim manj prometa (domov bi bil seveda vsekakor greh it če sva bila že tam). Povem par variant izbereva eno. Torej – na sever in čez Ovaro, potem pa že kmalu na zahod čez Prato Carnico… Tudi tako se lahko uporabi odslužene gume Tu mi je ratalo žal da sem si na bencinski v Villa Santini slekla termo majico ker je bilo oblačno in predvsem mrzzzlo! Naprej na zahod… Potem v križišču na jug v smeri… V tem križišču zgoraj nato levo na vzhod … čez … In prvi pogled na čudovito jezero Sauris … in okolico Še malo nižje … Še malo vijuganja… v dolino do … Kmalu za tem prva pavza in ker sva bila že lačna, sva si poleg kafeta privoščila še odlično kosilo Nato spust do jezera in pogled od blizu … Še malo naprej spet slikanje (je tako čudovite barve da je treba slikat iz vseh možnih pozicij )… Potem nadaljevanje čez … Do jezu in tokrat prvič po južni namesto severni cesti ob jezeru … Čez tunelčke in ovinke čez prelaz Pura, kjer je bila nora gneča – vse poparkirano in ogromno ljudi, zato sva se samo zapeljala čez … Spust v dolino (na fotki se vidijo žice od daljnovoda) proti Ampezzu ... Po glavni cesti na vzhod nazaj do Villa Santine, od tam pa na jugozahod … Do jezera Verzegnis … Nato naprej po noro dobri cesti in seriji lepih ovinkov do … Po celi dolini in tudi tu je vse polno takih kamnitih skulptur … Zgoraj sva si vzela čas za še eno kafe in malo martinčkanja – je prav pasalo gretje na soncu! Nato spust v dolino po serpentinah, v Pozzisu levo in nato na jug po še eni fajn cesti ob reki Arzino do Flagogne. V Corninu nato levo v smeri Humina (Gemona del Friuli) … Od tam kar po regionalni cesti do Čente (Tarčento) in seveda ker ni blo še dovolj ovinkov nazaj domov čez dolino Muzcev (Valle di Musi) na severovzhod in čez Učjo v Slovenijo. Na naši strani še zadnja pavza in malca … Potem pa čez Deskle (še tankat), ob Soči do Nove Gorice, ta je šel MiDge na AC, jaz pa čez Štanjel in Senožeče nazaj do mojih. Vsega skupaj dobrih 500 km. Niso ravno Dolomiti, ma vseeno boljše kot bit doma – luštno je bilo! :yes: Popravljeno Avgust 16, 2013. Popravil Keiko Lubikaa Rozzica, Kmetica2, Gasperr in 18 others 21
Popularna objava Damy Objavljeno Avgust 16, 2013 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 16, 2013 Včerajšnja želja je bila: videti Štanjel in grad Rihemberk. V Vipavsko dolino sem šibnila čez Godovič. Na Primorskem sta me pričakala sonce, burja in tablica: Nisem imela namena, (imam premalo prostora v tank torbi :closedeyes: ) Po zanimivi cesti pridem do Štanjela (mesto duhov - vsaj ko je bilo treba pobrati motor). Priporočam tudi ogled Ferarrijevega vrta. Super razgled Grad Rihemberk. Za neizkušenega motorista kot sem jaz, je bila pot do vhodnih vrat kar umetnost, da ne govorim o obračanju motorja Nato sem skočila na obisk k Dami34 (in njegovi damici v Romunijo - kjer je še vedno za zapahi) Dami34 si je vzel čas. Razkazal mi je lepote Vipavske doline, Dvorec Zemono... me peljal na par banjic sladoleda :lol: ... k izviru reke Vipave It's a must Seveda si je vzel čas tudi za fotoshooting in pit stop na OMW Postojna Kjer mi je Dami34 razložil, da nimam zadnje plati samo za okras in kako naj jo uporabim pri vožnji z motorjem Obvezen postanek na ridah v družbi krucya in MZ-ja Ki so ga eni izkoristili tudi za druge igrice Zelo turistično in motoristično poučen dan v dobri družbi :hooray: . Super je bilo. Kmet2, SLVR, Kmetica2 in 18 others 21
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se