vandrovec Objavljeno September 18, 2013 Opozori Objavljeno September 18, 2013 Fažana pri Puli mi je ostala v prijetnem spominu, nek poseben čar je v tem malem mestu. ...še en utrinek iz tega kraja: pik1, Schultz, MARE 65 in 2 others 5
Fantocci Objavljeno September 19, 2013 Opozori Objavljeno September 19, 2013 Zvrnit ni problem, kako pa nazaj pokonci? Je tavečjega GS-a moč dvigniti z lastnimi rokami ali je pretežak, če se kaj takega zgodi kjer ni nobene pomoči. S pravo tehniko lahko tudi ženska tavelikega Harleya pobere: http://youtu.be/BeLkrPkjimo?t=1m32s MARE 65, izibajker, vandrovec in 1 other 4
a79 Objavljeno September 20, 2013 Opozori Objavljeno September 20, 2013 Se mi ni dalo na sluzbeni pohod, pa sem se sel rajs mal peljat... Startal od doma - Bogensperk - Litija - LJ - Domzale - Kamnik - Kamniska bistrica - Gornji Grad - Radmirje - Mozirje - Sostanj - Velenje - Sempeter - Prebold - Trbovlje - Litija - domu... Prijetnih 250km, mal je blo hladno, pa vseen lustn. Izvir Kamniske bistrice Tle gre pa nas denar - TES Keiko, Kmet2, vanucci in 5 others 8
Jetam Objavljeno September 20, 2013 Opozori Objavljeno September 20, 2013 Tle gre pa nas denar - TES 2013-09-20 17.042.JPG Veliiiiikkkkoooooo denarja!!!!
Popularna objava Kmet2 Objavljeno September 20, 2013 Popularna objava Opozori Objavljeno September 20, 2013 Ob 13h je bil štart,s Pikom 1 in Zivimnorcem smo se dobili v Paviljonu na Brezovci kjer smo odkrili nov prototip BMW motorja,naredili smo prve vohunske posnetke Sam tip na motorju je bil pa čisti pacient :grim Na Ridah smo se pofočkali in na OMW pobrali Damija34,ki je bil za današnji dan naš vodič.Še dobr,drugače bi se jaz pa Pik 1 še zdej kje vozila Ma pa Pik en čudn motor,skoz je bil na pumpi Ne ma spraševat kje sem se vozu ,ker ne vem,v glavnem po Primorskih kolovozih....... to je se mi zdi pred Sinjim Vrhom kjer so se mal starejši otroci veselili No to je blo pa na vrhu Pot nas je vodila čez Kolk..........ja ata Pik bo kmal rabu kakšnega frišnega,al pa scooter :lol: tuki pa smo bo Dami34 povedu Zivnorc pa ne bi bil zivnorc če ne bi bakreno babo od zadaj No to je odspredaj......... :blink: To pa je odzadaj ko je končal :naughty: ja res je sveder No ko se je odmaknil k počitku sem lahko naredu eno To pa je v Ajdovščini ^_^ Dami34 nas je povabil k sebi na suho sadje pravijo da z leti postaneš moder,no ko gledam te svoje prjatle molm,da ne bi bil nikoli star Tud pesku je blo mal nerodn :lol: preden smo se odpravili do Črnega Kala pa še redno vzdrževanje kardanskega sklopa,ja Pik se strogo drži Snecerjevih navodil,brez WD40 nikamor Ker smo bili že tam smo pozdravili še Simplmena in BMWjahačico Pol pa domov čez Rebernice,Ride kjer je stal tintin z inventarno št. Blo prijetno,polno smeha,300km in brez koristnih informacij :lol: Lp jutri pa v Paklenico trebor, HyperJack, vandrovec in 20 others 23
Popularna objava Snečer Objavljeno September 20, 2013 Popularna objava Opozori Objavljeno September 20, 2013 MNE Dolomiti :-) SLVR, DAMI34, ursy in 10 others 13
Fantocci Objavljeno September 20, 2013 Opozori Objavljeno September 20, 2013 Durmitor? Daj kaj več napiši, za drugo leto mi je to obvezna tura.
Snečer Objavljeno September 20, 2013 Opozori Objavljeno September 20, 2013 Da sem se peljal po novi asfaltirani cesti :-) prej makadam iz smeri Crkvicko polje-Nikcevici-Trsa. Ko pridem nazaj bom pisal, se je pa posnelo. Na "vrhu" pa sva srecala dva Mariborcana z avtom, mali je svet. Scarabeo 500 1
gregorjanc Objavljeno September 21, 2013 Opozori Objavljeno September 21, 2013 preden smo se odpravili do Črnega Kala pa še redno vzdrževanje kardanskega sklopa,ja Pik se strogo drži Snecerjevih navodil,brez WD40 nikamor Od kdaj pa je Wurth HHS DRYLUBE primeren za kardanske prenose. Ma se mi zdi, da ste to sabotažo izvajal.
HyperJack Objavljeno September 21, 2013 Opozori Objavljeno September 21, 2013 Ob 13h je bil štart,s Pikom 1 in Zivimnorcem smo se dobili v Paviljonu na Brezovci kjer smo odkrili nov prototip BMW motorja,naredili smo prve vohunske posnetke Sam tip na motorju je bil pa čisti pacient :grim Na Ridah smo se pofočkali in na OMW pobrali Damija34,ki je bil za današnji dan naš vodič.Še dobr,drugače bi se jaz pa Pik 1 še zdej kje vozila Ma pa Pik en čudn motor,skoz je bil na pumpi Ne ma spraševat kje sem se vozu ,ker ne vem,v glavnem po Primorskih kolovozih....... to je se mi zdi pred Sinjim Vrhom kjer so se mal starejši otroci veselili No to je blo pa na vrhu Pot nas je vodila čez Kolk..........ja ata Pik bo kmal rabu kakšnega frišnega,al pa scooter :lol: tuki pa smo bo Dami34 povedu Zivnorc pa ne bi bil zivnorc če ne bi bakreno babo od zadaj No to je odspredaj......... :blink: To pa je odzadaj ko je končal :naughty: ja res je sveder No ko se je odmaknil k počitku sem lahko naredu eno To pa je v Ajdovščini ^_^ Dami34 nas je povabil k sebi na suho sadje pravijo da z leti postaneš moder,no ko gledam te svoje prjatle molm,da ne bi bil nikoli star Tud pesku je blo mal nerodn :lol: preden smo se odpravili do Črnega Kala pa še redno vzdrževanje kardanskega sklopa,ja Pik se strogo drži Snecerjevih navodil,brez WD40 nikamor Ker smo bili že tam smo pozdravili še Simplmena in BMWjahačico Pol pa domov čez Rebernice,Ride kjer je stal tintin z inventarno št. Blo prijetno,polno smeha,300km in brez koristnih informacij :lol: Lp jutri pa v Paklenico Nauk te zgodbe: Živnorc povrta vse kar miga in nepremično stoji....nasplošno vse, sam da se ne upira :grim jmaster, Kmet2, MihaGS in 2 others 5
Popularna objava Keiko Objavljeno September 21, 2013 Popularna objava Opozori Objavljeno September 21, 2013 Danes pa res štartam ob 9h … No je bilo blizu – ob 9.30h Le kam - klasika (tako je fajn, da ne morem da ne bi šla ) – po AC do Kozine, tam ven, čez Obrov, malo pred mejo tankat, čez Starod, mimo Reke (je blo prav luštno ker je bila prazna cesta, zdaj je še kamperjev ful malo), ven za Bakar, kjer je že postalo bolj prijetno – od Reke dalje nad 20 C Naprej čez Novi Vinodolski so Senja – lepo presenečenje – povsod je asfalt, edino par »pragov« je kar zaj… fajn nabije če ne greš dovolj počasi... Hehe nekje vmes na tem delu sva se spet srečala s črnim Kwakom – GregaSLO Ker je bilo tako luštno vozit, se vse do Karlobaga nisem nič ustavljala – niti za slikat ne. V Karlobagu pa kratka pavza za par fotk in malo popit – tu je bilo že prijetno toplo Še malo bolj južno … V Starigradu sem šla tankat. Kar naenkrat se zraven mene prikaže Jozexj6 in DIN rekli smo par besed, zvedla sem, da nekje po Jadranki hrumi tudi Kmet, potem pa sta šibala naprej. Ker je bila ura šele 13h in ker ne maram ponavljajočih se zadev (mora biti vsakič vsaj malo drugače ^_^ ) sem se odločla da grem še naprej - Paklenica od daleč … Še malo bolj južno … in čez Maslenički most – če sem bila že tam je bilo seveda treba it še do Zadra – sem mela plan samo malo slikat in potem po isti poti čim prej ven iz mesta. Hehe ja seveda – kot v vsakem večjem mestu so me zmedle enosmerne Če grem po isti poti iz mesta kot pridem, se po navadi ne zgubim - v Zadru to pač ni šlo, saj je bila cesta, po kateri se prišla do morja enosmerna … Sem probala prit ven iz mesta po orientaciji in ko sem mislila, da sem se že čisto izgubila, sem vprašala enega fanta kje moram it, da pridem na cesto nazaj proti Maslenici. Izkazalo se je, da sem celo na pravi poti – na naslednjem križišču desno, od tam naprej pa so že bile oznake Še pogled na mesto od zgoraj … Hitro ven iz mesta – nazaj do mosta slikat … In spet užitki ob nizanju ovinkov Čez Starigrad in naprej - na poti proti Karlobagu … V Karlobagu sem se ustavla na bencinski da sem kupla tekoče poživilo – je bila že ura za pavzo in kaj pojest. Malo naprej od Karlobaga … Ko sem slikala, sta mimo pridrvela Kmet2 in Dami34 – no vsaj njiju sem registrirala (mogoče je bil še kdo zraven ). Potem pa naprej proti Senju … na poti sem spet srečala Jozetaxj6 in DIN-a – upam, da sta zrihtala potem Ker je bilo že kar pozno sem šibala naprej, saj sem bila že res lačna. In končno sem uspela najt ravno pravi kotiček za malco in malo meditiranja ob morju ^_^ Kaj je pasalo malo stegnit noge in nabrat energijo za pot do doma. Ob 16h je bil že čas da se počasi spet spravim na motor. Za nazaj seveda spet uživancija. Po isti poti – čez Senj, Kraljevico, mimo Reke in do Staroda. Uspelo mi je priti še čez mejo (na hlape ), potem pa spet tankat, naprej do Kozine. Danes sem opazla, da se začne mračit že okrog sedme (je pa res, da je bilo pri nas oblačno) zato sem se še pred Senožečami ustavla da sem zamenjala temni vizir s svetlim in nase navlekla ta toplo podkapo in si vklopla gretje ročk. Do pol osme in Rid je bilo gretje že na maksimumu Doma sem bila že v čisti temi, okrog osmih. Toliko se je nabralo … Dobro čiščenje po celem tednu :xx: v službi .... Pasalo! TOMCAT, pik1, črna strela in 31 others 34
TakeALookAround Objavljeno September 22, 2013 Opozori Objavljeno September 22, 2013 Zrihtan. cedevita, trebor, Kmet2 in 2 others 5
Popularna objava jure22 Objavljeno September 22, 2013 Popularna objava Opozori Objavljeno September 22, 2013 Tudi jaz sem danes izkoristil prelep dan, čeprav že malo hladen zjutraj, a vseeno je pasalo. Štartal blizu Gorenje Vasi, proti Cerknem, Tolmin, Bovec, Predel, Sella Nevea, Trbiž in čez Kranjsko Goro nazaj proti Ljubljani. Luštnih 235 km, hvala motoristu s sopotnikom, ki me je pred Jesenicami opozoril na radar. Slike so bolj tako tako, slikano z go pro. vandrovec, pik1, Keiko in 9 others 12
Snatcher Objavljeno September 22, 2013 Opozori Objavljeno September 22, 2013 Tudi jaz sem danes izkoristil prelep dan, čeprav že malo hladen zjutraj, a vseeno je pasalo. Štartal blizu Gorenje Vasi, proti Cerknem, Tolmin, Bovec, Predel, Sella Nevea, Trbiž in čez Kranjsko Goro nazaj proti Ljubljani. Luštnih 235 km, hvala motoristu s sopotnikom, ki me je pred Jesenicami opozoril na radar. Slike so bolj tako tako, slikano z go pro. haha a si se ti za mano (svetlo modro mazdo) od medvod do lj cjazu (se je lepo videl gopro na čeladi)?
Popularna objava MihaGS Objavljeno September 22, 2013 Popularna objava Opozori Objavljeno September 22, 2013 (popravljeno) Štart v megli pri 10 stopinj ob 8.00 (Podpeč). Oblečen tipitopi, kot sredi zime, ogrevanje ročk na I in gasa v Pijavo Gorico. Štirje frčoplani na kavico v Kočevje, kjer se nam pridruži še šest gum. Osilnica nas je kmalu dočakala. Nekateri kasneje desno, ostale ketne in kardan pa čez Rakitno v Ljubljansko kotlino. Lepih 220km ob dobri družbi. Seveda je Gregorjanc je tolk tišu, da še čelade ni mogu snet... Popravljeno September 22, 2013. Popravil MihaGS peterjanko, Schultz, DXR16 in 10 others 13
BREITNER Objavljeno September 22, 2013 Opozori Objavljeno September 22, 2013 Fažana pri Puli mi je ostala v prijetnem spominu, nek poseben čar je v tem malem mestu. Res ima to majhno mesto posebno energijo. Jaz sem vsako leto 2x tam, tako sem bil tudi letos ... nazadnje 14.7. .. MARE 65 1
Popularna objava spaceback Objavljeno September 22, 2013 Popularna objava Opozori Objavljeno September 22, 2013 Tri dnevni izlet - na hiter. Petek 20.9., 8,00 LJ, smer Neum. Sobota 21.9., 8,00 Neum, smer Mostar, Sarajevo in Jajce. Nedelja 22.9., 8,00 Jajce, smer Bihač, Cazin, Velika Kladuša, Karlovac, NM, Žužember in LJ. strajnarR, Schultz, sayo in 16 others 19
peterjanko Objavljeno September 22, 2013 Opozori Objavljeno September 22, 2013 Štart v megli pri 10 stopinj ob 8.00 (Podpeč). Oblečen tipitopi, kot sredi zime, ogrevanje ročk na I in gasa v Pijavo Gorico. Štirje frčoplani na kavico v Kočevje, kjer se nam pridruži še šest gum. Osilnica nas je kmalu dočakala. Nekateri kasneje desno, ostale ketne in kardan pa čez Rakitno v Ljubljansko kotlino. Lepih 220km ob dobri družbi. Seveda je Gregorjanc je tolk tišu, da še čelade ni mogu snet... Super je blo kdaj gremo spet kam naokoli, dokler je še vreme
Popularna objava skalaprava Objavljeno September 22, 2013 Popularna objava Opozori Objavljeno September 22, 2013 Moj današnji dnevni vtis se bo začel že v petek popoldan, ko sem še sanjal o jadranki za vikend in bo pravi balzam za vse anti BMW-jaše :grrr . Jap, bavarska drekpumpa me je pustila na cesti . Namreč, potem ko sem se namenil v petek popoldne domov, mi je že sumljiv zvok po zagonu motorja dal do znanja, da se je zgodilo nekaj "neobičajnega", kar je nekaj sekund kasneje potrdil tudi rdeči trikotnik na armaturki in simbol akumulatorja na displey-u! "Pa ne da mi je klinasti jermen alternatorja počil?!? Saj je bil menjan lani in ima na grbi kakih 40K km! Jeb.. ofcu " je bila moja prva misel. No kakorkoli, že vihtim telefon: "Hallo Avtoval, mate jermen na lagerju?" "Imamo, 21€" "Ok, hvala, pride nekdo iskat!" Ker sem po naravi optimist, sem razmišljal pozitivno..."morda bi se pa vseeno dalo priti do doma? Moram samo zmanjšati porabo štroma" Lažje reči kot storiti. Kot prvo že kratkih luči ne morem ugasniti, torej sem odvijačil eno žarnico spredaj, eno pa sem vseeno pustil svetiti. In sem šel......motor je delal normalno. Nekje okoli Starega Loga pa se je začel pravi light show na armaturki. Prvo se prižge napaka na ABS, potem se prižge znak za gorivo (pa je bil tank skoraj poln), opazil sem, da tudi žmigavci ne delajo več, ampak motor je pa še vedno delal BP No, tik pred Dvorom ugasne cela armaturka, števci padejo na nulo, displej ugasne...motor dela še vedno brez cukanja. Ko zapeljem preko mosta čez Krka, pa začutim prvo cukanje - bilo mi je kristalno jasno, da bo vožnje vsak čas konec, tako da moram hitro najti primerno mesto za kampiranje - in to je bila črpalka na Dvoru. Ko sem zapeljal na plato, je dokončno obmoknil. V tistem trenutku je bil res pravi B(olj )M(alo)W(ozi) :grrr :grrr :grrr No, do doma je potem prišel na dizelski pogon: Preko noči je bil priklopljen na ponilec, zjutraj pa sem snel pokrov alternatorja in na moje veselje je bil res jermen. Tole je ostalo od njega: Očistil vse ostanke jermena, preveril še alternator, jermenice in namestil novi original jermen "made in Romania" :grrr : Ponoči se je akumulator dovolj napolnil, da je drekpumpa prijela na prvo - juhu Popoldanska probna vožnja je napolnila akumulator do konca in danes je bilo veselje na "Medvedjih ridah" nad Osilnico nepopisno. Evo dokaza: Nauk te zgodbe: Samo na baterijo se da prepeljati še kakih 40 km. Če pa voziš BMW, moraš biti optimist po naravi, predvsem pa koristi, če ima tvoj kolega prikolico za motor :grrr Lp. jakATV, Schultz, s56g in 12 others 15
Popularna objava Damy Objavljeno September 22, 2013 Popularna objava Opozori Objavljeno September 22, 2013 Današnji sonček je bilo treba izkoristiti. Počakam da se v Lj. kotlini megla umakne in šibnem na motor. Pokličem Baykerco in jo vprašam, če lahko pridem pogledati novega družinskega člana . Vmes mi Binabana pošlje sms, če sem za furo. Dobiva se v Šiški, ravno prav, ker mi je že začela utripati rdeča luč (sladkor padel :grim ), sreča zame (in tudi zanjo), da je imela ravno tapravo čokolado . Do Rid (fočk prvič) in OMW Postojne (fočk prvič) peljeva po stari cesti, nato na avtocesto do Vipave. Od tam naprej do Kanala pa zopet po stari cesti. Najdeva brez problema. In že naju čaka: Lord Po crkljanju malega pesjanarja naju baykerica postreže s kosilom (+ desert). Njami Malo še počvekamo in se pofotkamo: Nato se z BB odpraviva proti Kopru (no, vsaj tak je bil plan). Greva po stari cesti: Sežana, Divača, Kozina, se pofočkava še na Črnem Kalu in se obrneva nazaj proti Kozini. Pit stop za čaj . (Koper me danes ni videl niti od blizu, pa ravno ko so bili neki kulinarični dnevi - sladka Istra ali nekaj takega ). Nato po stari cesti do Logatca. (fočk OMW Postojna, drugič, fočk ride, drugič). Na avtocesti ravno za izvozom Vrhnika kolona. Zakaj zaradi firbcev, ( nesreča, nič hujšega, so že urejali zadeve na odstavnem pasu). In ker me je že pošteno zeblo (letne rokavice, sem takent ni kaj) ravno v pravem trenutku, na poti domov, dobim povabilo na čaj in domače piškote ^_^. Super dan, še bo treba iti v primorske konce, sploh zdaj, ko bo ruj dobil svoje lepe barve. Zivnorc, markII, Mia in 15 others 18
Snečer Objavljeno September 22, 2013 Opozori Objavljeno September 22, 2013 Zdaj mas od Dacie jermen :-) ewig. Zanimivo sicer, da ima sploh jermen... ampak o tem lahko drugje. Kak si pa vedel takoj, kaj je?
skalaprava Objavljeno September 22, 2013 Opozori Objavljeno September 22, 2013 Seveda ima jermen, saj izhaja tehnologija še iz strelskih jarkov prve svetovne :grrr Drugače pa sem že slišal zvok jermena, ki zdrsne in ga potem še malo vrteča jermenica razmetava po ohišju - to sem slišal in bilo mi je kar jasno za kaj gre: Dacia jermen ja :grrr , sicer naj bi se menjal na 60K, ampak pri meni bo šel sedaj dol preventivno že po kakih 30K - strošek 21€ zanemarljivo proti občutku, da te ne bo pustil na cedilu v neki "vukojebini" Sreča v nesreči - v bistvu bi moral iti tisti dan s kolegoma v moto Louis v Beljak, pa mi ni zneslo in bi namesto 25km od doma obstal nekje na Korenskem sedlu jmaster 1
gregorjanc Objavljeno September 23, 2013 Opozori Objavljeno September 23, 2013 Štart v megli pri 10 stopinj ob 8.00 (Podpeč). Oblečen tipitopi, kot sredi zime, ogrevanje ročk na I in gasa v Pijavo Gorico. Štirje frčoplani na kavico v Kočevje, kjer se nam pridruži še šest gum. Osilnica nas je kmalu dočakala. Nekateri kasneje desno, ostale ketne in kardan pa čez Rakitno v Ljubljansko kotlino. Lepih 220km ob dobri družbi. Seveda je Gregorjanc je tolk tišu, da še čelade ni mogu snet... Sam tud en ni bil fotogeničen- no razen tistga Ducatija tam zadaj. :grim Da še moj vtis dodam. Štartal od doma ob ene 7:30, in sem se komi prcijazu v Trebnje. Bil ves gnil od megle, vizir in očala sem komi dohajal pucat, v prste me je zeblo ko cucka. Počakam Malega šlosarja in pičiva hitro ko traktor čez Žužemberg na Dvor, kjer se nama pridruži SS hondaš. Spijemo kawo in poletimo čez pestre ovinke proti Kočevju, kjer nas so čakali še štirje frčoplani (v bistvu je bil sam en rumen frčoplan tam).Ostalo je isto kot je Miha napisal. Na Rakitni ob Spreijtu sem šele spoznal, da je ta Miha v bistvu Miha GS. Drugač pa čelade nisem mogu snet zaradi adrenalinske vožnje , ker sem proti Rakitni skoz vozu za Mihatom, in sem samo čakal kdaj mu bo kardan odpadu . Družba je bla enkratna, osebno pa naredu 330+ km. V glavnem kmal za ponovit. p.s. ma se mi je drugač 20 km pred domom pripetil neljubi dogodek, skuru sem regler - ampak o tem raje kdaj drugič.... Schultz, MihaGS, Keiko in 4 others 7
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se