Jump to content

Ukrajina in Romunija - izkušnje


Wolfman

Recommended Posts

Čez par dni se z motorjem odpravljam na delovni dopust v Ukrajino in grem preko Madžarske, Romunije, Moldavije do Odese.

Ceste preko Madžarske sicer nekoliko poznam nisem se pa vozu še preko Romunije, Moldavije in Ukrajine.

Če ima kdo izkušnje iz teh destinacij glede cest in vsega ostalega nej mal podrobno napiše o njih.

 

post-11594-0-75736900-1375315593_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Po Romuniji sem se peljal lani poleti in letos spomladi,

ceste so se mi zdele dobre, ni bilo prevelikih lukenj, seveda pa mores biti oprezen,ker zna za ovinkom dobis presenecenje (pesek, spomincek od konja, ...)

nekateri deli so bili na novo asfaltirani in so bili perfektni, na podezelju pa dobis bolj "zjahane" ceste,ki se spremenijo v makadam

 

vse lepo prevozno v vsakem primeru.

 

za spat sem sel vedno v hotel ali apartma, cena 15/20€ z zajtrkom in parkingom za motor.

dobis tudi za manj ampak tako spis mirno...

 

ljudje so bili zelo prijazni in ti radevolje pomagajo (osebna izkusnja...preluknjal gumo in odtrgal se je ventil iz slaufa, prispel v eno vasico, mehanik mi posodi orodje za zmontirat feltno, nek majster se ponudi da me pelje do vulkanizerja, vulkanizer mi zmontira gumo ampak ker nima novega slaufa mi ne zaracuna nic (kljub temu da sem ga 3x vprasal za racun...), peljejo me do 2a vulkanizerja,ki tudi nima slaufa, nato

pri tretjem mi zakrpajo slauf in montirajo mehanski ventil (prej ga nisem nikoli videl...)dal sem mu 20e ker nisem imel manjsih bankovcev = vaska festa) :)

Link to comment
Share on other sites

Ravno prispeli iz Romunije,glavne ceste so ok,vsak manjši vzpon cesto navzgor razširi v 2 pasova,kar je res super.Ceste izven glavnih prometnih vej pa so porazne,polne udarnih jam do 15cm z ostrimi robovi,če zadeneš tudi končaš ob cesti.Nekateri petroli še vedno nimajo urejenil plačilnih sistemov z karticami.policaji so benigni,stojijo pred vsako malo večjo vasjo,toda ne terorizirajo !Hrana je po večini dobra. Če te še kaj zanima vpraš,kasneje prilimam tudi kakšno slikico.

Če te zanimajo še kakšne info iz poti pa me kontaktiraj,prevozili smo Transalpino,Transfaragasan,Turdo.Pitesti...itd....

Link to comment
Share on other sites

Dobrih 14 dni nazaj sva ukr-md-rom-bg-srb tranzitirala - i.e. se večinoma držala glavnih poti. V ukr sva uletela na onem koncu Krima in se sicer tam še čisto malo pasla, samo krimci (ali krimčani?) pravijo, da to itak ni Ukrajina. Sicer pa ukrajinci stokajo, češ da je dobra samo severna prečka čez Kiev in potem na jug do Odese. Nama so se potke prilično dobre zdele, sva pa bila rahlo biased iz držav malo pred Ukrajino. Stranske ceste so pač bolj ozke, pa luknjaste. Še to: Naj te ne zavede lepota poti in ovinkov v kakem koncu, kjer po super asfaltu priletiš v polmetrske grbine, ki jih v navpičnem soncu, ali pa s soncem odzadaj zagledaš v zadnjem trenutku. Črpalke imajo malo samosvoj sistem - greš notri in poveš, kje boš tankal in za koliko. Denar pustiš, preostanek ti vračajo, s kartico pa - kolikor naročiš, toliko ti trgajo in če si ocenil preveč, si višek bencina lahko v žep naliješ. Policaji - ne delaj pregrobih prekrškov, pa bo vse v redu. MD - tisti dvokilometrski tranzit med Ukr in Rom ni vreden omembe, razen dejstva, da ti mimogrede pobere slabe tri ure. Z motorjem se itak mimo kolone zapelješ, samo med okenci si pa peš in tam se vsi enakovredno peš guzijo. No, enakovreden si, če snameš čelado, pa rokavice, pa jakno... Rom- sto kart, sto cest. Okrog Brešte je karta sicer risala avtocesto, samo je nisva našla. Neavtoceste ti je Kmet opisal - magistralke so fajn, stanske pa kakor kje. Sicer je bila Rom zelo kratka. Sva nekaj debatirala o skoku čez Tfagarashan pa sva opustila idejo. Celo menjala nisva, plačevala pa s kartico, eur in usd... Xebiga, tranzit pač. Ljudje - prijazni povsod ... če si tudi ti. Še oni za šalterji se včasih omehčajo.

Pa ne pozabi se dinj najest, ko boš že v onih ukr koncih. So boljše kot bruseljske.

dobro vozi

rrrr

Edited by rrrr
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...

Important Information

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!