Scarabeo 500 Objavljeno April 19, 2011 Opozori Objavljeno April 19, 2011 A so že kakšne spremembe, glede prehoda meje iz Kosova v Srbijo in glede zavarovanj? Moja trasa bi bila: Ohrid – Kičevo – prehoda Đeneral Jankovič – Uroševac/Farizaj – Priština – Kosovska Mitrovica – Novi Pazar – Kraljevo. Kakšna je kaj cesta? Scarabeo
danov Objavljeno Januar 20, 2015 Opozori Objavljeno Januar 20, 2015 Pozdravljeni sovozniki ! Dilema : skozi katero "državo " je najracionalneje priti iz Makedonije ( Ohridsko jezero ) do Črne gore ? Skozi Kosovo ali Albanijo ? Ker še nikoli nisem bil imam malce ( verjetno neupravičenih) dvomov. Če ima kdo izkušnje, prosim za pomoč....tisti, ki pa boste pisali, da je tema že obdelana pa se prosim vzdržite komentarjev.....HVALA in čimprej lepega vremena za vožnjo Vam želim !!!
DAMI34 Objavljeno Januar 20, 2015 Opozori Objavljeno Januar 20, 2015 (popravljeno) Mi smo šli maja preko Albanije http://www.motosvet.com/tabla/topic/38765-vtisi-vo%C5%BEenj-z-avtodomom-ali-prikolico/?hl=avtodomom Popravljeno Januar 20, 2015. Popravil DAMI34 maus in Kmet2 2
ferek Objavljeno Januar 20, 2015 Opozori Objavljeno Januar 20, 2015 Iz prve roke...Ob vračanju iz Grčije, minulega septembra... Čez Kosovo te pride dražje, ker moraš ob prestopu meje plačati zavarovanje za motor (10 dnevno)... Kosovo namreč ni v sistemu zelene karte...
Scarabeo 500 Objavljeno Januar 20, 2015 Opozori Objavljeno Januar 20, 2015 Prevozil sem pot, ki ti jo je predlagal Vencel. Lepo, najkrajše, najceneje, najhitreje. Tirana, promet malo kaotičen. Mi smo šli kontra, malo fotk za občutek. Prehod v Albanijo ima poseben koridor za motoriste in kolesarje, zato ni potrebno biti v vrsti z avti. http://www.motosvet.com/album/2560-z-lejo-ob-jadranu-skozi-tirano-do-ohrida.html Scarabeo ataIBA 1
ftp Objavljeno Januar 20, 2015 Opozori Objavljeno Januar 20, 2015 Lahko pa tudi tako... ... lepša pokrajina kot preko Elbasana in se izogneš Tirani
ftp Objavljeno Januar 20, 2015 Opozori Objavljeno Januar 20, 2015 (popravljeno) Še slika Popravljeno Januar 20, 2015. Popravil ftp solorider, ataIBA in Bostjan L 3
Wilson Objavljeno Januar 21, 2015 Opozori Objavljeno Januar 21, 2015 Lahko pa tudi tako... ... lepša pokrajina kot preko Elbasana in se izogneš Tirani Sem šel tam čez pred 10 leti. Ali so ceste kaj porihtali, kajti takrat smo prevozili 100km v štirih urah, ni šlo hitreje, same luknje.
ftp Objavljeno Januar 21, 2015 Opozori Objavljeno Januar 21, 2015 Sem šel tam čez pred 10 leti. Ali so ceste kaj porihtali, kajti takrat smo prevozili 100km v štirih urah, ni šlo hitreje, same luknje. Spodobna cesta, nič slabša kot so ceste pri nas.
Popularna objava ftp Objavljeno Januar 21, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Januar 21, 2015 Nekaj utrinkov na tej poti. dondule, RobiRoberto, Joker in 21 others 24
Popularna objava glažar Objavljeno Januar 22, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Januar 22, 2015 (popravljeno) Še slika PREVOZIL ALBANIJO PO DOLGEM IN POČEZ VENDAR MI JE TA POT ŠE NAJBOLJŠA IZOGNEŠ SE TERANE ALI DRAČA. NI PROMETA CESTE DOBRE POKRAJINA FENOMENALNA poglej si tole Popravljeno Januar 22, 2015. Popravil glažar DXR16, dondule, zoranko in 8 others 11
BIF Objavljeno Januar 25, 2015 Opozori Objavljeno Januar 25, 2015 Tako lepo ste prepevali "Od Vardara pa do Triglava", da bi se marsikomu v Murglah orosile očke.... :grrr Drugače pa...lepo druženje, lepa pot....predvsem pa lepe dežele.
danov Objavljeno Januar 25, 2015 Opozori Objavljeno Januar 25, 2015 Da ne bo pomote...tudi meni bi se zarosile, pa nisem iz Murgelj ...v bodoče prosim BREZ politizacije !!!!:-) Keiko 1
Kiri Objavljeno Januar 26, 2015 Opozori Objavljeno Januar 26, 2015 Spodobna cesta, nič slabša kot so ceste pri nas. Po Albaniji sem vozil lani in leta 2009. Neprimerljivo. Ceste so od takrat do zdaj precej uredili in pokrpali. Leta 2009 sem za pot z avtom od Korce čez Elbasan do Berata porabil skoraj 5 ur...za slabih 200 km. Na glavni cesti so bile take luknje, da bi mi mimogrede kolo odtrgalo, če bi vanjo zapeljal. Pa random so bile nametane po cesti. Letos oziroma lani poleti sem prevozil del Albanije z motorjem, pa so bile ceste v dosti boljšem stanju kot takrat. Je pa res, da sem se vozil po drugih cestah....a bi rekel, da manj pomembnih, kot takrat. Sicer pa predlagam pot čez Albanijo, Kosovo mi ni bilo všeč. Je pa res, da sem bil tam 2009.
danov Objavljeno Januar 27, 2015 Opozori Objavljeno Januar 27, 2015 Po prebranem sem skoraj prepričan, da bom šel čez Albanijo ......
MiNa Objavljeno Januar 27, 2015 Opozori Objavljeno Januar 27, 2015 Ti kar drez skoraj, ne bo ti žal. aders in danov 2
glažar Objavljeno Januar 31, 2015 Opozori Objavljeno Januar 31, 2015 Tako lepo ste prepevali "Od Vardara pa do Triglava", da bi se marsikomu v Murglah orosile očke.... :grrr Drugače pa...lepo druženje, lepa pot....predvsem pa lepe dežele. Tu se vidi da JUGOSLAVIJA še obstaja in bo vedno vsaj za nas ki smo služili jugo arminjo,in da pri motoristih ni mej saj nas družijo motorji . builder, KyoKon in solorider 3
BIF Objavljeno Januar 31, 2015 Opozori Objavljeno Januar 31, 2015 Tu se vidi da JUGOSLAVIJA še obstaja in bo vedno vsaj za nas ki smo služili jugo arminjo,in da pri motoristih ni mej saj nas družijo motorji . JUGOSLAVIJA več ne obstaja....obstaja le v glavah nekaterih in nima veze z druženjem. Ljudje se družimo povsod...vsaj tisti, ki smo normalni in smo tudi služili jugo-armijo.... In to niso le motoristi. Je pa zanimivo, da si Jugoslavije ni pred leti nihče več želel....zadnje čase pa je taka ihta. Kot kaže so zbledeli spomini zakaj smo šli narazen. So se pa ljudje družili pred jugo, med jugo in po jugi...z motorji, avtomobili, na kolesih, peš, rdeči, rumeni, svetlo zeleni, temno zeleni...in prav je tako. In Albanija ni bila nikoli del Jugoslavije in sem jo lani prevozil enako, kot Makedonijo, Srbijo, Romunijo...in smo se vsepovsod lepo družili...tisti,ki smo služili jugo vojsko in tisti ki niso. bosa, Pips in builder 3
bobi1001 Objavljeno Januar 31, 2015 Opozori Objavljeno Januar 31, 2015 Po prebranem sem skoraj prepričan, da bom šel čez Albanijo ...... Vsekakor bo bolje kot čez Kosovo.Lani sem bil doli 4 dni in povem ti ,da je na cestah katastrofa.Že z avtomobilom so problemi kaj šele z motorjem.Promet in vozniki pod vsako kritiko,ker tudi tukaj velja zakon močnejšega.Letos grem z motorjem v Srbijo,in upam na povratek preko Madžarske.
Joker Objavljeno Januar 31, 2015 Opozori Objavljeno Januar 31, 2015 (popravljeno) Definitivno ne boš imel od poti čez Kosovo nič, razen 30€ manj v denarnici zaradi zavarovanja. O vožnji po Kosovu je dobro vedeti tole: http://www.amzs.si/si/456/25/Kosovo.aspx Popravljeno Januar 31, 2015. Popravil Joker
Popularna objava moto rider Objavljeno Januar 31, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Januar 31, 2015 (popravljeno) Če bi vse to upošteval, kar sem tle gor prebral, pa res nebi nikoli nikamor odrinil. Svet je takšen, kakršnega vidiš! To pa je "Centocolori". Ko sem bil pred leti marsikje, so bile luknje in globeli na poti, v katerih bi se zlahka ubil, a... Prav to je bilo tisto, kar je potovanje naredilo zanimivo. Ne rečem, da sem ga bil v danem trenutku vesel. Ja, vesel sem pa bil, ker sem tekoče speljal čez lužo, in nisem padel v brezno, iz katerega bi bilo potrebno z dvigalom izvleči motor.... Papirologija in paragrafi gredo vsem na jetra, a. Jebemtiš, če se nisem prav tega zapomnil po končani poti. A tudi tega, ponavadi nisem bil na kraju samem vesel. Ko je kdo tisoče kilometorv prevozil na šus, sem bil zanj vesel, a... Poglej ga hudiča, ko je bilo pa vmes toooooooooliko zanimivosti, da bi se najraje zanj zjokal, ker "tega" ni videl... In še veliiiiiko tega doživi človek, če se odpravi na pot. Pa naj bo z motorjem, kolesom, peš kot je rekel predhodnik in - ja; Sedi na motor, pojdi od doma in jemlji svet kakršen je, z vsem kar te obdaja! Tega ne boš nikoli obžaloval. - Pa še milijon razlogov je, da se odpraviš od doma - in ne sprašuj kaj dosti okoli, ker bodo iz tega nastali sami strahovi. Mnogokrat mi je kdo rekel češ, a se ne bojiš tega in tega, ko se odpraviš na pot?? Seveda se bojim! A kaj, ko ni treba iti nikamor da doživiš vse najslabše doma. Jebejo te sosedi, če je že žena tolerantna do tebe. Koljejo in streljajo se ljudje med seboj, O goljufijah in metanja polenov pod noge sploh ni potrebno govoriti. Skratka, če hočeš to, kar te sprašujejo doživeti, ostani doma. Le zakaj bi zapravljal denar? Vse skupaj tole malo brez veze, a stvar me je zasociirala do te mere, da sem se izkašljal. Žal mi pa ni! Pa vse to je res. Torej; SEDI NA MOTOR IN JO ZBRIŠI OD DOMA!!!!!! Popravljeno Januar 31, 2015. Popravil moto rider Scarlett, builder, avtomoto in 11 others 14
Scarabeo 500 Objavljeno Januar 31, 2015 Opozori Objavljeno Januar 31, 2015 Po moje je hotel samo povedati, da imajo nizke kazni in da ga lahko biksaš, razen tistega zavarovanja. :lol: Scarabeo
Joker Objavljeno Januar 31, 2015 Opozori Objavljeno Januar 31, 2015 (popravljeno) Vprašanje je bilo via Albanija ali via Kosovo. Moj glas gre Albaniji. Hotel sem povedati dvoje: 1. Da sem Kosovo prevozil po dolgem in počez pa se ne spomnim stvari ali dogodivščine vredne 30€. 2. Da na strani AMZS piše tole: OPOZORILO: Srbski obmejni organi vam ob vstopu v Srbijo iz Kosova ne dajo vstopnega žiga za Srbijo, zato v primeru vstopa na Kosovo iz Makedonije, Črne gore ali Albanije ni možen izstop iz Kosova v Srbijo brez predhodnega dokazila o vstopu v Srbijo (brez srbskega vstopnega pečata v potnem listu). Dovoljen je le izstop v eno izmed ostalih treh držav. Slovenskim državljanom zato priporočamo, da zaradi težav z žigi v potnih listih pri prestopu mej vstopajo / izstopajo v Srbijo z osebno izkaznico. Sicer pa se strinjam z Motoriderjem. Če nekje še nisem bil ne sprašujem prav dosti kako je tam, ker ima vsakdo svoje oči. Za nekoga zanimivo, za nekoga ne. Za nekoga nevarno, za drugega samo dogodivščina več... Grem in se prepričam... Popravljeno Januar 31, 2015. Popravil Joker basbas, pajkica in MiNa 3
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se