Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno

bmw :)

Objavljeno
pred 2 minutami, Danilo D pravi:

bmw :)

to je daaaleeeeč od tracer-ja .. res daleč ..sem mislil , da govoriš o tigru xr.. 

tracer 12 , bmw xr 5 kom.. glede na cenovni razred se prodaja malo yamah..

Objavljeno
pred 10 urami, thumper pravi:

Toliko je bilo novih prodano ali jih je toliko na A-netu? Zakaj se prodajajo...ker ni ne enduro ne cestni, malokomu verjetno sede tak motor, čeprav se zdi po namembnosti najboljša kombinacija... (po moje)

Objavljeno

Več kot so jih prodali, več se jih prodaja. to je normalno, ljudje vsakih par let menjujejo moped, to ni nič posebnega. KTMjev je manj, zato jih je na anetu pač manj. ampak prodajajo se približno enako kot ostali motorji, če gledamo procentualno.

• Všeč mi je 3
Objavljeno
pred 8 urami, DAMI34 pravi:

ljudje vsakih par let menjujejo moped, to ni nič posebnega.

...s tem, da ene pogosteje, druge redkeje :P

Objavljeno
pred 2 minutami, vandrovec pravi:

...s tem, da ene pogosteje, druge redkeje :P

se strinjam, ampak zadnje leta se je metanje novih modelov na trg močno povečalo, včasih si mel vsake 4 leta nov model, sedaj pa skoraj vsako leto. Če ne nov pa vsaj upgrejdan.

Drugo so pa še finančne konstrikcije, ko 1x napadeš 20k€ se slinjenje za novimi modeli počasi konča, saj so tudi izgube pri morebitni prodaji veliko večje.

Tako da ne verjamem, da se Tracerka prodaja zaradi nezadovoljstva, ampak ker smo kupci zapadli v potrošniško miselnost, da je potrebno spet in spet novo. Lej, jaz sem slinast ko vidim H2SX, pa mi ni potrebno nov moped nabavit in mi pri sedanjih dveh nič ne manjka (pravzaprav še vedno uživam), ampak če bi pa padel kupec, ni rečeno, da dam oba spod cene.

Objavljeno
pred 19 urami, thumper pravi:

to je daaaleeeeč od tracer-ja .. res daleč ..sem mislil , da govoriš o tigru xr.. 

xr je pač isti tip motorja kot tracer, samo da je jurja

Objavljeno
16 hours ago, Snecer said:

xr je pač isti tip motorja kot tracer, samo da je jurja

XR je barvni televizor glede na Tracer

Objavljeno
pred eno uro, perry pravi:

XR je barvni televizor glede na Tracer

malo razloži.

prej razlika, da je en lcd 83cm diagonala, drugi pa 4K 102cm...

na obeh pa lahko normalno gledaš v barvi itd.

Objavljeno

Jaz ga mam, lep mi je, moj je.

Vozi se več kot solidno:OK:... Tudi meni je nad 180 woblal, pa sem sam kriv, ker med menjanjem iz 5 v 6 prestavo nehote cuknem:blush:... Če pospešujem počasi  skoz v 6 ne wobla... prišel sem do 220km/h... Ko sva bila dva na njemu ni niti enkrat powoblal, prišla sva do 208km/h...:OK:

In to je to... Probal sem, vozim pa tako ali tako na na takih hitrostih:fyou:... Če koga zanima, kje sem vozil... Z mojo hišo je travnik...in je dovolj dolg...:ras:

Aja, pa namontiran sem imel(imam) zadnji kufer in spredaj original šipco od Yamahe na najvišjem položaju.

Stoppie se tudi meni dogaja, ko sem sam. Ampak po moje to ni napaka ABS-ja, ker se kolo še zmeri vrti... Ker sem navajen uporabljat obe zavori, mi pri zelo močnem zaviranju zadnja takoj naredi trrrrrr. To je posledica razbremenitve zadnjega kolesa, posledično se kolo ustavi, ABS pa popusti zaviranje... Najlažje je poizkusit delovanje ABS-a na makadamu. Pri počasni vožnji močno zaviraš in ti sigurno zdrsne kolo. Takrat vidiš, oz. čutiš delovanje ali nedelovanje ABS-ja. Tisti, pa, ki je reku, da je bolje izklopiti ABS, če voziš po ledu, je zame IDIOT:twak:. Po ledu se z motorjem ne vozi.... Oziroma se, če imaš namontirane ježevke! Takrat pa tudi ABS deluje....:ras:

Moja opažanja...z mojim motorjem... na mojo željo...

Če pa koga kaj moti, je to njegova stvar!

Pa varno na cesti,

Lp, C eagle

Objavljeno

Kokr se jaz razumel te vase buce in klobase je v redu ce moped wobla,al kaj.

Men ponavad wobble samo pozimi,in to cel moped,verjetn zato k me zebe,pa se mal tresem.:kva2:

Objavljeno

Lepo prosim ne mi spet začet "nakladat" s tem "woblanjem"...ste že vse znanstveno razložili po moje.

Tako kot C eagle, tudi jaz ga imam, zelo zadovoljen. Vozi se super, sploh ne vem, kje in zakaj bi se vozil nad 210 km/h....

aja, včasih gledam tudi moto GP in kar dostikrat vidim, da jim tudi tam "woblajo" mašine ki stanejo po par 100 KEur če ne še več...

Objavljeno

Res ni kakšne posebne potrebe po vožnji preko 210 km/h. Vendar pa sem moral probat, gre ko puščica in je popolnoma miren tudi pri max. hitrosti. Šipa je original, zadaj top case Givi 47l, prednapetost vzmeti nekoliko povečana zaradi moje teže. Stoppia ne izvaja pri zaviranju na ABS. Zadovoljen.

Objavljeno
pred 6 urami, C eagle pravi:

... Najlažje je poizkusit delovanje ABS-a na makadamu. Pri počasni vožnji močno zaviraš in ti sigurno zdrsne kolo. Takrat vidiš, oz. čutiš delovanje ali nedelovanje ABS-ja. Tisti, pa, ki je reku, da je bolje izklopiti ABS, če voziš po ledu, je zame IDIOT:twak:. Po ledu se z motorjem ne vozi.... Oziroma se, če imaš namontirane ježevke! Takrat pa tudi ABS deluje....:ras:

Ja, seveda, makedam in ABS idealna kombinacija :slap:, pojdi probat še v blato :010

Objavljeno
pred 33 minutami, MitcH' pravi:

Ja, seveda, makedam in ABS idealna kombinacija :slap:, pojdi probat še v blato :010

Glede na letni čas...na LED....

• Všeč mi je 2
Objavljeno
4 hours ago, MitcH' said:

Moj del posta se je nanašal na izjavo enega člana, da ni siguren, da mu ABS dela...

Kako bi po tvojem preizkusil delovanje le-tega, brez da bi peljal motor na servis?

...če ti na makadamu zavore naredijo tisti značilni trrrrrr, potem ABS dela. Če pa kolo zdrsne, ABS ne dela. Bo šlo zdaj?

• Všeč mi je 2
Objavljeno (popravljeno)
pred 9 urami, C eagle pravi:

Moj del posta se je nanašal na izjavo enega člana, da ni siguren, da mu ABS dela...

Kako bi po tvojem preizkusil delovanje le-tega, brez da bi peljal motor na servis?

...če ti na makadamu zavore naredijo tisti značilni trrrrrr, potem ABS dela. Če pa kolo zdrsne, ABS ne dela. Bo šlo zdaj?

Z Abs preizkusil le bmw f800r...pac se peljes manj ku 20 in zablokiras prednjo bremzo in tak vidis ali se ustavis ali gres naprej...pri zadnji bremzi men celo vsec:blush:

Spredaj pa se zdaj ku invalid ne bi imel!

Popravljeno . Popravil sesir
Objavljeno
pred 9 urami, C eagle pravi:

v praksi ni noben problem testirat, tudi na asfaltu, močno pritisni zadnjo (pri nizki hitrosti ni noben problem če malo podrsi zadaj) in ne sme blokirat. Seveda je pa še lažje na makedamu.

Drugače pa, večina motorjev ko ga vžgeš, gori na armaturki rumena lučka z napisom ABS, ki se ko spelješ ugasne. V kolikor je kak problem z ABeSom, pa gori še naprej, včasih tudi rdeča. :P

Objavljeno

Lep pozdrav,

imam dve vprašanji na kateri upam da bo čimveč odziva.

1. Ali so, če ja, kakšne so izboljšave med letnikom 2015 in 2017?

2. Na kaj naj bom še posebej pozoren pri nakupu rabljenega Tracerja?

Objavljeno
pred 14 urami, lpopic pravi:

Lep pozdrav,

imam dve vprašanji na kateri upam da bo čimveč odziva.

1. Ali so, če ja, kakšne so izboljšave med letnikom 2015 in 2017?

2. Na kaj naj bom še posebej pozoren pri nakupu rabljenega Tracerja?

1. Zdaj ali so to izboljšave ali samo spremembe ne bi vedel  jih je pa kar nekaj ... če greš nekaj objav nazaj boš našel povezavo na stran Yamahe, kjer je vse opisano ....

2. Mislim da na splošno ista zgodba kot pri vseh rabljenih ...

• 2 tedne pozneje...
Objavljeno

2018 Tracer GT

Tracer 900, najbolje prodajano motorno kolo, smo povsem spremenili in mu prenovili oklep ter izboljšali ergonomijo, s čimer je postalo še bolj privlačno in zmogljivo športno-potovalno motorno kolo.

S tem smo ustvarili nadstandardno različico tega izjemno vsestranskega motornega kolesa, ki je namenjeno voznikom z željo po najboljši serijski opremi. Model Tracer 900GT je opremljen s trdo torbo, popolnoma nastavljivim vzmetenjem in ogrevanimi ročkami ter čaka, da vas popelje kamor koli.

Podrobnosti

• Največje udobje, tempomat in ogrevane ročke
  • Hitri menjalnik za gladko prestavljanje v višjo prestavo
  • Instrumenti s tehnologijo tankoplastnih tranzistorjev (TFT) z barvnim zaslonom
  • Barvno ujemajoči se stranski kovčki so nameščeni serijsko
  • Izboljšana visokokakovostna zasnova ohišja
  • Izboljšana ergonomija in zaščita pred vetrom
  • Prenovljen sedež za večje voznikovo/sopotnikovo udobje
  • Kompakten in lahek 847 cm3 agregat s 3 valji
  • Tanka in lahka tlačno lita aluminijasta šasija
  • Drsna sklopka, D-MODE, TCS, ABS
  • 18-litrski rezervoar za gorivo za velike razdalje
  • Glavno stojalo je nameščeno serijsko
  • Všeč mi je 2
Objavljeno

Hjao. Pa reku sm, da ne bom več jamahe kupu.

Pa se res največ zarečenga kruha poje!

• Haha 2
Objavljeno
pred 3 urami, DAMI34 pravi:

2018 Tracer GT

Manjka pa tisti obvezen: za 18% manjša poraba goriva. :scut:

Objavljeno

GT je pot v pravo smer.

Odpravljajo napake in izboljšujejo, to je nekako verzija 1.1

• Všeč mi je 3

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!